Δεν διαβάζει πλέον αντίγραφα. Λύση;

Reaction score
125
Πρίν μερικές ημέρες αντικατέστησα την κεφαλή laser σε ένα Copland CDA 277 η πρώτη του οποίου μετά από πολλά χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας άρχισε να τα "παίζει".
Το συγκεκριμένο player φορά τον μηχανισμό CMK-4 της TEAC, ή αλλιώς VRDS-7. Ο μηχανισμός αυτός με την σειρά του χρησιμοποιεί laser της SONY και πιό συγκεκριμένα το πολύ κοινό (και φθηνό) KSS-240A και απ΄ότι διαπίστωσα χρησιμοποιείται σε δεκάδες player από WADIA μέχρι και no name!!!
Η νέα κεφαλή που προφανώς είναι αντίγραφο, κόστισε μόνον 22,50 ευρώ και βεβαίως είναι made in PRC.
Το transport σχεδόν λύθηκε, η κεφαλή τοποθετήθηκε και τελικώς το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία σε ποσοστό 98%!!!.
Εξηγούμαι:
Μηχανικά λειτουργεί άψογα, το ίδιο γρήγορα και αθόρυβα, δεν παρατήρησα διαφορές στον ήχο, εκτός από το ότι η στάθμη είναι ελάχιστα χαμηλότερη απ΄ ότι με την παλιά κεφαλή (υπάρχει μέτρο σύγκρισης οπότε αυτό είναι βέβαιο) και τέλος το σημαντικότερο, δεν διαβάζει πλέον αντίγραφα.
Ερωτώ λοιπόν τους γνωρίζοντες:
1. Να ψάξω για original Sony τώρα που πήραμε το κολάι στο λύσε-δέσε, που όμως δεν ξέρω αν υπάρχει πιά ή πόσο κάνει ή πόσο original θα είναι κι΄αυτή;
2. Είναι θέμα ρύθμισης; Η κεφαλή έχει τρία τρίμμερ επάνω από τα οποία ρυθμίζονται τα EF BALANCE, FOCUS BIAS και LASER POWER με την βοήθεια οργάνου όμως (σύμφωνα με το σερβις μανιουαλ της TEAC) που εγώ βεβαίως δεν διαθέτω οπότε έκρινα φρόνιμο να τ΄αφήσω ήσυχα.
3. Να μην ασχοληθώ περαιτέρω, δεδομένου ότι υπάρχει κι΄ άλλο player στο σύστημα που παίζει αντίγραφα;

Reaction score
204
Απάντηση: Δεν διαβάζει πλέον αντίγραφα. Λύση;

Δυστυχώς όλες οι original κεφαλές της SONY έχουν καταργηθεί για "περιβαλλοντικούς" λόγους(?). Δύσκολα θα τις βρεις, εκτός αν είχες προνοήσει και είχες αγοράσει spare κάποια. Οι νέου τύπου κεφαλές είναι κινέζικες και είναι Κυριακή χαρά, Δευτέρα λύπη!. Δεν έχει καμία σχέση με την original. Κρατάει λιγότερο αλλά δεν επηρεάζει τον ήχο. Πάλι καλά που σου παίζει, έστω και τα original cd. Γνώμη μου να μη πειράξεις τίποτα. Αν και έχω την εντύπωση ότι ο μηχανισμός της TEAC φορά την KSS-151A.

Reaction score
30.045

Μήπως να το πας σε κάποιον τεχνικό που έχει το αντίστοιχο όργανο μέτρησης , laser meter , να στο ρυθμίσει?

Reaction score
1.815

Μηχανισμός TEAC VRDS. Ένας από τους καλύτερους μηχανισμούς σε transport.
Χρησιμοποιήθηκε από πολλές εταιρίες (Copland, Meridian κλπ) και ως ολοκληρωμένο transport χαρακτηρίζεται από το μαλακό ήχο του.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η original κατασκευή του VRDS μηχανισμού από την Teac σε ένα VRDS-7:

Kι εδώ ο ίδιος μηχανισμός σε CD της Copland (το επόμενο μοντέλο από αυτό που διαθέτει o φίλος CDA-288):

....Αν και έχω την εντύπωση ότι ο μηχανισμός της TEAC φορά την KSS-151A.
Σταύρο ο συγκεκριμένος μηχανισμός VRDS της Teac, φοράει το KSS-240 της Sony:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.539
Γενικα η KSS240 ηταν παντα ενα θεμα Μπορω να σου προτεινω ενα καταστημα το οποιο εχει KSS 240 της προκοπης εισαγωγης μαλλον 6 χρονια πριν και ολες οσες πηρα απο εκει δουλεψαν μια χαρα και χωρις προβληματα .

Επισης θα χρειαστεις σερβις μανουαλ διοτι αναλογα το λειτουργικο μπορει να χρειαζονται ρυθμισεις και απο εκει μεσω software

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
204

Σταμάτη,

επειδή έχω το VRDS-25X και φοράει το KSS-151A, θεώρησα ότι όλοι οι μηχανισμοί VRDS θα είχαν το ίδιο laser.

Σάκη,

επειδή μόλις πριν λίγο καιρό απέκτησα το LUXMAN D-107u (το λαμπάτο της δεκαετίας του 90's) που φορά το KSS-152 της SONY, παρήγγειλα από Αμοιρίδη (Θεσ/νίκη) το laser (φυσικά όχι original) για να το αλλάξω. Αραγε είναι καλές αυτές οι εισαγωγές, ή... ?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.539
Δυστυχως δεν γνωριζω ...δοκιμαστικα πηρα καποτε απο εκει vam1202 καθως επισης και KSS213 και δεν δουλευε καμμια παρολο οτι τα εχει πολυ φτηνα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι καλο προιον ...

Απο την αλλη οταν αγοραζεις vam 1202 με 12 ευρω KSS240 με 20 και KSS 213 με 5 μην περιμενεις να δουλευουν κιολας .Σημερα εχω βρει προμηθευτη και αγοραζω vam 1202 στα 55 ευρω αλλα δεν ειχα ποτε απολυτως κανενα προβλημα

Οσο για την kss 152 αμφιβαλω αν θα βγαλεις ακρια ...για την 151 ουτε συζητηση

( καποτε ειχα σκεφτει να συγκεντρωσω 10 κομματια VRDS 10 TEAC και να τα κανω μαζικα μετατροπη με καποια πιο υπαρκτη κεφαλη ... μαλλον δυσκολο project )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
125

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Η κεφαλή είναι η 240, αυτή ακριβώς που φαίνεται στην φωτο πιό πάνω.
Κύριε Πετρόπουλε ποιό είναι το κατάστημα; Με ενδιαφέρει.
Service manual έχω αλλά για το Τeac, δυστυχώς όχι για το Copland. Πάντως κατά τα λοιπά τα πάντα λειτουργούν άψογα και από το χειριστήριο και από τα κουμπιά του μηχανήματος.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.539
Σκουλας Μισσας ΟΕ Πανορμου και Βατοπεδιου Αμπελοκηποι 210-6436914

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.059

Τα cd-r έχουν χαμηλή ανακλαστικότητα. Μήπως αν ανέβει η ένταση του λέιζερ δουλέψει;

Reaction score
30.045

Πιθανόν, αλλά θα ταλαιπωρεί την δίοδο τσάμπα , αφού θα την δουλεύει γκαζωμένη.Αυτό μόνο με το ειδικό lazer meter μπορεί να το δοκιμάσει.

Reaction score
30.045

Υπάρχει αλλού τριμερ στην πλακέτα που αυξομειώνει την τάση στην δίοδο. Τουλάχιστον στα sony teac.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.655
Members
38.586
Νεότερο μέλος
stratos.april