Δοκιμες συσκευων............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Και μιας και τα πινακακια ποτε δεν με συγκινουσαν, αποφασισα να προβω
σε προσωπικες δοκιμες.Θα επιστρατευσω τον φιλο καθηγητη για την μεθοδολογια ,
οποιος εχει να προτεινει κατι το λεει.Και θα κανω αρχικα δοκιμες subwoofers
διαθεσιμα εχω καμποσα στις 12-3 ιντσες , κοινο θα υπαρχει περιορισμενο, χωρος θα βρεθει.
Θα προσπαθησω να ειναι απο 40-50 τμ.
Και θα δουμε live οσοι ειμαστε παροντες , ποιο κανει τι ,
θα ακολουθησουν δοκιμες τελικων , και οτι μετριεται με μηχανημα .........
Κοινο υπολογιζω να ειναι το πολυ 7 ατομα...........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Δοκιμες συσκευων............

επειδη ευκολα βγαινουν λαθος συμπερασματα ενα απο τα πρωτα λαθη ειναι η ευαισθησια του καθε σαμπ.
οποτε πριν λαβει θεση για μετρηση-αποδοση,
θα μετριεται με το audyssey ΣΩΣΤΑ και οτι σταθμη δινει η μετρηση , αυτη θα μπαινει στον av ,
το θεμα σταθμης εφυγε,
θα δουμε τι σταθμες δινει καθε σαμπ , σε συχνοτητες απο απο χαμηλα οσο κατεβαινει.
Μεχρι τους 120 κυκλους.
Θα γινεται μια σουμα και η συνολικα υψηλοτερη σταθμη θα δινει τον νικητη σταθμων.
Οχι παιζω χαμηλα και μετα τους 25 κλ@νω μεντες.
Αλλο κριτηριο θα ειναι ο ελεχγος , η ατακα , η ταχυτητα .
Αυτα ως προς την αποδοση , υποψιν θα λαμβανεται η τιμη του προιοντος , και η υποστηριξη , αν υπαρχει στην ελλαδα, αν οχι......
Αν καποιος εχει να προτεινει κατι εδω ειμαι......
Ευχερα σαμπ ειναι ενα
velo cht 15
earth 12-5
sunfire signature
klipsch thxU2
jamo thx 15 U

αυτα πανε παντου ......

Reaction score
3.085
Όργανα;

Καλησπέρα, Αργύρη και Χρόνια Πολλά!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους.

Μόλις επέστρεψα από επαρχία και είδα το νήμα.
Μια ερώτηση μόνο: Θα χρησιμοποιηθούν κάποια όργανα για τη δοκιμή, ειδικά των subs? Ρωτάω, γιατί βλέπω ότι αναφέρεσαι στο Audyssey (και καλώς!), αλλά και σε ότι "μετριέται με μηχάνημα".

Αν ναι, τί όργανα σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις? (πέραν του "οργάνου της ακοής", βέβαια)
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καλησπερα και σε σενα Παναγιωτη

Χρονια Πολλα και σε σενα

Το audy μετρα την ευαισθησια του καθε ηχειου , ως εκ τουτου , τα καθε ηχεια θα δινουν ισες σταθμες.
Η μετρηση θα γινεται με μηχανηματα , στην αναγκη θα επιστρατευσω φιλους και γνωστους, στηνεσχατη θα πληρωσω.
Αλλα πινακακια κουκουρουκου , που κανεις μας δεν ηταν παρων οταν εγιναν (αν εγιναν) οι μετρησεις,εγω δεν δεχομαι.
Η παρουσια καποιων μελων θα ειναι για να μην βγαζω οτι θελω εγω.
Αληθεια ποιος ξερει ποιος ηταν παρων στις μετρησεις του καθε audioholics ? οταν οι ιδιοι αφηνουν χαραμαδες για λαθος μετρησεις ?
Στο αυτι δεν βασιζομαι , οπως και στις μπακαλιστικες μετρησεις για πιθανη τοποθετηση του σαμπ στον χωρο.....
Σε οσους εχω ρυθμισει τα συστηματα τους καθομαι και εξηγω τα λαθη που κανουν πολλοι, δεν κατηγορω κανενα απλα η μεθοδολογια ειναι ζωτικη για να παρουμε σωστα αποτελεσματα.

Reaction score
5.472
argi σου δανειζω το svs 12+ μου με το sms μαζι .
ο μονος περιορισμος παραλαβη παραδοση δικη σου ...

Reaction score
3.085
Προσφέρω όργανα

Καλημέρα, Αργύρη - καλημέρα σε όλους.

Μπορώ να προσφέρω γεννήτρια ακουστικών συχνοτήτων (ημιτονοειδής και τετραγωνικός παλμός, αν και ο δεύτερος μάλλον άχρηστος είναι), με δυνατότητα πολύ λεπτομερούς ρύθμισης στάθμης εξόδου και φυσικά και της συχνότητας. Εύρος από 8Hz μέχρι 1000kHz (1Mhz).

Επίσης, ντεσιμπελόμετρα (αναλογικό και ψηφιακό), τα γνωστά της Radio Shack, αν και φαντάζομαι ότι ήδη υπάρχουν κάποια.

Τέλος - σε περίπτωση που χρειάζονται - ένα πολύμετρο εξαιρετικής ακρίβειας φορητό Fluke 87 True RMS και ένα όργανο-γέφυρα μέτρησης LCR (επαγωγή-χωρητικότητα-ωμική αντίσταση). Υπάρχει ακόμα και παλμογράφος, αλλά μάλλον υπερβάλλω για την ανάγκη χρήσης του.

Μόνη προϋπόθεση είναι να συνεννοηθούμε για να βρεθεί τρόπος να τα παραλάβεις, διότι ίσως την ημέρα της δοκιμής να έχω άλλα τρεξίματα και να μην μπορέσω να είμαι ο ίδιος παρών.

Καλημέρα.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σας ευχαριστω γεννητριες κλ υπαρχουν απο τον φιλο καθηγητη
ντεσιμπελομετρο βρισκω της galaxy με θεση z
και γενικα απο hardware εχουμε τα παντα ολα.Φιλος εχει και οτι αλλο χρειαστουμε, το απογευμα ισως ξερω περισοτερα.
Αν ανεβω μια βολτα μεχρι τον φιλο κωστα να μπορω να πω περισοτερα.Ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Δοκιμες συσκευων............

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζεις ότι μας απασχολούν οι μετρήσεις των περιοδικών. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά απο ανεξάρτητους ανθρώπους πολύ γνώστες του αντικειμένου με έμπρακτες αποδείξεις και χωρίς οικονομικό όφελος.

Ελπίζω και περιμένω να αναφερθεί αναλυτικά η μεθοδολογία κι αν γίνει σε συγκεκριμένο χώρο διαστάσεις κυβικά κα τοποθέτηση.

Επίσης εκτός από στάθμες τι άλλο θα μετρήσετε? Γιατί οι στάθμες σκέτες δεν μου λένε τίποτα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωτηρη εχεις καψει κυταρα και σκληρο
πακετο....................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σε λιγο παω στον καθηγητη , να δω τι αλλο μπορει να χρειαστει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ποιος θα πλερωσει τα μεταφορικα ?
ή ποιος αναλαμβανει την μεταφορα ?
αν υπαρχει καποιος να το δω.....................

Reaction score
150
Εγώ πάντως όχι μιας και δεν σκάω και από αυτά που έβαλες στη λίστα πάνω κάτω ξέρω και την κατάταξη.:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.521
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$