Διχως φοβο και παθος?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σε προσφατη κυκλοφορια γνωστου περιοδικου υπαρχει ανυπογραφο αρθρο το οποιο καταλαμβανει δυο σελιδες με τον χαρακτηριστικο τιτλο "9 απαντησεις χωρις φοβο και παθος". Στην ιδια σελιδα υπαρχει ο μικροτερος τιτλος "Βιντεοπροβολεις απο 1500 εως 3000 ευρω".

Εχω μαθει για αυτη την "συγγραφη" εδω και δυο ημερες(δεν διαβαζω περιοδικα) αλλα τελικα μολις σημερα καταφερα να βρω το εν λογω περιοδικο και να φωτοτυπησω το περιφημο αρθρο.

Το αρθρο λοιπον ειναι χωρισμενο σε εννεα ενοτητες/ερωτηματα με τις αναλογες απαντησεις ΜΥΘΟΣ η ΑΛΗΘΕΣ.
Αυτες ειναι οι ακολουθες:

1.Οι προβολεις DLP εχουν καλυτερο μαυρο:ΜΥΘΟΣ
2.Οι προβολεις LCD εχουν προβληματικο μαυρο:ΜΥΘΟΣ
3.Οι προβολεις LCD εχουν περιορισμενη χρωματικη παλετα:ΜΥΘΟΣ
4.Οι προβολεις DLP εχουν καλυτερο χρωμα:ΜΥΘΟΣ
5.Οι προβολεις DLP εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας:ΜΥΘΟΣ
6.Οι προβολεις DLP εχουν κουραστικη εικονα:ΑΛΗΘΕΣ
7.Οι προβολεις DLP εχουν λιγοτερο διακριτα εικονοστοιχεια:AΛΗΘΕΣ
8.Οι προβολεις LCD και DLP καινε τα pixel τους:ΑΛΗΘΕΣ
9.Οι προβολεις SXRD θα επιφερουν επανασταση στην οικιακη προβολη:ΑΛΗΘΕΣ

Ξερετε κατι?
Εχω δωσει ορκο να μην (ξανα)ασχοληθω με περιοδικα και τα οσα γραφουν και ειδικα με το συγκεκριμενο περιοδικο.
Ομως δυστυχως εχω να δωσω απαντησεις σε καθημερινη βαση της ταξης :"Eιδες τι γραφει το ......?Ειναι αληθες η μυθος?"

Αφηστε με να το θεσω διαφορετικα και απο εκει και περα εσεις κοιταξτε με τα ιδια σας τα ματια και ανακαλυψτε την αληθεια μονοι σας.Οι εποχες της "διακινησης της αγορας" περασαν μια για παντα.Εκτος εαν καποιος ειναι αφελης...

Θυμαστε στην περιοδο των εκλογων καποιες εφημεριδες που διαθετουν φωτογραφιες και βιογραφικα υποψηφιων?
Τις θυμαστε?
Ωραια λοιπον.
Αν θυμαστε καλα , επανω επανω η στο κατω μερος της σελιδας γραφει καπου με ευδιακριτα γραμματα:"Πληρωμενη καταχωρηση"

Ε , οπου και εαν εψαξα στο συγκεκριμενο αρθρο δεν βρηκα τις λεξεις "πληρωμενη καταχωρηση" πουθενα.
Λετε να το ξεχασαν μαζι με το ονομα του αρθογραφου? :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Καταλαβαίνω γιατί φούντωσες, ( :lol: :lol: :lol: ), αλλά τουλάχιστον για την κατηγορία τιμής στην οποία αναφέρεται το άρθρο, εγώ συμφωνώ σε όλα. ( το έχω διαβάσει το άρθρο εδώ και πολλές μέρες)... :wink:

- Ας μας πει την άποψή του και κάποιος ειδικός πχ. ο Βαγγέλης ο Λάμπρου και ο Δημήτρης ο Τσάλλας.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.701
Φαντασου ποση ωθηση θα δωσει στην αγορα και ποσο θα ισχυροποιησει την θεση του το περιοδικο αναμεσα σε αρκετες εταιρειες :mrgreen:

Παντως η ΤΙ αρκετους κ@λους εχει πιασει τα τελευταια χρονια :mrgreen:

Σε ωριμη τεχνολογια κραταει τις τιμες αρκετα ψηλα

Θα επρεπε η κλαση 7700 να ειναι 1500-2000 ευρω :!:

Τωρα για τον Μυθο N1 τι να πουμε?Οτι χανουν την ανυπαρκτη αξιοπιστια τους?

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Χεχεχε.... και αναρωτιόμουν πως και κανείς δεν το είχε σχολιάσει τόσες μέρες! :mrgreen:

Η αλήθεια είναι ότι "σπάει" κάπως η αρχική εντύπωση που σχηματίζεις, αν διαβάσεις και τις επεξηγήσεις. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι (τουλάχιστον σε 2 σημεία) γράφει ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!

V

VIDEOMIX

Guest
Oλα στραβά και ανάποδα τα βρήκε στους DLP ο τύπος; Τι αντικειμενικότητα θεέ μου!!!!!!!

Reaction score
63
Πάντως κι εγώ το διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο. Αποδικνύει για άλλη μια φορά το πόσο επηρεάζουν τα φράγκα που πέφτουν από τις διαφημήσεις την κρίση ορισμένων συντακτών. Από προσωπική πείρα οφείλω να ομολογήσω ότι το μαύρο των LCD έχει βελτιωθεί αρκετά. Αλλά όχι και σε επίπεδο DLP!! Πάντως δεν ξέρω αν είναι η φαντασία μου, αλλά το εν λόγω πειροδικό μοιάζει να έχει κηρύξει πόλεμο στους DLP. Γιατί άραγε... :twisted:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Καθότι συμφωνώ όπως είπα με τον παίχτη που γράφει το άρθρο, θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου λέγοντας ότι μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τον γράφοντα (αν διαβάσει κάποιος ολόκληρο το άρθρο θα καταλάβει), κανένας από εσάς δεν δίνει επιχειρήματα. Απλά λέτε ότι αυτός γράφει βλακείες.
Θα περίμενα μερικά επιχειρήματα...

- Να κάνω μια ερώτηση για το μαύρο. Προφανώς εννοείτε ότι οποιοσδήποτε DLP έχει καλύτερο μαύρο από οποιονδήποτε LCD...? πχ BENQ 5120 με καινούριους LCD D4-D5...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Για να σας δείξω ότι υπερβάλετε, θα παραθέσω κάποια αποσπάσματα από κείμενα περιοδικού που θεωρούμε (ως AVSite) πιο έγκυρο...

Τα κείμενα είναι από το τεύχος του Δεκέμβρη του ΗΧΟΥ, βρίσκονται στις σελίδες που αφορούν test LCD προβολέων της ίδιας κατηγορίας τιμής με αυτό του Hi Tech και υπογράφονται από κους Φωτιάδη και Τσάλλα. Στο test, τις μετρήσεις έκανε ο Βαγγέλης Λάμπρου.

-------------
Βουαλά:
...Κάθε άλλο, αφού οι κατασκευαστές LCD έχουν βαλθεί να πλήξουν την "ολιγαρχία" των DLP. Με τα νέα D5 πάνελ ης EPSON αλλά και με περιφερειακά καλούδια (τεχνικές λύσεις επί το επιστημονικότερον) καταφέρνουν τόσο να βελτιώσουν την ποιότητα εικόνας όσο και να κρατούν το καταναλωτικό κοινό ευχαριστημένο με πλήθος δυνατοτήτων που δεν βρίσκουμε ακόμα και σε μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας...
...Με την αρωγή και των νέων πάνελ της EPSON, οι LCD της δοκιμής μας καταφέρνουν να μπαίνουν στην ίδια πρόταση με τις λέξεις "DLP" και "λόγος αντίθεσης" χωρίς να κοκκινίζουν...
...Εντύπωση επίσης προκαλούν τα χρώματα του προβολέα, καθώς είναι ζωντανά αλλά, το κυριότερο, φυσικά. Η φυσικότητα των χρωμάτων ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα των LCD προβολέων και το σημείο που έχαναν κατά κράτος από τους DLP...
...Φωτεινός, με ζωντανή εικόνα και βαθύ μαύρο, είναι έτοιμος να τα βάλει με οποιονδήποτε LCD και DLP προβολέα σε αυτήν την τιμή, αλλά και σε υψηλότερη ακόμα...

- Άμα ψάξω θα βρω κι άλλα...

--------------

Αν το καταλάβατε, κάποια από αυτά που λέει ο κύριος του Hi Tech λένε με διαφορετικά λόγια και οι φίλοι μας στον ΗΧΟ. Αν διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Hi Tech αλλά και αυτό του ΗΧΟΥ θα καταλάβετε ότι υπάρχει σαφέστατη σύγκλιση απόψεων (εκτός βεβαίως των αποτελεσμάτων του test, σε ότι έχει να κάνει με το δίδυμο EPSON - Panasonic). Και ιδού η ρόδος μιας και όλοι οι προαναφερθέντες που συμμετείχαν στο test του ΗΧΟΥ είναι μέλη του AVSite, να μας εξηγήσουν τι έγραφαν και να πείσουν ότι δεν είναι αναξιόπιστοι...

Εξαιρώντας την περίπτωση λοιπόν, που όλος ο κόσμος έχει κάνει μια τρομερή συνομωσία εναντίον των DLP προβολέων, το περιοδικό τα πέρνει (μάλλον και ο ΗΧΟΣ τότε), η διαφήμιση σκοτώνει την προβολή κλπ..., δεν μπορούμε να βγάζουμε τόσο γρήγορα συμπεράσματα περί αξιοπιστίας. Κατά καιρούς έχουμε σούρει των περιοδικών ένα κάρο λόγια. Τα του καίσαρος όμως τω καίσαρι.

Και δύο ερωτήσεις:
1. Μήπως είπε πουθενά ο τύπος του Hi Tech ότι γενικώς οι LCD παίζουν καλύτερα από τους DLP?... :wink:
2. (Ξανά) Ποιός έχει καλύτερο μαύρο, ο BENQ 5120 ή ο Panasonic 900?...

Reaction score
0
Εκεινο που εχω να παρατηρησω στα παραπανω ειναι το εξης. Ημουν ανελλιπως αναγνωστης του HITECH μπορει και δεκα χρονια και αυτα που γραφανε για προβολεις τα διαβαζα δυο και τρεις φορες. Χωρις να εχω ιδιαιτερες επαφες με θεασεις βιντεοπροβολεων και σχεδον 100% επηρεαζομενος απο αυτα που γραφανε, εγινα θερμοτατος υποστηρικτης των DLP και περιφρονουσα τους LCD. Ως περισυ τον Μαρτη σε μενα τουλαχιστον, αυτη την αποψη μου περασε το HITECH. Ως που και ειδα πανω απο 5 λεπτα DLP... :( :)
Για αυτο λεω, αν αλλαξε σταση το HITECH, μπορει να οφειλεται και πραγματικα στα καινουρια μηχανηματα ......

V

VIDEOMIX

Guest
Αυτες ειναι οι ακολουθες:

1.Οι προβολεις DLP εχουν καλυτερο μαυρο:ΜΥΘΟΣ
2.Οι προβολεις LCD εχουν προβληματικο μαυρο:ΜΥΘΟΣ
3.Οι προβολεις LCD εχουν περιορισμενη χρωματικη παλετα:ΜΥΘΟΣ
4.Οι προβολεις DLP εχουν καλυτερο χρωμα:ΜΥΘΟΣ
5.Οι προβολεις DLP εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας:ΜΥΘΟΣ
6.Οι προβολεις DLP εχουν κουραστικη εικονα:ΑΛΗΘΕΣ
7.Οι προβολεις DLP εχουν λιγοτερο διακριτα εικονοστοιχεια:AΛΗΘΕΣ
8.Οι προβολεις LCD και DLP καινε τα pixel τους:ΑΛΗΘΕΣ
9.Οι προβολεις SXRD θα επιφερουν επανασταση στην οικιακη προβολη:ΑΛΗΘΕΣ
1. Μήπως είπε πουθενά ο τύπος του Hi Tech ότι γενικώς οι LCD παίζουν καλύτερα από τους DLP?... :wink:
2. (Ξανά) Ποιός έχει καλύτερο μαύρο, ο BENQ 5120 ή ο Panasonic 900?...
Απ'ότι βλέπω, αυτός ειναι ο οποίος μιλά γενικά και αόριστα, δίνωντας την εντύπωση οτι μιλάει συνολικά για την τεχνολογία LCD και την ανωτερώτητα της έναντι των DLP.
Οταν λέει στο 1 για παράδειγμα οτι οι DLP ειναι μύθος οτι έχουν καλύτερο μαύρο, σημαίνει οτι κάτι άλλο ειναι καλύτερο απο αυτούς. Οι LCD. Και ου'το καθ'εξής σε όλη την λίστα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Νάσο γι αυτό είπα διαβάστε ολόκληρο το άρθρο. Γιατί έτσι όπως τα έβαλε εδώ ο Ανδρέας δεν καταλαβαίνετε τι λέει...

Όχι δεν εννοεί αυτό που κατάλαβες. Αναφέρεται σαφέστατα στην κατηγορία τιμής για την οποία συζητάμε. Για να καταλάβεις, σου αντιγράφω μόνο την πρώτη πρόταση της απάντησης Νο1, που είναι μια ολόκληρη σχεδόν σελίδα.

- Σε γενικές γραμμές, η τεχνολογία DLP μπορεί να αποδώσει μαύρο πολύ κοντά στο απόλυτο (δηλαδή να μην υπάρχει διαρροή φωτός και το μαύρο να είναι μαύρο και όχι σκούρο γκρι), αλλά αυτό δεν ισχύει σε όλες τις κατηγορίες τιμής.

Πήρες μια ιδέα...?

V

VIDEOMIX

Guest
Nαι, εντάξει και εγώ απ'ότι διάβασα απο τον θείο, συμπέρανα.
Δεν εχω διαβάσει το άρθρο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νικο , το αρθρο λεει απο 1500-3000 ευρω
Ο Benq 5120 δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια.
Το σωστο λοιπον ειναι να συγκρινεις τον Panasonic 900(ο οποιος εχει το καλυτερο μαυρο απο τους 4) με τον Benq 7700(στα 2500€ περιπου)
Σου φαινεται ακριβος?(ο Benq)
Υπαρχει και αλλη λυση!
Να τον συγκρινεις με τον OptomaH27/H30A
Εσυ Νικο , εβαλες διπλα διπλα τον Panasonic 900 και τον Benq 7700 η αν θες τον Optoma H27/H30A και διαπιστωσες πως ο LCD εχει καλυτερο μαυρο απο τον/τους DLP?

Εαν ναι , παω πασο.
Επισης θα πρεπει να τρεξω σε εναν οφθαλμιατρο συντομα :oops:

Αλλο πραγμα η βελτιωση και αλλο το καλυτερο , ετσι δεν ειναι? :wink:

BTW , στην εως σημερα καρριερα μου στον χωρο εχω δει δυο DLP προβολεις με κολλημενα καθρεφτακια.Θελετε τωρα να σας πω ποσους LCD εχω δει με καμμενα pixel?

Y.Γ.Σας εχει ξεφυγει το ζουμι.... :wink:

Reaction score
0
Εκει με το μαυρο νομιζω απλως θελει να τονισει τα πολυ καλα επιπεδα που εχουν φτασει οι LCD. Εκει που βρισκω απολυτο δικιο στον Αντρεα και εχει δικιο οτι δημιουργα λαθος εντυπωσεις ειναι το 8. Σιγουρα ειναι τελειως διαφορετικη η συχνοτητα με την οποια καιγονται τα pixel στους LCD και αυτη που κολλανε τα μικροκαθρεπτακια.
Τα υπολοιπα σημεια του περιοδικου νομιζω ειναι σωστα.
Να μην ξεχναμε οτι ολα τα περιοδικα χρειαζονται και λιγη "λογοτεχνικη" διαθεση :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Νικο , το αρθρο λεει απο 1500-3000 ευρω
Ο Benq 5120 δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια.
Το σωστο λοιπον ειναι να συγκρινεις τον Panasonic 900(ο οποιος εχει το καλυτερο μαυρο απο τους 4) με τον Benq 7700(στα 2500€ περιπου)
Σου φαινεται ακριβος?(ο Benq)
Υπαρχει και αλλη λυση!
Να τον συγκρινεις με τον OptomaH27/H30A
Εσυ Νικο , εβαλες διπλα διπλα τον Panasonic 900 και τον Benq 7700 η αν θες τον Optoma H27/H30A και διαπιστωσες πως ο LCD εχει καλυτερο μαυρο απο τον/τους DLP?

Εαν ναι , παω πασο.
Επισης θα πρεπει να τρεξω σε εναν οφθαλμιατρο συντομα :oops:
Ρε συ Ανδρέα...
- Κατ' αρχάς το ξέρεις ότι αν δεν απαντούσες εσύ, οι περισσότεροι θα λέγανε ότι ο 5120 έχει καλύτερο μαύρο από τον 900άρη απλά επειδή είναι DLP...? :lol:
- Το ότι θες οφθαλμίατρο εκτός από εμένα, το λέει το Hi Tech και o ΗΧΟΣ αφού τους συγκρίνουν και τους βγάζουν καλύτερους από υλοποιήσεις DLP περισσοτέρων χρημάτων. Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί δεν μας λένε οι ίδιοι τι εννοούν να μας φύγει η απορία (οι του ΗΧΟΥ εννοώ)...

Το ζουμί και για εμένα φυσικά είναι αλλού, αλλά προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε στο που... :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Nομίζω ότι υπερβάλουμε όταν λέμε ότι οι LCD έχουν καλύτερο μαύρο από τους DLP... ( τάδε έφη κάτοχος panny 900 ..... )
Ανδρέα κατάλαβες τι εννοώ?
Ρε συ είναι υπερβολή δηλαδή ότι ο 900 έχει καλύτερο μαύρο από την κατηγορία 5120 ή infocus ας πούμε...? DLP δεν είναι τούτοι?

Reaction score
1
Γενικά υπερβάλουμε πιστεύω...

Χθές το βράδυ αναγκάστηκα και πήγα στο σινεμά μετά από ένα και βάλε χρόνο. Και όχι σε όποιοδήποτε... στα νέα Village στο Mall Athens. Eξαιρετικές αίθουσες....

Μέχρι που έπεσαν τα φώτα και ξεκίνησε η ταινία.... (Geisha's Memoirs)..

Πρώτη σκέψη.... "Τι είναι αυτό; Μαύρο;"

Στην πρώτη σκηνή με οριζόντια κίνηση της καμερας....φρίκη.!

Γι' αυτό λέω εγώ μήπως το έχουμε παρακάνει?

Ο στόχος μας είναι η δεν είναι να προσομοιόσουμε μια καλή κινηματογραφική αίθουσα στο σπίτι μας;

Με αυτά που είδα χθες το βράδυ νιώθω ικανοποιημένος ότι μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και με τους παλιούς D4 LCD. Οι DLP έχουν πιο σκούρο μαύρο/γκρι (όχι και τόσο πολύ). Και τι έγινε; Καλύτεροι από το σινεμά δεν είναι;
Νομίζω ότι για να μην τρελαθούμε θα πρέπει να κάνουμε υποχρεωτικά μια επίσκεψη στα σινεμά κάθε τρίμηνο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.677
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts