Δημιουργια Home Cinema

Reaction score
0
Γεια χαρα σε ολους :D
Mετα απο αρκετο καιρο υπομονης,αποφασισα να φτιαξω το δικο μου Home Cinema.
Για αρχη πηρα βιντεοπροβολεα και τωρα θελω ενισχητη και ηχεια.
O χωρος μου ειναι περιπου 20τμ.Eως τωρα χρησιμοποιω εναν Yamaha(πολυ παλιο μοντελο δεν εχει καν Dolby Digital) και για κεντρικα ενα ζευγος Wharfedele(τα Modulous 7 νομιζω).Θα ηθελα να κρατησω αυτα τα ηχεια και να παρω ενα κεντρικο και 2 suround καθως και ενα ενισχητη.Eχω ακουσει πολυ καλα λογια για τον Pioneer 1015.
Eχει καποιος φιλος να μου προτινει καποιο συνδιασμο ηχειων που θα ταιριαζαν(οχι πολυ ακριβα )??O συγκεκριμενος ενισχητης ειναι καλος ?Nα κοιταξω για κατι αλλο?
Eυχαριστω..... :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Οι πιθανοί συνδιασμοί είναι πολλοί, το θέμα είναι πόσα λεφτά μπορείς να ξοδέψεις για το Home Cinema σου.

Και κάτι ακόμη...

Ποιον βιντεοπροβολεα και ποιον ενισχυτή έχεις???

Reaction score
0
Bιντεοπροβολεα εχω τον Panasonic 900 και ενισχυτη τον Yamaha DSP-A590.
Eπειδη ο χωρος δεν ειναι και πολυ μεγαλος,δεν θελω να παρω κατι αρκετα καλο και ακριβο αλλα οσο γινετε προσιτο σε σχεση τιμης αποδοσης. :?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Λοιπόν o Pioneer είναι μια χαρά για αρχή, αλλά αν θες ρίξε μια ματιά και σε κανένα Yamaha 1600 ή στον Denon 2106 ή σε κάποιον H. Kardon.

Από ηχεία τώρα μάλλον έχεις τα Wharfedale modus 7. Αυτά μπορείς να τα κρατήσεις και για surround πάρε τα wharfedale diamond 9.1 και για κεντρικό το wharfedale diamond 9c.

Συνολικά όλα αυτά θα σου κοστίσουν περί τα 1000€...

Reaction score
2
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής κέρδισε φέτος το βραβείο EISA ως ο καλύτερος στην κατηγορία του. Περισσότερα παρακάτω:

BEST EUROPEAN HOME THEATER RECEIVER
Pioneer VSX-1015

Pioneer’s VSX-1015 provides every feature a home theatre enthusiast could require. It is the world’s first THX Select2 certified AV receiver, and includes decoders for Dolby’s Digital EX and Pro Logic IIx, DTS 96/24 and DTS-ES Discrete 6.1 and Matrix 6.1. An additional bonus is Windows Media Audio 9 Professional compatibility, allowing playback of PC-based digital surround-sound content. All channels employ 192kHz/24-bit DACs and there are 7x 150 Watts of power on tap. Yet the VSX-1015 wields this power with a friendly face, courtesy of an automatic set-up routine which configures speakers and matches system sound to the acoustics of the listening room.

Reaction score
0
Eυχαριστω παιδια για τη βοηθεια :D
O ενισχυτης νομιζω ειναι OK.
Tωρα με τα ηχεια.Θα πρεπει οποσδηποτε να τα συνδιασω με αυτα της Wharfedale,η μπορω να παρω καποια αλλα -Tannoy , B&W?Aυτα που εχω,ειναι καλα? αξιζει να τα κρατησω η θα πρεπει να αντικατασταθουν και αυτα? :shock:
Sorry για τις πολλες ερωτησεις, αλλα δεν γνωριζω πολλα απο ηχο και η βοηθεια καποιου πιο "ειδικου" μου ειναι αναγκαια!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Θα πρεπει οποσδηποτε να τα συνδιασω με αυτα της Wharfedale,η μπορω να παρω καποια αλλα -Tannoy , B&W?
Φυσικά και μπορείς. Απλά συνήθως τα ηχεία του ίδιου κατασκευαστή "δένουν" ευκολότερα (φυσικά αυτό δεν είναι απόλυτο).

Aυτα που εχω,ειναι καλα? αξιζει να τα κρατησω η θα πρεπει να αντικατασταθουν και αυτα? :shock:
Για αρχή μπορείς να τα κρατήσεις. Αν στην πορεία δεις ότι δεν σε καλύπτουν τα αλλάζεις...

Sorry για τις πολλες ερωτησεις, αλλα δεν γνωριζω πολλα απο ηχο και η βοηθεια καποιου πιο "ειδικου" μου ειναι αναγκαια!
Δεν είμαστε "ειδικοί" απλοί χομπίστες είμαστε, και στα πρώτα μας βήματα είχαμε κι εμείς παρόμοιες απορίες...

Reaction score
0
Kαλη Xρονια σε ολους!!!!
Σπυρο ευχαριστω για τις συμβουλες σου :D
Σκεφτομαι να παρω το wharfedale diamond 9c για κεντρικο,και τα Tannoy Mercury για περιφεριακα.
(Aν καποιο μελος εχει κατι για πουλημα,ας μου στειλει pm.....)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.455
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO