Δημιουργία λογαριασμού σχολικού συλλόγου στο facebook

Μηνύματα
423
Reaction score
39
Συνφορουμίτες καλημέρα σας,
δεν ξέρω αν δημοσιεύω στη σωστή θέση το θέμα αλλά δεν βρήκα που αλλού μπορώ να γράψω.
Αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει, θα του ήμουν ευγνώμων .
Στο σχολείο των παιδιών θέλουμε να ανοίξουμε ένα λογαριασμό αποκλειστικά σαν σύλλογος γονέων.
Το θέμα είναι πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να υπάρχει εμπλοκή κάποιου προσωπικού προφίλ? καταλαβαίνετε πως με την αλλαγή των συλλόγων με το πέρασμα των ετών, θα πρέπει να αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος τη διαχείριση της σελίδας και να μην εμπλέκεται ο προηγούμενος. Υπάρχει κάποιος που να έχει αντίστοιχη εμπειρία και να μπορεί να με βοηθήσει?
Γνωρίζω πως μέσω του δικού μου προφίλ μπορώ να κάνω "δημιουργία σελίδας" κλπ... αλλά αυτό όπως εξήγησα δε θα είναι βολικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων;)
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.309
Reaction score
93.857
Θα είναι κλειστή ομάδα ή ανοιχτή; Νομίζω πως η δημιουργία κλειστής ομάδας με προσκλήσεις στους απόφοιτους ή ένταξή τους μετά από αίτημά τους είναι πιο σωστή.

Στην ομάδα που θα δημιουργηθεί, κάποια μέλη (φαντάζομαι από το εκάστοτε προεδρείο) θα έχουν διαχειριστικά δικαιώματα, που θα αφαιρούνται με την αλλαγή προεδρείου.

Ξεκινήστε λίγοι και σταδιακά συμπληρώνετε το group.
 

Μηνύματα
423
Reaction score
39
[Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Η ομάδα εφόσον στην ουσία θα είναι οι μαθητές και γονείς του σχολείου , δε θα έπρεπε να είναι κλειστή (ή θα πρεπε?). Αν είναι κλειστή θα πρέπει κάποιος να εγκρίνει τις αιτήσεις συνεχώς. Μάλλον θα πρέπει να είναι ανοιχτή.
Όσον αφορά στα διαχειριστικά δικαιώματα, σωστά , θα πρέπει να μεταφέρονται.
Το ερώτημα είναι όμως , πως γίνεται δημιουργία αντίστοιχου προφίλ στο facebook, στο οποίο να μην δημιουργείται η σελίδα μέσω προσωπικού προφίλ, αλλά ευθύς εξαρχής να είναι σελίδα facebook του συλλόγου...
 
Last edited:

Μηνύματα
2.765
Reaction score
1.191
Επειδή είμαι καθηγητής πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο ( αναπληρωτής) θα σε συμβούλευα να μην κάνεις κάτι τέτοιο. Είναι πολλοί λόγοι.
Εμείς προσπαθούμε να απαλλάξουμε τα παιδιά από τον εθισμό στο FΒ.
 

Μηνύματα
423
Reaction score
39
Θα ληφθεί σοβάρα υπόψη η γνώμη σου. Το σκεπτικό ήταν να υπάρξει η σελίδα για θέματα ενημέρωσης, προσκλήσεων κλπ.. λόγω της ευκολίας κοινοποιήσεων.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.110
Reaction score
20.604
Το θέμα είναι πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να υπάρχει εμπλοκή κάποιου προσωπικού προφίλ?
Δεν μπορεί να γίνει. Από τη φύση της, μια τέτοια "σελίδα" είναι μια βάση δεδομένων μέσα σε μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε τουλάχιστον έναν admin, ο οποίος πρέπει να είναι φυσικό πρόσωπο. Ακόμη κι αν προσπαθήσεις να δημιουργήσεις σελίδα με το link "Δημιουργήστε σελίδα", που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πράσινο πλήκτρο εγγραφής στη φόρμα σύνδεσης, το σύστημα θα σου ζητήσει να συνδεθείς με τον προσωπικό σου λογαριασμό. Έτσι, κατά τη δημιουργία της σελίδας, ο πρώτος της admin θα είναι ο δημιουργός της. Κατά προεπιλογήν, τα στοιχεία του admin μιας τέτοιας σελίδας δεν φαίνονται, εκτός αν αυτός το επιλέξει. Δηλαδή, για παράδειγμα, με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απείραχτες, αν κάποιος από τους admin της σελίδας ποστάρει ένα μήνυμα, αυτό θα φαίνεται ότι ποσταρίστηκε από την ίδια τη σελίδα, στο όνομα του poster θα φαίνεται ας πούμε το όνομα "σύλλογος δείνα".

Μετά τη δημιουργία της σελίδας, για παράδειγμα κατά τη διαδοχή του προεδρείου, οποιοσδήποτε από τους τρέχοντες admin μπορεί να αφαιρεθεί, υπό την προϋπόθεση πως υπάρχει ήδη τουλάχιστον ακόμη ένας ενεργός, ο οποίος και θα παραμείνει. Δηλαδή, το σύστημα του facebook έχει προβλέψει, ώστε να είναι αδύνατη η ύπαρξη σελίδας "ορφανής" από admin.

Η καλύτερη πρακτική είναι να υπάρχουν δύο admin -όχι περισσότεροι- των οποίων τα χνώτα ταιριάζουν, και φυσικά, κανένας δεν γνωρίζει τα στοιχεία εισόδου (email και password, βασικά το password) του άλλου.
 



Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.603
Μηνύματα
2.867.536
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top