Δορυφορική εγκατάσταση από το μηδέν...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Ωραία με το power buy πήραμε δέκτη. Τι κάνουμε τώρα με εγκατάσταση?
Είχα ρωτήσει και παλιότερα (http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=8174.0) αλλά για να επιβεβαιώσουμε πριν προβούμε σε αγορές...

α) Τι είδους κεραία βάζουμε για να πιάνουμε Hotbird, Hellasat, Sirius, Astra και ότι άλλο ήθελε προκύψει?
Απλό κάτοπτρο με ένα LNB και με disecq motor?
Wavefrontier?

β) Αν πάμε σε απλό κάτοπτρο με μοτέρ, τότε τι διαμέτρου κάτοπτρο και ποιας εταιρίας?

γ) Αν πάμε σε απλό κάτοπτρο με μοτέρ, ποιο μοτέρ?

γ) Απο LNB τι προτιμάμε?

δ) Η εγκαταστάσταση να γίνει στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα της οικοδομής?

ε) Από modules ποια είναι τα πιο "αποδοτικά" ???

περιμένω απαντήσεις...

Reaction score
0
Tα πιάτα wave frontier μπορούν να κατεβάσουν σήμα από τα κανάλια που εκπέμπουν (έστω και δοκιμαστικά) σε high definition???

ή μήπως είναι μικρά και χρειάζεται μεγαλύτερα?

Reaction score
14
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ said:
Tα πιάτα wave frontier μπορούν να κατεβάσουν σήμα από τα κανάλια που εκπέμπουν (έστω και δοκιμαστικά) σε high definition???

Μπορούν αλλά η απόδοση τους είναι σαν ενα 90 πιάτο στην πολύ καλίτερη τους. Γενικά οι Hotbird θα είναι κατά το 95% τους εύκολοι με το Wavefrotntier. Αν ενα HD κανάλι π.χ. (του Sky Italia) είναι στην δυτική δέσμη και αυτή δεν μεταφερθέι στους νέους Hotbird 7 και στο Hotbird 8 που θα ανέβει Σεπτέμβριο, αυτό ούτε με 1.20 δεν θα το κατέβαζες.

Γενικά το πιάτο αυτό είναι μαι έυκολη λύση αλλά όχι η καλίτερη λόγω μικρού μεγέθους.

Αν αυτό το έβγαζαν π.χ. σε 120 αντί 90, θα ήταν ή τέλεια λύση αλλά δυστυχώς μόνο η Ελλάδα είναι στο ίχνος των footprints και θέλει 1μ όταν η υπόλοιπη Ευρώπη θέλει 40-60 cm πιάτα!!!!!! :( :( :(

Reaction score
0
Ευχαριστώ dreamGR. Θα μπορούσες μήπως να μου πεις ποιοί ακριβώς δορυφόροι είναι αυτοί

που εκπέμπουν high definition σήμα?

Επίσης δεν έχω καταλάβει εαν οι ASTRA ή οι HOTBIRD7, 9 κλπ είναι διαφορετικοί εντελώς δορυφόροι

και πρέπει για καθένα να βάλουμε και διαφορετικό lnb. Πχ για HOTBIRD 7 ένα lnb και για HOTBIRD 9 άλλο.

Reaction score
14
Ευχαριστώ dreamGR. Θα μπορούσες μήπως να μου πεις ποιοί ακριβώς δορυφόροι είναι αυτοί

που εκπέμπουν high definition σήμα?

Επίσης δεν έχω καταλάβει εαν οι ASTRA ή  οι HOTBIRD7, 9 κλπ είναι διαφορετικοί εντελώς δορυφόροι

και πρέπει για καθένα να βάλουμε και διαφορετικό lnb. Πχ για HOTBIRD 7 ένα lnb και για HOTBIRD 9 άλλο.
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=10484.0 Εδώ θα δείς όλα τα κανάλια.

Επίσης μπορείς να πάς στο http://www.lyngsat.com Και να επιλέξεις το HD section

Οι hotbirds είναι ένα συμπλεγμα (πες το έτσι) 6 δορυφόρων που βρίσκονται φαινομενικά στην ίδια τροχιακή θέση των 13 μοιρών Ανατολικά.

Το ότι υπάρχει ο Hotbird 1, 3, 6, 7 κλπ εσένα δεν θα έπρεπε να σε ανυσηχεί καθώς το πιάτο στην ουσία μία σκόπευση κάνει. Στην πράξη και για να μην σε ζαλίσω ο κάθε hotbird Μπορεί να αποκλίνει ανεπάισθητα απο το κέντρο σκόπευσης σου.

Η ουσία και για να μην μακρυγορώ και σε κουράζω είναι ότι θες ένα πιάτο και ένα LNB για τον Hotbird 13East

Ο Astra 19East είναι και αυτός άλλος δορυφόρος διαφορετικός απο τον Hotbird φυσικά και είναι στις 19 μοίρες Ανατολικά. Μπορείς με την εγκατάσταση ενός μεγαλίτερου πιάτου (120χ140μ) να κάνεις ταυτόχρονη λήψη και του Hoitbird & του Astra.

To ενα LNB θα είναι κεντραρισμένο στον ενα δορυφόρο και το άλλο LNB θα κάνει παράκεντρη λήξη με μικρή απώλεια ισχύως σήματος.

Οτι άλλο θές εδώ ειμαστε

Reaction score
0
εαν λοιπόν βάλω ένα wave frontier (υποτίθεται οτι μπορεί να καλύψει άνοιγμα 42 μοιρών) τότε

νομίζεις πως θα μπορούσε να καλύψει τους παρακάτω δορυφόρους

Eutelsat Sesat & W4 at 36.0°E
Eurobird 1 & Astra 2A/2B/2D at 28.2°E
Astra 1D/3A at 23.5°E
Astra 1C-1H & 2C at 19.2°E
Hot Bird 1/2/3/4/6 at 13.0°E
Eutelsat W3A at 7.0°E
Sirius 2/3 at 5.0°E
Thor 2/3 & Intelsat 10-02 at 1.0°W
Atlantic Bird 3 at 5.0°W

που έχουν άνοιγμα 41 μοίρες? Μιλάω πάντα θεωρητικά.

Οι παραπάνω δορυφόροι είναι 9. Εαν υποθέσουμε οτι μπορεί να δεχτεί το wave frontier 9 lnbs, θα μπορούσε
το wf να πιάσει όλους τους παραπάνω δορυφόρους?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Σεραφείμ μου αρέσει που έχουμε ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς....

Αν κι εγώ πιστεύω ότι με 5 δορυφόρους (Astra , Hot Bird , Sirius 2/3 , Thor και Hellas sat) θα είμαι εντάξει...

Reaction score
0
Eννοείται Σπύρο πως ούτε κι εγώ θα βάλω 9 lnbs. Απλά ήθελα να δω αν κατάλαβα καλά πώς έχει η κατάσταση.

Εγώ θα ήθελα να βάλω το wave frontier με 4 lnb (ASTRA, HOTBIRD, HELLASAT και ?)

Reaction score
14
εαν λοιπόν βάλω ένα wave frontier (υποτίθεται οτι μπορεί να καλύψει άνοιγμα 42 μοιρών) τότε

νομίζεις πως θα μπορούσε να καλύψει τους παρακάτω δορυφόρους

Eutelsat Sesat & W4 at 36.0°E
Eurobird 1 & Astra 2A/2B/2D at 28.2°E
Astra 1D/3A at 23.5°E
Astra 1C-1H & 2C at 19.2°E
Hot Bird 1/2/3/4/6 at 13.0°E
Eutelsat W3A at 7.0°E
Sirius 2/3 at 5.0°E
Thor 2/3 & Intelsat 10-02 at 1.0°W
Atlantic Bird 3 at 5.0°W

που έχουν άνοιγμα 41 μοίρες? Μιλάω πάντα θεωρητικά.

Οι παραπάνω δορυφόροι είναι 9. Εαν υποθέσουμε οτι μπορεί να δεχτεί το wave frontier 9 lnbs, θα μπορούσε
το wf να πιάσει όλους τους παραπάνω δορυφόρους?
Σεραφείμ και Σπυρο,

Τα Coroidal ( εεεε toroidal πιάτα όπως το Wave Frontier), εχουν ενα θεωρητικό άνοιγμα 40 μόιρες, 20+ και 20- απο το κέντρο που θα το σκπεύσεις..

Το κέντρο αυτό στο πιάοτ αυτό είναι θεωρητικα πάντα για τις 21 μοίρες. Εμείς εδώ λόγω γεωγραφι΄κού μήκουα και πλάτους είμαστε χαμηλότερα απο την υπόλοιπη Ευρώπη και κατα συνέπεια το γεωστατικό τόξο μας είναι στην κορυφή του στις 23.5 μοίρες. Δεδμενου όμως ότι λήψη στις 23 δεν έχουμε πάμε ανατολικότερα στις 26 στον Arabsat.

Ετσι όλα τα κινητά πιάτα που ακολουθούν το γεψστατικό τόξο γίνονται peak στις 26 μοίρες. Ετσι με βάση την Θεωρία των +/- 20 μοιρών λήψης το πίάτο είναι οριακό ίσως και αδύνατο να πιάσει μέσα στις 40 μοίρες του και τον Hellasat 39E και τον Thor 1W

Αν θέλετε να σας πώ ποιές τροχιακές θέσεις αξίζουν αυτές είναι οι ευνόητες, 13Ε, 19Ε, 28.2Ε (Αρκετά αγγλόφωνα και μουσικά ελέυθερα), 42Ε (αρκετή ποικιλία τουρκικης μουσικής, ΝΒΑ) 7Ε (μονο για το 1080 αλλά και εδώ δεν ξέρω τι λήψη έχει) 1W (μελλοντικά κάτι μπορεί να ανοίξει και εδώ) 30W (εδώ μας τα χάλασαν). Δευτερέυουσες θέσεις είναι η 16Ε (μερικά feeds), 5W, 12.5W, 18W (καλοί για feed hunting και ίσως και κανένα NBC, ABC που και πού)

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Ωραία με το power buy πήραμε δέκτη. Τι κάνουμε τώρα με εγκατάσταση? Είχα ρωτήσει και παλιότερα (http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=8174.0) αλλά για να επιβεβαιώσουμε πριν προβούμε σε αγορές...
α) Τι είδους κεραία βάζουμε για να πιάνουμε Hotbird, Hellasat, Sirius, Astra και ότι άλλο ήθελε προκύψει?
    Απλό κάτοπτρο με ένα LNB  και με disecq motor?
    Wavefrontier?
Απαντήσαμε Σπύρο πιο πάνω. Diseqc Motor, το έχω βάλει καλό είναι αλλά πολύ αργό. Αν δεν σε νοιάζει το 1 λεπτό που θέλει να πάει απο 5W στις 39E, εμένα με ενοχλούσε.

β) Αν πάμε σε απλό κάτοπτρο με μοτέρ, τότε τι διαμέτρου κάτοπτρο και ποιας εταιρίας?
αν εχεις ταράτσα να βάλεις 4 πιάτα 1 μέτρο το καθένα πάιζεις πολύ καλό παιχνίδι. 1 στις 30 δυτικά, 1 για 1W Thor και παράκεντρα 5 δυτικά, 1 120χ140 πιατο ποιότητας για 7Ε παράκεντρα και 13 παράκεντρα και 19 κέντρο, και ένα άλλο για 28Ε. Αν κρίνεις ότι δεν τα θές όλα αυτά βάζεις ένα κινητό και απλά περιμένεις κάθε φορά που κουνάει.

γ) Αν πάμε σε απλό κάτοπτρο με μοτέρ, ποιο μοτέρ?
Η ιδανική λύση είναι 120χ140 Gibertini σταθερό με 3 LNB. Μοτέρ αν θές να βάλεις βάζεις κάποιο heavy duty HH120 STAB  ή άλλη μάρκα. To 120 ant;exei pi;ato mexri 120 και είναι απλά αργότερο στην περιστροφή (σικ) αλλά εχει καλιτερα γρανάζια και μεγαλύτερη ροπή.

γ) Απο LNB τι προτιμάμε?
Οτι LNB βρείς σε οικονομική τιμή. MTI, SHARP, INVERTO, όλα καλά είναι. Τωρα κυκλοφορούν κατά κόρον τα 0.2db Noise figure. Εχουν βγεί και μερικά 0.1 δεν τα εχω δοκιμάσει. Τα 0.2 της Inverto είναι και καλά και οικονομικά. Τα LNB υπάρχουν σε μονά διπλά και τετραπλά (Single, Twin, Quad) αυτά είναι χρήσιμα αν θες να εχεις σήμα σε 2 ανεξάρτητους δέκτες με ένα πιάτο (Αν δεν εγινα κατανοητός ευχαρίστως να το αναπτύξω)

δ) Η εγκαταστάσταση να γίνει στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα της οικοδομής?
Στο μπαλκόνι πρέπει να βεβαιωθείς ότι το σήμα που ερχεται στο πιάτο με ανάκλαση απο τον ουρανό περίπου 60 μοιρες δεν σε καλύπτει το απέναντι κτήριο κλπ κλπ. Επίσης στο μαπλκόνι εχεις το αβαντάζ του πειραματισμού και γενικά του DIY με έυκολο τρόπο (φραπεδάκι, τσιαγαράκι, καρεκλίτσα και γενικά όλα τα κομφόρ του σπιτιού σου) Σην ταράτσα είναι πιο ορθόδοξο να τα στησεις όμως και πιο επαγγελματικό!!!

ε) Από modules ποια είναι τα πιο "αποδοτικά" ???
Ολα καλά είναι Magic Matrix, Dragon όλα "παιζουν". Προσωπικά δεν γνωρίζω γιατί εχω dreambox και δεν μου χρειάζεται.... εξού και το dream_GR!!!!

Reaction score
0
Άρα, τί λέτε για wave frontier (torroidal κι όχι koroidal θέλω να πιστεύω)

με 4 lnbs στραμένα σε :

13E Hot Birds

19E Astra

28,2E Eurobird 1 & Astra

39E Hellas Sat

Ερώτημα 1 : πιστεύετε οτι θα έχω καλή λήψη σε αυτούς τους δορυφόρους με 90άρι πιάτο (wave frontier)
Υπάρχει καλή κάλυψη σε αυτές τις θέσεις για την Αθήνα?
To άνοιγμα είναι μόνο 26 μοίρες, άρα όχι μεγάλο σε σχέση με τις 40 μοίρες που δίνει ο κατασκευαστής του wf.

Ερώτημα 2 : Σε αυτές τις συχνότητες υπάρχουν αρκετά high definition promo εκπομπές. Λογικά θα τις πιάνω. Σωστά?

Ερώτημα 3 : Στις 36Ε υπάρχει και ο Eutelsat που είναι κοντά στις 39Ε (Hellas Sat). Με ένα lnb πιστεύετε οτι μπορώ
να κατεβάσω κανάλια και από τους δύο δορυφόρους ή πρέπει να στοχεύσω έναν από τοςυ δύο και να
ξεχάσω τον άλλο. Από τους δύο (Hellas Sat και Eutelsat) ποιόν να προτιμήσω?

DraemGr περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σου. Σ'ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα υπερπολύτιμες πληροφορίες σου.

Reaction score
0
dream_GR said:

Αν αυτό το έβγαζαν π.χ. σε 120 αντί 90, θα ήταν ή τέλεια λύση αλλά δυστυχώς μόνο η Ελλάδα είναι στο ίχνος των footprints και θέλει 1μ όταν η υπόλοιπη Ευρώπη θέλει 40-60 cm πιάτα!!!!!!  :( :( :(

Μπορούν αλλά η απόδοση τους είναι σαν ενα 90 πιάτο στην πολύ καλίτερη τους. Γενικά οι Hotbird θα είναι κατά το 95% τους εύκολοι με το Wavefrotntier. Αν ενα HD κανάλι π.χ. (του Sky Italia) είναι στην δυτική δέσμη και αυτή δεν μεταφερθέι στους νέους Hotbird 7 και στο Hotbird 8 που θα ανέβει Σεπτέμβριο, αυτό ούτε με 1.20 δεν θα το κατέβαζες.

Γενικά το πιάτο αυτό είναι μαι έυκολη λύση αλλά όχι η καλίτερη λόγω μικρού μεγέθους.
Λαθος  φιλε μου παιζει ρολο που εισαι - το σωστο ειναι οτι το πιατο wave εχει ληψη οπως ενα πιατο 1.10 στο κεντρο του και 1 μετρο στις ακρες του εχει ανετη ληψη 45 μοιρων και οχι 40 οπως αναφερθηκε και βγαζει ανετα τοξο απο turkasat 42 east σε thor 1 west και περισευιυν και 2-3 μοιρες.

- προσοχη κυκλοφορουν απομιμησεις στην αγορα φτηνες με κακα υλικα και χαμηλοτερο gain  τα μονα αυθεντικα ειναι απο γαλβανισμενο ατσαλι και ηλεκτροστατικη βαφη !! γκρι σκουρο χρωματος και με λογοτυπο wave frontier βαμμενο στο πιατο στον μεγαλο ανακλαστηρα -

Στα Wave Frontier , το πλεονεκτημα ειναι οτι ειναι σαν να εχετε σταθερη ληψη 4 η 8 δορυφορων και αλλαζετε καναλια σαν να εχετε ενα πιατο σε ενα δορυφορο 

Θυμηθητε οτι εχουμε 2 νεους δορυφορους Astra & Hotbird  οποτε δυτικη δεσμη τελος σε λιγο καιιρο οπως και στις 19 μοιρες ο ASTRA θα ερχετε με 70 ποντους    αντε ενα μετρο μαξ.

danos

Reaction score
0
Άρα, τί λέτε για wave frontier (torroidal κι όχι koroidal θέλω να πιστεύω)

με 4 lnbs στραμένα σε :

13E       Hot Birds

19E       Astra

28,2E    Eurobird 1 & Astra

39E       Hellas Sat

Ερώτημα 1 : πιστεύετε οτι θα έχω καλή λήψη σε αυτούς τους δορυφόρους με 90άρι πιάτο (wave frontier)
                  To άνοιγμα είναι μόνο 26 μοίρες, άρα όχι μεγάλο σε σχέση με τις 40 μοίρες που δίνει ο κατασκευαστής του wf.

Ερώτημα 2 : Σε αυτές τις συχνότητες υπάρχουν αρκετά high definition promo εκπομπές. Λογικά θα τις πιάνω. Σωστά?

Ερώτημα 3 : Στις 36Ε υπάρχει και ο Eutelsat που είναι κοντά στις 39Ε (Hellas Sat). Με ένα lnb πιστεύετε οτι μπορώ
                  να κατεβάσω κανάλια και από τους δύο δορυφόρους ή πρέπει να στοχεύσω έναν από τοςυ δύο και να

DraemGr περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σου. Σ'ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα υπερπολύτιμες πληροφορίες σου.

Ναι χωρις προβλημα ειναι η ληψη των δορυφορων που αναφερεις ρωτηστε τους ειδικους στο Sky digital που τα προτιμουν !!

Οτι υπαρχει θα το πιανεις το θεμα ειναι να υπαρξουν και αλλα καναλια που θα υπαρξουν.

καμια περιπτωση 3 μοιρες διαφορα ειναι 1000 χιλιομετρα αποσταση μακρια στα 36000 χιλιομετρα που βρισκοντε οι δορυφοροι το wave frontier μπορει να βγαλει με διαφορετικο lnb δορυφορους με αποσταση ακομα και 2 μοιρες λογω της ανακλασης πχ 5 και 7 ανατολικα χωρις προβλημα.

danos

Reaction score
14
170 Ευρώ και για στήσιμο Χρήστο περίπου 150 Ευρώ μινιμουμ για σγκατάσταση και ρυθμιση 4ων LNB. ΚΑλή τιμή εχουν εδώ στην MSG που έιναι αξιόπιστη εταιρία

http://www.msg-shop.gr/product.asp?id=5701

Πολύ σωστά επεσήμανε ο danos, ότι κυκλοφορούν απομιμήσεις απο μαγαζί κάποιου (ονομα δεν λεω) αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας, που ναι μεν μοιάζει με το οριτζιναλ WaveFrontier, αλλα στην πράξη δεν έχει καμμία σχέση με την απόδοση του σωστού.

Είναι όντως απο κακης ποιότητας υλικο και αναφέρεται εσφαλμένα το gain toy σαν περιπου ίδιο με του WF. το imitation εχει τιμή πολύ χαμηλή και πραγματι μακριά,

Τωρα όσο αφορά την απόδοση του καλού Wavefrontier, σε καμμία περίπτωση δεν φτάνει το 1.10μ όσο μάγκας και να είσαι στην εγκατάσταση.

Στο κέντρο είναι αποδοτικό σαν περίπου 90άρι Gibertini (και γενικά όλα τα καλά offset) Στις άκρες αν πάλι το ρυθμίσει καλός τεχνίτης (γιατί μην περιμένεις χωρίς όργανο και εμπειρία να κάνεις DIY) είναι αποδοτικό σαν 80άρι στο καλίτερο του. Αυτά είναι εμπειρικά και όχι απο τα χαρτιά του και σε διάφορες περιοχές της Πρωτέυουσας μας.

Η Αλήθεια είναι ότι αν πάνε στο καλό όπως φαίνεται η δυτικές δέσμες και ο νέος ΑΣΤΡΑ 19Ε έρθει καλίτερος, τοτε για την λήψη που ζητάς το πιάτο αυτό θα σου έιναι σχετικά ΟΚ. Μονο στον SkyDigital δεν θα κατεβάζεις αρκετά που θέλουν 120χ140 και καλό πιάτο(Αθηνα πάντα για να μην παρεξηγουμαι!!)

Η άλλη λύση θα είναι

2 πιάτα 120χ140 Gibertini = 220 Ευρώ (To ένα Hotbird/Astra και το άλλο Astra28E)
1 πιάτο 100x115 Gibertini = 70 Ευρώ (Hellasat)
4 LNB (0.1 ή 0.2db) = 8-15 Ευρώ = 32 ή 60 Ευρώ
4-1 diseqc switch = 13 Ευρώ
3 βάσεις εδάφους γαλβανισμένες = 45 Ευρώ (καλή ποιότητα)
στριφώνια,ούπατ, F-Connectors, Καλώδιο, ταινίες, ρόκα, tie-wrap = 30-45 Ευρώ (για 40-50 μέτρα καλωδιο)

Οι τιμές είναι στο περίπου και αφού δεν είμαι του χώρου, δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσουν 100% (όμως δεν πρέπει να έχουν μεγάλη απόκλιση)

Οπως βλέπεις με τα τρία πιάτα έχει αυξημένο κόστος, αυξημένο απαιτούμενο χώρο στην ταράτσα σου αλλά καλίτερη σίγουρα λήψη.

Το Wavefrontier σου δίνει πιθανότητα αν ο δεκτης σου το υποστηρίζει να δουλεψεις μέχρι και 16 LNB σε δύο συστυχίες WF με 8 LNB η κάθε μία. Στο satleo και εδώ εχει ανάλυση ενός φοβερού επιτεύγματος του Κώστα Παπαζαχαρίου: http://www.satleo.gr/index.php?option=content&task=view&id=5064

Το "έυκολο" είναι τα 8 LNB σε ένα πιάτο και η χρήση 2 x 4-1 diseqc switch spaun ή το 8-1 diseqc της centauri.

διαλέγεις και πέρνεις

Reaction score
0
είσασταν πολύ κατατοπιστικοί και οι δύο.

Επειδή δεν υπάρχει χώρος στην ταράτσα για συστοιχία πιάτων, αλλά και επειδή η τοποθέτηση και το συνολικό κόστος
του wf είναι μέσα στο budget μου μάλλον θα καταλήξω σε αυτό.

Reaction score
14
είσασταν πολύ κατατοπιστικοί και οι δύο.

Επειδή δεν υπάρχει χώρος στην ταράτσα για συστοιχία πιάτων, αλλά και επειδή η τοποθέτηση και το συνολικό κόστος
του wf είναι μέσα στο budget μου μάλλον θα καταλήξω σε αυτό.
καλορίζικο και καλές θεάσεις.

Να μας πείς εντυπώσεις όταν το εγκαταστήσεις

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Κι εγώ για τ wf πάω...

Σήμερα μίλησα με έναν εγκαταστάτη και μου είπε ότι με 90cm κάτοπτρο είμαι καλυμένος για sirius, hotbird, astra, και hellasat...

Τi άλλο θα χρειαστεί λοιπόν εκτός από το κάτοπτρο και 4 lnb για την εγκατάσταση???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
κάτι ακούστηκε ότι το Euro1080 θα πάει στον sirius...

Το πολύ πολύ να βάλω άλλο ένα lnb, για το Eurobird1 στις 28,2 (έτσι κι αλλιώς η κεραία έχει 5 βάσεις για lnb στην συσκευασία της).

Για τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρειαστώ τώρα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.278
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale