Διαφορές Hd σε 32 και 37''

Reaction score
41
Έστω οτι έχουμε τα 2 LCD panels της Philips.
9830 σε 32 και 37.
Προβάλουμε το ίδιο HD περιεχόμενο.
Οποσδήποτε η 37 έχει μεγαλύτερη ανάλυση αλλά το ερώτημα μένει.
Τι διαφορές θα έχουμε και αν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα έτσι ώστε να είναι σοβαρός λόγος η μη αγορά της 32άρας.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πραγματικά τεράστια η ερώτησή σου...

Θα προσπαθήσω να μείνω στις 2 συγκεκριμένες τηλεοράσεις της philips 9830. H 32'' έχει ανάλυση 1366Χ768 και η 37'' έχει 1920Χ1080.

Η διαφορά είναι μεγάλη στην ποιότητα της εικόνας όταν θα έχουμε HD υλικό ανάλυσης 1920Χ1080. Η διαφορά στην λεπτομέρεια είναι αρκετά μεγάλη!

Θα μου πεις που θα βρω τέτοιο υλικό; Υπάρχει άφθονο στο internet... και φυσικά πάντα υπάρχει το δορυφορικό κανάλι euro1080 αλλά και αρκετά ακόμα ευρωπαικά που αναμένεται να ξεκινήσουν πλήρες πρόγραμμα τους επόμενους μήνες...

Από την άλλη βέβαια στην 32άρα μπορείς να πετύχεις 1:1 pixel maping με την χρήση ενός htpc παίρνοντας έτσι την τέλεια εικόνα που μπορεί αυτή η τηλεόραση να δώσει! Όλα τα pixel θα είναι ενεργά χωρίς να επεμβαίνει ο scaler της τηλεόρασης.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ 37άρα! Μπορείς από pc να της δώσεις σήμα μόνο μέχρι 1024χ768!!! Για μένα που χρησιμοποιώ HTPC αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα!

Από την άλλη βέβαια αν έχεις ένα dvd player που κάνει upscaling στα 1080i ή αργότερα ένα blue-ray ή ακόμα και Playstation 3 ή σήμερα έναν hd δορυφορικό αποκωδικοποιητή δεν έχεις πρόβλημα να δώσεις 1080i στην τηλεόραση και να πάρεις την καλύτερη δυνατή εικόνα. (όχι την τέλεια που μπορεί να δώσει καθώς από ότι έχω διαβάσει σε ξένα φόρα η εικόνα που δίνει από upscaling dvd player είναι overscaned κατά ένα μικρό ποσοστό...).

Όλα αυτά τα γράφω με την προυπόθεση ότι αγοράζουμε (και εγώ θα πάρω σύντομα μια τέτοια τηλεόραση...) με την προοπτική τουλάχιστον 5ετίας... με αυτή την λογική ψάχνω και εγώ τηλεόραση με ανάλυση 1920Χ1080 αντί να πάρω μια πιο προσιτή 1366Χ768.

Βέβαια πρέπει να σκεφτείς και τις ανάγκες σου (χώρος που θα μπει, απόσταση θέασης κλπ). Μπορεί η 32άρα να είναι πολύ μικρή ή η 37άρα πολύ μεγάλη...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l