Διάφορες κατασκευές από την εκπομπή weekend projects

Reaction score
4
Παιδιά οι τύποι κάνουν παπάδες με το τίποτα .Θα βάλω μερικά λινκς με κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια σχετικά με ήχο .

[YOUTUBE]cSrkjpUdvfc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]EIbzQ_8-aaM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Z-RHKYjQVfE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]LmHBLqYzimE&feature=channel[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]klTfk6L7o6o[/YOUTUBE]

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.635
Απάντηση: Διάφορες κατασκευές από την εκπομπή weekend projects

Καταρχήν, AlastorTHX, κορυφαίο thread!

Έχω μια απορία σχετικά με το "Ball of Sound". Στο video ο τύπος δείχνει ότι συνέδεσε 8 ηχεία, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 8 καλώδια να "φεύγουν" από την μπάλα (04:14-04:15 στο video). Εάν για παράδειγμα θέλω να συνδέσω την μπάλα σε δικάναλο ενισχυτή, τι κάνω με τις 8 άκρες των καλωδίων;

Reaction score
4

Φίλε ωραία ερώτηση :) από ότι φαντάζομαι ας μας βοηθήσει και κάποιος ποιο έμπυρος πρέπει να παρεμβάλει σε κάθε μισό της μπάλας ένα μικρο κυκλωματακι σαν αυτά που έχουν τα ηχεία δυο η τριών δρόμων .

Η άπλα να στρίψουμε κάποια καλώδια και να τα βάλουμε ανά 2 σε κάθε ακροδέκτη.Τώρα δεν ξέρω αν αυτά είναι σωστά γιατί από ηχεία δεν έχω ασχοληθεί άλλα θεωρητικά οκ θα είναι με συνολικά 80 W και 8ωμ ανά ζεύγος ηχείων....

Ας με διορθώσει κάποιος ε !!!! :103:

wizzy

Reaction score
22.635

[...] Ή άπλα να στρίψουμε κάποια καλώδια και να τα βάλουμε ανά 2 σε κάθε ακροδέκτη. [...]
Κι εγώ στην αρχή αυτό σκέφτηκα, αλλά δεν ξέρω πόσο "ασφαλές" είναι... Έχεις δίκιο, ας περιμένουμε κάποιον πιο έμπειρο να μας πει.

(Φαντάζομαι όμως ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω με τον τύπο του video και να ρωτήσω αυτόν! :107: )

Reaction score
4

Έψαξα χθες τα pdf's που είχε τα σχέδια αλλά δεν έλεγε τίποτα για τις συνδέσεις με τα ηχεία.Οπότε βοηθάτε χριστιανοί :103:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426

Oι μπαλες του ηχου για μπακ σε καλοκαρινο σινεμα στον κηπο ειναι ολα τα λ7:137:

Reaction score
4

Βρε άθεοι τύποι τι πρέπει να κάνουμε σε αυτό το πράγμα για να παίξει και σε stereo ? crossover ? τι παίζει ? είναι μουφα και ο τύπος τα συνέδεσε σε δυο ενισχυτές ? έχω μπερδευτεί βοηθάτε χριστιανοί και μη :402:

wizzy

Reaction score
22.635

AlastorTHX, ας είναι καλά ο emimikos.gr. Αν φτιάξεις το ηχείο, δίνεις και €50-€100 (ενισχυτές 2, 3, 4, 8, 9, 10), "κουμπώνεις" μια πηγή και τα ηχεία και είσαι κομπλέ!

By the way, με λίγη παραπάνω έρευνα, βρήκα και αυτά τα custom made ξύλινα ηχεία (τα οποία έχουν καλύτερη ακουστική ελέω υλικού κατασκευής) και σκέφτομαι να τα κατασκευάσω!

Reaction score
4

AlastorTHX, ας είναι καλά ο emimikos.gr. Αν φτιάξεις το ηχείο, δίνεις και €50-€100 (ενισχυτές 2, 3, 4, 8, 9, 10), "κουμπώνεις" μια πηγή και τα ηχεία και είσαι κομπλέ!

By the way, με λίγη παραπάνω έρευνα, βρήκα και αυτά τα custom made ξύλινα ηχεία (τα οποία έχουν καλύτερη ακουστική ελέω υλικού κατασκευής) και σκέφτομαι να τα κατασκευάσω!
Wizzy Ανδρέας εδώ :103: Να είσαι καλά για τις πληροφορίες.Αν είναι να κατασκευάσεις τέτοια ηχεία και είσαι Αθήνα μπορούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση και να παίξουμε μαζί με την κατασκευή.

Στείλε πμ όταν είναι και μιλάμε.:116:

wizzy

Reaction score
22.635

(τώρα το είδα αυτό...)

Ανδρέα, Γιώργος εδώ, χάρηκα! Δυστυχώς, μένω μόνιμα εξωτερικό αλλά έχω κάποια στην Αθήνα που ανέλαβε την κατασκευή (προσωπικά, δεν "πιάνουν" τα χέρια μου)! Μάλιστα, δική της ήταν αρχική υπόδειξη για τα "ξύλινα" ηχεία και η υπόδειξη για τα μηχανάκια στο emimikos! Υπολογίζω ότι το Πάσχα θα ανέβω Αθήνα - συνεννοηθήκαμε να τα έχει έτοιμα πιο πριν - έτσι ώστε να τσιμπήσουμε και ένα ενισχυτάκι από τον emimikos μέχρι τότε - και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τα ακούσουμε!

Reaction score
4

Μέσα είμαι όποτε κατέβεις ενημέρωσε για να κανονίσουμε να τα ακούσουμε.Και πασχα θα είναι όλο και κανα κοψίδι θα παίζει :619:

wizzy

Reaction score
22.635

Και πασχα θα είναι όλο και κανα κοψίδι θα παίζει :619:
ΑΝΕΤΑ, ΑΒΙΑΣΤΑ και ΑΒΑΔΙΣΤΑ! :135::135::135:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