Δορυφορικό HD.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Eν όψει... γνωστού αθλητικού γεγονότος :137:, αποφάσισα ότι είναι καιρός ν' αναβαθμίσω την SD δορυφορική εγκατάστασή μου σε HD.
Η αλήθεια είναι ότι -μέχρι τώρα τουλάχιστον- η χρήση της ήταν εντελώς περιστασιακή, αφενός γιατί κατεβάζω από το ίντερνετ τα ξένα προγράμματα που θέλω να δω στην τηλεόραση, αφετέρου (για live sports) γιατί η ποιότητα του SD sat δεν είναι και τόσο πια καλύτερη από αυτή του επίγειου σήματος.
Ο αρχικός στόχος λοιπόν της αναβάθμισης είναι το HD live για αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις (εν προκειμένω από τα ARD/ZDF HD), αλλά -επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη- υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και για άλλα HD προγράμματα.

Η τρέχουσα κατάσταση έχει ως εξής:
  • ο τόπος διαμονής μου είναι η κεντρική Εύβοια.
  • ο τρέχων εξοπλισμός είναι μάλλον παμπάλαιος (τον έχω πάνω από δεκαετία) κι αποτελείται από:
    • κάτοπτρο 1,2μ. με ανεμπόδιστη θέα από τη στέγη του σπιτιού μου.
    • δυο LNB που κοιτάνε προς τις 13 και 19,2 μοίρες, με το αντίστοιχο Diseq.
    • και μια PCI κάρτα ψηφιακής λήψης SD freesat μέσα στο HTPC μου, η οποία προφανώς θα είναι το πρώτο θύμα της αναβάθμισης.
Απαιτήσεις για το δέκτη, ο οποίος θα είναι μάλλον stand-alone κι όχι σε κάρτα PCI:
  • τροφοδοσία με σήμα HD μιας τηλεόρασης ή/και ενός προβολέα. Και τα δύο είναι full HD και διαθέτουν πολύ καλούς scalers και deinterlacers, οπότε εδώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από το δέκτη. Βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού με απόσταση περίπου δέκα μέτρων μεταξύ τους, δεν είναι απαραίτητο όμως να τροφοδοτούνται ταυτόχρονα, οπότε -ως λύση ανάγκης- θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας TV/Sat combiner με αντίστοιχες πρίζες και να μεταφέρεται ο δέκτης, στις σπάνιες περιπτώσεις που κάτι τέτοιο θα χρειάζεται.
  • επιθυμητά αλλά όχι απαραίτητα -καθώς μπορούν να καλυφθούν στο μέλλον από χωριστό επίγειο δέκτη- είναι:
    • ο δέκτης που θα επιλεγεί, να έχει και DVB-T για τη Digea. Η λήψη της ωστόσο δεν αναμένεται σύντομα στην περιοχή μας, καθώς καλυπτόμαστε τηλεοπτικά από την Πάρνηθα.
    • να έχει δυνατότητα PVR τόσο για δορυφορική, όσο -κυρίως- για επίγεια λήψη. Σημειωτέον ότι η τηλεόραση που έχω, διαθέτει δέκτη MPEG4 και λειτουργία PVR (με πολλούς περιορισμούς όμως, που την καθιστούν μη πρακτική).
  • δεδομένης της περιστασιακής χρήσης, σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή είναι και το κόστος, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο άνω όριο.
Τα ερωτήματα μου είναι τα ακόλουθα:
  • ποιοι δορυφόροι έχουν αξιόλογο HD υλικό, χωρίς να απαιτείται συνδρομή; (προτιμώνται αγγλόφωνα, γερμανόφωνα και γαλλόφωνα προγράμματα, για προφανή λόγο)
  • θα χρειαστεί κάποια αναβάθμιση στην εγκατάσταση της κεραίας (για τη λήψη των δορυφόρων που τυχόν προταθούν) ή αρκεί η προμήθεια του HD δέκτη;
  • ποιος δέκτης προτείνεται, με βάση τις απαιτήσεις που αναφέρω παραπάνω; Μπορούν να γίνουν διαφορετικές προτάσεις, ανάλογα με την κατηγορία κόστους και δυνατοτήτων.

Reaction score
4.909
Απάντηση: Δορυφορικό HD.

Δυστυχώς ελεύθερα κανάλια HD με το πιάτο σου μόνο γερμανόφωνα μπορείς να έχεις (απο Astra1-19.2 ανατολικά). Στην κεραία το πολύ να αλλάξεις το lnb, αλλά και το ακριβότερο να πάρεις, πάλι πολύ φτηνό θα είναι! Μπορεί και να αρκέσει ο HD δεκτης, αυτό θα το δεις αφού τον πάρεις.
Σχετικά με δέκτη (μοντέλο) δεν συνηθίζω να προτείνω, καλύτερα είναι πάντως να ιεραρχήσεις τις προτεραιότητες που έχεις (εικόνα, κόστος, ..πονηράδα κλπ κλπ)

Reaction score
114

Εγω θα σου προτεινω να μην αλλαξεις το πιατο,αρκει να εχεις ικανοποιητικες ληψεις.Πρωτα ελεγξε τα lnb σου.Πιθανοτερο ,αν χρειαζεται κατι αλλαγη,να ειναι αυτα.
Εγω θα σου προτεινα επισης, να προσθεσεις ενα ακομα lnb.
Δηλαδη,με κεντρο τις 19*Ε (Αstra) ,να βαλεις παρακεντρα τις 13*Ε (Hotbird) kαι τις 26*Ε (Βadr).
Aν μπορεσεις,προσθεσε και τις 16*Ε (Εutelsat).
Για δεκτη,θα προτεινω,τον συνηθισμενο για μενα, Spiderbox 9000 ΗD η' 7000 HD,μιας και πιστευω οτι ικανοποιει πανω απο το 90% των αναγκων ενος απαιτητικου χρηστη.
Υπαρχουν και αλλες καλες προτασεις που δικαιολογουν αποδοση-τιμη.
Η αποφαση ειναι δικη σου.

Δες εδω.FTA HD καναλια

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=82122

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Ο Spiderbox HD 9000 είναι πλέον σε λειτουργία και η ποιότητα εικόνας των HD καναλιών είναι απίστευτη τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον προβολέα! Το μόνο αρνητικό είναι πως έχουν πιαστεί τα χέρια μου από τις... μούντζες που ρίχνω, όποτε γυρνάω στα ελληνικά αναλογικά (και στα "ψηφιακά" της ΕΡΤ). :141:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το Βόρειο όσο και το Τζόνυ, για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσαν.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

To Ψηφιακό HD "ποτάμι" δεν γυρίζει πίσω.... ΕΚΤΟΣ αν του κάνουμε εκτροπή... όπως στην Ελλάδα...:109:

Reaction score
114

Ο Spiderbox HD 9000 είναι πλέον σε λειτουργία και η ποιότητα εικόνας των HD καναλιών είναι απίστευτη τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον προβολέα! Το μόνο αρνητικό είναι πως έχουν πιαστεί τα χέρια μου από τις... μούντζες που ρίχνω, όποτε γυρνάω στα ελληνικά αναλογικά (και στα "ψηφιακά" της ΕΡΤ). :141:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το Βόρειο όσο και το Τζόνυ, για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσαν.

Aν θες κατι μπορεις να διαβασεις η' να ρωτησεις εδω.
Καλες τηλεθεασεις. :116:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1110770#post1110770

Reaction score
19

και εγω Ψαχνα ειμαι με πιατο 1,4 απλο οχι name με καρτα tv hauppauge 4000 and the usb ci card,η καρτα εχει 4 τηλεοπτικους δεκτες,ειχα καποιο πλοβλημα τους τελευταιο καιρο και δεν εβλεπα και αυτη την εβδομαδα λογω hd mudial ειπα να ασχοληθω παλι,αγορασα 25μ. καλο καλωδιο(αυτο εφταιγε τελικα)και αλλαξα και lnb,πηρα δυο μονομπλοκ ενα maximum 0.2db 3 μοιρες και ενα edision 0.2db 6 μοιρες και ενα SPAUN DiSEqC 4χ1 και ST-4LNB Βάση στήριξης για 4 LNB,οενας φιλος μου ειχε σεταρει το πιατο για 2 μονα lnb να βλεπει astra 19.2 και hotbird 13 ετσι εβγαλα τα απλα και εβαλα το maximum στην θεση που ειχε τα απλα τον astra τον βλεπω τον hotbird οχι στην καρτα tv ενω το satfinder βλεπει και τον hotbird γιατι,και ενα δευτερο μπορω με το πιατο αυτο να βαλω και το edision και να πιασω αλλους δυο

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

φίλε gdounias με κωδικοποίηση irdeto2 έστειλες το παραπάνω μύνημα....:142:

Reaction score
0

O αγώνας Παναθηναϊκός-Κοπεγχάγη (ΝΕΤ-29/09/2010), σύμφωνα με το liveonsat μεταδίδεται και από το sky calcio HD. Είναι εύλογη η ερώτηση, σε όποιον μπόρεσε να δει εκεί τον αγώνα, αν ήταν upscale ή native HD. Σε περίπτωση που ήταν native, που είναι και η πιθανότερη εκδοχή, ακολουθεί ένα άλλο ερώτημα: Έχει η ΕΡΤ εξοπλισμο HD ή ο αγώνας καλύφθηκε από εξοπλισμό HD που δεν της ανήκει;

Reaction score
114

ΗD ειναι.Εχει πια δικο της νοικιασμενο van η ΕΡΤ.
To θεμα ειναι αλλο.
Κανουνε HD μεταδοση για να την χαιρονται οι Ιταλοι ?
Αντε και εμεις παιρνουμε λιγο καλυτερη εικονα απο την ΝΕΤ απο τα συνηθισμενα.
Δεν θα μπορουσε ο αγωνας να μεταδοθει απο το Novasports HD ?
Και να ειναι ελευθερο για ολους ?
Η ΝΕΤ βρισκεται ηδη στο μπουκετο της Nova και η Nova θα μπορουσε να επωφεληθει απο την free αυτη μεταδοση κερδιζοντας νεους συνδρομητες......

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

πολύ πιο απλά... Γιατι δεν χρησιμοποιούν τον Hellas Sat για την μετάδοση τετοιων αγώνων διεθνούς ( :142:) αποδοχής και κύρους...?

Σήμερα παίζει και ο Αρης, αντε να δούμε που θα το δούμε...

Reaction score
114

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef