Δορυφορικης Αποριες

Reaction score
0
Τωρα τελευταια ψηνομαι για να βαλω δορυφορικη tv (επιτελους!) αλλα εχω καποιες αποριες

Βλεπωντας και το thread για τους δορυφορικους δεκτες hd σκεφτομαι να παρω αυτόν

Oι αποριες μου ειναι οι εξης

(1) Υπαρχουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ hd δορυφορικα καναλια;Υπαρχει κανα λινκ που να λεει ποια ειναι και τι περιεχομενο εχουν;

(2) Γνωριζετε αν θα μεταδωσει καποιο ΕΛΕΥΘΕΡΟ δορυφορικο HD καναλι το μουντιαλ;

(3) Οσον αφορα το πιατο τι μου προτεινετε;(εννοω για διασταση).Μαλλον για 1 - 1,2m με βλεπω(Αθηνα μενω,Αργυρουπολη συγκεκριμενα)

(4) Βλεπω οτι πολλα κατοπτρα δεν ειναι στατικα βιδωμενα στο τοιχο αλλα εχουν ενα μηχανισμο στρεψης για να κοιτανε διαφορετικους δορυφορους. Αξιζει να βαλω καποιον τετοιο μηχανισμο;Και αν ναι ποσο περιπου θα αυξησει το κοστος;Ανεξαρτητου του μηχανισμου αυτου η εγκατασταση ποσο περιπου στοιχιζει;(τελειως ενδεικτικα ρωταω , απλα για να μη με πιασουνε κωτσο)

(5) Ειναι τοοοοοοοοοοσο ευαισθητη στα καιρικα φαινομενα η δορυφορικη οσο μου λενε κατι φιλοι μου;

(6) Να φανταστω οτι με τον εν λογω αποκοδικοποιητη δεν θα εχω προβλημα με τη χρησιμοποιηση καρτας της NOVA , σωστα;Απλα αν εχω καταλαβει καλα δεν θα εχω διαθεσιμες τις αμφιδρομες υπηρεσιες της NOVA αν δεν εχω το Humax 5400

(7) Ειχα και απορια πως μπορω με μια καρτα NOVA να βλεπω δορυφορικη σε ολο το σπιτι ασυρματα και ανεξαρτητα αλλα με το τελευταιο τευχος των δορυφορικων νεων μου λυθηκε αυτη η απορια(με τη χρηση Smart Wi card splitter).Αληθεια εχει δοκιμασει κανεις την εν λογω συσκευη;Εντυπωσεις;

ΥΓ Ειχα και καποιες αποριες σχετικα με το Dreambox και τις «χρησεις» του.Αν με καταλαβαινει καποιος ας μου στειλει pm με info

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Τωρα τελευταια ψηνομαι για να βαλω δορυφορικη tv (επιτελους!) αλλα εχω καποιες αποριες

Βλεπωντας και το thread για τους δορυφορικους δεκτες hd σκεφτομαι να παρω αυτόν

Oι αποριες μου ειναι οι εξης

(1) Υπαρχουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ hd δορυφορικα καναλια;Υπαρχει κανα λινκ που να λεει ποια ειναι και τι περιεχομενο εχουν;

(2) Γνωριζετε αν θα μεταδωσει καποιο ΕΛΕΥΘΕΡΟ δορυφορικο HD καναλι το μουντιαλ;

(3) Οσον αφορα το πιατο τι μου προτεινετε;(εννοω για διασταση).Μαλλον για 1 - 1,2m με βλεπω(Αθηνα μενω,Αργυρουπολη συγκεκριμενα)

(4) Βλεπω οτι πολλα κατοπτρα δεν ειναι στατικα βιδωμενα στο τοιχο αλλα εχουν ενα μηχανισμο στρεψης για να κοιτανε διαφορετικους δορυφορους. Αξιζει να βαλω καποιον τετοιο μηχανισμο;Και αν ναι ποσο περιπου θα αυξησει το κοστος;Ανεξαρτητου του μηχανισμου αυτου η εγκατασταση ποσο περιπου στοιχιζει;(τελειως ενδεικτικα ρωταω , απλα για να μη με πιασουνε κωτσο)

(5) Ειναι τοοοοοοοοοοσο ευαισθητη στα καιρικα φαινομενα η δορυφορικη οσο μου λενε κατι φιλοι μου;

(6) Να φανταστω οτι με τον εν λογω αποκοδικοποιητη δεν θα εχω προβλημα με τη χρησιμοποιηση καρτας της NOVA , σωστα;Απλα αν εχω καταλαβει καλα δεν θα εχω διαθεσιμες τις αμφιδρομες υπηρεσιες της NOVA αν δεν εχω το Humax 5400

(7) Ειχα και απορια πως μπορω με μια καρτα NOVA να βλεπω δορυφορικη σε ολο το σπιτι ασυρματα και ανεξαρτητα αλλα με το τελευταιο τευχος των δορυφορικων νεων μου λυθηκε αυτη η απορια(με τη χρηση Smart Wi card splitter).Αληθεια εχει δοκιμασει κανεις την εν λογω συσκευη;Εντυπωσεις;

ΥΓ Ειχα και καποιες αποριες σχετικα με το Dreambox και τις «χρησεις» του.Αν με καταλαβαινει καποιος ας μου στειλει pm με info
1. Yπάρχουν ακόμα ελεύθερα hd κανάλια με πρόγραμμα κυρίως δοκιμαστικό.

2. Από δύσκολο έως απίθανο... τα δικαιώματα είναι τεράστια...

3. Αν μπορείς για 1.4 ακόμα καλύτερα...

4. Το κινητό πιάτο είναι αρκετά πιο ακριβό από το σταθερό... υπολόγισε τουλάχιστον διπλή τιμή...

5. Το Σάββατο με την μεγάλη καταιγίδα δεν είχα σήμα για 5 λεπτά... βέβαια παραλίγο να πλημυρίσει και το σπίτι... δεν είναι τόσο ευαίσθητο...

6. Δεν έχεις αμφίδρομες υπηρεσίες με οποιονδήποτε άλλο δέκτη εκτός του panasat που δίνει η NOVA. Βέβαια τον συγκεκριμένο δέκτη δεν τον συνιστώ εκτός και αν θέλεις μόνο ΝΟVA...

7. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει... όμως αρκετά μέλη μας νομίζω ξέρουν περισσότερα...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Πολλοί υπάρχουν...

για τις απαντήσεις...

1) Σαφώς και υπάρχουν ελεύθερα HD κανάλια. Μπορείς να βρείς πληροφοριες για όλα τα HD κανάλια ΕΔΩ στο LyngSat HD ή ΕΔΩ στο King of Sat με τις αντίστοιχες δέσμες τους.

2) Μόνο με κωδικοποίηση θα μεταδοθεί, λόγω δικαιωμάτων. Τωρα εαν θελήσει κάποιος να πληρώσει και να τα πάρει απο διαφημήσεις, άλλη ιστορία...
Πάντως ίσως κάτι να γίνει...

3) Οσο πιό "μεγάλο" τόσο πιό καλό... το 1,2 - 1,4 είναι προτιμότερο

4) Για πιάτα μέχρι 1,2 το κόστος είναι μόνο 50 ευρώ για μετακίνηση. Για πιάτα μεγαλύτερης διαμέτρου το κόστος τουάχιστον 300 ευρώ και ανεβαίνει...
Μπορείς να δείς ΕΔΩ σε παλαιότερο post...

5) OXI δεν είναι τόσο ευαίσθητη, εαν έχει καλή στήριξη.

6) Αμφίδρομες υπηρεσίες ΜΟΝΟ με το αποκωδικοποιητή της NOVA.

7) Δεν το έχω δοκιμάσει

Reaction score
0
Α! Ευχαριστω πολυ!
Οποτε για πιατο παω σε 1,2m κινουμενο ή 1,4m σταθερο;(αυτη η διασταση ειναι η διαμετρος πιστευω και οχι η ακτινα,σωστα;).Μπορει να τοποθετηθει σε μπαλκονι(β' οροφου) και οχι σε ταραστα με ικανοποιητικο σημα;

Μηπως υπαρχει καποιο οικονομικο πακετο για να δω σε HD το μουντιαλ;(Οταν λεω οικονομικο ασφαλως και δεν εννοω το BSkyB που αν δεν απατωμαι ερχεται 900+ευρω συνδρομη)

Κοιταω ειναι η αληθεια για hd δορυφορικη tv γιατι η ποιοτητα της επιγειας εικονας ειναι .... αστα! Ιδιαιτερα με hd tv (samsung le32r51 ) δεν παλευονται τα pixel-ασματα.
Αντιθετως η εικονα απο υψηλης αναλυσης wmv dvd(720p,1080i) που εχω δοκιμασει ειναι κυριολεκτικα απιστευτη!

Τα μη-HD δορυφορικα φαινονται καλυτερα απο sdtv , σωστα; Η αναλυση τους ποια ακριβως ειναι;720χ576;
Αν ναι υπαρχει καποιο ελευθερο δορυφορικο μη HD καναλι που θα δειξει το μουντιαλ;

Κανεις με εμπειρια χρησης των card splitters Smart Wi;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για το Μουντιάλ σε HD το ψάχνουμε οπότε περίμενε λίγο...

Η ανάλυση είναι 720Χ576 αλλά για καλή εικόνα παίζει ρόλο και το bitrate...

Reaction score
14
υπάρχει περίπτωση να πιάσει κάποιος hd σήμα με πιάτο wave frontier ?

Εννοώ πως γίνεται ή αποκλείεται λόγω μεγέθους?
HD ή όχι δεν πάιζει ρόλο ουτε το μέγεθος όυτε ο τύπος του. Ψηφιακό το ένα ψηφιακό το άλλο αλλά διαφέρει το προτόκολο μετάδωσης και demodulation. Τα HD θέλεις ειδικό δέκτη mpeg4 κλπ κλπ.

Τώρα για το coroidal (καλά το έγραψα!), το wave frontier, δεν το συνιστώ καθόλου. Ναι έχει το αβαντάζ των 8 ή και 16 δορυφόρων πρακτικά όμως αυτό είναι οριακό και όχι ιδανικό.

Το πιάτο έιναι ακριβό και λόγω μεγέθους ώς εκ τούτου δουλεύει στην ιδανικότερη του (αν το ρυθμίσεις τέλεια) σαν ένα πιάτο 80-90Cm.

Αυτό για κεντρική Ευρώπη είναι σαν να εχεις βάλει 2.40μ στην Ελλάδα. Εμεις εδώ εχουμε ασθενέστερα σήματα και να φανταστείς με το Toroidal σε βροχή στον hotbird θα είσαι με πολλά κοψίματα. Το ίδιο και στον ΑΣΤΡΑ.

Τωρα αν σε συμφέρει το πιάτο αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Εγω το έψαξα και το απέκλεισα. Καλίτερα να βάλεις αν εχεις χώρο 3 πιάτα 1.20μ το ένα στις 30W (Hispasat), το άλλο κεντραρισμένο στις 13Ε (Hotbird) με πράκεντρο στις 19Ε (Astra), και το άλλο το τρίτο αν θες στις 28Ε (Astra) αν φυσικά σε ενδειαφέρουν τα αγγλόφωνα κανάλια (ετσι γέμισες τις 4 θέσεις του diseqc switch).

Φυσικά στις 7Ε υπάρχει το HD1 σε πολλές παραλλαγές του, ελέυθερο αλλά το wave frontier κομματάκι δυσκολο να το κατεβάσει. Με 1μ και κολλάει μερικές φορές.

Reaction score
14
Κανεις με εμπειρια χρησης των card splitters Smart Wi;
Ειναι πολύ καλές. Εγω έχω βάλει εδώ και 2 χρόνια την ενσύρματη έκδοση και παιζω ΝΟΒΑ ston PANASAT κανονικά και σε ένα NOKIA 9200 που γράφω στο PC μεσω SCSI τέλεια. μπορούμε να βλέπει η γυναίκα μου FILMNET και εγώ Supersport.... και ετσι γλιτώσαμε το διαζύγιο!!!!!!!!!

Reaction score
0
dream_GR επειδή βλέπω πως το κατέχεις το πράγμα, θέλω να βάλω wave frontier για το λόγο οτι 1)δεν έχω χώρο στην οροφή του σπιτιού για να βάλω παραπάνω από ένα πιάτο και 2) γιατί θα ήθελα hot-bird,astra,hellassat άρα δεν καλύπτομαι από ένα πιάτο.
Το ξέρω πως δεν είναι το ίδιο με το να έχω ενα πιάτο 1.40 για κάθε δορυφόρο, όμως έτσι μπορώ να παίρνω γεύση από 4 αρχικά δορυφόρους.
Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι εκτός από τους 3 παραπάνω δορυφόρους ποιόν να προτιμήσω για τέταρτο? και από ποιόν δορυφόρο παίρνει κάποιος σήμα hd, εννοείται με ειδικό δέκτη.

Reaction score
1
Έχω το Wave Frontier εδώ και δύο περίπου χρόνια και δεν το αλλάζω με τίποτα. Δεν υπάρχει καμμία διαφορά στην ταχύτητα αλλαγής των καναλιών όπως γίνεται με το κινητό, είτε έχεις 1 είτε 8 LNB. Δεν σου πιάνει πολύ χώρο, σκέψου να έβαζα 8 πιάτα. Μπορείς να βάλεις παραπάνω από 16 LNB.

Για το ποιους δορυφόρους μπορείς να βάλεις, μπορείς να επιλέξεις από τους εξής:
THOR 1W
SIRIUS 5E
EUTELSAT W2 16E
ARABSAT 26E
EUROBIRD 28.5E
TURKSAT 42E

Εγώ έχω βάλει 8 LNB με:
THOR 1W
SIRIUS 5E
HOTBIRD 13E
EUTELSAT W2 16E
ASTRA 19.2E
ARABSAT 26E
EUROBIRD 28.5E
TURKSAT 42E

Αν τελικά το πάρεις, να κοιτάξεις να μην σου βάλουν LNB MTI ή Humax γιατί δεν έχουν καλή λήψη με αυτό το πιάτο. Εγώ προτείνω τα DSN 0.3 ή άλλη μάρκα της επιλογής σου.

Για τα κανάλια HD κοίτα στα δύο link στο 4ο μήνυμα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.252