Διαφορές Pre-Pro με ολοκληρωμένο AV

Reaction score
298
Έψαξα αρκετά και στο forum και στο google για να εντοπίσω τις διαφορές, αλλά οι πληροφορίες που βρήκα αφορούν το ενισχυτικό σκέλος των AV. Δηλαδή, όλες οι αναφορές για τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού Pro-Τελικού AV αναφέρονται στην καλύτερη ποιότητα του πολυκάναλου τελικού. Όμως, ως προς το κομμάτι του Pro, ποιες ειναι οι διαφορές ενός πολυκάναλου επεξεργαστή έναντι ενός ολοκληρωμένου AV; Τα ίδια κυκλώματα και η ίδια ισοστάθμιση δεν επιτυγχάνουν και τα δύο μηχανήματα;

Reaction score
5.679
φυσικα και δεν ειναι ιδιο.
εκτος οτι ειναι και true balance κυκλωμα το οποιο για μενα εχει τεραστια διαφορα ,
διαφορετικα ειναι και τα dac του εκαστοτε μοντελου .
για να το καταλαβεις και πιο απλα στον ολοκληρωμενο πληρωνεις και τα ενισχυτικα σταδια , που οταν εχεις φυσικα τελικο-τελικους τα πληρωνεις τσαμπα ...
το μονο αρνητικο για να δουμε και την αλλη πλευρα ειναι οτι ο καθαρα προενισχυτης πουλιεται πιο δυσκολα ...

Reaction score
298
Απάντηση: Διαφορές Pre-Pro με ολοκληρωμένο AV

Οπότε έχουμε διαφορές στις εξόδους balanced και στα dac ως τώρα.

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί ένας pro-πολυκάναλος έχει τόσο μεγάλο κόστος. Με €1000 για παράδειγμα υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε ολοκληρωμένους AV. Στους pro, βλέπω πιο φθηνό τον Marantz 7005 που φλερτάρει με τα €1500 και μου φαίνεται κάπως παράλογο εφόσον μιλάμε για τα ίδια πρότυπα Dolby, THX κτλ. Γιαυτό αναρωτήθηκα μήπως προσφέρουν καλύτερη ισοστάθμιση στο χώρο.

Το να βγάζει εξόδους XLR μου φάνηκε "λίγο" για να πάει σε διπλάσσια τιμή. Ιδίως αν συνδυαστεί ο pro μ'εναν πολυκάναλο τελικό οπότε και οι balanced συνδέσεις βγάζουν λιγότερο νόημα απο έναν pro με 5 φθηνούς monoblock.

Reaction score
5.679
και η ισοσταθμιση ειναι καλυτερη μιας και παντα εχουν οτι καλυτερο διαθετει η καθε φιρμα στο οπλοστασιο της ενω στον αντιστοιχο ολοκληρωμενο παντα κατι λειπει "εντελως τυχαια " ...

Reaction score
298

Με κάλυψες με το "εντελώς τυχαία". Σ'ευχαριστώ πολύ Μάκη! :619:

Reaction score
29.654

Συνήθως οι prepro, av είναι τα κορυφαία κομμάτια.
Οπως είπε και ο μάκης τους εφοδιάζουν με ολα τα καλούδια.Αυτό που δεν έγινε σαφές είναι ουι, εαν είναι full balanced, το μηχάνημα , ολα τα κυκλώματα είναι διπλά οσο αφορά στην οδήγηση του σήματος.Αρα και διπλά υλικά άλλες πλακέτες , γενικά άλλη σχεδίαση, με αυξημένο κόστος.
Βάλε και κάποια καλύτερης ποιότητας υλικά ε! δε θέλει και πολύ.

Reaction score
103

το οτι εχει εξοδους XLR δεν σημαινει οτι ειναι κ true balanced.Ισα ισα που ειδικα στις χαμηλες κατηγοριες τιμης τα XLR ειναι απλα για να ψαρωνει το ματι.Εγω προσωπικα τουλαχιστον δεν θυμαμαι να εχω βρει true balanced processor που να κοστιζει κατω απο 4500-5000.

Reaction score
29.654

Ναι δεν έχεις άδικο, εγω δεν το διευκρίνησα σωστά όσον αφορά στο θέμα τιμής.
Παράδειγμα anthem d2v full balanced, denon avp a1hd full balanced, krell av full balanced.
Σαφώς και στο 1,5 χιλιάρικο δεν είναι full balanced,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Συνήθως οι prepro, av είναι τα κορυφαία κομμάτια.
Οπως είπε και ο μάκης τους εφοδιάζουν με ολα τα καλούδια.Αυτό που δεν έγινε σαφές είναι ουι, εαν είναι full balanced, το μηχάνημα , ολα τα κυκλώματα είναι διπλά οσο αφορά στην οδήγηση του σήματος.Αρα και διπλά υλικά άλλες πλακέτες , γενικά άλλη σχεδίαση, με αυξημένο κόστος.
Βάλε και κάποια καλύτερης ποιότητας υλικά ε! δε θέλει και πολύ.

γιαννη μου θυμιζεις τον αστειετορ- :114:αστειατορα #1 (and only) ............................
που μπερδευει την βουρτσα με την λουτσα..............
ολα αυτα που λετε ειναι πολυ σχετικα , και πολυ ασχετα.........
ποιος προ ας πουμε εχει καλυτερη ισοσταθμιση απο τους av (της ιδιας εταιριας )
ενας ταπεινος σεργουντ προ , ή ενας ροτελ προ, ειναι καλυτερος απο ενα ολοκληρωμενο denon ?
Ας παμε σε ενα ονκιο , εχεις δει πουθενα διπλες πλακετες ? εχεις δει καλυτερο συστημα ισοσταθμισης ?
μην σκεφτεσαι ντενοναδικα ......
Και ενας ολοκληρωμενος επειδη δεν εχει μπαλανς (ας πουμε ) (κανα αστειο) ειναι χειροτερο μηχανακι απο ενα με μπαλανς ?
Αν θες να εισαι ακριβοδικαιος να συγκρινεις ομοσταβλα μηχανακια ,
αλλιως θα παρεις και εσυ πιστοποιηση astiator lever II

Kαι κατι ακομα , επειδη ο σιμενας ξεκινησε απο την αμερικη , και εκει ολες οι μεγαλες εταιριες δεν εβγαλαν ποτε ολοκληρωμενο ,
περιορισου σε σχιστοματαδικα μασινια.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Διαφορές Pre-Pro με ολοκληρωμένο AV

το οτι εχει εξοδους XLR δεν σημαινει οτι ειναι κ true balanced.Ισα ισα που ειδικα στις χαμηλες κατηγοριες τιμης τα XLR ειναι απλα για να ψαρωνει το ματι.Εγω προσωπικα τουλαχιστον δεν θυμαμαι να εχω βρει true balanced processor που να κοστιζει κατω απο 4500-5000.

Ναι και όλοι οι επαγγελματικοί για πλάκα τα βάζουν έτσι για να ψαρώνει το μάτι.

Reaction score
141

να ρωτησω κι εγω που ειμαι και ασχετος και κουφος...το οτι χρειαζεται επιπλεον υλικα-κυκλωματα στα ΙΝ/ΟυΤ το balanced σημα, αυτομάτως δεν σημαινει οτι το αρχικο σήμα αλλοιώνεται?
..και σ'εναν επαγγελματικο χωρο..πχ. στουντιο, συναυλιακο χωρο οπου θα χρειαστεις πολλά μετρα καλωδίων και ειναι πιθανο να εχεις ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες...να δικαιολογησω τη χρηση τους,
αλλα σένα οικιακό περιβάλλον...ποσα μέτρα καλωδίου θα χρησιμοποιησεις ?...και τι παρεμβολές να υπάρχουν σ'ένα σύνηθες σπίτι..από το ψυγείο? ..
(μήπως θέλω να γίνω χαλιενδάς?..ή παλι λεω @@?)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

υπαρχει και αλλο τροπος , αλλα σου κανει κοπο (που λεει η λαιδη αντζελα)
που σημαινει αν θες να μαθεις την αληθεια στειλε Pm

Reaction score
298

Και οι υπόλοιποι που θέλουμε να μαθαίνουμε, στο πηγάδι κατουρήσαμε βρε παιδιά; :/

Jargon, τί εννοείς; Εχει διαφορά ακόμα και σε χαμηλή κατηγορία τιμής ( κάτω του 2χίλιαρου) ή όχι;

Reaction score
29.654

γιαννη μου θυμιζεις τον αστειετορ- :114:αστειατορα #1 (and only) ............................
που μπερδευει την βουρτσα με την λουτσα..............
ολα αυτα που λετε ειναι πολυ σχετικα , και πολυ ασχετα.........
ποιος προ ας πουμε εχει καλυτερη ισοσταθμιση απο τους av (της ιδιας εταιριας )
ενας ταπεινος σεργουντ προ , ή ενας ροτελ προ, ειναι καλυτερος απο ενα ολοκληρωμενο denon ?
Ας παμε σε ενα ονκιο , εχεις δει πουθενα διπλες πλακετες ? εχεις δει καλυτερο συστημα ισοσταθμισης ?
μην σκεφτεσαι ντενοναδικα ......
Και ενας ολοκληρωμενος επειδη δεν εχει μπαλανς (ας πουμε ) (κανα αστειο) ειναι χειροτερο μηχανακι απο ενα με μπαλανς ?
Αν θες να εισαι ακριβοδικαιος να συγκρινεις ομοσταβλα μηχανακια ,
αλλιως θα παρεις και εσυ πιστοποιηση astiator lever II

Kαι κατι ακομα , επειδη ο σιμενας ξεκινησε απο την αμερικη , και εκει ολες οι μεγαλες εταιριες δεν εβγαλαν ποτε ολοκληρωμενο ,
περιορισου σε σχιστοματαδικα μασινια.

Κοίτα να δείς , εσένα μπορεί να σου θυμίζω και τον αη γιάννη το νηστευτή.Καμία σχέση.
Επειδή μπερδεύεις τη λούτσα με την βούρτσα, δε μίλησα ούτε για sherwood,ούτε για rotel.
Μίλησα για anthem, denon, krell.Σαφώς και στα Full balanced μηχανήματα υπάρχουν διπλές πλακέτες.Βλέπε denon avp a1hd. Σαφώς και δεν αναφέρθηκα στον onkyo ο οποίος δεν είναι balanced.Γι αυτό και δεν έχει διπλές πλακέτες. Δεν αναφέρθηκα σε σύστημα ισοστάθμισης.
Σαφώς και το Balanced μηχάνημα μετρά καλύτερα και με λιγότερο θόρυβο απο το unbalanced εϊτε σου αρέσει είτε οχι.
Δεν με ενδιαφέρει απο που ξεκίνησε ο σιμενας και σαφώς και περιορίζομαι σε σχιστομάτικα μασίνια.
Τα άλλα είναι αμερικανιές , δεν κάνουν για μένα.

Reaction score
29.654

να ρωτησω κι εγω που ειμαι και ασχετος και κουφος...το οτι χρειαζεται επιπλεον υλικα-κυκλωματα στα ΙΝ/ΟυΤ το balanced σημα, αυτομάτως δεν σημαινει οτι το αρχικο σήμα αλλοιώνεται?
..και σ'εναν επαγγελματικο χωρο..πχ. στουντιο, συναυλιακο χωρο οπου θα χρειαστεις πολλά μετρα καλωδίων και ειναι πιθανο να εχεις ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες...να δικαιολογησω τη χρηση τους,
αλλα σένα οικιακό περιβάλλον...ποσα μέτρα καλωδίου θα χρησιμοποιησεις ?...και τι παρεμβολές να υπάρχουν σ'ένα σύνηθες σπίτι..από το ψυγείο? ..
(μήπως θέλω να γίνω χαλιενδάς?..ή παλι λεω @@?)
Δεν τα λες καλά. Σαφώς και δεν αλλοιώνεται το σήμα . Αν ήταν ετσι τα studios σε ολο τον κόσμο θα ήχαν μόνο single ended συνδέσεις. Εmi rfi , υπάρχουν σε όλους τους χώρους που υπάρχουν ηλεκτρικά κυκλώματα.Δεν περιορίζεται η χρήση Balanced συνδέσεων μόνο σε επαγγελματικούς χώρους. Πως σου ήρθε αυτό?

Reaction score
29.654

Και οι υπόλοιποι που θέλουμε να μαθαίνουμε, στο πηγάδι κατουρήσαμε βρε παιδιά; :/

Jargon, τί εννοείς; Εχει διαφορά ακόμα και σε χαμηλή κατηγορία τιμής ( κάτω του 2χίλιαρου) ή όχι;

Σαφώς και εχει διαφορά. Σε όλες τις κατηγορίες τιμής.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Κοίτα να δείς , εσένα μπορεί να σου θυμίζω και τον αη γιάννη το νηστευτή.Καμία σχέση.
Επειδή μπερδεύεις τη λούτσα με την βούρτσα, δε μίλησα ούτε για sherwood,ούτε για rotel.
Μίλησα για anthem, denon, krell.Σαφώς και στα Full balanced μηχανήματα υπάρχουν διπλές πλακέτες.Βλέπε denon avp a1hd. Σαφώς και δεν αναφέρθηκα στον onkyo ο οποίος δεν είναι balanced.Γι αυτό και δεν έχει διπλές πλακέτες. Δεν αναφέρθηκα σε σύστημα ισοστάθμισης.
Σαφώς και το Balanced μηχάνημα μετρά καλύτερα και με λιγότερο θόρυβο απο το unbalanced εϊτε σου αρέσει είτε οχι.
τοσα ξερεις-τοσα λες
Δεν με ενδιαφέρει απο που ξεκίνησε ο σιμενας και σαφώς και περιορίζομαι σε σχιστομάτικα μασίνια.
Τα άλλα είναι αμερικανιές , δεν κάνουν για μένα.
μια χαρα ειναι και τα ιαπωνεζικα , (μεγαλα μοντελα)

Reaction score
141

Δεν τα λες καλά. Σαφώς και δεν αλλοιώνεται το σήμα . Αν ήταν ετσι τα studios σε ολο τον κόσμο θα ήχαν μόνο single ended συνδέσεις. Εmi rfi , υπάρχουν σε όλους τους χώρους που υπάρχουν ηλεκτρικά κυκλώματα.Δεν περιορίζεται η χρήση Balanced συνδέσεων μόνο σε επαγγελματικούς χώρους. Πως σου ήρθε αυτό?
ok...I pass.
...αν εξαιρεσουμε τους όποιους (εξωγενείς) παράγοντες emi rf κοσμικρεης κλπ....για μια απόσταση 2μ απο προ σε τελικους...το balanced σήμα θα είναι το ίδιο ή καλύτερο απο το unbalanced?

Reaction score
150
Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο AVP είναι ΝΕΚΡΑ. ΝΑΔΑ! Θόρυβος μηδέν και το tweeter στο αυτί σου πάνω να βάλεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παντως η αληθεια ειναι οτι στους τυφλους υπερισχυει ο μονοφθαλμος
Με αλλα λογια αν συγκρινεις ιντερκονεκτ του λουτσου με μπαλανς εχουν διαφορα, αν βαλεις ενα σοβαρο ιντερκονεκτ απλα ακους την διαφορα του πλυμενου και του πραγματικα καθαρου.......................

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988