Δυστυχως παντρευτηκα αλλα ακομα ψαχνω...

Reaction score
73
Καλησπερα παιδια.

Εχω μια ερωτηση προς τους ειδημονες του χωρου.
Μολις παντρευτηκα (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΗΜΟΝΑ !!! :609:) και οργανωνω το σπιτι.

Διαβαζοντας αρκετα reviews κατεληξα (?) να ειμαι μεταξυ των παρακατω 3 ενισχυτων.

1) XTZ A100 D3
2) ROKSAN KANDY K2
3) Xindak XA6200

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν εχω την δυνατοτητα να ακουσω κανεναν απο τους 3.

Γνωριζω οτι θα ηταν οχι μονο ιδεατη αλλα απαραιτητη μια προσωπικη ακροαση, αλλα ηταν που ηταν ενα θεμα με την αγορα ηλεκτρονικων, η κριση εχει κανει την επιλεκτικη ακροαση στη Θεσσαλονικη σχεδον αδυνατη.

Τον ενισχυτη θα τον δεσω με τα Tannoy Mercury V4.

Ο χωρος ειναι 3x7 και η θεση ακροασης περιπου 2,30μ.
Η οποια ειναι στην μικρη πλευρα (στην πλευρα που ειναι 3μ).

Γενικα λογω περιοικων οι εντασεις που θα παιζει θα ειναι normal (no more parties any more). :122:

Ενα απο τα components που με ενδιαφερουν ειναι το phono stage.
Διοτι ο ενισχυτης θα ασχοληθει κατα βαση με μια δισκοθηκη 2000 δισκων, κυριως blues αλλα και rock.

Κατα δευτερο λογο θα εχει κουμπωμενο απανω ενα PC ως media player.

Ευχαριστω εκ των προτερων.
Γιαννης

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Να δεις πως απλοποιούνται τα πράγματα...

Ο Xindak δεν έχει τμήμα προενισχυτή πικάπ οπότε δεν σου κάνει.

Ο Roksan έχει τμήμα πικάπ (ΜΜ) αλλά δεν έχει μετατροπέα Dac, που λόγο του PC είναι απαραίτητος για να ακούς αξιοπρεπώς.

Ο ΧΤΖ διαθέτει και προενισχυτή πικάπ (ΜΜ και MC) και ψηφιοαναλογικό μετατροπέα.:126:

Reaction score
914
Απάντηση: Δυστυχως παντρευτηκα αλλα ακομα ψαχνω...

Βάλε ενα κόμμα μετά το δυστυχώς γιατί αν δει η σύζυγος το νήμα κάηκες!!!!!!

Reaction score
73

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

ΟΚ. Ο Xindak βγαινει εξω.

Αν εξαιρεσουμε το dac (το οποιο σαν πηγη ειναι δευτερευον αλλα μπορει να το προσθεσω και αργοτερα), οι ηχητικες διαφορες των Roksan και XTZ πως ειναι για αυτα τα ακουσματα ? (blues/soul/rock).

Καποια αλλη πιο καταλληλη προταση σε αυτην την την κατηγορια ? (Ισως πακετο με extra phono stage ?) :113:

"Βάλε ενα κόμμα μετά το δυστυχώς γιατί αν δει η σύζυγος το νήμα κάηκες!!!!!!"
Thanks! Το bookmark του νηματος μετονομαστηκε σε Football-AV. :116:

Ευχαριστω.

Reaction score
2.248

Κοίτα ο ενισχυτής να έχει και έξοδο ακουστικών....
Θα σου χρειαστεί στο μέλλον. Διττή λειτουργία... δεν ακούς μπλα μπλα (κουνάς πάντα το κεφάλι καταφατικά σαν να συμφωνείς -έστω και εάν δεν ακούς μία-) και το πιο βασικό....ακούς μουσικούλα ότι ώρα και να είναι. :105:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.156

Αν δώσεις κάτι παραπάνω, θα έλεγα να πάρεις έναν ΗΚ 990 ή κάποιον μικρότερο, ή Yamaha S1000. Αν πάρεις τον 990, κάνε οικογενειακό συμβούλιο για το πού θα τον βάλεις, γιατί 25 κιλά δεν είναι αστεία. Η μέση μου το ξέρει...

Reaction score
73

Τον Yamaha S1000 τον ακουσα, αλλα στα αυτια μου εχανε λιγο σε ...punch.
Μου φανηκε πολυ airy. Θα μου αρεσε ισως για κλασσικη μουσικη ή εντεχνη ή ambient, αλλα στ'αυτια μου δεν ειχε το απαιτουμενο punch για γρηγορη 60's soul.

Τον HK δεν τον εχω ακουσει. Μοιαζει με τον S1000 ?

Γενικα θα προτιμουσα κατι audiophile και punchy σε "οικιακες" εντασεις!
Ισως ο ορος "audiophile και punchy" να ειναι λιγο οξυμωρος!
Επισης να εχει σφιχτα μπασα αλλα οχι υπερβολικα γιατι δεν θελω να παλευω με το boomαρισμα των Tannoy πανω στο ξυλινο πατωμα. Ηδη εχω παραγγειλει απο ενα φιλο 2 κομματια μαρμαρο για βασεις.

Οσο για τα headphones... φρεσκοπαντρεμενος ειμαι. Ελπιζω να μην τα χρειαστω πολυ συντομα.
Ξερω, ξερω... ονειροβατω :121::121:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.156

E τότε πάρε τον Roksan...

Reaction score
73

E τότε πάρε τον Roksan...
Thanks. Τον Roksan τοτε τον κραταμε στα σιγουρα.
Ο XTZ δεν ικανοποιει τα παραπανω μουσικα κριτηρια ?
Καποια αλλη προταση ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.156

Όχι, δε στο είπα γι' αυτό. Απλώς, ο Roksan έχει ένα τούλι χαϊεντίλας πάνω του. Δηλαδή δεν το έχει, του το έριξαν, επειδή δεν είναι κινάζικος, έχει "αγγλικό" ήχο και αρέσει στους γνωστούς - αγνώστους... τέλος πάντων, ας μη ξαναγίνομαι κακός. Αν δεν υποφέρεις από τέτοιες αγγυλώσεις, αυτό που ζητάς και θα το έχεις με το παραπάνω, και πολλά περισσότερα, λέγεται class D.

Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα, απλά σου λέω πως στενός φίλος συνέκρινε τον τελικό του με 500άρια Icepower, και απλώς κρατάει τον τελικό γιατί τον πλήρωσε μια τριαμισάρα μεταχειρισμένο, και του υποσχέθηκα να μην πω ονόματα, μέχρι να τον πουλήσει. Αυτό χρειάζεσαι. Δατ σίμπλ...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ποιοτικη λυση ειναι κ ο Leema Pulse II που ειναι σε προσφορα απο τον αντιπροσωπο

I

iason

Guest

Ο ROKSAN ειναι σχετικά καλός ενισχυτής αλλά η πρόσωψή του ειναι κακογουστη η τουλαχιστον έτσι νομίζω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound