Δικάναλος μπορεί να συμπεριφερθεί ως monoblock????

Reaction score
1
Έχω ένα ολοκληρωμένο τελικό της rotel (rb-980bx) και ένα παθητικό subwoofer.
Θέλω αν είναι με κάποιο τροπο δυνατό(χωρίς εσωτερικές επεμβάσεις) ,να κάνω τα 2Χ105 του δικάναλου σε 1Χ210.....Μπορωωωωω???? (μην μου πείτε στεγνά όπως στη διαφήμιση της ΤΙΜ ....ΟΟΟΟΟΧΙ!!!! )
Μου "επεσε" πολυ αναίσθητο το sub(το οποίο ειναι χειροποίητο παρεπιπτώντως) και αν στειλω το προενισχυμένο σήμα για sub του marantz sr-7500 στην είσοδο του ένος καναλιού του rotel και απο εκεί πάρω το ενα κανάλι και το στείλω στο sub τότε ειναι ενισχυμένο με 105watt τα οποία ειναι λίγα.Υπάρχει καμιά λύση???

Reaction score
7
Αυτο γινεται μονο αν ο ενισχυτης εχει αυτη τη δυνατοτητα απο κατασκευης. Συννηθως αναφέρεται η λειτουργία αυτη και υπαρχει διακοπτακι με το ονομα ''bridge'' (ή κατι σχετικο με αυτη τη λεξη).

Αυτο το εχουν συννηθως μονο επαγγελματικοι ενισχυτες (και μαλιστα οι τελικοι) ή καποιοι παραξενοι ''οικιακοι''.

Για το δικο σου δε γνωριζω, αλλα αν δεν εχει τετοια λειτουργια δεν υπαρχει (ασφαλης τουλαχιστον) τροπος να γινει.

Δεν ειναι σιγουρο οτι φταιει το sub λογω αναισθησιας, αλλα επειδη χρειαζεται περισσοτερο ρευμα λογω χαμηλων, το οποιο δεν μπορει να το δωσει ο ενισχυτης. Σκεψου οτι τα 2x105W του ενισχυτη σου μετριουνται στα 1000Hz. H συμπεριφορα του ενισχυτη στα πχ 40Hz θα ειναι πολυ πιο διαφορετικη.

Reaction score
1
Κάποιος ηλεκτρονικός μου ειπε πως ισως να γίνεται αν πάρω τα δυο + του ενισχυτή και τα στείλω στο ηχείο.Λίγο βλακεία μου μοιάζει αυτό,ασχετα που φοβάμαι να το επιχειρήσω.
Μάλλον θα πουλήσω τον ενισχυτή και θα πάρω ενα ενεργό sub να τελειώνω...βαρέθηκα τα πειράματα.Κρίμα και ο rotel είναι πολύ καλός αλλα στα δικά μου χέρια περασε σε δεύτερη μοίρα απο τότε που πήρα τον marantz sr-7500.

Reaction score
7
Μην το κανεις αυτο...!!!! (Κράνηηηηηη!!!)

Μακαρι να ηταν τοσο απλο.
Και σιγουρα δεν ειναι τα 2 + του ενισχητη...
Ειναι (στους ενισχυτες που εχουν δυνατοτητα γεφυρωσης, don't try this at home!!!) το + του ενος καναλιου με το - του αλλου.
Αλλαζουν ομως και οι τροφοδοσιες και η προενισχυση κλπ...

Παρε ενεργο, ή κανεναν monoblock τελικο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.492
Νεότερο μέλος
kostaskole99