Δορυφορική "μπάλα"

Reaction score
0
Καλησπέρα, θέλω να φτιάξω ένα σύστημα για να πιάνω τα ξένα κανάλια, και να βλέπω ποδοσφαιρο.
Έχω πιάσει 2 πράγματα, αλλά για σιγουριά ήθελα τη γνώμη σας.
Καταρχήν έχω ένα πιάτο (νομίζω 80cm) με lnb.
Ο αποκωδικοποιητής μου δεν παίρνει κάρτα, οπότε πάω για άλλον.
Πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αυτός που θα πάρω; Υπάρχει κάποιο μοντέλο που μου το συστήνετε;;
Το πιάτο από το χωρο της TV και του αποκωδικοποιητή χοντρικά θα απέχει 15-20μ. Είναι μεγάλη απόσταση; Θα υπάρχουν απώλειες;
Τέλος αφού έχω τον κατάληλο εξοπλισμό, επιλέγω χοντρικά ποια κανάλια θέλω να πιάνω, βλέπω συχνότητες, μοίρες κλπ και μετά τοποθετώ το πιάτο;
Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
4
Απάντηση: Δορυφορική "μπάλα"

Ανάποδα!

Βλέπεις ποια κανάλια θες να πιάνεις και μετά διαλέγεις εξοπλισμό.

Χοντρικά να σου πω ότι τα περισσότερα που δείχνουν αγώνες (είτε σε C.L. ή εθνικά πρωταθλήματα, πχ Αγγλικό, Ισπανικό, Γερμανικό) ανήκουν σε μπουκέτα και χρειάζεσε συνδρομή για να βλέπεις. Οσα είναι ελεύθερα δε, (πχ κάποιοι αγώνες Αγγλικού κυπέλου στο BBC) είναι πολύ δύσκολα (εως αδύνατα) στην λήψη.

Ακόμα και στον Τούρκο που οι περισότεροι αγώνες του C.L. εκπέμπονταν ελεύθεροι παλιότερα, τώρα το κανάλι κωδικοποιείτε μονο κατα την διάρκεια του αγώνα....

Reaction score
0

Αυτό που λένε περί σπάσιμο, με κάρτες κλπ δε παίζει?
Όταν λες ότι κωδικοποιείται κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλάζει συχνότητες και δε μπορω να το πιάσω;;
Όταν λες συνδρομή, θα μπορώ να πληρώσω ένα αγγλικό κανάλι, από δω?
Θα μου δώσουν πρόσβαση ή θα μου πουν ότι τα δικαιώματα στην ελλάδα τα έχει η NOVA κλπ;;

Reaction score
0

Τα ξένα πακέτα δεν πωλούνται κανονικά εδώ γιατί η νοβα έχει τα δικαιώματα αλλά μπορείς να τα βρεις στα περισσότερα μαγαζιά που ασχολούνται με δορυφορικά , η τιμή όμως θα είναι προσαυξημένη αρκετά αφου χρεώνουν την εξυπηρέτηση που σου κάνουν. Μια λύση οικονομική για μπάλλα είναι το αλβανικό πακέτο digitalb στις 16 μοίρες , ψαξτο στο ιντερνετ και θα δεις.

Reaction score
1

Θα προτεινω κι εγω το αλβανικο πακετο αφου εχει αρκετα πρωταθληματα(δεν εχει ch.l.) και κοστιζει περι τα 15 ευρω το μηνα.
Απο κει και περα αν δεν θελεις να πληρωνεις συνδρομη, με την εγκατασταση μεγαλυτερου αλλα και κινητου κοτοπτρου θα εχεις την δυνατοτητα να βλεπεις καποια ματς που μεταδιδονται ελευθερα σε διαφορους δορυφορους.

ΥΓ για την αποσταση που λες μην το σκεφτεσαι, αυτη ειναι δουλεια του εγκαταστατη, απλως σιγουρεψου οτι θα παρεις καποιο καλο Lnb μικρου θορυβου(dB).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm