Διάφορες Ερωτήσεις (και Θέλω Την Συμμετοχή Ολων)

Τι κάνετε συνήθως ?

• Έχετε ένα standalone dvd recorder οπότε και κοτσάρετε ( :lol: ) πάνω την κάμερα , γράφετε το δισκάκι

Votes: 0 0,0%
  • Σας εξιτάρει η ιδέα της δημιουργίας , οπότε και κάνετε capture στο pc το υλικό σας , το μοντάρετε ,

• Δεν έχω κάμερα.... τραβάω φωτογραφίες !

• Έχω κάμερα αλλά δεν έχω επιτραπέζιο dvd recorder ούτε έχω ιδιαίτερη σχέση με τα μηχανήματα του διαβό

• Total voters
    29
Reaction score
5
Λοιπόν,

Όλοι μας (και αν όχι όλοι τουλάχιστον ένα 95%) έχουμε βιντεοκάμερα διαφόρων φορμά (hi8, d8, minidv, vhs-c κτλ κτλ κτλ).

Τραβάμε τα παιδιά μας , την οικογένεια μας , τοπία , εκδρομές και extreme/απλές φάσεις γενικά της ζωής μας :wink:

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Είμαι περίεργος και ταυτόχρονα ενδιαφέρομαι να μάθω (για να δω πόσο έχουμε εξοικειωθεί με την τεχνολογία) , τι κάνετε αφού τραβήξετε το υλικό σας.

Πόσο ασχολείστε δηλαδή , που μεταφέρετε το βίντεο και λοιπά......

Έχουμε ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ για εικόνα/ήχο και το μοναδικό μέσον το οποίο απαθανατίζει στιγμές εν κινήσει , είναι η βιντεοκάμερα......

ΠΟΣΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ? Θα ήθελα πολύ να ψηφίσετε όλοι και αντίστοιχα να γράψετε κάποιο σχόλιο ώστε να καταλάβω που πάμε

:wink:

Καλημέρες !

Reaction score
86
Καταρχας δεν εχω καμερα αλλα ουτε και σκοπευω να αγορασω, προτιμω την φωτογραφια. Πιστευω πως περισσοτερες φορες θα κοιτα3εις τις φωτογραφιες που εχεις τραβηξει, παρα καποιο βιντεο.

Reaction score
5
Kostakhs συμφωνώ μαζί σου έως όμως κάποιο σημείο

Δηλαδή η φωτογραφία συμφωνώ πως είναι μοναδική και έχω και ρετρό χαρακτήρα κτλ κτλ αλλά κάποιες στιγμές (έναν αγώνα αυτοκινήτου , τις πρώτες λέξεις του παιδιού σου κτλ) δεν θα μπορέσει ποτέ η φωτογραφία να τις κρατήσει για πάντα....

Διότι.....

1) Δεν έχει ήχο και κίνηση....
2) Απαθανατίζει τη στιγμή και όχι τις στιγμές..... οι υπόλοιπες στιγμές είναι μόνο στο μυαλό σου και αυτό είναι κακό διότι κανείς άλλος εκτός από εσένα δεν θα βλέπει τις εικόνες του μυαλού σου. (πχ ο γιός σου / κόρη μετά από 10-20 χρόνια)

Reaction score
0
Exω μια καμερα svhs καθως και βιντεο svhs και εβλεπα τις κασεττουλες ειτε με adapter στο βιντεο,ειτε με την καμερα ειτε τα βιντεοκλιπς απο τις κασεττουλες τα αντεγραφα σε μια μεγαλη. Εχει ομως δυο χρονια να χρησιμοποιησω την καμερα. Βαρεθηκα τις κασετες, την ποιοτητα εικονας τους, το ψαξιμο σκηνης σε αυτες κλπ. Εξαλλου χαλανε με τον καιρο. εχουν κανει παρασιτα. Δανειστηκα ενα dvd recorder και οτι ειχα το αντεγραψα σε dvd. (Δεν αγοραζω dvd recorder γιατι Θα το εχω αναγκαστικα και για player και δεν μου αρεσει ο ανεμιστηρας τους.)
Οποτε προς το παρον βγαζω φωτογραφιες, μεχρι να βγει καμια βιντεοκαμερα της προκοπης που να γραφει σε σκληρο δισκο ή καρτα μνημης και τοτε θα φτιαχνω dvd στο pc με το nerovision.

Reaction score
5
Βαρεθηκα τις κασετες, την ποιοτητα εικονας τους, το ψαξιμο σκηνης σε αυτες κλπ. Εξαλλου χαλανε με τον καιρο. εχουν κανει παρασιτα.
Υπάρχουν 3 λύσεις ήδη.

- 1η λύση μία dvd camcorder (μπορείς να βρεις και με 300-400€) , οπότε μακριά μια και καλή οι κασέτες που βαρέθηκες και το ψάξιμο σκηνής μιας και μπορείς να βάλεις chapters.

- 2η λύση μια dv camcorder που για ποιότητα εικόνας μην το συζητάς .... ακόμα δεν έχει βγει το optical media που να αγγίζει τη ποιότητα της και προ 5 ετών κασέτες ακόμα παίζουν ΑΨΟΓΑ ! Για ψάξιμο σκηνών δημιουργεί ένα date stamp ώστε να βρίσκει πότε πάτησες rec και πότε stop ώστε να σε πηγαίνει κατευθείαν εκεί. Επίσης μπορείς να τις γράψεις σε dvd με αντίστοιχα chapters.

- 3η λύση Βιντεοκάμερα με σκληρό δίσκο. Ναι υπάρχει.... κάνε ένα search εδώ και θα δεις ότι αρχίσαν οι υλοποιήσεις αυτής της φοβερής ιδέας. Αλλά ποιά η διαφορά από τα Mini dv? Αφού έτσι και αλλιώς στο pc θα τα περνάς....... Πιο το ατού του σκληρού?

Οποτε προς το παρον βγαζω φωτογραφιες, μεχρι να βγει καμια βιντεοκαμερα της προκοπης που να γραφει σε σκληρο δισκο ή καρτα μνημης και τοτε θα φτιαχνω dvd στο pc με το nerovision.
Bιντεοκάμερες της προκοπής και ακόμα παραπάνω υπάρχουν και είναι και οικονομικές ..... πάρε εσύ μία και θα σου πω 1000άδες καλύτερους τρόπους από το nerovision για να φτιάχνεις dvd. :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ με την sony pc-109 όλο το υλικό το περνάω στο pc το επεξεργάζομαι και μετά το κάνω dvd. Μάλιστα το γράφω μόνο σε tdk δισκάκια ενώ κρατάω και την mini-dv κασσέτα για παν ενδεχόμενο!

Reaction score
5
Για να απαντήσω το ερώτημα που έθεσα....

Όπως ο Χρήστος , έτσι και εγώ επεξεργάζομαι το υλικό από την mini dv μου (sony dcr-pc330 , αλήθεια θα την πάρει κανείς αυτή? :mrgreen: ) στο Pc με fade in / fade out , color correction κτλ , κάνω προσεκτικό encoding , φτιάχνω όμορφα motion menu's και έχω ένα άψογο dvd με προσωπικές στιγμές (extras όπως πχ photos, chapters κτλ)

Τις Mini dv κασσετούλες τις κρατώ αρχείο για μελλοντική χρήση .....

Όταν με το καλό βγεί το DVD με προδιαγραφές ίσες ή και μεγαλύτερες του Mini Dv τότε μετα χαράς θα ξανακάνω τη διαδικασία από την αρχή :)

Reaction score
14
Αγόρασα πέρυσι την sony dcr-pc330 με σκοπό να κάνω όμορφα dvd και να τα βλέπω. Πήρα και τα ανάλογα προγράμματα, αλλά λόγω χρόνου εχω γεμίσει με κασσετούλες.
Απ΄την άλλη, δεν έχω εξοικειωθεί με τα προγράμματα και όσες φορές έχω προσπαθήσει επειδή δεν υπάρχει αυτή η άνεση χρόνου δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Πάντως μου αρέσει και να γράφω αλλά και να βγάζω φωτογραφίες με την κάμερα. 8) 8)

Reaction score
5
που είναι τα υπόλοιπα μέλη ? 11 μόνο ψήφισαν?

Για να βλέπω απαντήσεις ;)

Εκτός αν βαριέστε να απαντήσετε που σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα μέλη θεωρητικά ψηφίζουν το 1 :mrgreen:

Πάντως είναι μια καλή ευκαιρία βάσει αυτού του Poll να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και ίσως να λυθούν κάποιες απορίες / προβληματισμοί περί του τι νομίζουμε πως ξέρουμε ή του πως κάνουμε αυτό ώστε να γίνει έτσι κοκ.....

Υ.Γ. Ανδρέα Κ εσύ που είσαι? Δεν είδα κάποιο σχόλιο ..... μόνο με πανιά , scalers , plasma, projectors και το φόρουμ ασχολείσαι ???? Για γράψε για γράψε.... έχω και μεγάλη περιέργια να δω τι κάμερα έχεις .......... να μαντέψω? :twisted: .... αν το βρω τι κερδίζω?

Reaction score
14
Ούτε εγώ ψήφισα γιατί δεν βρήκα απάντηση που να με καλύπτει...! Βαλε ένα...λευκό...χιχιχι

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ανδρέα Κ εσύ που είσαι? Δεν είδα κάποιο σχόλιο ..... μόνο με πανιά , scalers , plasma, projectors και το φόρουμ ασχολείσαι ???? Για γράψε για γράψε.... έχω και μεγάλη περιέργια να δω τι κάμερα έχεις .......... να μαντέψω? .... αν το βρω τι κερδίζω?
Για μαντεψε πρωτα... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΝΑΙ
Κι εγώ είμαι ένας μικρός σκηνοθέτης. Όλα ξεκίνησαν πριν από 3,5 χρόνια με την μεγάλη μου αγάπη, τα άλογα και τα ατελείωτα video που τραβάω στο βουνό.
Η αποκορύφωση όμως ήρθε με την γέννηση του μικρού πριν από 2,5 χρόνια.

Adobe, tmpg enc, studio dv και ένα κάρο καυτήρια για να βγάλω καμιά 20 dvds με τα ωραία μου τα menu, την ωραία μουσική κλπ κλπ κλπ.

Μια διαδικασία πολύ επίπονη και για τους τρελούς της υπομονής αλλά με ένα αποτέλεσμα που σε αποζημιώνει με το παραπάνω.
Να μεγαλώσει ο μικρός να βλέπει τον γέρο του και τις χαζομάρες του :wink: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ανδρέα Κ εσύ που είσαι? Δεν είδα κάποιο σχόλιο ..... μόνο με πανιά , scalers , plasma, projectors και το φόρουμ ασχολείσαι ???? Για γράψε για γράψε.... έχω και μεγάλη περιέργια να δω τι κάμερα έχεις .......... να μαντέψω?    .... αν το βρω τι κερδίζω?
Για μαντεψε πρωτα... :wink:
Του Τριανταφυλλόπουλου (ψείρες προσαρμοσμένες στα γυαλιά)? :lol: :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ρε σεις δεν εχω καμερα ουτε για δειγμα :(
Δεν ασχοληθηκα ποτε ιδιαιτερως και δεν γνωριζω και σχεδον τιποτα για το αθλημα.

Παντως αυτες τις νεες HD πολυ τις ζαχαρωνω.... :wink:

Reaction score
5
Ρε σεις δεν εχω καμερα ουτε για δειγμα
Δεν ασχοληθηκα ποτε ιδιαιτερως και δεν γνωριζω και σχεδον τιποτα για το αθλημα.

Παντως αυτες τις νεες HD πολυ τις ζαχαρωνω....
αυτό μου θυμίζει μια φίλη που δεν ήξερε να οδηγεί αλλά πολύ θα ήθελε μια φεράρι. Δηλαδή κατευθείαν στα δύσκολα που θες manual μόνο και μόνο για να ξεκινήσεις τον κινητήρα (Στη δική σου περίπτωση ανδρέα για να βρεις το "on" στην HD :mrgreen: )

Από κάθε κατηγορία που αφορά τεχνολογία έχεις και κάτι.... στην υπό επίβλεψην μου κατηγορία βρήκες να μην έχεις ? Το θεωρώ προσβολή :mrgreen:

Άμεσα Σεμινάριο ! τσ τσ τσ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Από κάθε κατηγορία που αφορά τεχνολογία έχεις και κάτι.... στην υπό επίβλεψην μου κατηγορία βρήκες να μην έχεις ? Το θεωρώ προσβολή
Τοτε θα πρεπει να προσβληθει και ο Κωστακης ο Παπαζογλου, διοτι και στην φωτογραφια...σκραπας ειμαι :oops:

Reaction score
0
Εριξα τη ψηφο μου. Ας πω κι εγω λιγα πραγματα.

Προπερσι αγορασα την Canon Mvx-150i. Στην αρχη δεν ηξερα τιποτα απο καμερες. Μονο με φωτογραφια ειχα ασχοληθει αλλα παντα το ειχα σκοπο να παρω μια καμερα. Εβλεπε τους γυρω να εχουν καμερες στις διακοπες, σε εκδρομες και ψιλοχαλιομουνα. Ωσπου πηρα την αποφαση!
Πηγα σε ενα ενα φιλο φωτογραφο με το ενθετο του digital photo που ειχε μεσα 200 καμερες, τεστ, χαρακτηριστικα. Σε πρωτη φαση απεκλεισε τις SVHS kai τις HI8. Εμειναν οι miniDV και οι DVD-Ram, τις οποιες απεκλεισε αμεσως μολις ειδε τι φακο "κουβαλουσαν". :mrgreen:
Ετσι μειναμε με μια γκαμα 30 καμερων miniDV για να επιλεξουμε. Μου ειπε τα βασικα, τι πρεπει να προσεξω, ποσο ειναι το budget και μετα απο αναλυση και συζητηση καταληξαμε στην Canon ΜVX-150i (ή Optura).
Γερα χαρακτηριστικα ειναι ο φακος της τεραστιος για την κατηγορια τω ερασιτεχνικων καμερων και η βιντεοσκοπηση σε χαμηλο φως χωρις υπερυθρες ή night mode κτλ που εχουν αλλες. Επισης εχει γρηγορο διαφραγμα (απο 1/150 μεχρι 1/8000) χρησιμοτατο για γρηγορες σκηνες, extreme sports και πλανα με πολλα κουνηματα. Eπισης εχει LCD 3,5'' προσον μεγαλο για επιτοπου θεαση χωρις να μας βγαινουν τα ματια. :shock:
Σ αυτα βασιστηκα και βγηκε δικαιωμενος ο κολλητος. Οντως οπως μου τα λεγε. Ευτυχως γιατι θα ειχα κανει πατατια και θα παιρνα καμμια αλλη πιο ελκυστικη, ή πιο "μαρκα", ή με μικρο φακο και θα μπαινα στο club των "δε-μπορω-να-τραβηξω-χωρις-φλας-γιατι-ο-φακος-δε-παιρνει-πολυ-φως" ή "δε-προλαβα-να-παρω-το-Impreza-στη-Κατεχακη-γιατι-ο-φακος-προλαβε-μονο-το-πεζοδορμιο.
:D :) :lol:
Μη τα πολυλογω ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος για την κατηγορια της και τα λεφτα της και γενικα κανω τη δουλεια μου, ειτε εχει να κανει με αξιοθεατα, με διακοπες με κανα *λαρακι στη παραλια ή οτιδηποτε αλλο :)

Οσον αφορα την επεξεργασια, παντα στο pc και στα καπακια...

1) extract me WinDV
2) επεξεργασια με ΤMPGENC 2.15 και DVD Author για μενου, υπομενου και τελικη επεξεργασια
3) και "καψιμο" με Nero

Απλα ... γρηγορα και ανετα :)

Αντε και του χρονου το Οσκαρ σε μας :)

Reaction score
2
Καλησπέρα και από εμένα.
Εδώ και ένα χρόνο έχω μια Sony mini dv και μέσα σε αυτό τον χρόνο έχω γράψει περί τα 6 DVD.
Και για να είμαι σύντομος : Scenalyzer live
Adobe premiere pro
Ulead DVD movie factory :D

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το windv που αναφέρει ο Gimme είναι νομίζω το καλύτερο προγραμματάκι για μεταφορά στο pc.

Άλλο ένα καταπληκτικό προγραμματάκι είναι το dvtimestamp που σου επιτρέπει να προσθέσεις ημερομηνία και ώρα στο dv υλικό που έχεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός