Διλημα - Τριλημα Φωτογραφικης Μηχανης DSLR

Reaction score
0
Καλημερα.
Θελω να παρω μια φωτογραφικη μηχανη.
Ποια?? Δεν ξερω!. Ειλικρινα. Στοχος μου οπωσδηποτε να μην περασω το 1.000Ε, ουτε καν να το αγγιξω, να εχω το Live View, να μπορω να αγορασω μεγαλη καρτα μνημης, να μπορω να βαλω οτι φλας θελω για να φωτισω ανετα μεχρι και 10 μετρα, να μπορω να βαλω φακο απο κοντινο μεχρι μακρυνο.
Ειμαι απολυτος στην Canon, κουβεντα για αλλη μαρκα.
Επιθυμω Ελληνικα μενου.
Θελω να εχω μια μακραν καλυτερη μηχανη απο την Digital Ixus 85 την οποια εχω(ναι ειναι ασχετη, μα οι φωτο της ειναι πολυ καλες για την κατηγορια της) και να ειναι και πολυ πιο καλη απο την Eos 350D που ειχα στο παρελθον(δεν ξερω αλλα ποτε δεν την καταφερα να την δουλεψω σωστα)
Επισης το αντικειμενο το οποιο θα ασχοληθω, δεν ειναι γηπεδο, δεν ειναι κατι εξωφρενικο, ειναι σπορ - προσωπα - χρωματα - τοπια.

Συγνωμη εαν σας κουρασα μα πραγματικα θελω την βοηθεια σας.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Λαζαρος!

Reaction score
0
Ποιες οι διαφορες μεταξυ των 40D και 450D ????
Γιατι ειδα και αυτο εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562781
Απλα, ειμαι καλυμενος με αυτο που ζηταω?? Ειπαμε, οχι γηπεδα, ουτε διαστημα. Δεν θελω να γεμισω τηλεφακους. Θελω μια αρκετα καλη μηχανη, ευχρηστη, για καθε μερα. Και για εν κινησει φωτο.

Reaction score
164
Απάντηση: Διλημα - Τριλημα Φωτογραφικης Μηχανης DSLR

Καμία της κατηγορίας δεν είναι πολύ καλύτερη από την 350D. Μπορεί να έχουν μερικά μπλιμπλίκια παραπάνω, αλλά πολύ καλύτερες δεν τις λες σε καμία περίπτωση. Ιδίως σε ποιότητα εικόνας είναι παρόμοιες.

Αν θέλεις "πολύ καλύτερη", πρέπει να δώσεις πολλά περισσότερα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Διλημα - Τριλημα Φωτογραφικης Μηχανης DSLR

Καμία της κατηγορίας δεν είναι πολύ καλύτερη από την 350D. Μπορεί να έχουν μερικά μπλιμπλίκια παραπάνω, αλλά πολύ καλύτερες δεν τις λες σε καμία περίπτωση. Ιδίως σε ποιότητα εικόνας είναι παρόμοιες.

Αν θέλεις "πολύ καλύτερη", πρέπει να δώσεις πολλά περισσότερα.

Οπλισα και πυροβολησα με την 450 που προαναφερω, και δεν ειχε καμια σχεση, ειτε λογω προεπισκοπησης, ειτε λογω καλυτερου ζυγισματος στο πλαισιο σε σχεση με την 350, παντως το αποτελεσμα δεν ειχε καμια απολυτως επαφη.

Μπορειτε να με ενημερωσετε - συμβουλευσετε για καποια αλλη μηχανη αντιστοιχη ή για τους φακους τους στανταρ η τι αλλο να βαλω??? Ακομα και σαν κιτ????

Reaction score
164

Ιδέα σου ήταν. Οι διαφορές στο σώμα είναι μικρές για να σου δημιουργήσουν τόσο μεγάλη διαφορά στην αίσθηση.
Οι διαφορές στην ποιότητα ακόμα πιο μικρές.
Και κυρίως, το Live View κάνει τα πράγματα χειρότερα, κυρίως από την πλευρά της ταχύτητας.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διλημα - Τριλημα Φωτογραφικης Μηχανης DSLR

Μπορειτε να με ενημερωσετε - συμβουλευσετε για καποια αλλη μηχανη αντιστοιχη ή για τους φακους τους στανταρ η τι αλλο να βαλω??? Ακομα και σαν κιτ????
Τώρα, έτσι που σε βλέπω... μάλλον για κάποια καλη dslr-like compact σε κόβω... Σύμφωνα με αυτά που ζητάς, πιστεύω θα σε βόλευε περισσότερο...

Reaction score
1
Αγαπητέ Λάζαρε με μπέρδεψες.

Τι θές να περιλαμβάνεται στο σεβαστό 1000ρικό που θές να διαθέσεις.

Σίγουρα σώμα, φακός και μνήμη. Θές όμως να περιλαμβάνεται και φλάς ή αυτό είναι για το μέλλον? Στους φακούς που θές να είναι και για κοντά και για μακριά αυτό πάλι το θές για τώρα με αυτήν το budget ή θες έναν φακό να ξεκινήσεις και στο μέλλον βλέπουμε.

Σου προτείνω λοιπόν την 500d (είναι η νεότερη απο αυτές που συζητάτε και έχει τα πάντα) μαζί με έναν φακό sigma 18-125 HSM OS. Θεωρώ ότι είναι καλύτερος απο τους 18-200, χάνει περίπου 70% σε ζούμ, αλλά είναι ελαφρώς πιο φωτεινός, πιο ελαφρύς και το βασικότερο αρκετά ποιοτικός σε όλα του τα μήκοι και τα πλάτοι. Αυτά τα 2 μαζί πρέπει να σου περισσεύουν και περίπου 200 ευρώ. Παίρνεις μνήμες άνετα (16gb είναι υπεραρκετά) και ενδεχομένως παίρνεις και και κανάν δεύτερο φακό, ακόμα και prime.

Reaction score
0
GeorgeSpyros. Θελω φακο, σωμα και μνημη, και αργοτερα το φλας. Δεν θελω ομως το 1000, εαν γινεται να ειμαι λιγο πιο κατω καλα θα ειναι. Για αρχη θελω εναν μαμα φακο με ευκρινεια καπου σε μια αποσταση πιστευω σε 50 μετρα ειμαι καλυμενος.
Η 500D τι διαφορες εχει απο την 450D που προαναφερα εκτος της νεοτητας?? Το Liveview δεν θελω να το αποφυγω, με βολευει παρα πολυ ειλικρινα, δεν ξερω για σταθεροτητες κλπ.
Οσον αφορα την 350 που ειχα, ισως ηταν και θεμα ρυθμισεων εαν μπορουσε αυτο να επηρεασει θετικα η αρνητικα την ολη κατασταση. Παντως με την Ixus85(ξερω οπως προειπα ειναι καμια σχεση με αυτη που θελω να παρω), δοξα το θεο, οι φωτο που βγαζει ειναι καθαροτατες, ακινητες κλπ.

Reaction score
1
Ξέγραψε την την IXUS. Καλή και άγια είναι, τώρα όμως συγκρίνεις παπάκι με V-STROM.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/

Πολύ καλύτερη Οθόνη, 920vs230
DIGIC 4 vs 3 (πιο γρήγορη)
Και βίντεο, που το βρήσκω ενδιαφέρον.

Τα 3 μεγκαπίξελ παραπάνω τα θεωρώ ανούσια, αλλά είναι ένα πολύ μικρό +

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Διλημα - Τριλημα Φωτογραφικης Μηχανης DSLR

...Οσον αφορα την 350 που ειχα, ισως ηταν και θεμα ρυθμισεων εαν μπορουσε αυτο να επηρεασει θετικα η αρνητικα την ολη κατασταση. Παντως με την Ixus85(ξερω οπως προειπα ειναι καμια σχεση με αυτη που θελω να παρω), δοξα το θεο, οι φωτο που βγαζει ειναι καθαροτατες, ακινητες κλπ.
Αν ήταν θέμα ρυθμίσεων - που μάλλον αυτό ήταν - το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις με οποιαδήποτε slr κρατήσεις στα χέρια σου είτε είναι η 350 είτε η 5d αν δεν μάθεις πρώτα τα βασικά της slr μηχανής... Η ixus δεν σε αφήνει να επέμβεις (να χαλάσεις lol) πολύ, βγάζει μόνη της σε auto mode άρα σου δίνει και στάνταρ αποτέλεσμα

Reaction score
0
Ξέγραψε την την IXUS. Καλή και άγια είναι, τώρα όμως συγκρίνεις παπάκι με V-STROM.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/

Πολύ καλύτερη Οθόνη, 920vs230
DIGIC 4 vs 3 (πιο γρήγορη)
Και βίντεο, που το βρήσκω ενδιαφέρον.

