Δικάναλο Ηχοσύστημα για υπνοδωμάτιο

Reaction score
15
Καλημέρα ομάδα,
θα ήθελα τα φώτα σας.
Απαιτήσεις:
  • Μικρό υπνοδωμάτιο ~20 τετραγωνικών
  • Ο καλυτερος δυνατός ήχος
  • Αποκλειστική χρήση για μουσική απο laptop (flac κτλ), και γιατι όχι απο κινητό μεσω bluetooth
  • Μουσικη κυριώς σε χαμηλές εντάσεις, μην ενοχλώ γειτόνους
  • Πολύωρες ακροάσεις χωρις πολλους χρωματισμούς να κουράζεται το αυτί
  • Μπάτζετ ~1000-1200 ευρώ
Οι σκεψεις μου ειναι οι εξης:
  1. Αυτοενισχυόμενα μονιτορ ηχεία + DAC
  2. Passive ηχεια + AMP + DAC
Στη 1η περιπτωση σκεφτομαι ενα συνδυασμο πχ Focal Shape + Zen IFI DAC. Με προβληματιζει η ιδεα των αυτοενισχυομενων, καθως εχω κακια εμπειρια (θορυβος ρευματος, επιρρεπη σε προβληματα, δε μπορω να αλλαξω κατι στο μελλον).
Στη 2η περιπτωση οι ιδεες που σκεφτομαι ειναι:
  • Ηχεια: Triangle BR03, ELAC debut reference dbr62, Focal 806 Chora
  • Ενισχυτης (με ενσωματωμενο DAC και εισοδο USB-B): Cambridge Audio CXA61
  • Ενισχυτης χωρις DAC + εξωτερικο DAC. Πχ Denon PMA-600NE + IFI Zen DAC
Με γνωμονα το ηχητικο αποτελεσμα, ποια απο τις ιδεες ειναι η καλυτερη? Εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο?

Ευχαριστώ

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.643
Εκτός απο το μέγεθος του δωματίου, χρειάζεται και η (συχνότερη) απόσταση ακρόασης.

TGD

Reaction score
10.551
Εγώ θα διάλεγα την κουρτίνα (1). Όμως για Focal Shape δεν φτάνουν τα λεφτά (η τιμή είναι ανά μονάδα, όπως σε όλα τα μόνιτορ). Είναι που είναι nearfield για να πάρεις και κάτι αξιοπρεπές σε μέγεθος θα φας όλο τον προϋπολογισμό για τα ηχεία.
Επειδή είναι κρεβατοκάμαρα, έχει τη δυνατότητα να στήσεις σωστά το τρίγωνο ακρόασης;

Φίλος για παρόμοια χρήση (και με την απαίτηση να μπορεί να το πηγαινοφέρνει στο εξοχικό) κατέληξε σε αυτό (στα 699):

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Εγώ για κρεβατοκάμαρα επειδή κανονική θέση ακρόασης μάλλον δεν θα παίξει, κα ακόμα και αν παίξει σε βάθος χρόνου τελικά θα καταπιέζεσαι για να την τηρείς, θα έπαιρνα 2 τέτοια (ή κάτι παρόμοιο δεν έκανα σοβαρή έρευνα για τι παίζει στην αγορά) και θα ήμουν ευτυχής. Παντοκατευθυντικά, τα βάζεις όπου θες χωρίς καλώδια, bloοtooth, και αν σου κάτσει παίρνεις και το ένα και φεύγεις ταξιδάκι. ;)
Αυτά..

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.643
Τα ηχεία που θα τοποθετηθούν; Σε βάσεις; Σε έπιπλο/γραφείο;

Reaction score
15
Τα ηχεία που θα τοποθετηθούν; Σε βάσεις; Σε έπιπλο/γραφείο;
Σε επιπλο τυπου γραφειο. Ιδανικα στο μελλον εχω σκοπο βασεις για να τα απομακρυνω το ενα απο το αλλο σε αποσταση ~2 μετρα

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.643
Τελευταία ερώτηση:
Θα σκεφτόσασταν να ρίξετε μια ματιά στις αγγελίες για μτχ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members