Δεν βλέπω full HD videos απευθείας απο you tube...Γιατί?

Reaction score
1.277
Εχω την samsung 40C 6510 και αν μπω στις ιντερνετικές εφαρμογές της και πάω στο "you tube" να ανοίξω ένα HD video (1080p),το παίζει αρκετά χάλια.
Αντίθετα αν το ίδιο βίντεο το κατεβάσω με πρόγραμμα στον υπολογιστή και το βάλω στην TV μέσω στικ,το παίζει καμπάνα.Είναι φυσιολογικό?
Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσω καμία ρύθμιση?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Δεν βλέπω full HD videos απευθείας απο you tube...Γιατί?

O υπολογιστής πως παίζει το ίδιο video;

Reaction score
1.277
Δεν κατάλαβες καλά..

Εστω οτι θέλω να δω ένα βίντεο full HD πχ starwars blu ray.

Ο ένας τρόπος είναι να το κατεβάσω απο τον υπολογιστή σε 1080p και το βίντεο αυτό να το μεταφέρω στην τηλεόραση με στικάκι και η tv θα το διαβάσει απο το στικάκι ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Ο άλλος τρόπος,θα πάω στην τηλεόραση στο ιντερνετικό μενού,θα ανοίξω τη σελίδα του you tube,θα αναζητήσω το συγκεκριμένο βίντεο full HD αλλά στην αναπαραγωγή δεν το παίζει σαν full HD αλλά σε ποιότητα χάλια (μπορεί και 360).Κανονικά δεν έπρεπε να το παίζει και με τους 2τρόπους καμπάνα?Και το μάνιουαλ δεν λέει κάτι για αυτό το θέμα..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Και επαναλαμβάνω,το ίδιο βίντεο(youtube) παίζει σωστά στον υπολογιστή;
Μπορεί η συνδέση σου να μην αντέχει το bandwith ενός streaming 1080p αρχείου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Re: Δεν βλέπω full HD videos απευθείας απο you tube...Γιατί?

Α,επίσης η deafult ρύθμιση του youtube είναι 360p,αν και αλλάζει απ το εικονίδιο που έχει κάτω δεξιά.Κάνεις την αλλαγή;

Reaction score
1.277
Γιώργο δε μου έχει επιλογή να επιλέξω ανάλυση 360/720/1080.
Μπαίνω στο μενού του you tube,επιλέγω το βίντεο,το παίζει σε προεπισκόπηση και δεξιά μου δείχνει πληροφορίες-στοιχεία του βίντεο,υπάρχει επιλογή πλήρους οθόνης αλλά αν την επιλέξω η εικόνα είναι πολύ μικρή σε ανάλυση.

*Υπόψην οτι όταν μου προβάλλει το βίντεο σε προεπισκόπηση,η εικόνα είναι πολύ καλή.Σε πλήρη λειτουργία μου τα χαλάει.

Τώρα κάτι άλλο,
ψάχνοντας τα μενού & υπομενού βρήκα κάπου ένα εικονίδιο που έλεγε "κάντε έλεγχο της ταχύτητας σύνδεσης σας (με ταχύτητες μικρότερες του 1.5Mbps δεν θα απολαμβάνετε την ιντερνετ TV)" και μου τη μέτρησε μέση ταχύτητα 1.6Mbps.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Γιώργο δε μου έχει επιλογή να επιλέξω ανάλυση 360/720/1080.
Nα υποθέσω ότι μιλάμε για την τηλεόραση;

Δες το ίδιο βίντεο στον υπολογιστή για να καταλάβεις πώς το παίζει.

και μου τη μέτρησε μέση ταχύτητα 1.6Mbps
Είναι χαμηλή αλλά θα έπρεπε να σου παρουσιάζει σκαλώματα και όχι να ρίχνει την ποιότητα του βίντεο.

Δες το ίδιο βίντεο στον υπολογιστή για να καταλάβεις πώς το παίζει.

Reaction score
1.277
Ναι για την τηλεόραση μιλάμε.

Επίσης στον υπολογιστή είναι όλα σωστά.
Είτε το κατεβάσω στο pc και το δώ σε 1080p είτε το βλέπω μέσω you tube (αλλά έχοντας επιλεγμένο το 1080p) μου τα παίζει κανονικά.

Ενώ η τηλεόραση απευθείας απο το you tube μου ρίχνει την ποιότητα.
Αν δεν το κατεβάσω σε στικ και το κοτσάρω (στην τηλεόραση) τότε το παίζει κανονικά.Τι ανώμαλα πράματα είναι αυτά.Εγώ φοβάμαι πως η τηλεόραση απλά παίζει online you tube videos αλλά με απλή ποιότητα.Ισως οι πιο καινούριες tv (smart tv) να στο παίζουν και κατευθείαν σε ποιότητα 1080p..

Reaction score
1.277
Την πρόβλημα που σας ανέφερα το έθεσα και στη samsung και δείτε τι μου απάντησαν..

--------------------------------
Σχετικά με το αίτημά σας, τα αρχεία 1080p είναι αρχεία με υψηλές απαιτήσεις στην αναπαραγωγή τους, ιδιαίτερα στην ταχύτητα. Η ελάχιστη ταχύτητα που συνιστούμε για να γίνει αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ευκρίνειας, μέσω streaming, είναι 2Mbps.
--------------------------------

Και ρωτώ εσάς παιδιά ξανά,
εφόσον σπίτι έχω connx 24αρα,και η web tv μου λέει οτι η μέτρηση που έκανε ήταν 1.6Mbps,τι μπορώ να κάνω λοιπόν για να επιτύχω streaming 2Mbps?

Reaction score
49

Οδυσσέα το ίδιο ακριβώς κάνει και ο player του PS3 όταν του φορτώνω videos από το youtube. Προσπαθώ να ανεβάσω ανάλυση αλλά...τζίφος.

Το streaming το κάνεις μέσω wifi ή ethernet?
Αν παίζεις μέσω ασύρματου δικτύου, κάνε μια δοκιμή με ethernet!

Reaction score
188

μηπως δεν υποστηριζει η tv να παιζει hd απο το youtube?τo ps3 δεν το κανει ας πουμε.

Reaction score
1.277
Re: Απάντηση: Δεν βλέπω full HD videos απευθείας απο you tube...Γιατί?

Μάλλον αυτό συμβαίνει..
Ηθελα να αποκλείσω τα υπόλοιπα ενδεχόμενα,ελλατωματική σύνδεση-γραμμή κτλ αλλά αφού με το ίδιο καλώδιο αν συνδέσω τον υπολογιστή τα παίζει κανονικά σε full HD άρα η τηλεόραση φταίει.

Απο τη άλλη η ακριβής φράση που μου απαντήσανε απο την samsung ήτανε:

"Σχετικά με το αίτημά σας, τα αρχεία 1080p είναι αρχεία με υψηλές απαιτήσεις στην αναπαραγωγή τους, ιδιαίτερα στην ταχύτητα. Η ελάχιστη ταχύτητα που συνιστούμε για να γίνει αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ευκρίνειας, μέσω streaming, είναι 2Mbps"
Αρα τα παίζει!

Τι συμβαίνει τελικά απο τα δύο?

Εχει κανείς άλλος την samsung 6510?

Επίσης ήθελα να ρωτήσω το εξής (υπόψην δεν κατέχω τις ορολογίες ιντερνετ):

Εφόσον έχω 24αρα connx
γιατί μου μετράει η τηλεόραση 1.6mbps?Ολη η υπόλοιπη ταχύτητα που πάει?Μήπως έχω απώλειες?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Για μπες στο speedtest.net και κάνε μια μέτρηση.
Επίσης μπες μέσα στο interface του router και δες σε τι ταχύτητα έχει κλειδώσει το modem σου.
Κοίτα στο μάνιουαλ του για να δεις ποιά ip πρέπει να πληκτρολογήσεις για να μπεις.

Reaction score
1.277
Re: Απάντηση: Δεν βλέπω full HD videos απευθείας απο you tube...Γιατί?

Γιώργο μη με βάζεις να ασχολούμαι με ρούτερ κτλ μου φαίνονται βουνό!:105:

Μπήκα στο speedtest. και μέτρησα:

Ping=60ms

Download speed=1.76Mbps

Upload speed 0.42Mbps

Και η τηλεόραση τόσο μου το είχε μετρήσει..

Οταν λέμε οτι έχω 24αρα connx σημαίνει οτι το download speed έπρεπε να φτάνει κοντά στο 24Mbps?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Θεωρητικά ναι.Πρακτικά..

Πάρε ένα τηλ στο Conx και κάνε τους μια ερώτηση για την ταχύτητα σου.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Τους πληρώνεις για 24mbps και έχεις μόνο 1.76;
Πάρε τηλέφωνο και κράχτους λίγο έως πολύ, είναι απαράδεκτη η τακτική του ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις πτώση της ταχύτητας χωρίς καμία ενημέρωση των καταναλωτών.
Αν τελικά δεν μπορούν να σου δώσουν πάνω από 2Mbps τότε ζήτα τους αλλαγή της υπηρεσίας από τα 24Mbps στα 2, μην πληρώνεις κάτι που δεν μπορούν να σου προσφέρουν.

Reaction score
0

και εγω παιδια το ιδιο προβλημα εχω....μεσω ps3 τα videos του youtube εχουν αθλια ποιοτητα.

Reaction score
49

Τους πληρώνεις για 24mbps και έχεις μόνο 1.76;
Πάρε τηλέφωνο και κράχτους λίγο έως πολύ, είναι απαράδεκτη η τακτική του ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις πτώση της ταχύτητας χωρίς καμία ενημέρωση των καταναλωτών.
Αν τελικά δεν μπορούν να σου δώσουν πάνω από 2Mbps τότε ζήτα τους αλλαγή της υπηρεσίας από τα 24Mbps στα 2, μην πληρώνεις κάτι που δεν μπορούν να σου προσφέρουν.

Κάνω χρήση του http://speedtest.ftp.otenet.gr/
ως το επίσημο «μετρητικό όργανο».
Πληρώνω 24άρα και το τελευταίο 2μηνο έχω ταχύτητες 4άρας!
Έχω ενοχλήσει, έχω φωνάξει.
Ποτέ δεν ξεπέρασα τα 6.......
Στις καλύτερές τις μέρες είχα κάτι πάνω από 6άρα με τάσεις πτώσης (ρε παιδί μου, ποτέ δεν είδα μια 10άρα, μια 12άρα.....Έτσι για τα μάτια του κόσμου)

Είμαι έτοιμος για HOL (λόγω και vodafone).
Ακόμα και τις ίδιες ταχύτητες να έχω, θα πληρώνω 30% κάτω.
Και σίγουρα θα έχω καλύτερες ταχύτητες....

Reaction score
1.277
Επειδή δεν γνωρίζω αυτές τις έννοιες,ρώτησα ένα φίλο μου και μου είπε "αν έχεις 1.7 είσαι άρχοντας,και εγώ σπίτι τόσο έχω και λίγο λιγότερο".Εσείς μου λέτε όμως για ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες του 2.Αρα ποιος απο τους δυο σας μου λέει ανακρίβειες?

Επίσης θέλω να μου λύσετε αυτήν την απορία:

Απο το ρούτερ φεύγει μόνο ένα καλώδιο και κουμπώνει στην TV.Αν επιχειρήσω να ανοίξω απευθείας you tube 1080p video δεν το παίζει καθόλου καλά.
Αν το καλώδιο δικτύου το βγάλω απο την TV και το κουμπώσω στο PC,μου το παίζει κρύσταλλο το ίδιο ακριβώς αρχείο.Αρα η ταχύτητα μου είναι καλή και το καλώδιο ΟΚ.
Αρα δεν το παίζει η τηλεόραση για κάποιο λόγο.

Απο την άλλη στην Samsung μου είπανε οτι χρειάζομαι ταχύτητα μεγαλύτερη του 2.Δεν μου είπανε οτι δεν τα αναπαράγει η TV..

Τι στον κόρακα λοιπόν συμβαίνει?

Reaction score
188

τι σχεση εχει το bandwith με το hd??αν η τηλεοραση σου παιζει hd απο ιντερνετ θα σου παιξει και με ενα 1mbit απλα θα αργησει πολυ να φορτωσει.αν εχεις πχ 15mbit θα σου φορτωσει πολυ πιο γρηγορα.

εγω πιστευω οτι δεν υποστηριζει η tv σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.986
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas