Διχως σχολιασμο

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: Διχως σχολιασμο

Δεν ξέρω τι ποσοστό της πλήρους εικόνας αντιπροσωπεύουν αυτά τα screenshots. Ένα πρώτο σχόλιο θα ήταν ότι ο JVC έχει ένα προβληματάκι σύγκλισης και ο Mitsubishi μπόλικο SDE.
Αυτό που κάνει ο τύπος (δηλαδή close-up screenshots για μελέτη του SDE), το είχα προτείνει κι εγώ παλιότερα, να το κάνουμε στα συγκριτικά. Πάντως όσο πάει, όλο και λιγότερο σημαντικό γίνεται -τουλάχιστον στους 1080ρηδες.
Υποπτεύομαι όμως ότι εσύ κάπου αλλού το πας ;-)

Reaction score
307

Αυτό που παρατήρησα κυρίως είναι οτι στον infocus εμφανίζεται ένα λευκό περίγραμμα στις γκρίζες γραμμές , τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?

Attachments

Reaction score
14
Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως ο JVC έχει καλύτερη διαχείρηση μαύρου από τον Infocus..
Σε ίδια φωτογραφία βλέπουμε γκρίζες γραμμές από το λογότυπο στον Dila που στον infocus..δεν....

GTX

Reaction score
39
Αυτό που έχω να παρατηρήσω εγώ είναι ότι το κάδρο δεν είναι ακριβώς ίδιο σε όλους τους προβολείς με ότι αυτό συνεπάγεται. Στον Sharp ας πούμε έχει βγάλει μόνο το Logo dts-hd.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262

Αυτό που παρατήρησα κυρίως είναι οτι στον infocus εμφανίζεται ένα λευκό περίγραμμα στις γκρίζες γραμμές , τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?
Θα μπορούσε να είναι chromatic abberation από το φακό ή artifacts από το κύκλωμα που κανονίζει την οξύτητα των περιγραμμάτων.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: Re: Διχως σχολιασμο

Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως ο JVC έχει καλύτερη διαχείρηση μαύρου από τον Infocus..
Σε ίδια φωτογραφία βλέπουμε γκρίζες γραμμές από το λογότυπο στον Dila που στον infocus..δεν....
Ναι μεν, αλλά... πως γνωρίζουμε ότι δεν οφείλεται στη φωτογράφηση ή στις ρυθμίσεις του προβολέα;
Πιστεύω κι εγώ ότι αυτό ισχύει και στην πραγματικότητα (θυμάσαι τη σκηνή του τρένου που διέσχιζε το δάσος; στον IN82 μαυρίλα), απλά δε μπορούμε να το συμπεράνουμε ασφαλώς από μια φωτογραφία.
Για να μας πουν τα παληκάρια που έκαναν τις ρυθμίσεις, στον IN82 έδειχνε BTB;

Reaction score
1
Ο JVC έχει όντως ένα ελαφρύ προβληματάκι σύγκλισης, καθώς φεύγει προς τα δεξιά το κόκκινο χρώμα κατά πόσο να πω, περίπου μισό πίξελ, αλλά ταυτόχρονα φεύγει προς τα αριστερά και τα κάτω και το πράσινο, σε λιγότερο όμως βαθμό, θα έλεγα ένα τρίτο του πίξελ. Πάντως δεν θα έλεγα ότι βγάζει μάτι, στις ταινίες για να γίνει αντιληπτό θεωρώ ότι απαιτεί πολύ έμπειρα μάτια. Το σίγουρο είναι ότι επηρεάζει τη συνολική ευκρίνεια και την αίσθηση καθαρότητας που αντιλαμβάνεται κάποιος βλέποντας μια εικόνα.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Indy, ο Infocus έχει μεγαλύτερο πρόβλημα θα έλεγα, είτε με την οξύτητα, είτε με τη χρωματική διάχυση του φακού του, καθώς δημιουργεί εμφανέστατο διπλό είδωλο στις γκρίζες γραμμές, προσθέτοντας εσωτερικά σχεδόν ένα ολόκληρο πίξελ λευκής γραμμής προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν είναι θέμα οξύτητας, τότε τα πράγματα είναι απλά, κατεβάζοντας οξύτητα είτε από τη πηγή είτε από τον προβολέα, τα πράγματα θα έρθουν στα ίσα τους.
<o:p> </o:p>
Ο Sharp 21000 μου φαίνεται ότι δίνει για μια ακόμα φορά τα ρέστα του, καθώς φαίνεται ότι για μία ακόμα φορά ο φακός του «χειρουργεί» κυριολεκτικά την εικόνα, σαν ένα μικροσκόπιο με κρυστάλλινη καθαρότητα!... :shock:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262

Ίσως τελικά η η υπόθεση close-up αξίζει τον κόπο.
Θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε και μερικές τέτοιες λήψεις στο επερχόμενο συγκριτικό.
Αρκεί να μην υπερφορτοώσουν τα... κυκλώματά μας, γιατί και θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί η νέα μέθοδος και ο εξοπλισμός είναι αδοκίμαστος σε αυτές τις τεχνικές...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.624
Members
38.726
Νεότερο μέλος
fotisgpap