Δικάναλο σύστημα για αναπαραγωγή Tidal(Αλλαγές)

Μηνύματα
1
Reaction score
2
Καλησπέρα,
Παρακολουθώ το Forum αρκετό καιρό και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί και βοηθηθεί τα μέγιστα σε όλα τα επίπεδα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα ενεργότερα μέλη του Forum.
Για να έρθω στα του θέματος μου, και με δεδομένο ότι πλέον κατά 90% ακούω μουσική μέσω του Tidal στην HI-FI συνδρομή θα ήθελα να διερευνήσω την σκοπιμότητα κάποιων αλλαγών στο σύστημα που ακούω μουσική στο σαλόνι.
Χονδρικά ο χώρος ακρόασης είναι 8μ.μ-3,5μ.πλ. και η αποστάση των ηχείων μεταξύ τους είναι 2,4μ και από την βασική θέση ακρόασης 3μ., σε σχεδόν ισοσκελές τρίγωνο, το αριστερό ηχείο έχει δυστυχώς μπροστά του στα 50εκ. καναπέ. τα δεδομένα χωροθέτησης δεν μπορούν να αλλάξουν.
Ως εκ τούτου ο χώρος απέχει από το να θεωρηθεί ιδανικός.
Ο εξοπλισμός τώρα είναι ο εξής:
-Ενισχυτής Technics SU-600 2x30 watt(30 χρόνων χωρίς service)
-Sony Bravia (από την οποία γίνεται η αναπαραγωγή του Tidal)
-Dac Nad 1050
-Ηχεία Focal 714s δαπέδου.
Όπως γίνεται αντιληπτό αδύναμοι κρίκοι είναι ο ενισχυτής και η τηλεόραση που λειτουργεί σαν transport, άρα τείνω στην αντικατάσταση τους, τον μεν ενισχυτή με νεώτερο μεταχειρισμένο και την τηλεόραση με network streamer επίσης μεταχειρισμένο μάλλον. Στον χώρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί laptop. Το budget και για τα δύο θα ήθελα να κυμανθεί περίπου στα 700€ σύνολο.
Έχοντας διερευνήσει τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς θα ήθελα να εστιάσω στις εξής ερωτήσεις ανά περίπτωση:
a)Όσον αφορά τον ενισχυτή κάποιος midrange στα 50 με 60 wat rms που μπορώ βρω στην τιμή που επιθυμώ(ενδεικτικά ο nad c326 bee), θα μου πρόσφερε ουσιαστική διαφορά για αυτήν την κλίμακα τιμής των 300-350€;
β)Όσον αφορά επίσης την αλλαγή της τηλεόρασης από έναν network streamer των 300-350€(στην χειρότερη περίπτωση ο Yamaha np-s 303 σαν καινούργιος ή κάποιο καλύτερο streamer μεταχειρισμένο) θα άξιζε και πάλι το κόστος της δαπάνης;
γ)Δεδομένου ότι ο ενισχυτής και το dac μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δεύτερογενες σύστημα όπου υπάρχει pc, υπάρχει και η σκέψη με κάποια υπέρβαση του budget για την αγορά του bluesoundnode i το οποίο δείχνει να έχει ότι ζητάω και παίζει και mqa, απλά σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελα κάποια γνώμη για το dac του σε σχέση με του 1050 που είναι dedicated dac έστω και παλαιότερο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.578
Μηνύματα
2.864.817
Members
37.931
Νεότερο μέλος
kowalski
Top