Δικάναλος προσανατολισμός

Reaction score
2.830
Κάποτε μου άρεσε το home-cinema.
Είχα για μπροστινά ηχεία τα B&W CDM1 se που τα οδηγούσα από τα pre-outs του Denon Avr-2105 σε ROTEL RB 993.
Μια που μεγάλωσε ο χώρος και μια που ακούω πια μόνο μουσική με έπιασε το σαράκι της αναβάθμισης. Ο Rotel είχε κάνει προληπτική συντήρηση πριν 2 χρόνια , ο Denon αυτή την εβδομάδα στην east electronics , τα cdm1 αλλάχθηκαν με τα Charrio 533
Πηγή είμαι σε συζήτηση για ένα Lin,και ένα pc
Από στάθμες μια χαρά τα οδηγεί τα Chario ο Rotel.
Από ποιότητα τι να αλλάξω και με τι ,για να έχω το κάτι τις παραπάνω από τα Chario.
Το συστήματάκι είναι φτηνό άρα για φτηνά πράματα μιλάμε
Τη επαφή με τον χώρο την έχω χάσει χρόνια
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση

Reaction score
448
Παιζει να παιζει και χειροτερα απτον ροτελακο σου...μονο κ μονο ως ποιο αδυνατος...
εαν δεν σε ενοχλει κατι, θα σου λεγα να μην αλλαξεις κατι..
Φτιξε ενα σωστο «αθορυβο» pc, αν μπορεις μονο με ssd κ διχως ανεμιστηρια, παρε κι ενα σωστο, οχι πανακριβο, dac και εισαι μια χαρα..

Reaction score
7.089
Αφου δεν σε ενδιαφερει πλεον το home-cinema δεν χρειαζεσαι και τον πολυκαναλο ενισχυτη. Πουλα τον denon και παρε εναν δικαναλο προενισχυτη.Αφου η πηγη σου θα ειναι το pc,θα χρειαστεις και ενα usb dac.Μπορεις φυσικα να αγρασεις και dac με δυνατοτητα χρησης και σαν προ,οποτε θα εχεις μια συσκευη.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Επειδή έχω τον Rotel 993, σαν ισχύ είναι κτηνακι και είναι αξιοπρεπέστατος σε ποιότητα ακόμα! Αν θες να ακούσεις πραγματική αλλαγή, ένα Dac να ξεφύγεις από το στάνταρ dac του Denon, ναι θα σου κάνει όντως κάποια διαφορά.

Υποθέτω πως δεν έχεις καλώδια μεταξύ του Denon και του Rotel κάτι απλό, ένα καλό καλωδιακι θα υπάρχει, δεν λέμε τιποτα εξεζητημένο. Ίσως και ένα sub να ξεκουράσεις τα ηχεία σου από τα πολύ χαμηλά θα βοηθούσε σίγουρα. Παρόλο που ρεύματα υπάρχουν, ο ενισχυτής μπορεί να μην κουράζεται, τα ηχεία σε στάθμες δυνατές όμως κουράζονται. Με ένα sub αλλάζει προς το καλύτερο ο ήχος σου.

Αυτά, τίποτα άλλο και είσαι κομπλέ :)

Reaction score
5.624
Προενισχυτη χρειαζεσαι οπως σου εγραψαν και οι υπολοιποι.
Προσφατα αγορασα μια καρτα ηχου η οποια πλεον παιζει τον ρολο του προενισχυτη κιολας,μιας και ακουω κατα βαση απο υπολογιστη. Την συστηνω ανεπιφυλακτα creative sound blasterx ae5.
Που να ακουσεις τι κανει στο πολυκαναλο μιας και εχει DSP.....

Reaction score
2.830
Thanks παίδες μάλλον δεν αξίζει να ξοδεύω για αυτήν την κατηγορία τιμής .
Δοκίμασα για DAC ένα Ifi -κάτι και σε αντιπαράθεση με ενσωματωμένο dac της τηλεόρασής μου από την usb σε flac βγάζει περίπου το ίδιο πράγμα
Sub έχω ένα 12άρι που το έχω να βαράει από τα 40 hz και κάτω
Πάω μάλλον μόνο για πικαπ και βλέπουμε..
Κάρτα στο pc έχει strix soar αλλά πάλι η τηλεόραση παίζει καλύτερα

Reaction score
7.089
Δοκίμασα για DAC ένα Ifi -κάτι και σε αντιπαράθεση με ενσωματωμένο dac της τηλεόρασής μου από την usb σε flac βγάζει περίπου το ίδιο πράγμα
ποιο ifi δοκιμασες? εχει σημασια ποιο μοντελο ηταν,γιατι απο τα απλα μοντελα μην περιμενεις και πολλα.Αν ομως βαλεις στο συστημα σου εναν προενισχυτη+dac/usb dac θα δεις διαφορα.Και ο τελικος και τα ηχεια που εχεις μπορουν να αναδειξουν αυτη την διαφορα. Μιλαμε ομως για κοστος 700+ ευρω,αν δεν θελεις να κινηθεις σε τετοια ποσα τοτε μεινε οπως εισαι (με σημα πο την καρτα ηχου στον denon με οπτικη ψηφιακη προφανως).

Reaction score
2.830
ποιο ifi δοκιμασες? εχει σημασια ποιο μοντελο ηταν,γιατι απο τα απλα μοντελα μην περιμενεις και πολλα.Αν ομως βαλεις στο συστημα σου εναν προενισχυτη+dac/usb dac θα δεις διαφορα.Και ο τελικος και τα ηχεια που εχεις μπορουν να αναδειξουν αυτη την διαφορα. Μιλαμε ομως για κοστος 700+ ευρω,αν δεν θελεις να κινηθεις σε τετοια ποσα τοτε μεινε οπως εισαι (με σημα πο την καρτα ηχου στον denon με οπτικη ψηφιακη προφανως).
Έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένα;
Ευχαριστώ
[DOUBLEPOST=1546041981][/DOUBLEPOST]
Ε, βέβαια! Είναι λάθος για τα ηχεία σου να τα αφήνεις να παίζουν μέχρι τα 40. Κόψε στα 80.
Δοκίμασα αλλά επειδή μάλλον το sub είναι οκ για ταινίες αλλά για μουσική δεν λέει ,μέχρι 40 είχα πιο σφιχτό μπάσο που προέρχονταν από τα ηχεία.
Πιο κάτω από 40 αν και που βρεθουν στις μουσικές μου δεν χαλάει τίποτα το sub απλά δεν ζορίζει τον ενισχυτή

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Sub έχω ένα 12άρι που το έχω να βαράει από τα 40 hz και κάτω
Πάρε άλλο ένα χθες, και βάλε το κρος στους 80. 8-)

Αν είναι "κακό" το σαμπ, δώστο, και πάρε 2-3-4 σαμπ που να μην είναι "κακά", και βάλε το κρος στους 80.

Ποιο σαμπ είναι άραγε; Πιθανολογώ να μην είναι "κακό", αλλά απλώς να κακιώνει, να κάνει "μουτράκια", γιατί είναι μοναχούλι του...:p

Τα 2 κυριότερα σφάλματα στο σύστημά σου, είναι ο χώρος (τι RT 60 έχεις άραγε), και τα σαμπ (που δεν είναι "τα" και είναι "το").

Μια χαρά είναι ο προ, μια χαρά κι ο τελικός.

Reaction score
571
καλημέρα και απο μένα,καλά τα 2 sub συνδέονται με τα καλώδια των 2 ηχείων αλλά τα 3-4 πως θα μπουν σε δικάναλο σύστημα?δηλώνω άσχετος....πολλά μέτρα καλώδια αν μπαίνουν σε σειρά σωστά?
Για δώσε τα φώτα σου please.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Αναλόγως εξοπλισμού.
Αν δουλεύεις κρος από κάποιον av pro, το σαμπ δουλευδο μονοφωνικά, και όλα τα σαμπ συνδέονται στην ίδια έξοδο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
:D

Στα τσάριο του κακαλιού, όταν είχαμε αλλάξει υλικά στο κρος (προ 15-ετιας αυτό), είχε σοκαριστεί από τη διαφορά..

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.412
:D

Στα τσάριο του κακαλιού, όταν είχαμε αλλάξει υλικά στο κρος (προ 15-ετιας αυτό), είχε σοκαριστεί από τη διαφορά..

- κάποιες λεπτομέρειες αν θυμάσαι;

Reaction score
7.089
Έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένα;
Ευχαριστώ

Σε αυτα τα χρηματα, αλλα και για αγορα απο εδω και οχι απο το ιντερνετ, Marantz HD-DAC1 και Pioneer U-05 .....και οι δυο ειναι και προενισχυτες (ο πρωτος εχει και μια αναλογικη εισοδο,αν χρειαζεσαι κατι τετοιο),με τηλεχειρισμο κλπ και φυσικα dac/usb dac αλλα και προενισχυτες ακουστικων (πολυ χρησιμο αν εχεις οικογενεια και ακους μουσικουλα το βραδυ). Δεν ξερω αν εχεις μεγαλη συλλογη απο δισκους,γιατι γραφεις και για πικαπ,αλλα αν οχι, καλυτερα να ριξεις τα οποια χρηματα θελεις στο ψηφιακο κομματι,διαφορετικα θα χρειαστεις και ενα phono-pre αλλα και προενισχυτη και με αναλογικη εισοδο για αυτον.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός