Δημιουργία Pc Home cinema

Reaction score
0
Θέλω να αγοράσω ηχεία 5.1 για το PC μέχρι 200 ευρώ.

Δοκίμασα λοιπόν τα logitech 5400 αλλα όταν τα συνέδεα αναλογικά με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου( Realtek ALC 655) ο ήχος απο το subwoofer ήταν πολύ μπάσος.
'Eπρεπε να χαμηλώσω την ένταση του sub για να μην είναι ενοχλητικό κατα την ακρόαση μουσικής.

Όταν συνέδεα μέσω οπτικής ο ήχος ήταν πολύ πιο καθαρός.
Σκεφτόμουν μήπως έφταιγε η κάρτα ήχου αλλά μετα διάβασα σε review στο internet ότι τo sub βγάζει booming sound. Ως νέος στο χώρο έχω κάποιες ερωτήσεις.

1) Στην οπτική σύνδεση το sub αναλαβάνει τις χαμηλές? Ή μήπως απλώς ακουω στερεο για αυτό δεν υπάρχει το booming που ανέφερα.

2)Μήπως με τα ίδια περίπου λεφτα θα μπορουσα να αγοράσω ένα σετ όπως αυτό http://www.pixmania.com/gr/gr/440430...c-asa-5-1.html

3)το παραπάνω λέει ότι έχει 6 analog outputs. Οι κάρτες ήχου έχουν 3 analog γίνεται αυτά να συνδεθούν αναλογικά? Δεν θέλω μέσω οπτικής ώστε να έχω 5 καναλο και στα παιχνίδια και στη μουσική.

4)Τα set ηχείων που έχουν ενεργό υπογούφερ δεν χρεάζονται εξωτερικό ενισχυτή? Τι ακριβώς σημαίνει το "ενεργό"?

Συνοψίζοντας ποιο από τα δύο θεωρείτε καλύτερο? Επίσης αν έχετε να προτείνετε κάποιο σετ σε αυτή την τιμή ευπρόσδεκτο.

Reaction score
0
Φιλε ploki καλως ηρθες στο AVSite.
Εγω εχω τα Logitech Z680.
To μπασο πραγματικα "σκοτωνει".
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αγορασεις αλλα ηχεια.
Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις της καρτας ηχου ,με την θεση του sub ,και πιστευω οτι θα μεινεις ευχαριστημενος.
Τα ηχεια ειναι super.
Παντως ειναι προτιμοτερες οι ψηφιακες συνδεσεις (οπτικη ,coaxial) απο την αναλογικη.
Τουλαχιστον στο pc.
Εγω εχω μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα αναμεσα στην ψηφιακη και στην αναλογικη συνδεση .
Αυτο για τα 5 καναλια που γραφεις ,δεν το καταλαβα.Το πως θες να ακουσεις το ρυθμιζεις παντως.
Και απο την καρτα ηχου και απο τον αποκωδικοποιητη των ηχειων.

Reaction score
0
Αυτό που λέω είναι ότι η ψηφιακή σύνδεση μπορεί να στείλει μόνο 2 κανάλια ή dolby digital 5.1.
Επομένως σε ένα mp3 ή ένα παιχνίδι θα ακούγεται ήχος μόνο από τα δύο front ηχεία.

Επίσης τα philips στα χαρακτηριστικά γράφουν "Λόγος σήματος προς θόρυβο: >60 dB" ενώ τα logitech 98. Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά?

Reaction score
1
ploki said:
1) Στην οπτική σύνδεση το sub αναλαβάνει τις χαμηλές? Ή μήπως απλώς ακουω στερεο για αυτό δεν υπάρχει το booming που ανέφερα.

Ο ψηφιακά αποθηκευμένος ήχος μετατρέπεται σε αναλογικά σήματα μέσω ενός κυκλώματος που λέγεται DAC (Digital to Analogue Converter). Στην αναλογική σύνδεση, τη μετατροπή αναλαμβάνει το DAC της κάρτας ήχου. Στην ψηφιακή, το DAC των ηχείων. DAC έχει και το CD/DVD Rom σου. DAC έχουν και τα Windows (μέσω codecs).

Δεν έχουν όλα τα DACs την ίδια ποιότητα. Αν οι ενσωματωμένες κάρτες ήταν επαρκείς για κάθε εφαρμογή, τότε δεν θα υπήρχαν στην αγορά εξωτερικές κάρτες, οι οποίες καμμιά φορά (αν μιλάμε για χρήση studio), ξεπερνούν και την αξία του υπολογιστή.

Η οπτική σύνδεση μπορεί να στείλει οποιοδήποτε πληροφορία (PCM, AC-3, DTS, κλπ) σε RAW μορφή. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το DAC που λαμβάνει την πληροφορία, να την αποκωδικοποιήσει. Σε πρόγραμμα PCM stereo, το αν γίνει χρήση του sub ή όχι εξαρτάται από τον ενισχυτή των ηχείων σου και όχι από τη σύνδεση που έχεις κάνει.

3)το παραπάνω λέει ότι έχει 6 analog outputs. Οι κάρτες ήχου έχουν 3 analog γίνεται αυτά να συνδεθούν αναλογικά? Δεν θέλω μέσω οπτικής ώστε να έχω 5 καναλο και στα παιχνίδια και στη μουσική.

Για οικονομία χώρου, τα βύσματα αυτά είναι στερεοφωνικά. Θα χρειαστείς adaptors stereo mini-jack σε δύο mono mini jacks.

4)Τα set ηχείων που έχουν ενεργό υπογούφερ δεν χρεάζονται εξωτερικό ενισχυτή? Τι ακριβώς σημαίνει το "ενεργό"?

Ενεργό ηχείο είναι αυτό που έχει ενσωματωμένο ενισχυτή. Όλα τα ηχεία PC είναι ενεργά. Στα σετ με subwoofer, ο ενισχυτής και οι συνδέσεις είναι στο sub.

Reaction score
0
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αυτά τα ηχεία http://www.megamarket.gr/yamahansp270-p-34571.html
που έχουν ενεργό sub δεν χρειάζονται εξωτερικό ενισχυτή.

Ο ενισχυτής που έχει το sub αρκεί και για τους δορυφόρους?
Σε αυτή την περίπτωση τι εισόδους ήχου έχε το sub?

Thanks για το ενδιαφέρον...

Reaction score
1
Τα ηχεία που αναφέρεις δεν είναι για PC, αλλά για Home Cinema. Αυτά, χρειάζονται εξωτερικό ενισχυτή. Τα subs που προορίζονται για Home Cinema είναι ενεργά ούτως ή άλλως.

Τα ηχεία για PC, είτε έχουν sub είτε όχι, είναι ενεργά. Αν έχουν sub, τότε ο ενισχυτής τοποθετείται στο sub, διαφορετικά σε ένα από τα δύο ηχεία.

Μην σε μπερδεύει το γεγονός ότι υπάρχουν σετ ηχείων 5.1, και για PC και για Home Cinema. Δεν είναι το ίδιο.

Εννοείται, ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σετ για Home Cinema, στον υπολογιστή σου, αρκεί την έξοδο της κάρτας ήχου να τη συνδέσεις σε έναν εξωτερικό ενισχυτή και με αυτόν να οδηγήσεις τα ηχεία.

Reaction score
0
ok αυτή την εντύπωση είχα και γω.

Τώρα όσον αφορά τη σύγκριση μεταλύ philips και logitech, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τους.

http://rapidshare.com/files/6861797/comparison.JPG.html

Εμένα γιατι τα logitech μου φαίνεται ότι έχουν πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά?

Επίσης δεν βρίσκω σε κανένα e-shop αλλα τέτοια σετ χωρίς DVD player. Έχετε καποια εναλλακτική πρόταση
χωρίς να φύγουμε πάνω από 250 Euros?

BTW thanks για τις ταχύτατες απαντήσεις.

Reaction score
0
Βρε παιδιά ας μου προτείνει κάποιος γνώστης αν σε αυτά τα λεφτά (έως 250 ευρώ)
συμφέρει να πάρω ένα ολοκληρωμένο set home cinema από επώνυμη εταιρεία,
όπως η philips ή να αρκεστώ στα logitech 5400?

Reaction score
0
Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα με νέα στοιχεία.

1)Στα philips HTR 5000 (βλ. http://www.pixmania.com/gr/gr/440430/art/philips/aieo-oo-o-tuner-c-asa-5-1.html )
οι δορυφόροι είναι 50W, 3 Ohm,1%THD
2)Τα logitech 5500 είναι 62 watts RMS (into 8 ohms, @ 1khz, @ 10% THD)

Κάπου στο internet είδα ότι το ίδιο ηχείο σε 1%THD εβγαζε περιπου τα μισά Watt σε σχέση με το ίδιο ηχείο σε 10%THD.

Τι σημαίνουν αυτά? Η αντίσταση του ηχείου παίζει κανένα ρόλο( δηλαδή αυτά στα 8 Ohm είναι καλύτερα από κάποια στα 3 Ohm)?

Σε παραπάνω post μου υπάρχει ένα συγκριτικό των χαρακτηριστικών των 2 σετ ηχείων.

Reaction score
4
Εγω εχω τα logitech Z-5500 και τα Acoustimass 15 boss. Περιτο να σου πω οτι ευχαριστιεμαι πολυ περισσοτερο τα 5500. Ειναι απιστευτα ηχεια και εχω παθει πλακα. Ολοκαθαρα και με απιστευτα μπασα. Τα συνιστω ανεπιφυλακτα και δεν πιστευω ποτε να ζητησεις κατι παραπανω. Ειδικα στα 330 ευρω νιωθω οτι τους εχω κατακλεψει.

Reaction score
4
Εγω εχω τα logitech Z-5500 και τα Acoustimass 15 boss. Περιτο να σου πω οτι ευχαριστιεμαι πολυ περισσοτερο τα 5500. Ειναι απιστευτα ηχεια και εχω παθει πλακα. Ολοκαθαρα και με απιστευτα μπασα.

και εγώ εκει έχω καταλήξει. σε review που διαβάζω σε site που αφορουν hi-fi ηχο μερικοι τα θεωρουν καταπλητικά.

πως το εχεις συνδέσει εσυ?

Reaction score
4
Τα εχω συνδεσει με "καρφι" για 5.1 direct απο το λαπτοπ για ταινιες avi και με οπτικο απο το ps2 για παιχνιδια και dvd ταινιες.
Περιτο να σου πω οτι με το οπτικο απογειωνεται η αποδοση και η ποιοτητα του.
Για μενα πηγαινε και παρτο με κλειστα τα ματια και θα ριχνεις "ξυλο" σε μηχανηματα πανακριβα με μονο 300 ευροπουλα.
Το woofer του ειναι τεραστιο και βγαζει βαθυ ελαστικο μπασο , αυτο ακριβως που ηθελα . Εννοειται οτι δεν μπορεις να το βαλεις να παιζει πανω απο την μεση γιατι αμα εισαι σε πολυκατοικια θα σε διωξουν. :)
Οσοι παντως εχουν ερθει σπιτι και το ακουσαν δεν πιστευαν στα αυτια τους.

Αν το παρεις περιμενω τις εντυπωσεις σου.

Reaction score
2
Οντως ειναι καταπληκτικα τα Ζ-5500, αλλα οταν δεν ειναι κανεις σπιτι :p. Λογω του αμφιλεγομενης ποιοτητας DAC της audigy 2 zs τα εχω βαλει στην ψηφιακη στο pc, αλλα με την ελευση της X-fi θα κανω και μια δοκιμουλα στην αναλογικη. Βεβαια εκει που πραγματικα δινουν ρεστα ειναι σε ταινιες με την αποκωδικοποιηση DD, DTS να γινεται πανω στα ηχεια....

Reaction score
0
Συμφωνω κι εγω με τους φιλους οσον αφορα τα Ζ-5500. Τα εχω εδω κι ενα χρονο και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος! Οχι μονο για συνδεση με υπολογιστη... Τα εχω συνδεσει με DVD-PC-Δορυφορικο Αποκωδικοποιητη οπτικα (με switch 3-1) και ο ηχος τους ειναι απιστευτος πιστευω για αυτην την κατηγορια χρηματων. Και οπως και να το κανεις 60 watt rms τα περιφερειακα και 200 watt rms το woofer καθε αλλο παρα λιγα ειναι....
Δαγκωτό....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.085
Members
38.648
Νεότερο μέλος
thanos117