Δρόμοι της Ελιάς

Reaction score
4
Ζητώ συγνώμη αν έχει ξανα-δημοσιευτεί εδώ.

(Το forum δεν μου επιτρέπει την αναζήτηση αυτή τη στιγμή, χωρίς να ξέρω γιατί)

Το Πολιτιστικό Οδοιπορικό «Δρόμοι της Ελιάς 2008» είναι μια ελληνική πρωτοβουλία που συμμετείχαν 83 άνθρωποι που ακολούθησαν τα ίχνη δύο μεγάλων πολιτισμών, πρώτα των Δρόμων της Ελιάς και στη συνέχεια των Δρόμων του Μεταξιού. Συνολικά, συμμετείχαν 51 μοτοσικλετιστές, επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, τεχνικό προσωπικό υποστήριξης, κ.α Διέσχισαν τις εξής χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία.

http://www.olivetreeroute.gr/

Η φετεινή διοργάνωση έφτασε στο Πεκίνο περνώντας απο 12 χώρες της Ασίας, μετά απο 18000 χιλιόμετρα και 45 μέρες.
Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Φέτος, το μεγάλο εγχείρημα προβάλεται ως ντοκυμαντέρ απο την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Επίσης μπορείτε να το βρείτε και στο ιντερνετ στο ΣΚΑΙ Player http://www.skai.gr/player/TV/ στην ενότητα Ντοκυμαντέρ.

Reaction score
4
Απάντηση: Δρόμοι της Ελιάς

Νικε ,το ειδα χθες!

Εξαιρετικο!!!!!!!!
Αστα συνονοματε....
Ο Στέλιος ο Γαβαλάς, είναι φίλος, συν-τοπίτης και συν-ΣΥΜΟΡίτης (ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ. Συλογος Μοτοσυκλετιστών Ρεθύμνου).
Την πρώτη χρονιά του "δρόμου" τον συνάντησα τυχαία μετά την επιστροφή του εδώ στην Αθήνα, σε μια εκδήλωση στο Ζάπειο. Μου εξιστορούσε περιπέτειες απο τον τότε γύρο της Μεσογείου....

Απο τότε μου έχει καρφωθεί η ιδέα να το κάνω και εγώ...
αλλά που χρήματα, που χρόνος .... :110:

Ζηλεύω....... με την καλή έννοια...

Reaction score
5
Μεγάλο εγχείρημα, με πολλές δυσκολίες, που τελικά αποδείχτηκαν μοιραίες. 500χλμ/μέρα μέσο όρο για 2 μήνες, σε αυτές τις συνθήκες (δεν μιλάμε για κεντρική Ευρώπη) είναι τεράστια καταπόνηση ανθρώπων και μηχανών. Λίγο η απειρία των περισσοτέρων, λίγο η μέτρια οργάνωση, λίγο η κακή στιγμή, υπήρξε θανατηφόρο ατύχημα, αρκετοί γύρισαν πίσω πριν το τέλος κλπ.

Και τελικά δεν πήγαν στην Κίνα και στην Μογγολία, δεν τους άφησαν να μπουν...

Δεν είναι παίξε-γέλασε τα ταξίδια με τις μηχανές...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Δρόμοι της Ελιάς

Μεγάλο εγχείρημα, με πολλές δυσκολίες, που τελικά αποδείχτηκαν μοιραίες. 500χλμ/μέρα μέσο όρο για 2 μήνες, σε αυτές τις συνθήκες (δεν μιλάμε για κεντρική Ευρώπη) είναι τεράστια καταπόνηση ανθρώπων και μηχανών. Λίγο η απειρία των περισσοτέρων, λίγο η μέτρια οργάνωση, λίγο η κακή στιγμή, υπήρξε θανατηφόρο ατύχημα, αρκετοί γύρισαν πίσω πριν το τέλος κλπ.
Θα διαφωνήσω για την μέτρια οργάνωση. Θα έλεγα ήταν πάρα πολύ καλή. Οσο και ότι μπορείς να οργανώσεις σε χώρες όπως το Ουζμπεκιστάν και Τουρκμενιστάν.
Το ατύχημα στην Γεωργία, θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί και σε επαρχιακούς δρόμους του Ρεθύμνου ή κάποιας άλλης περιοχής της Ελληνικής υπαίθρου. Ηταν καθαρά θέμα τύχης....

Και τελικά δεν πήγαν στην Κίνα και στην Μογγολία, δεν τους άφησαν να μπουν...
Αυτό δεν έπρεπε να το πεις. Χάνει το ενδιαφέρον του το νοκυμαντέρ! :140:

Δεν είναι παίξε-γέλασε τα ταξίδια με τις μηχανές...
Κανείς δεν είπε ότι είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Γιαυτό ακριβώς τον λόγο το εγχείρημα αξίζει τον θαυμασμό μας. Σχεδόν κανείς απο αυτούς που έλαβαν μέρος δεν ήταν τυχαίος. Υπήρχαν μερικοί άπειροι σε ταξίδια, αλλά αυτοί νομίζω ότι ήταν και οι πρώτοι που τα παράτησαν μετά το ατύχημα...

Και μιας και το αρχίσαμε.
Στην Ελλάδα το ανάλογο (τουλάχιστον πριν μερικά χρόνια) οδοιπορικό ήταν ο λεγόμενος 36ώρος γύρος της Ελλαδας. Η διοργάνωση γινόταν (γίνεται??) απο την Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi. Επίπονο και απαιτητικό οδοιπορικό (τουλάχιστον τα πρώτα απο αυτά), το συνιστώ σε όποιον λέει ότι αγαπάει την μοτοσυκλέτα και τα χιλιόμετρα.

http://www.motoguzziclub.gr/index.php

Αν και απο ότι βλέπω στα τελευταία έχουν μικρύνει πολύ τις διαδρομές....

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Δρόμοι της Ελιάς

Θα διαφωνήσω για την μέτρια οργάνωση. Θα έλεγα ήταν πάρα πολύ καλή.
Το να μην βγάζεις εκ των προτέρων visa για τις χώρες που θα περάσεις πώς αλλιώς το λες εσύ, παρά κακή οργάνωση;
Πάντως, αν δεν τα έχεις δει ήδη, προτείνω τα
Long Way Round
Long Way Down
Εκεί να δεις οργάνωση. Σαν να πήγαν Αθήνα-Λαμία σχεδόν ήταν...:114:

Αυτό δεν έπρεπε να το πεις. Χάνει το ενδιαφέρον του το νοκυμαντέρ! :140:
Σόρρυ, νόμιζα ότι ήταν ευρέως γνωστό, καθότι το ταξίδι έγινε πέρισυ και τα αποτελέσματα είναι στο internet.
Πάντως, το ταξίδι έχει σημασία, όχι η Ιθάκη...:126:

Μακάρι νά'μαστε καλά να πάμε κι εμείς κανα ταξιδάκι...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale