Δορυφορικό σήμα μέσα από καλώδιο κεραίας

Reaction score
164
Κάπου είχε πάρει το αυτί μου, ότι με ειδική διάταξη (μίκτη και διαχωριστή) γίνεται να "κατέβει" το σήμα από το LNB μέσα από την υπάρχουσα καλωδίωση της επίγειας κεραίας.
Με άλλα λόγια, με μία συσκευή το σήμα του LNB μιξάρεται με αυτό της επίγειας κεραίας και μετά με έναν διαχωριστή το ξαναπαίρνουμε στο διαμέρισμα πλέον, για να συνδέσουμε τον δορυφορικό δέκτη.
Η πρώτη μου απορία είναι αν όντως υπάρχει κάτι τέτοιο.
Και στη συνέχεια:
-Ποιό το κόστος περίπου;
-Χρειάζεται διαχωριστής μόνο για το δορυφορικό σήμα ή και για το επίγειο; Το δεύτερο κάνει τη λύση, στην περίπτωσή μου, μη εφαρμόσιμη, γιατί θα πρέπει να μπουν διαχωριστές σε όλες τις τηλεοράσεις της πολυκατοικίας.
-Ποιές οι επιπτώσεις στο δορυφορικό σήμα, και κυρίως στο σήμα της επίγειας; Γιατί αν είναι να με δείρουν οι υπόλοιποι ένοικοι επειδή τους χάλασα την τηλεόραση, δεν λέει...

Reaction score
4.909
Υπάρχει και ονομάζεται combiner . Ενα μπαινει στην ταράτσα και υποδεχεται τα δυο καλώδια (επίγειας-δορυφορικής) και ένα δεύτερο στο διαμέρισμά σου.
Το κόστος ειναι μικρό, αλλά προφανώς δεν κάνουν στην περιπτωσή σου, αφού δεν είσαι μόνος στην πολυκατοικία.

Reaction score
0
Θα μπορούσες να βάλεις το combiner μετά το splitter στο/α καλώδια που έρχονται στο δικό σου διαμέρισμα , αρκεί να έχει χώρο για να περάσει από εξω το καλώδιο του lnb μέχρι το splitter .

Reaction score
7
Θα μπορούσες να βάλεις το combiner μετά το splitter στο/α καλώδια που έρχονται στο δικό σου διαμέρισμα , αρκεί να έχει χώρο για να περάσει από εξω το καλώδιο του lnb μέχρι το splitter .

ΠΡΟΣΟΧΗ ομως. Μερικά combiner δεν μπορούν να δεχτούν στην είσοδό τους την τάση που συνήθως έχουν τα splitter στην έξοδό τους, λόγω ενισχυτή γραμμής που υπάρχει συθήθως στην πολυκατοικία.

Reaction score
164
Σας ευχαριστώ όλους. :cool_4:
Να υποθέσω ότι είναι συνατόν να πει ένας combiner στην ταράτσα και πολλές συσκευές που διαχωρίζουν τα δύο σήματα, μία σε κάθε συσκευή τηλεόρασης.

Για τι κόστος συσκευής μιλάμε περίπου; Για να έχω μια ιδέα για τί τάξης ποσό μιλάμε.

Το πιο καλό θα ήταν να απευθυνθώ σε ευτόν που έκανε την εγκατάσταση στην πολυκατοικία, μιας και είναι καινούρια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik