Διέλευση καλωδίου HDMI

Reaction score
0
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει καλώδιο HDMI clip-αρισμένο απο την μία άκρη μόνο, ωστε να περάσει απο 16mm σωλήνα και να clip-αριστεί μετα ? υποψιάζομαι οτι στην δομημένη καλωδίωση του σπιτιου μου (16 mm σωλήνα)δεν χωράει να περάσει HDMI όπως το δίνουν τα μαγαζιά.

Reaction score
164
Re: HDMI 10μετρο - 1.3/1080p certified. Από Κίνα και καλό (μάλλον)!

Δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις, είναι αν χωράει να περάσει ένα mini HDMI και να χρησιμοποιήσεις έναν αντάπτορα mini HDMI-HDMI

Reaction score
0

Δεν το είχα σκεφτεί unforgiven :126:!!!

Αυτό που είχα κατά νού αν έχω μετρήσει σωστα τα HDMI clips είναι όσο ένα USB (παίζουν απο 16mm-19mm) Αν με ένα κοπίδι λεπτύνω το λάστιχένιο clip φαντάζομαι δεν κάνω ζημιά στην καλωδίωση του.

Reaction score
164

Κοίταξε... τα HDMI παθαίνουν ζημιά αν τα αγριοκοιτάξεις, οπότε δεν θα στο συνιστούσα..

Reaction score
0

Μάλιστα, άρα το ξεχνάμε ! Γνωρίζεις αν υπάρχει τρόπος καλώδιο FTP να δεί με κάποιον adaptor το HDMI ?? το δίαβασα σε ξένο site σε ανάλογο πρόβλημα αν και δεν είμαι σίγουρος οτι ισχει

Reaction score
164

Ναι, υπάρχουν τέτοιες συσκευές, αλλά δεν είναι και φτηνές.
Ψάξε για hdmi over utp.
Πάντως οι προδιαγραφές του mini hdmi δίνουν διαστάσεις 10.42 mm Χ 2.42 mm. Δεν σου κάνει;

Reaction score
0

σε 16mm δοκιμασα και χωράνε 3 UTP άνετα.
άρα
10.42 mm X 2,42 mm μαζι με το clip είμαι more than Ok

Reaction score
164

Για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις, κόψε ένα κομμάτι από αντίστοιχο κανάλι και πήγαινε να δοκιμάσεις επί τόπου αν χωράει σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: HDMI 10μετρο - 1.3/1080p certified. Από Κίνα και καλό (μάλλον)!

Γνωρίζεις αν υπάρχει τρόπος καλώδιο FTP να δεί με κάποιον adaptor το HDMI ?? το δίαβασα σε ξένο site σε ανάλογο πρόβλημα αν και δεν είμαι σίγουρος οτι ισχει
Είχα και εγώ την ίδια ιδέα και αρχικά φάνηκε πολύ βολική, αλλά ίσως είναι αρκετά νέα ιστορία και η εφαρμογή της ολίγον προβληματική. Προσωπικά συναντήσαμε πρόβλημα με το κλείδωμα του infocus (αλήθεια φοβερά πρωτότυπο εεε;;;:142:) αλλά και με την ποιότητα των καλωδίων. Ακόμα και με αρκετά προσεγμένο cat6ή, όλο και κάπου κάτι δε λειτουργούσε σωστά. Συνεπώς εάν θες να επενδύσεις περί τα 800€ για αυτή τη δουλειά, εξασφάλισε ότι δε θα τα φορτωθείς στην περίπτωση που δε λειτουργούν.

Reaction score
3
Απάντηση: Διέλευση καλωδίου HDMI

Για HDMI σε cat5 δες εδώ και εδώ.
Και τα δύο αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα, από ανθρώπους εντός του φόρουμ.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: HDMI 10μετρο - 1.3/1080p certified. Από Κίνα και καλό (μάλλον)!

Είχα και εγώ την ίδια ιδέα και αρχικά φάνηκε πολύ βολική, αλλά ίσως είναι αρκετά νέα ιστορία και η εφαρμογή της ολίγον προβληματική. Προσωπικά συναντήσαμε πρόβλημα με το κλείδωμα του infocus (αλήθεια φοβερά πρωτότυπο εεε;;;:142:) αλλά και με την ποιότητα των καλωδίων. Ακόμα και με αρκετά προσεγμένο cat6ή, όλο και κάπου κάτι δε λειτουργούσε σωστά. Συνεπώς εάν θες να επενδύσεις περί τα 800€ για αυτή τη δουλειά, εξασφάλισε ότι δε θα τα φορτωθείς στην περίπτωση που δε λειτουργούν.
το καλό είναι οτι όλο το σπίτι είναι καλωδιομένο με FTP Cat6e
οπότε μένει να δώ απλά αν δουλέψει με ενα adaptor UTP over HDMI

Αν ισχυει οτι τα mini HDMI δεν βγαίνουν σε μεγάλα μήκη (6-7m)μάλλον την πάτησα..

Reaction score
3
Απάντηση: Διέλευση καλωδίου HDMI

Εγώ έχω 15 μέτρα, νομίζω ότι αυτό είναι το όριο...

Reaction score
0
Αρα είμαι Οκ 6-7m είναι η απόσταση του προβολέα απο το Wall Plate Receiver που θα τοποθετήσω.

Reaction score
0
Καλησπερα,

εχω δυο ερωτησεις γιατι αντιμετοπιζω το ιδιο προβλημα...

1. μεχρι στιγμης εχω βρει μαξιμουμ 10 μετρα mini-HDMI καλωδιο, υπαρχει μεγαλυτερο?
2. ανταπτορας απο mini-HDMI σε HDMI υπαρχει? το mini-HDMI το χρειαζομαι για να περασω το καλωδιο μεσα απο το σωληνα. Μετα θα πρεπει να συνδεθει στην πηγη με κανονικο HDMI, οποτε θα χρειαστει να γυρισει απο mini-HDMI σε HDMI.

Ευχαριστω
Γιαννης

Reaction score
5
Σε κάποιο άρθρο πρέπει να είχα διαβάσει ότι έχει καλώδιο για custom εγκαταστάσεις η SUPRA/ αλλά έχει και κάτι τέτοιο η oehlbach. Το πόσο καλά δουλεύει κάτι τέτοιο δεν γνωρίζω αφου η παραξενιά της HDMI αλυσίδας είναι γνωστή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.105
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON