Διπλασιάζονται τα ασφάλιστα για τα ΙΧ έως το 2012

Reaction score
60

Αυξήσεις 40% ως το 2009

Διπλάσια ασφάλιστρα θα πληρώνουν έως το 2012 οι οδηγοί, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές των ασφαλίστρων, επικαλούμενες τις αυξήσεις στα όρια των αποζημιώσεων για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες που προβλέπει κοινοτική οδηγία.

Το «χαράτσι» για τους οδηγούς θα φθάσει το 2009 μέχρι και 40%, όπως είπαν τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Έτσι, όπως επισημαίνει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, το μέσο ασφάλιστρο για αυτοκίνητο 1.400 κυβικών από 600 ευρώ τον χρόνο θα φθάσει ακόμη και τα 850 ευρώ.

Οι επιβαρύνσεις όμως για τους οδηγούς καταναλωτές, δεν σταματούν εδώ.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, έρχονται αυξήσεις έως 300% και στα ασφάλιστρα του κλάδου της οδικής βοήθειας.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα ασφάλιστρα οδικής βοήθειας από 50-60 ευρώ σήμερα ενδέχεται ακόμα και να τριπλασιαστούν φθάνοντας τα 100, ακόμα και τα 180 ευρώ ετησίως.

Σε σχετική του ανακοίνωση, μάλιστα, το ΕΛΚΕΚΑ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει στους Έλληνες καταναλωτές ποιο από τα 41 μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε κατά της ακρίβειας θα χτυπήσει αυτό το «χαράτσι».

Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να πενταπλασιάσουν τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές έως την 1η Ιουλίου 2009.

Καλούνται επίσης να τα δεκαπλασιάσουν έως την 1η Ιανουαρίου 2012. Τα ελάχιστα ποσά κάλυψης για σωματικές βλάβες αυξάνονται από 500.000 ευρώ ανά θύμα και ανά ατύχημα σήμερα, σε 2,5 εκ. ευρώ από την 1η Ιουλίου 2009 και σε 5 εκ. ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2012 ανά ατύχημα.

Τα κατώτατα ποσά κάλυψης για υλικές ζημιές αυξάνονται από 100.000 ευρώ σήμερα σε 500.000 ευρώ από 1/7/2009 και σε 1 εκ. ευρώ από 1/1/2012.

Newsroom ΔΟΛ

Reaction score
264
Απάντηση: Διπλασιάζονται τα ασφάλιστα για τα ΙΧ έως το 2012

Αυξήσεις 40% ως το 2009

Διπλάσια ασφάλιστρα θα πληρώνουν έως το 2012 οι οδηγοί, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές των ασφαλίστρων, επικαλούμενες τις αυξήσεις στα όρια των αποζημιώσεων για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες που προβλέπει κοινοτική οδηγία.

Το «χαράτσι» για τους οδηγούς θα φθάσει το 2009 μέχρι και 40%, όπως είπαν τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Έτσι, όπως επισημαίνει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, το μέσο ασφάλιστρο για αυτοκίνητο 1.400 κυβικών από 600 ευρώ τον χρόνο θα φθάσει ακόμη και τα 850 ευρώ.

Οι επιβαρύνσεις όμως για τους οδηγούς καταναλωτές, δεν σταματούν εδώ.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, έρχονται αυξήσεις έως 300% και στα ασφάλιστρα του κλάδου της οδικής βοήθειας.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα ασφάλιστρα οδικής βοήθειας από 50-60 ευρώ σήμερα ενδέχεται ακόμα και να τριπλασιαστούν φθάνοντας τα 100, ακόμα και τα 180 ευρώ ετησίως.

Σε σχετική του ανακοίνωση, μάλιστα, το ΕΛΚΕΚΑ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει στους Έλληνες καταναλωτές ποιο από τα 41 μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε κατά της ακρίβειας θα χτυπήσει αυτό το «χαράτσι».

Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να πενταπλασιάσουν τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές έως την 1η Ιουλίου 2009.

Καλούνται επίσης να τα δεκαπλασιάσουν έως την 1η Ιανουαρίου 2012. Τα ελάχιστα ποσά κάλυψης για σωματικές βλάβες αυξάνονται από 500.000 ευρώ ανά θύμα και ανά ατύχημα σήμερα, σε 2,5 εκ. ευρώ από την 1η Ιουλίου 2009 και σε 5 εκ. ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2012 ανά ατύχημα.

Τα κατώτατα ποσά κάλυψης για υλικές ζημιές αυξάνονται από 100.000 ευρώ σήμερα σε 500.000 ευρώ από 1/7/2009 και σε 1 εκ. ευρώ από 1/1/2012.

Newsroom ΔΟΛ
Τα μουλαρια και τα γαιδουρια πληρωνουνε ασφαλιστρα η' ειναι αρκετο να εχουνε καινουργια πεταλα?Αν οχι τοτε θα παρω ενα κυπραι'ι'κο γομαρι, θα του βαλω και ενα μπακετ σαμαρι,κορνα εχει απο την μανα του,θα το καλιγωσω (?????)με πεταλα σλικ,λιγο νεφτι στον κολο και θα μπαινω πετουγιες στις στροφες,τετρακινητος γαρ.Τουτοι οι π@π@ρες θα βαλουνε και στους πεζους ασφαλιστρα σε λιγα χρονια.....Μας εχουνε γαμι........

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν έχω γνώσεις περί της ασφαλιστικής πραγματικότητας, αλλά η κοινοτική οδηγία μήπως είναι λίγο "σπρωγμένη" από τις εταιρείες?

Τα όρια για κάλυψη σωματικών βλαβών ειναι λογικό να ανέβουν (και συνεπώς και τα ασφάλιστρα αντίστοιχα), γιατί δυστυχώς σε όλον τον κόσμο δεν είναι σπάνια τα ατυχήματα με τραυματισμούς τέτοιους που απαιτούν για τον τραυματία πολύμηνη ή και πολυετή αποκατάσταση με εξαιρετικά υψηλό τίμημα.
Για υλικές ζημιές όμως, πόσες φορές ένα αυτοκίνητο θα κάνει ζημιά της τάξης του 1 εκ. ευρώ? Αν πάρει σβάρνα καμιά δεκαριά σταθμευμένα και στο τέλος πέσει και μέσα σε ένα μαγαζί και το διαλύσει, πάλι δύσκολα βγαίνουνε...Οπότε, κατά τη γνώμη μου, την αύξηση αυτή οι εταιρείες θα μπορούσαν να την απορροφήσουν ως "σπάνια".

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Διπλασιάζονται τα ασφάλιστα για τα ΙΧ έως το 2012

Δεν έχω γνώσεις περί της ασφαλιστικής πραγματικότητας, αλλά η κοινοτική οδηγία μήπως είναι λίγο "σπρωγμένη" από τις εταιρείες?

Τα όρια για κάλυψη σωματικών βλαβών ειναι λογικό να ανέβουν (και συνεπώς και τα ασφάλιστρα αντίστοιχα), γιατί δυστυχώς σε όλον τον κόσμο δεν είναι σπάνια τα ατυχήματα με τραυματισμούς τέτοιους που απαιτούν για τον τραυματία πολύμηνη ή και πολυετή αποκατάσταση με εξαιρετικά υψηλό τίμημα.
Για υλικές ζημιές όμως, πόσες φορές ένα αυτοκίνητο θα κάνει ζημιά της τάξης του 1 εκ. ευρώ? Αν πάρει σβάρνα καμιά δεκαριά σταθμευμένα και στο τέλος πέσει και μέσα σε ένα μαγαζί και το διαλύσει, πάλι δύσκολα βγαίνουνε...Οπότε, κατά τη γνώμη μου, την αύξηση αυτή οι εταιρείες θα μπορούσαν να την απορροφήσουν ως "σπάνια".

Μαρια ολα αυτα ειναι για να μαζεψουνε χρημα οι ασφαλιστηκες.Κανει μπαμ το πραγμα.

Reaction score
51

Σενάριο.....
Οδηγώ στο κέντρο της Πάτρας.
Με το αυτοκίνητο μάλλον.....
Και μου γλιστράει το αυτοκίνητο (με τόσα € στα ασφάλιστρα που να περισσέψουν για λάστιχα) και σκάω με 80km/h πάνω στην Enzo του γείτονα...
Ευτυχώς που η ασφαλιστική θα με καλύψει.....

Ρε ουστττττ.....
Ίχνος ντροπής δεν υπάρχει πια??
)( )( )( )( :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:

Reaction score
51

Ρε Γιαννη, εχεις γειτονα με Enzo??? :lol: :lol: :lol:

Ο ασφαλιστής μου, έτσι μου είπε..... :cool_11: :cool_11:

Έλεγξε το και εσύ Σπύρο. Έμαθα ότι στην Σκύρο κυκλοφορεί και μια Veyron.... :happy_8:

Reaction score
264

Σενάριο.....
Οδηγώ στο κέντρο της Πάτρας.
Με το αυτοκίνητο μάλλον.....
και σκάω με 80km/h πάνω στην Enzo του γείτονα...

Με 80 km/h στο κεντρο της πολης?Το οριο ειναι 40 η'50.Να σου παρουνε το διπλωμα εδω και τωρα.χα-χα.
Πλακα κανω.Ρε γιαννη ξερεις πολους με ENZO να την παρκαρουνε επανω στο δρομο?:cool_11::cool_11:Τα γκαραζ τι τα εχουνε?Καλα ο ασφαλιστης ειναι.........

Reaction score
33
Ντροπή....

Δεν ξέρω αν συμφέρει να έχει ΙΧ πια κανείς....
Μήπως συμφέρει να πηγαίνουμε παντού με ταξί? Ά ξέχασα, και αυτοί ζητάνε σε τακτά διαστήματα αυξήσεις (100%)....
Ίσως τελικά η μόνη μετακίνηση που συμφέρει σε αυτή τη χώρα να είναι η αεροπορική για το εξωτερικό (one way ticket out of here) wall_1

Reaction score
51

Με 80 km/h στο κεντρο της πολης?Το οριο ειναι 40 η'50.Να σου παρουνε το διπλωμα εδω και τωρα.χα-χα.
Πλακα κανω.Ρε γιαννη ξερεις πολους με ENZO να την παρκαρουνε επανω στο δρομο?:cool_11::cool_11:Τα γκαραζ τι τα εχουνε?Καλα ο ασφαλιστης ειναι.........

Αν ξέρω???
Έχω έναν γείτονα με Enzo, έναν άλλο με μια 599 και δύο άλλους με Lamborghini Murcielago & μια Reventon.
Kαι στην Πάτρα υπάρχουν 2-3 Veyron, 5 Maserati MC12, 8 Zonda, 15 McLaren Mercedes, 1 Porsche 959, καμια 50αριά GT-R (τα καινούρια)
Χαμός σου λέω.....
Και παρκάρουν και όλα μαζί....
Έτσι και σου φύγει το αυτοκίνητο και πέσει σε ένα θα τα πάρεις όλα παραμάζωμα....
Άστα να πάνε!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Reaction score
264

Αν ξέρω???
Έχω έναν γείτονα με Enzo, έναν άλλο με μια 599 και δύο άλλους με Lamborghini Murcielago & μια Reventon.
Kαι στην Πάτρα υπάρχουν 2-3 Veyron, 5 Maserati MC12, 8 Zonda, 15 McLaren Mercedes, 1 Porsche 959, καμια 50αριά GT-R (τα καινούρια)
Χαμός σου λέω.....
Και παρκάρουν και όλα μαζί....
Έτσι και σου φύγει το αυτοκίνητο και πέσει σε ένα θα τα πάρεις όλα παραμάζωμα....
Άστα να πάνε!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:
Αν ερθεις το καλοκαιρακι στα κυθηρα για διακοπες,παρε με πιο πριν ενα τηλ να αμπαρωσω την μπεμπα στο γκαραζ και να σου βρω δωματιο οσο πιο μακρια απο την χωρα οπου μενω,γιατι σε κοβω να εισαι Νο1 φοβος και τρομος στους δρομους.Εδω δεν εχει μαλ@κ@ες στους δρομους γιατι ειναι αρκετα στενοι και τα προς πωληση οικοπεδα αρκετα και πανακριβα.χε-χε:cool_11::cool_11::happy_4:

Και σε κανενα μισαωρο που θα εχω το usb καλωδιο του τηλ μου θα σου κατεβασω και foto
να δεις θεα που εχω τωρα απο το γραφειο.

Reaction score
264

κολισα.απο Η/Υ ειμαι σκραπας.εχεις mms?:crazy_3::crazy_3:

Reaction score
60
Carrera GT

πχ να κανεις καμια στραβοτιμονια και να αναγκασεις το οχημα να πεσει σε κανενα μαντροτοιχο !!!! Ποιος πληρωνει μετα ε ???

Reaction score
1
Απάντηση: Διπλασιάζονται τα ασφάλιστα για τα ΙΧ έως το 2012

Γιατί στο άρθρο δεν κάνουν και μία σύγκριση με τον Ευρωπαικό μέσο , όπως και μία αναλογία αυτοκινήτων / χλμ ασφάλτου; Εχω την εντύπωση πως έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων ανα χλμ ενώ έχουμε και αρκετά φτηνά ασφαλιστικά ...

ΥΓ ευρωπαικό μέσο των 12 , των 25 και των νέων χωρών χωριστά παρακαλώ ...

Reaction score
1.846

Τα όρια για κάλυψη σωματικών βλαβών ειναι λογικό να ανέβουν (και συνεπώς και τα ασφάλιστρα αντίστοιχα) .....
Μπες στο κόπο και κοίταξε στο συμβόλαιό σου πόσο ποσοστό είναι το ασφάλιστρο για τις σωματικές βλάβες και πόσο για τις υλικές ζημιές (περίπου τριπλάσιο) για να καταλάβεις ότι είναι δικαοιλογία της πλάκας, εκ μέρους των εταιριών.
Συνεννόηση έχει γίνει με τουε ρυθμιστές και αυτό θα γίνεται πάντα, όσο 300 εθνοπατέρες ψηφίζουν εν λευκώ "για το καλό μας". :mad_3:

Και καλά, τους 300 τους καταλαβαίνω, κάνουν μπίζνες, τα βοϊδομούσκαρα που τσακώνονται ποιός υποστηρίζει τον καλύτερο, δεν μπορώ να 'πιάσω". :crazy_1:

-Γιατρέ μου είναι σοβαρό;
-Θα το αντιμετωπίσωμε, αγαπητέ! :prof:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: Re: Διπλασιάζονται τα ασφάλιστα για τα ΙΧ έως το 2012

...

-Θα το αντιμετωπίσωμε, αγαπητέ! :prof:
Το ωμέγα είναι καθαρευουσιάνικο για να εμπνεύσει σεβασμό και να πιάσει κάτι παραπάνω?:prof:

Ή μήπως χρησιμοποιείται συνυποδηλωτικά για να επισημάνει κάτι σχετικό με το σχήμα του (τι ακριβώς πιάνουν οι ασφαλιστικές στον πελάτη)? :happy_9:

Με το συμπάθιο δηλαδή...:sad:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είναι κοινοτική οδηγία...

Οπότε... δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά...

Βέβαια από την άλλη άκουγα τον πρωί τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή να λέει ότι έχει πάρα πολλές περιπτώσεις ασφαλιστικών εταιριών που δεν αποζημιώνουν... αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από την αύξηση των ορίων...

Reaction score
152
Re: Απάντηση: Re: Διπλασιάζονται τα ασφάλιστα για τα ΙΧ έως το 2012

Ο ασφαλιστής μου, έτσι μου είπε..... :cool_11: :cool_11:

Έλεγξε το και εσύ Σπύρο. Έμαθα ότι στην Σκύρο κυκλοφορεί και μια Veyron.... :happy_8:
:cool_11::cool_11: ...απο ποτε οι ταλιμπαν λενε τα γιδοπροβατα veyron??? :cool_11::cool_11:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.877
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain