Δικαναλος για Tannoy sensys DC2 με passthrough και phono,χαμηλο μπατζετ.

Reaction score
410
Χαιρετω τους συνφορουμιτες,δωστε μου τα φωτα σας..
Χωρος περι τα 13τ.μ,ακροαση στα 3μετρα..
Μηχανακια AV ONKYO TX SR 876,ΗΧΕΙΑ ΤANNOY SENSYS DC2 με 89db ευαισθησια..12αρι sub της Crystal Audio,πηγες Philips DVD963sa και SONY BDP-S790,πικαπ ενα παλιο της Kenwood με σκοπο αναβαθμισης με καποιο φθηνο project.
Μπατζετ 300 ευρω βαρια βαρια δυστυχως..

Θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο δικαναλο σ αυτην την κατηγορια τιμης με passthrough και phono για να ακουω μουσικουλα σε επιπεδο καλυτερο απ αυτο που ακουω με τον ONKYO,και ισως καποια καλωδια ηχειων και rca (αν σ αυτην την χαμηλη κατηγορια μπορω να ακουσω διαφορες)σκεφτομαι την φθηνη σειρα της mogami σε καλωδια ηχειων, απο rca δεν γνωριζω για μικρο μπατζετ.

Εχω ψαξει αρκετα σε μεταχειρισμενα απο αγγελιες, σε μαγαζια και στο ebay (δεν βρηκα ευκαιριες που περιμενα συνηθως πιο ακριβα τα βρισκω τουλαχιστον σε δικαναλους).

Μεχρι τωρα σοβαρος υποψηφιος ο Audiolab 8000s(εχει pass,δεν εχει phono oμως),πουληθηκε δυο φορες απο ιδιωτες στα 200 ευρω δεν τον προλαβα,τον εχει ο Ορφεας στα 390(θα κανω μια νυξη αν μπορει να μου κατεβασει τιμη).
Προσπαθησα να κυνηγησω τον Arcam FMJ A28 (απο ιδιωτη δεν τον προλαβα) και τον DIVA A80 στο ebay(δεν εστελνε Ελλαδα).

Pionner A30 καινουργιος με εγγυηση στα 240ευρω,εχει pass και phono,αλλα δεν γνωριζω αν μου δωσει το κατι παραπανω,δεν ξερω για τον Α50 που ειναι classD ξεφευγει απο το μπατζετ,ισως σε μεταχειρισμενο αν βρω.

HK 3390 καινουργιος στα 300 ευρω,δεν ακουω και πολυ καλα λογια.

Ενδιαφερον ακουγονται στα μεταχειρισμενα ο Advance Acoustic Map 101 και 305,οπως και ο Thoule spirit IA60,δεν εχουν pass oμως, δεν θελω να βαζω βγαζω καλωδια, εκτος αν εχετε να προτεινετε αλλη συνδεσμολογια,πχ, αν συνδεσω τον AV στις πανω μπορνες των Τannoy και τον δικαναλο στις κατω ανοιγοντας μονον τον εναν καθε φορα,γινεται?

Τι γνωμη εχετε γι αυτα τα μηχανακια σε σχεση με τα ηχεια και τον χωρο μου?τι αλλο προτεινετε?

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Αγαπητο μελος finix, νομιζω ξεκινας αναποδα, και θα σου εξηγησω τι εννοω με ενα παραδειγμα.

Για την οικονομια της συζητησης ας υποθεσουμε οτι αγοραζεις τον Pioneer A50 (δεν τον εχω ακουσει απλα κανουμε μια υποθεση εργασιας). Αυτος λοιπον ο ενισχυτης πληρει τις τεχνικες προδιαγραφες που εχεις θεσει, δηλ. phono + passthrough, και τον συνδεεις στο συστημα σου.
Καθεσαι λοιπον με αγωνια να ακουσεις το καινουργιο σου αποκτημα. Αρχιζει η μουσικη και μετα απο 5-10 λεπτα κατι σου φταιει, ή οι υψηλες συχνοτητες ειναι πιο αιχμηρες απο οτι εχεις συνηθισει, ή οι μεσαιες λιγο πιο προβολικες και φωτεινες ή το χαμηλο του πιο πλαδαρο και εκτος χρονου ή ολα αυτα μαζι (προσοχη δεν λεω οτι ετσι ακουγεται ο pioneer απλα υποθεση κανουμε).
Συνειδητοποιεις λοιπον οτι ο ενισχυτης που αγορασες μπορει να πληρει τις τεχνικες προδιαγραφες που εθεσες ΑΛΛΑ δεν πληρει τις ηχητικες σου προδιαγραφες.
Ετσι λοιπον εσυ εχεις ξεμεινει με ενα μηχανημα που δεν σε ευχαριστει και αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να "φερεις" τα δικα σου γουστα σε αυτα του ενισχυτη ωστε να συνεχιστει η συμβιωση σας.
Αυτο ομως ειναι μεγα λαθος γιατι ετσι δεν θα ευχαριστηθεις ποτε την μουσικη σου.

Νομιζω το σωστοτερο ειναι να μας δωσεις να καταλαβουμε ΠΡΩΤΑ τι ειδους ηχητικες προδιαγραφες βαζεις και μετα να ψαξουμε να βρουμε πιο μηχανημα μπορει να σου ταιριαξει.

ΥΓ: Αν εισαι μεταξυ εκεινων που υποστηριζουν οτι δεν υπαρχουν διαφορες ηχητικες μεταξυ ενισχυτων τοτε αγνοησε αυτο το ποστ.

Φιλικα
Αρης

Reaction score
410
Απολυτο δικιο εχεις Aρη,τα ταννου δεν φημιζονται για τις χαμηλες τους οποτε σιγουρα θελω ο ενισχυτης να μην χωλαινει και αυτος χαμηλα,επισης να μην τονιζονται οι ψηλες,γενικα θα ηθελα να ειναι αναλυτικος και ουδετερος,ακουω κλασσικη και μεταλ κυριως..

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να στραφείτε σε αγορά τελικού ενισχυτή;
Θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και στο δικάναλο και στο πολυκάναλο καθώς θα αποσυμφορήσει τα τελικά στάδια του Onkyo, εκτός και εάν παίζετε δικάναλα (δε γίνεται σαφές).
Όσο για phono. Τα αντίστοιχα της project νομίζω είναι αρκετά οικονομικά

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Ωραια τωρα καπου παμε.
Απο τους ενισχυτες που εχω ακουσει προσωπικα, σε αυτες τις κατηγοριες τιμων εχουμε και λεμε.

"...θελω ο ενισχυτης να μην χωλαινει και αυτος χαμηλα..."
Arcam, Nad, Musical Fidelity.

"...να μην τονιζονται οι ψηλες..."
Arcam, Nad

"...αναλυτικος..."
Cambridge Audio

"...ουδετερος..."
δεν εχω ακουσει καποιον σε αυτη τη κατηγορια τιμης.

Reaction score
410
Aγαπητε Sugah αισθανομαι πιο ανετα αν μου μιλατε στον ενικο,την εχω στα υποψιν και την ιδεα του τελικου αλλα σκεφτομαι οτι τα προενισχυτικα σταδια του ολοκληρωμενου εστω και σε αυτην την κατηγορια τιμης θα ειναι καλυτερα απο του av,Aρη εισαι κατατοπιστικοτατος, ποιον θα επαιρνες εσυ?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Απο προσωπική μου εμπειρία με τοποθέτηση τελικού σε ολοκληρωμένο AV έχω να πω ότι ο ήχος αλλάζει άρδην προς το καλύτερο, εκτός βέβαια και εάν ο AV δεν είναι καθόλου μα καθόλου αρεστός στο αυτί οπότε πάω πάσο και κοιτάμε για ολοκληρωμένο με bypass

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Finix δεν κρύβω την προτίμηση μου στον nad, αλλά δοκίμασε και την περίπτωση που σου προτείνει ο sugah, ίσως σε καλύψει

Reaction score
410
Το κακο ειναι οτι σ αυτην την κατηγορια τιμων δοκιμες δεν παιζουν και ποσο μαλλον Θεσσαλονικη,δυστυχως oι ΝΑD με pass ξεκινανε στα 1300ευρω.Sugah αν σου ειναι ευκολο να μας πεις τι av ειχες ,ποιον τελικο εβαλες και τι ηχεια..

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Έχουμε και λέμε: AV: Denon 2808 --> τελικός Audiolab, Pioneer LX82 --> τελικός Jeff Rowland και Rotel (ψηφιακοί και οι 2) με ηχεία και στις δυο αυτές περιπτώσεις Opera Quinta.
AV Yamaha Aventage 2010 --> Τελικός Cary Cinema 7.125, Pioneer VSX 2022 --> Τελικός Cary Cinema 7.125 και στις 2 αυτές περιπτώσεις τα ηχεία είναι Vandersteen 1c.
Στα συστήματα με τον Cary, η διαφορά ήταν πραγματικά τεράστια κάνοντας τον ανυπόφορο Yamaha με τα συγκεκριμένα ηχεία να μαλακώσει τόσο πολύ που δε χόρταινες να τον ακούς

Reaction score
410
Το μπατζετ ανεβηκε στα 500ευρω το phono δεν ειναι απαραιτητο,στο παιχνιδι μπαινουν ....ο pionner a-50 class D πληρει ολες τις προυποθεσεις αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μου δωσει τοσα πολλα στην μουσικη,
Ο Yamaha A-S1000 μεταχειρισμενος (εχει τελικα pass?ας μου πει ενας κατοχος,γιατι στην πισω οψη δεν βλεπω κατι τετοιο),
ο Xindac 6200..δεν εχει τιποτα απ αυτα που ζητω αλλα πιστευω οτι θα κελαηδησει σε σχεση με τους παραπανω,
στις αγγελιες βλεπω και τους Cambridge Audio azur 840A XD (ειναι ψηφιακος?) και Roksan Kaspian m2 ,δεν βλεπω να εχουν εισοδο pass αν και ο azur υπαρχει στον μπουσουλα με τους ενισχυτες με pass,επισης αμφοτεροι ξεφευγουν απο το μπατζετ,ισως αν πεσουν σε τιμη να κανω υπερβαση...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON