- Reaction score
- 55
ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ! μπορω να μεινω στο ξενωνα εστω; θα ακουω και θα βλεπω απο κει οτι περισσευει ! δε θελω ουτε να φαω ουτε να πιω !
Κι όμως, είναι ότι καλύτερο.Έχουν μπει αναμονές για γραμμικό φωτισμό περιμετρικά, αλλά μάλλον δε θα τον τοποθετήσω, γιατί δε μου μοιάζει ταιριαστός στο συγκεκριμένο χώρο.
Πολυ ωραιο το αποτελεσμα.Οι εργασίες στο σπίτι προχωρούν. Ολοκληρώθηκε η βαφή του ισογείου και μαζί του media room.
Το χρώμα που επιλέχθηκε είναι γκρι-μπεζ, στον πιο ανοιχτό τόνο της παλέτας για τους τοίχους και τρεις τόνους πιο σκούρο για την πλευρά της οθόνης και την οροφή του home-cinema. Η οροφή και η γυψοσανίδα του κρυφού φωτισμού στην πλευρά του καθιστικού βάφτηκαν λευκά ώστε να μη σκουρύνει υπερβολικά.
View attachment 391939
View attachment 391940
View attachment 391941
Η ηχητική του χώρου είναι καλή, αλλά νομίζω ότι βελτιώθηκε κι άλλο με την τοποθέτηση των ηχοαπορροφητικών. Περισσότερα θα ξέρουμε στο τέλος βέβαια, όταν θα μπουν έπιπλα, χαλιά και κουρτίνες και θα γίνουν οι μετρήσεις.
Το σίγουρο είναι ότι η διάτρητη γυψοσανίδα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή οπτικά, με τη χρωματική εναλλαγή από το γκρι-μπεζ της εξωτερικής βαφής, στο λευκό του γύψου και στο μαύρο του ηχοπερατού υφάσματός της στο πίσω μέρος!
View attachment 391943
Έχουν μπει αναμονές για γραμμικό φωτισμό περιμετρικά, αλλά μάλλον δε θα τον τοποθετήσω, γιατί δε μου μοιάζει ταιριαστός στο συγκεκριμένο χώρο. Έχετε κάποια πρόταση για φωτιστικό στο κέντρο; Θα πρέπει να είναι μάλλον κάτι σαν πλαφονιέρα σε μοντέρνο στυλ. Αν έχει και κάποια εφέ που να ταιριάζουν σε home-cinema (πχ starlight), ακόμα καλύτερα!
Γραμμή ρεύματος και διακόπτης υπάρχει, είναι πολύ πιθανό να προστεθεί γραμμικός στην πορεία. Παρόμοιος είναι προγραμματισμένο να μπει στο επάνω μεγάλο καθιστικό, οπότε θα έχουμε γνώμη από πρώτο χέρι.Κι όμως, είναι ότι καλύτερο.
Βάλε μια λεντοταινία περιμετρικά, ντιμαριζόμενη (πρόσεξε να μην "βουΐζει" ο μετασχηματιστής του), και θα δεις ότι αυτό το φωτισμό θα χρησιμοποιείς τελικά, ασχέτως άλλου κεντρικού φωτισμού που έχεις κατά νου.
Προφανώς (το γνωρίζεις) το ανοιχτόχρωμο δάπεδο θα αντανακλά σημαντικό φως στην οθόνη, και θα χαλάει το κοντραστ, χρειάζεται στο χώρο θέασης να είναι σκουρόχρωμο το δάπεδο.
Ταυτόχρονα, η πολύ ισχυρή αντανάκλαση του σκληρού αυτού δαπέδου, θα "ακούγεται" στα ανώτερα μεσαία και πρίμα.
Χρειάζεται λοιπόν μια λύση και για το δάπεδο, που να κόψει τόσο τις ανακλάσεις φωτός, όσο και αυτές του ήχου.
Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως μια πολύ λεπτή μοκέτα είναι άριστη λύση για αυτό το θέμα.
Ο ηλεκτρολόγος μου δε είχε ξαναβάλει τέτοια -ούτε είχε ξαναδεί διάτρητη γυψοσανίδα- οπότε είπα να μη μάθει στο... δικό μου κεφάλι.Πολυ ωραιο το αποτελεσμα.
Κριμα που δεν εβαλες οπτικες ινες στις τρυπες για starlight εφε. Ρωτησες αν μπορουσαν να το κανουν?
Αν και εχεις δικιο να μην θες να γινεις πειραματοζωο θεωρω οτι ο ηλεκτρολογος σου δεν στροφαρει αρκετα. Υπαρχουν πες του χαιρετισματα καπακια που ανοιγουν για προσβαση και καθ οτι τα φωτιστικα με οπτικες ινες αποτελουνται απο δυο ξεχωριστα τμηματα, τη LED λαμπα και τις οπτικες ινες που κουμπωνουν πανω στο LED.Ο ηλεκτρολόγος μου δε είχε ξαναβάλει τέτοια -ούτε είχε ξαναδεί διάτρητη γυψοσανίδα- οπότε είπα να μη μάθει στο... δικό μου κεφάλι.Μαζί με την επιφύλαξη τι θα γίνει όταν (νομίζω όχι "αν") χαλάσει κάποια στιγμή, με έκαναν να προτιμώ μια εξωτερική λύση.
Straight to jail.Κριμα που δεν εβαλες οπτικες ινες στις τρυπες για starlight εφε.