Δημιουργία Διαχωριστικού τοίχου - Ηχομόνωση

Μηνύματα
444
Reaction score
293
Γεια σας, ανοίγω νέο θέμα, καθώς η περίπτωση μου έχει ιδιαιτερότητες.

Θέλω να χωρίσω το σαλόνι μου σε δύο χώρους, ένα χώρο γραφείου μικρό και το υπόλοιπο σαλόνι (ως έχει). Ο χώρος γραφείου θα γίνει στην περιοχή του σαλονιού που ήταν η τραπεζαρία (που καταργείται).

Το χώρισμα θα γίνει με γυψοσανίδα και μόνωση. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει καλή ηχομόνωση ανάμεσα στους δύο χώρους για ευνόητους λόγους.

Το πρόβλημα ξεκινά στο ότι η μία πλευρά του τοίχου που θα δημιουργηθεί πρέπει να τερματίζει κάθετα πάνω σε σταθερή τζαμαρία που υπάρχει και η οποία θα «διατρέχει» ως όριο και τις δύο πλευρές, γραφείο και σαλόνι κάθετα στον νέο τοίχο. Έξω από τη τζαμαρία είναι το κοινό μπαλκόνι.

Έχω δύο ανησυχίες

  1. Πως θα κολλήσει σταθερά το προφίλ του τοίχου γυψοσανίδας στην τζαμαρία; Ο μάστορας που ήρθε μου είπε ότι γίνεται αλλά, δεν διευκρίνισε πολύ καλά το πώς.
  2. Η δεύτερη είναι η πιο σημαντική για μένα. Το υλικό που θα μπει ως ηχομόνωση θέλω να είναι απόλυτα αβλαβές για την υγεία μας. Διότι φοβάμαι ότι, ακόμη και αν κλείσει ερμητικά ο τοίχος πάνω στο τζάμι, σε βάθος χρόνου, από τις ταλαντώσεις του τζαμιού θα ξεκολλήσει και ίσως, υπάρχει επικοινωνία του αέρα μεταξύ της μόνωσης του τοίχου και των δωματίων.

Του πρότεινα το copopren acoustic αλλά δεν το ήξερε και μου είπε ότι αυτός προτείνει τον «οικολογικό» ορυκτοβάμβακα της knauf. Εγώ ψάχνοντας βρήκα ότι η Knauf βγάζει και έναν που λέγεται Ultracoustic P ειδικός για ηχοαπορρόφηση.

Και σκέφτομαι: είναι δυνατόν ένας ορυκτοβάμβακας να μην είναι ανθυγιεινός; Οι προδιαγραφές της Knauf λένε ότι “δεν κατηγοριοποιείται ως επικίνδυνος για την υγεία”. Εμπιστευόμαστε μαι τέτοια αναφορά στο pdf του προϊόντος;
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.716
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top