Διάφορα (αυτοκίνητο-μοτοσυκλέτα)


TGD

Μηνύματα
6.979
Reaction score
7.065
Αυτός εδώ είναι ειλικρινής για το τι του κοστίζουν τα γούστα του:
50 δολλάρια την ημέρα, από τα οποία σχεδόν τα μισά είναι η πτώση της αξίας του αυτοκινήτου
 


D

Deleted member 23222

Guest
Αυτό δεν είναι άρθρο, είναι λογοτεχνία... :laugh:




"Αν θέλετε την άποψή μου, η πρώτη γρατζουνιά είναι ίσως και η πιο καθοριστική στιγμή της κατοχής ενός αυτοκινήτου. Είναι εκεί που το μεταλλικό αντικείμενο φεύγει από την σφαίρα του φαντασιακού και προσγειώνεται στην άτεγκτη πραγματικότητα του πεζοδρομίου. Παύει να είναι το αψεγάδιαστο λαμπερό αντικείμενο του πόθου -και το καμάρι των τραπεζικών δόσεων- και γίνεται ένα ακόμα σημαδεμένο και ανώνυμο αντικείμενο μιας καθημερινής χρήσης. Όλοι το έχουμε ζήσει. Ασχέτως πόσο ταπεινό είναι το αυτοκίνητό μας (αν και όσο πιο ταπεινό, αντιστρόφως ανάλογη είναι και η σημασία της πρώτης γρατζουνιάς, κανόνας!). Η πρώτη αυτή γρατζουνιά είναι σχεδόν πάντα μικρή, σε σημείο που πρέπει να σκύψεις για να την ανακαλύψεις, είναι εύκολα επισκευάσιμη, όμως είναι αβάσταχτη και τραυματική εμπειρία.
Θα συνοδεύει για πάντα τον ιδιοκτήτη όπως ένα τατουάζ και δύσκολα θα την ξεχάσει, γιατί ήταν αυτή που τον έφερε στην θνητότητα των ονείρων του.
Η πρώτη γρατζουνιά έχει μία μοναδική ιδιότητα: κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από αυτήν. Είναι τόσο σίγουρη και ακατανόητη όσο η εφορία και ο θάνατος. Και όσο πιο προσεκτικός είσαι και όσο πιο «ψείρας» τόσο πιο γρήγορα θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα (κανόνας και αυτός!). Η -συνήθως δύσκολη- συμφιλίωση με την πρώτη γρατζουνιά είναι και μια ένδειξη ωρίμανσης της σχέσης με το αυτοκίνητο, από τον παράφορο έρωτα στην καθημερινότητα του γάμου. Η πρώτη γρατζουνιά είναι ξεχωριστή, γιατί θα ακολουθήσει η δεύτερη (τώρα πια ξέρεις...), η τρίτη (όλα καλά...) και πολλές ακόμα, με ευθύνη του ίδιου οδηγού ή του ντελιβερά που πηγαίνει ανάποδα. Η πρώτη γρατζουνιά είναι, εν τέλει, μία πράξη απελευθέρωσης: Το αυτοκίνητο είναι ένα εργαλείο απόλαυσης (και φόρων) και όχι η απόλαυση του εργαλείου. Μετά από χρόνια -και έχοντας μεσολαβήσει το πρώτο τρακάρισμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία- εκείνη η πρώτη γρατζουνιά είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του αυτοκινήτου και της ζωής του ιδιοκτήτη. Μία μικρή ατέλεια από αυτές που κάνουν σημαντικά τα ανθρώπινα έργα και πάρεργα. Σκέφτομαι ότι ίσως θα ήταν λογικό να διατίθεται κάτι σαν έξτρα εξοπλισμός: Όταν μας δίνουν το κλειδί στην αντιπροσωπεία να μας παρέχουν και τα εργαλεία για την πρώτη -εργοστασιακή- γρατζουνιά. Θα γλιτώναμε ημέρες νεύρων και μάταιου ψυχαναγκασμού ετών. Όμως -φευ!- θα χανόταν όλο αυτό το σασπένς, η γλυκιά σπουδή στην φθορά, στο αναπάντεχο της μοίρας. Και μαζί όλη αυτή η μεταφυσική διάσταση μιας τόσο δα μικρής αταξίας του Σύμπαντος πάνω σε μόλις πέντε-έξι πόντους ξυσμένο χρώμα. Γι αυτό χαρείτε όσο μπορείτε την πρώτη γρατζουνιά σας. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχετε δεύτερη ευκαιρία."
 

Μηνύματα
455
Reaction score
572
Το σκεπτικο μου ειναι απλο: Υπαρχουν αυτοκινητα που εκπληρωνουν το σκοπο για τον οποιο παρήχθησαν. Άλλα παλι, οχι. Οπως τα Φερραρι. Κυριως στα σουπερκαρ που τα λεφτα ειναι πολλα, ο ιδιοκτητς απαιτει το (σχεδον) απολυτο. Τα Φερραρι ειναι τα πιο αργα σουπερκαρ μετα τις καραμαουνες τα Μερσεντες.


Γι' αυτον ακριβως το λογο κανενα Φερραρι παγκοσμιως δεν ξεπερνα ως μεταχειρισμενο, τα 20 ή 30 χιλ. χιλιομετρα...
Post automatically merged:


Η Πορσε ειναι η βασιλισσα των σπορ αυτοκινητων. Μπορεις να εισαι πολυ γρηγορος στο δρομο την ιδια στιγμη που μπορεις να πας για ψωνια στο σουπερ μαρκετ χωρις να παθει απολυτως τιποτε... :)
Fake news
 



melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Ήρθε η ώρα για ιπτάμενα, η τεχνολογία στα συμβατικά έφτασε στο όριό της. :p

αυτά παθαίνει κανείς όταν βάνει το αμάξι κάθε μέρα να περπατάει πάνω στις πέτρες...πες του να φύγει από κει!
 


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.151
Reaction score
93.263
Ήρθε η ώρα για ιπτάμενα, η τεχνολογία στα συμβατικά έφτασε στο όριό της. :p

Μάλλον η RR :laugh: .....ε....το mini θέλει πλύσιμο. Απορώ ποιος γύφτος το κυκλοφορεί έτσι. :roflmao:
 





xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.625
Reaction score
83.101





stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top