Τα 3 μεγκαπίξελ παραπάνω τα θεωρώ ανούσια, αλλά είναι ένα πολύ μικρό +
Τοση διαφορα ε?????
ειδα στο λινκ που μου δωσες πιο πανω, και κατι πολυ σημαντικο. Full HD 1080P, HDMI και οντως βιντεο. Για περιπου 100Ευρω διαφορα. Αξιζει και με το παραπανω.
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προβω αμεσα σε αγορα, αλλα τωρα αυτα που μου λετε ολοι (και σας ευχαριστω) ειναι το θεμα ρυθμισεων, πως θα γινει να μαθω καπως αυτο το ''οπλο'' ??? Ο φωτογραφος που ειχα προ καιρου τα παρατησε, αλλα το θεμα που μου ειχε πει να κοιταξω ηταν ''χημεια'' για διαφοροποιηση - τηρηση επιπεδων χρωματου - αντικατοπτρισμο - και κατι αλλα που δεν καταλαβαινω γριιιιιιιιιιιιιι
Και κατι για λοκαρισματα και κατι λεξεις που δεν θυμαμαι καν που με μπερδεψαν. Σαν σκοπευτη με ειχε πει καλο και απλα πως να βαζω φαντασια και αυτη τη χημεια.......παλι κινεζικα μου φαινονται, αλλα το θεμα ειναι πως θελω να μαθω, οχι ομως για να γινω φωτογραφος, μα για να εχω μια αρκετα καλη φωτο, σταθερη, καθαρη και οχι με θολα και λοιπα αρνητικα στοιχεια που ισως την καταθαψουν.
Επισης καπου ειδα ενα PhotoGps σαν εξτρα , τι ειναι αυτο???
Αξιζει ???? Και τι κανει? ??

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Διλημα - Τριλημα Φωτογραφικης Μηχανης DSLR

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προβω αμεσα σε αγορα, αλλα τωρα αυτα που μου λετε ολοι (και σας ευχαριστω) ειναι το θεμα ρυθμισεων, πως θα γινει να μαθω καπως αυτο το ''οπλο'' ??? Ο φωτογραφος που ειχα προ καιρου τα παρατησε, αλλα το θεμα που μου ειχε πει να κοιταξω ηταν ''χημεια'' για διαφοροποιηση - τηρηση επιπεδων χρωματου - αντικατοπτρισμο - και κατι αλλα που δεν καταλαβαινω γριιιιιιιιιιιιιι
Και κατι για λοκαρισματα και κατι λεξεις που δεν θυμαμαι καν που με μπερδεψαν. Σαν σκοπευτη με ειχε πει καλο και απλα πως να βαζω φαντασια και αυτη τη χημεια.......παλι κινεζικα μου φαινονται, αλλα το θεμα ειναι πως θελω να μαθω, οχι ομως για να γινω φωτογραφος, μα για να εχω μια αρκετα καλη φωτο, σταθερη, καθαρη και οχι με θολα και λοιπα αρνητικα στοιχεια που ισως την καταθαψουν...
Ξεκίνα από εδώ

http://www.dpgr.gr/index.php?page=articles

διάβασε ότι σου τραβάει την προσοχή και την απορία, καταστάλαξε τι ζητάς από την μηχανή και για αγορά περίμενε μέχρι τα χριστούγεννα που λογικά θα γίνουν και προσφορές..

Reaction score
0
Απο την ωρα που μου το ποσταρες bios2 με εχεις βαλει σε ενα ωραιο λουκι διαβασματος.
Εχω αναμφιβολλα πολλα να μαθω, και αυτο που λες για τα χριστουγεννα, μακαρι να αξιζει γιατι ειλικρινα χρειαζομαι μια καμερα αυτο το καιρο, τωρα εαν οντως πεσουν οι τιμες κατα 50-100-200 Ευρω και οχι μονο 10, να περιμενω.

Reaction score
0

Συνήθως προς τα χριστούγεννα πέφτουν οι τιμές αλλά δεν μπορώ να προβλέψω πόσο... Αν την χρειάζεσαι τώρα, υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά αν ψάξεις... Γενικά, άποψή μου είναι, οτι ο αρχάριος δεν πρέπει να δίνει πολλά χρήματα γιά ακριβή μηχανή. Καλύτερα φτηνή και με λιγότερες ρυθμίσεις τις οποίες θα μπορεί να μάθει. Στις πολλές ρυθμίσεις χάνεσαι και τελικά δεν ξέρεις ποιά ρύθμιση είναι κρισιμότερη από την άλλη και στο τέλος δεν εξοικειώνεσαι με καμμία.

Αν επιμένεις για dslr, φτηνές καλές ιδέες για μηχανή+φακός είναι οι παρακάτω

http://www.skroutz.gr/s/45887/Olympus-E-420-Kits.html
http://www.skroutz.gr/s/46004/Pentax-K200D-Kits.html
http://www.skroutz.gr/s/49463/Canon-EOS-1000D-Kits.html
http://www.skroutz.gr/s/45068/Canon-EOS-400D-Kits.html
http://www.skroutz.gr/s/87512/Nikon-D3000-Kits.html

Να θυμάσαι οτι αυτο που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην τελική φωτογραφία είναι οι φακοί παρά οι μηχανές, οι οποίες στις βασικές ρυθμίσεις προσφέρουν σχεδόν τα ίδια πράγματα και διαφέρουν στις ευκολίες... Αντίθετα ο φακοί δεν αλλάζουν τόσο εύκολα μοντέλα, και αποτελούν κατα κάποο τρόπο "επένδυση". Στις παραπάνω φωτ.μηχανές οι φακοί είναι καλοί για καθημερινή και "λίγο απ'όλα χρήση" γι'αυτό και είναι φτηνοί. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με την φωτογραφία καλό είναι να διαβάσεις και να αποφασίσεις ποιά πλατφόρμα (πχ. canon, nikon, pentax κλπ) θα ακολουθήσεις, γιατί αν αγοράσεις κάποιο καλό και ίσως ακριβό φακό, αυτός θα σε δένει με την συγκεκριμένη πλατφόρμα, αφού δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μηχανές άλλης εταιρίας/πλατφόρμας...

Reaction score
0

Φιλε λαζαρε αφου δεν τα καταφερες με την 350D δεν θα τα καταφερεις με καμμια απο αυτες της μηχανες που ψαχνεις ουτε ακομη και την καλυτερη να αγορασεις.

Με της ηδη μηχανες που εχεις μαθε πρωτα τα βασικα της φωτογραφιας και το να βγαζεις αριστες φωτογραφιες και μετα παρε κατι καλο. Μια καλη μηχανη και ακριβη ειναι περισσοτερο ευκολια παρα καλυτερη ποιοτητα.

Αν σε περιπτωση αγορασεις καποια καινουργια μηχανη η συμβουλη μου ειναι να αραξεις σε λιγα μεγκαπιξελς 8 με 10 οχι στα 15 . Πολλα μεγκαπιξελς θελουνε αριστο φακο αλλα και περισσοτερο πειρα διαφορετικα θα εχεις αποτελεσματα ασχημα . H 500D Ειναι για καποιον που ξερει να κανει επεξεργασια για να μπορει να εκμεταλευτει τα 14μπιτ και ειναι για καποιον που φωτογραφιζει με ανοιχτα διαφραγματα μιας που το diffraction σε πολλα μεγκαπιξελς μηχανες αρχιζουν τον χορο απο το διαφραγμα φ/8 .

Μια αλλη συμβουλη που θα σου δωσο ειναι μην τα περνεις ολα σβαρνα δηλαδη λιγο σπορ φωτογραφιση λιγο μακρο αντε και πορτραιτο και λιγο αεροφωτογραφια . Πιαστα ολα ενα ενα και μολις μαθεις το ενα θεμα μετα αλλαξε σε αλλο .

Το καθε θεμα που ενδιαφερεσαι να κανεις ειναι διαφορετικο απο το αλλο και οταν τα μπερδευεις ολα μαζι απο λιγο τοτε τιποτα της προκοπης δεν θα βγει μιας που δεν αποκτας πειρα ουτε αφοσιωνεσαι στο θεμα.

Reaction score
11.740
Re: Απάντηση: Διλημα - Τριλημα Φωτογραφικης Μηχανης DSLR

(...)
μιας που το diffraction σε πολλα μεγκαπιξελς μηχανες αρχιζουν τον χορο απο το διαφραγμα φ/8 .
@Λαζαρος 08:

Επειδη πιθανον να μην ξερεις τι σημαινει αυτος ο ορος, θα προσπαθησω να σου πω.

Οσο πιο μεγαλο ειναι το νουμερο του διαφραγματος (π.χ. 8-11-16) τοσο μικροτερη ειναι η οπη μεσα στο φακο που αφηνει το φως να περασει προς τον αισθητηρα. Τωρα, οσο μικροτερη ειναι αυτη η οπη, τοσο το ειδωλο που θα παρεις θα ειναι χαμηλοτερης οξυτητας και θα σου φαινεται θαμπο. Επισης οσο περισσοτερα ειναι τα πιξελς μιας μηχανης, τοσο πιο εντονο ειναι αυτο το φαινομενο.
Εδω θα δεις μερικες εικονες που οπτικοποιουν τα φαινομενο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88