Διχασμένη - Broken (2008)

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
[IMGl]http://www.odeon.gr/MEDIA/MediaRepository/19100250/the_broken.jpg[/IMGl]
Διχασμένη - Broken (2008)

Το "The Broken" αποτελεί το επόμενο βήμα του Σoν Έλις, σκηνοθέτη και σεναριογράφου του πολυσυζητημένου "Cashback". Με το ατμοσφαιρικό και ανατρεπτικό αυτό θρίλερ, ο Σoν Έλις ξυπνάει τους βαθύτερους φόβους των θεατών χωρίς την υπερβολική χρήση αίματος, αλλά με τη δημιουργία μυστηρίου και με δόσεις ψυχολογικού τρόμου.

Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου, η Τζίνα έχει την εντύπωση πως είδε τον εαυτό της να περνά από μπροστά της με το ίδιο της το αυτοκίνητο. Έκπληκτη από το παράξενο αυτό γεγονός, αποφασίζει να ακολουθήσει τη μυστηριώδη γυναίκα μέχρι το διαμέρισμά της.

Η ταινια προβληθηκε και στο 3ο ΑFTER DARK HORRORFEST.

Eλληνικη πρεμιερα 21/5/2009
 

Μηνύματα
2.575
Reaction score
13
Απάντηση: Διχασμένη - Broken (2008)

Αρκετά καλή θα έλεγα.... (και ιδιαίτερα το "παιδί" πολύ "άψογο"!)
 

Μηνύματα
156
Reaction score
0
Απάντηση: Διχασμένη - Broken (2008)

Ανατριχίλα στον...καθρέφτη
του zerVo
Είναι πολύ ενθαρρυντικό νομίζω, που το ευρωπαϊκό σινεμά αποφασίζει επιτέλους, να αναλάβει την σκυτάλη από τους ασιάτες και να παρουσιάσει μια άποψη γύρω από το ζήτημα του ψυχολογικού τρόμου. Οι Ισπανοί ήδη εδώ και μια δεκαετία περίπου, έχουν καταφέρει αξιοπρεπή πράγματα στον τομέα αυτό, οι Γάλλοι το παλεύουν και δειλά δειλά και οι Βρετανοί μπαίνουν στο παιχνίδι με αξιώσεις. To Broken είναι ένα τυπικό δείγμα τέτοιου είδους κινηματογραφίας, που χρησιμοποιεί σε απόλυτο βαθμό το ύφος των σπεσιαλιστών απωανατολιτών, παίζοντας σε πλάνα που ξεκινούν σε αργό τέμπο, κορυφώνοντας βαθμιαία την ένταση και εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένο μέσο, μέσα από το οποίο πηγάζει το κακό. Όπως κάποτε ήταν η βιντεοκασέτα, η τηλεόραση, το νερό, έτσι εδώ τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει το πιο αμφιλεγόμενο είδος οικιακής χρήσης, ο καθρέφτης...

Γιατρίνα ακτινολόγος, με φυσιολογική ζωή, νιώθει το παράξενο συναίσθημα της ύπαρξης του σωσία της, στο περιβάλλον της. Μετά από ένα πολύ άσχημο αυτοκινητιστικό ατύχημα, θα αντιληφθεί μέσα στα κενά μνήμης της, τεράστιες αλλαγές στις συμπεριφορές του περίγυρου της. Το ζήτημα με το Broken, που υπογράφει ο Sean Ellis του Cashback - που μου είχε αρέσει - είναι πως επιχειρεί να κάνει πράγματα δυσκολότερα των ικανοτήτων του. Το feeling του ονειρικού κόσμου που η ηρωίδα βυθίζεται είναι όμορφα δομημένο, με το Λονδίνο σε μπλεδίσουσα χροιά να φτιάχνει ένα ικανό σκηνικό για την φιλοξενία της ιστορίας. Οι φόροι τιμής σε μετρ του είδους - όπως το πλάνο του μπάνιου, μάντεψε ποιου - κοπιάρονται ικανά, αν και μοιάζουν ελαφρώς ξεκάρφωτοι με την ροή. Οι ανατριχίλες όσο περνά η ώρα πολλαπλασιάζονται, αλλά... Μην κάνεις το λάθος να κτίσεις λογικό ειρμό για να βγάλεις αποτέλεσμα, ο κόπος σου θα είναι μάταιος. Αν ολοκληρώσεις την θέαση και ξετυλίξεις πάλι το κουβάρι του έργου προς τα πίσω, θα εντοπίσεις πολλά αμπάλωτα σημεία, που δεν δικαιολογούνται από το σενάριο. Εντάξει, πες, δεν θα δούμε και την τελειότητα της Έκτης Αίσθησης...

Για πες: Θα δούμε παρόλα αυτά την Lena Headey, στην πρώτη ίσως ολοκληρωμένη πρωταγωνιστική εμφάνιση της καριέρας της, μετά τις ρολίστικες παρενθέσεις σε 300 και Brothers Grimm, όπου μας συστήθηκε. Όμορφη η εγγλέζα και σέξι συνάμα, έχει έκφραση και θεατρικότητα, αλλά πιστεύω πως σε άλλο είδος - την φαντάστηκα πχ αντί της στο JohanssonIsland - μάλλον θα αποδώσει καλύτερα. Άσε που εδώ, ο Ellis προτιμά πιότερο να την φιλτράρει για να την κάνει ένα με το περιβάλλον, παρά να της δώσει κύρος ως χαρακτήρα. Πάλι καλά πάντως που κοιτάζοντας τον καθρέφτη, δεν αναφωνεί και τρεις φορές την λέξη Candyman, γιατί εκεί θα είχαμε κι άλλα ζόρια, μεγαλύτερα...

http://lessthanzervo.blogspot.com/
 

Μηνύματα
3.506
Reaction score
3
Ενδιαφέρον φαίνεται.

Θα επιστρέψω να γράψω τις εντυπώσεις μου.:116:
 

Μηνύματα
2.611
Reaction score
13
Απάντηση: Διχασμένη - Broken (2008)

Έχοντας δει το cashback που στα μάτια μου είναι αριστουργηματικό θα "τρέξω" να το δω αυτό...
 

Μηνύματα
3.506
Reaction score
3
To είδα το έργο και όπως υποσχέθηκα επέστρεψα να γράψω την άποψή μου.

Στην αρχή και μέχρι το 1/3 περίπου του έργου, η πλοκή κρατούσε το θεατή σε εγρήγορση. Σκέφθηκα μέσα μου "Χμμμμ! Ωραίο έργο φαίνεται!". Δυστυχώς η συνέχεια ήταν απογοητευτική.

Ελαφρύ horror έργο με παιδιάστικες σκηνές. Το τέλος δε ήταν μεγάλη απογοήτευση και προσωπικά το βρήκα αστείο. Ο κλώνος είχε πάθει αμνησία!:142:

Μου θύμησε ένα παλιό έργο με τον Roger Moore. Θα ψάξω να το γιατί έχω την εντύπωση ότι εκείνο ήταν καλύτερο. :137:

Τη σκηνοθεσία πάντως θα τη χαρακτήριζα επιτυχημένη. Όντως ο σκηνοθέτης κατάφερε να δημιουργήσει στο θεατή αγωνία και φόβο για το τι θα επακολουθήσει. Το σενάριο όμως δε βοήθησε στο να κορυφωθεί η αγωνία. Ήταν ψιλοαποτυχία (κατά την προσωπική μου άποψη βέβαια).
 





Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.698
Μηνύματα
2.870.229
Members
37.941
Νεότερο μέλος
daemon76
Top