Δημιουργία home cinema...

Reaction score
0
Μετά απο τις ερωτήσεις για τα καλώδια κτλ αποφάσησα να πάρω το μέτρο και να κάνω ενα σχεδιάγραμα του χώρου όπου σκέφομαι να δημιουργίσω το δικό μου home cinema...
Στο κάτω Link θα δειτε το σχεδιάγραμα όπως το έχω κάνει...
http://img242.imageshack.us/my.php?image=saloni219oa.jpg

Επίσης 2 φωτογραφίες του χώρου όπως είναι στην πραγματικότητα

Όπως θα δείτε έχω τραβήξει καλώδιο για τα πίσω ηχεία τα οποία σκέφτομαι να είναι με βάσεις...

Για έπιπλο της tv σκέφτομαι να βάλω το AVION 8529
http://www.bdiusa.com/avfurniture/avion.shtml

Έχετε να προτίνεται κάποιο άλλο? Δίνω μέχρι 1500 ευρώ για αυτό...

Τα καλώδια του προβολέα θα τα τραβήξω απο το ταβάνι και θα καταλήγουν στη όλη συνθεση..

Εχετε να προτίνετε τίποτα? Καμία γνώμη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη που σας κουράζω τον τελευταίο καιρο με τα θέματα που κάνω αλλα θέλω να κάνω κάτι καλό:):)
Έχετε κάποιες παρατηρήσεις?

Reaction score
50
Νικόλα εννοείται πως δεν κουράζεις... Τώρα, να σου πω την αλήθεια, πιο πολλά συμπεράσματα μπορώ να βγάλω απ' το σχεδιάγραμμα παρά απ' τις φωτογραφίες. Λοιπόν, 2-3 παρατηρησούλες που βλέπω:

- Τα μπροστινά ηχεία φαίνονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο! Φαντάζομαι το κάνεις επειδή δεξιά υπάρχει κάποιο έπιπλο; Γιατί δεν τα βάζεις λίγο πιο μπροστά ώστε να πάνε μπροστά απ' το έπιπλο; Θα έχεις πολύ καλύτερη στερεοφωνική εικόνα! Έτσι που τα έχεις παραείναι στριμωγμένα! Αν ανησυχείς ότι δε θα είναι στην ίδια ευθεία με το κεντρικό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα; αυτά ρυθμίζονται απ' τον ενισχυτή ώστε να έχεις το κατάλληλο delay. Βέβαια ίσως να σκέφτεσαι ότι αν τα βάλεις και πιο ανοιχτά θα εμποδίζουν οι κάθετοι καναπέδες... αλλά αναγκαστικά κάποιοι συμβιβασμοί θα πρέπει να γίνουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις βέβαια είναι να πειραματιστείς (κοίτα και αν μπορείς να βάλεις τους καναπέδες πιο πίσω).

- Δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τα πίσω ηχεία. Απ' ό,τι βλέπω δεν τα έχεις στην ίδια ευθεία το οποίο νομίζω δεν είναι και ό,τι καλύτερο (να το πω ευγενικά:) ). Την RL προφανώς δεν μπορείς να τη φέρεις πιο μπροστά, λόγω της πόρτας, αλλά γιατί δεν προσπαθείς να φέρεις την RR πιο πίσω; Υπάρχει κάποιο εμπόδιο; Και το γραφείο να είναι εκεί, βάλτα πάνω σε τοίχο (όχι με βάσεις) και καθάρισες.

Επίσης μπορείς να μας πεις πού βρίσκονται τζαμόπορτες και πού σκοπεύεις να βάλεις το subwoofer;

Reaction score
0
Μάνος Σταυρόπουλος said:
Νικόλα εννοείται πως δεν κουράζεις... Τώρα, να σου πω την αλήθεια, πιο πολλά συμπεράσματα μπορώ να βγάλω απ' το σχεδιάγραμμα παρά απ' τις φωτογραφίες. Λοιπόν, 2-3 παρατηρησούλες που βλέπω:

- Τα μπροστινά ηχεία φαίνονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο! Φαντάζομαι το κάνεις επειδή δεξιά υπάρχει κάποιο έπιπλο; Γιατί δεν τα βάζεις λίγο πιο μπροστά ώστε να πάνε μπροστά απ' το έπιπλο; Θα έχεις πολύ καλύτερη στερεοφωνική εικόνα! Έτσι που τα έχεις παραείναι στριμωγμένα! Αν ανησυχείς ότι δε θα είναι στην ίδια ευθεία με το κεντρικό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα; αυτά ρυθμίζονται απ' τον ενισχυτή ώστε να έχεις το κατάλληλο delay. Βέβαια ίσως να σκέφτεσαι ότι αν τα βάλεις και πιο ανοιχτά θα εμποδίζουν οι κάθετοι καναπέδες... αλλά αναγκαστικά κάποιοι συμβιβασμοί θα πρέπει να γίνουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις βέβαια είναι να πειραματιστείς (κοίτα και αν μπορείς να βάλεις τους καναπέδες πιο πίσω).

- Δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τα πίσω ηχεία. Απ' ό,τι βλέπω δεν τα έχεις στην ίδια ευθεία το οποίο νομίζω δεν είναι και ό,τι καλύτερο (να το πω ευγενικά:) ). Την RL προφανώς δεν μπορείς να τη φέρεις πιο μπροστά, λόγω της πόρτας, αλλά γιατί δεν προσπαθείς να φέρεις την RR πιο πίσω; Υπάρχει κάποιο εμπόδιο; Και το γραφείο να είναι εκεί, βάλτα πάνω σε τοίχο (όχι με βάσεις) και καθάρισες.

Επίσης μπορείς να μας πεις πού βρίσκονται τζαμόπορτες και πού σκοπεύεις να βάλεις το subwoofer;
1. Tα μπροστινά ηχεία δεν τα έχω τοποθετήσει ακόμα...Έκανα ένα υποτυπώδες σχέδιο...Θα πρέπει να τα βολέψω και με το έπιπλο που θα πάρω (αυτό της τηλεόρασης). Αλλο έπιπλο δεν θα υπάρχει εκεί που θα μπει η tv...

2. Δεν μπορω να βάλω τα πίσω ηχεία κάπου αλλού. Το σκέφτηκα να τα βάλω στον τοίχο αλλα όπως είπες και εσύ δεν είναι στην ίδια ευθεία. Όταν είναι σε ευθεία το ένα πέφτει στην μπαλκονόπορτα... Έτσι σκέφτηκα να αφήσω απλώς μπρίζες ήχου ώστε να μπορέσω αργότερα να βάλω ηχεία με βάσεις στα σημεία που θέλω ακριβώς εγώ...

Οι τζαμαρίες φαίνονται στις δύο φοτογραφίες που έδωσα...πίσω απο τον μονό καναπέ είναι ένα παράθυρο. Ακολουθεί η τζαμαρία και μετά ξεφεύγουμε...

Το subwoofer δεν έχω αποφασήσει που να το βάλω γιατί δεν ξέρω...Εχετε να προτίνεται κάποια θέση?

υγ τη μπρίζα RR την έχω δεξια του καλοριφέρ στην πρώτη φοτο ακριβώς λίγο πριν αρχίσει η μπαλκονοπορτα :)

Reaction score
7
Αν τα πισω ηχεια ειναι μικρα μπορεις να τα βαλεις και πανω απο το υψος της μπαλκονοπορτας.

Ναι μεν δεν ειναι και ο,τι καλυτερο να μην ειναι τα πισω στην ιδια ευθεια (ή στην ιδια αποσταση απο τον ακροατη -αν θες-) αλλα γι αυτο το λογο υπαρχουν τα ρυθμιστικα αποστασης-delay στους ενισχυτες, για να διορθωνουν αυτες τις μικρες "δυσκολιες" που παρουσιαζονται σε ΜΗ-αποκλειστικα δωματια Οικιακου Κινηματογραφου, αρκει μονο να ειναι πισω απο τη νοητη ευθεια του ακροατη.
Περισσοτερο αισθητικο "προβλημα" θα εχεις αν δεν ειναι στην ιδια ευθεια, παρα ακουστικο.

Οσο για το επιπλο, τα 1500 τα βρισκω πολλα. Ειναι βεβαια με ωραια σχεδιαση, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναικαλο για μηχανηματα ηχου, επειδη το βλεπω καπως κλειστο με τα τζαμακια (εξαερισμος, οχιμ και τοσο καλο αν πατησεις eject με κλειστα τα πορτακια....).

ΥΓ Ευτυχως ΔΕΝ εχεις τζακι σε καμια γωνια. Εκει να δεις παιδεμα...

Reaction score
0

Aυτην την στιγμή η κατάσταση έχει όπως φαίνεται στο σχήμα...

Εχω αφήσει τις μπρίζες ήχου για ηχεία με βάση τα οποία θα μπορώ να τα φέρω στην καλύτερη θέση....Τα καλώδια απο τις μπρίζες ήχου καταλήγουν στην tv..

Για το έπιπλο τελικά αποφάσησα αυτό

Σε κάνα μήνα θα κατέβω αθήνα για να πάρω τα πράγματα..Να τελειώνουμε και με αυτήν την υπόθεση..:)

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν μπόρεσα να βάλω προβολέα που τόσο ήθελα..Δυστηχώς το ύψος του ταβανιού είναι πολύ χαμηλό και γυψοσανίδα δεν μπαίνει γιατί θα χαμηλώσει και άλλο..Η λύση να μπει σε τραπεζάκι δεν βρίσκει σύμφωνη την οικόγενεια.. :( Και συμφωνώ εν μερη γιατί έχεις τα καλώδια μες στα πόδια σου..

Reaction score
7
nickolas2005 said:
Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν μπόρεσα να βάλω προβολέα που τόσο ήθελα..
Γιατι οχι προβολεα? Λογω τοποθετησης? Θα μπορουσε να μει ταβανι πανω απο το τοιχακι της σκαλας που ερχεται απο κατω....

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound