1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
  Απόκρυψη ανακοίνωσης

Δωρεάν Mini UPS από ΟΤΕ

Συζήτηση στο φόρουμ 'ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ADSL, VDSL' που ξεκίνησε από το μέλος BobbyO_70, στις 10 Οκτωβρίου 2018.

 1. BobbyO_70

  Εγγραφή:
  20 Φεβρουαρίου 2017
  Μηνύματα:
  3.774
  Likes:
  12.099
  Καλημέρα παιδιά.
  Ηθελα να μοιραστώ μαζί σας το εξής..
  Μετά την τελευταία αναβάθμιση της γραμμής internet από ADSL σε VDSL από τον πάροχο μου (ΟΤΕ) προέκυψε το εξής.
  Λόγω διαφορετικής τεχνολογίας όπως όλοι σας γνωρίζετε πλέον το δίκτυο φωνής (σταθερό τηλέφωνο) πέρασε κ αυτό πλέον στην ευρυζωνικότητα με αποτέλεσμα κάθε φορά που γίνεται μία διακοπή ρεύματος απο την ΔΕΗ κ μένοντας εκτός ρεύματος φυσικά το (modem, router) εκτός από την διακοπή στο ίντερνετ υπάρχει πλέον κ διακοπή στην τηλεφωνική σταθερή γραμμή (ασύρματο / ενσύρματο).
  Αυτό για κάποιους μπορεί να μην έχει σημασία λόγω ύπαρξης εναλλακτικής (βλέπε κινητό τηλέφωνο), αλλά εγώ θεωρώ σκόπιμο να σας πώ πώς ενήργησα.
  Μετά από παρότρυνση φίλου μου επικοινώνησα τηλεφωνικά στον δικό μου πάροχο (ΟΤΕ COSMOTE) στο 13888 κ αφού τους ανέφερα τον προβληματισμό μου σχετικά με τις διακοπές λόγω ρεύματος κ την συνέπεια στην τηλεφωνική γραμμή, εκείνοι αμέσως με ενημέρωσαν ότι υπάρχει ειδική συσκευή του ΟΤΕ, ένα Mini UPS το οποίο εντελώς δωρεάν κ ανέξοδα μου το παρέδωσαν.
  Το μόνο που έκανα είναι να συνεννοηθώ τον χώρο κ ώρα παράδοσης.
  Μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες μου το έφερε Courier στο σπίτι μου χωρίς να πληρώσω τπτ.
  Δίνεται δωρεάν από όσο με πληροφόρησαν μόνο στους κατόχους VDSL, εκεί δλδ πού υπάρχει το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος.
  Σύνδεσα πάνω σε αυτό το router μέσω ειδικής πρίζας κ σας πληροφορώ ότι κρατάει πάνω από 3 ώρες το router του ΟΤΕ.
  Θεωρώ δηλαδή ότι καλύπτει το μεγαλύτερο χρονικό εύρος των κλασσικών διακοπών της ΔΕΗ.
  Εχει κ θύρα USB κ φορτίζεις κινητό, ρυθμιστή τάσης volt κλπ.
  Φυσικά όσοι έχουν ήδη UPS στον υπολογιστή τους ίσως να μην το χρειαστούν, αλλά εγώ παρόλο που έχω, δεν έχασα την ευκαρία κ το προμηθεύτηκα.
  Σε κάθε περίπτωση όσοι δεν το γνωρίζετε ή δεν το έχετε κάνει ήδη, νομίζω ότι αξίζει να το προμηθευτείτε κάνοντας μόνο ένα τηλέφωνο.
  Τώρα γιατί ο ΟΤΕ δεν το κάνει αυτόματα κ θέλει τηλεφωνική επικοινωνία κ αίτηση δεν το γνωρίζω.
  Οπως επίσης εάν κ οι άλλοι πάροχοι (Vodafone,Cyta,Wind κλπ) το κάνουν.
  Θεωρώ όμως ότι εφόσον λειτουργούν εφαρμόζοντας την ίδια τεχνολογία κ θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί θα το παρέχουν.
  Δεν χάνετε να τηλεφωνήσετε στον πάροχο σας για μία διευκρίνηση..;)

  DSC02179.JPG

  DSC02180.JPG
   
  Sugah, felixxx, xfader and 10 others like this.
 2. Zizik

  Zizik Space for rent
  Moderator

  Εγγραφή:
  7 Ιουνίου 2007
  Μηνύματα:
  35.438
  Likes:
  44.857
  Μάικρο έπρεπε να λέγεται. :D
   
  BobbyO_70 and chrisAudio like this.
 3. chrisAudio

  Εγγραφή:
  13 Σεπτεμβρίου 2012
  Μηνύματα:
  257
  Likes:
  217
  Παρα ειναι μικρο. Μπραβο τους.
   
  BobbyO_70 likes this.
 4. Artemios

  Εγγραφή:
  1 Αυγούστου 2016
  Μηνύματα:
  348
  Likes:
  1.424
  Κύριοι καλημέρα σας
  Είμαι ακόμα ένας αγανακτισμένος πελατης του ΟΤΕ
  Εν συντομία, έχω triple play, υποτίθεται πληρώνω Ίντερνετ ταχύτητα μέχρι 24 Mpps , είχα μέχρι την πρόσφατη (13/8/18) αναβάθμιση 9-10, και μετά τις οπτικές ίνες και την αλλαγή του ρουτερ πέσαμε στα 5 και με βυθίσεις, μέχρι μηδενική ταχύτητα έχω καταγράψει, προφανώς και διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής. (Σημείωση : την ημέρα της τοποθέτησης του ρουτερ τους, επειδή αυτό, δεν κούμπωνε, το άλλαξαν επιτόπου με άλλο καινούριο, το οποίο δούλεψε).
  Δεν ξέρω πόσοι έχετε αυτό το upsάκι (!) αλλά σε μας που το πρότειναν και το τοποθέτησα (με συνεργασία του οτετζη και του υπευθύνου του συναγερμού μου), δυστυχώς δεν κάνει απολύτως τπτ.
  Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με μ.ό. το 15-20λεπτο γίνονται 2-3 διακοπές με κλείσιμο της γραμμής (εννοείται) και ξανά επανακληση , η οποία δεν κουμπώνει άμεσα, αφού προφανώς πρέπει πρώτα να έρθει το Ίντερνετ ....
  Σε αλλεπάλληλα τηλέφωνα παράπονα, που ξαναήρθαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ, δεν άλλαξε κάτι με το ups, (χάνεται η κλήση) και για την ταχύτητα, ακούστε το παρακάτω :
  Σε παλαιοτερο παράπονο, είχαν έρθει και είχαν μετρήσει μέσα στο σπιτι, στο ρουτερ τους, ταχύτητα 8, (ο οτετζης) , ταυτόχρονα ο οτετζης στην υπηρεσία τους, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με ανοικτή ακρόαση με τον συνάδελφο του, ισχυριζόταν ότι είχαμε 12, του έλεγε ο συνάδελφος του ότι ΜΕΤΡΑΕΙ 8 , εμείς με δικό μας μέτρημα μετρούσαμε 8, και έξω από την κατοικία μου , ο οτετζης έλεγε ότι έχω 15!! Και ότι τελικά φταίει η γραμμή από το μπουάτ μου, μεχρι το ρουτερ.! (Απόσταση περίπου 50μ).
  Σημειωτέον ότι παλαιότερα πριν 10 χρόνια που ήμουν στη forthnet είχα ξεκινήσει με 19 ! Αλλά είχα συνήθως 14-16, με τα χρόνια έριξαν και αυτοί την απόδοση γιατί κρέμασαν πολλούς συνδρομητές αλλά πριν 5 χρόνια έφυγα για ΟΤΕ λόγω σταθερότητας και τιμής.
  Δεν τελείωσα παίδες,
  Το πιο αστείο είναι το παρακάτω μετά το υποτιθέμενο μέτρημα των 15 (έξω), μέσα είχα αυστηρά «5» με βυθίσεις και θέματα με το σταθερό τηλεφωνο όπως προείπα, σε νέο παράπονο και μετά από 3-4 τηλ κάποιο παιδάκι φιλοτιμήθηκε και μας είπε την αλήθεια .... κύριε έχετε ταχύτητα 5, γιατί σας έχουμε «κλειδώσει» στο 5, προκειμένου να μην έχετε..... βυθίσεις και διακοπές, άρα και να αλλάξετε καλώδια , πάλι 5 θα έχετε, αφού μας λυπήθηκε, έκανε αίτημα για να πάμε στο 8 !

  Σήμερα κάνουμε υπομονή με τους μα#@&ες που μπλέξαμε, έχω max ταχύτητα 8 download , μη ρωτάτε για upload (κλαίμε), φυσικά με διακοπές και βυθίσεις , με τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που διακόπτονται (ποιό ups, εδώ γελάμε) μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο (πέναλτι 120€) και να τους στείλω στο ανάθεμα,
   
 5. BobbyO_70

  Εγγραφή:
  20 Φεβρουαρίου 2017
  Μηνύματα:
  3.774
  Likes:
  12.099
  Εντάξει δεν είναι too much, αλλά πίστεψέ με για την δουλειά που προορίζεται δηλ. να κρατά το modem / router με παροχή ρεύματος αρκετή ώρα το πετυχαίνει όπως διαπίστωσα κ εγώ.
  Κ άλλωστε είναι Free of Charge!:)

  Θα μου πείς το έχουμε χρυσοπληρώσει μέσω παγίων φπάδων κ λοιπών καπέλων..:(
   
  Zizik likes this.
 6. midros

  Εγγραφή:
  24 Μαρτίου 2011
  Μηνύματα:
  110
  Likes:
  67
  πάντως σε γνωστό μου που άλλαξε την απλή τηλεφωνική γραμμή σε adsl, μαζί με το modem του έφεραν και το ups, οπότε μάλλον πλέον το δίνουνε σε όλους αφού τα νέα τ/φ είναι όλα voip και ίσως αν είσαι παλιός συνδρομητής να πρέπει να το ζητήσεις
   
  BobbyO_70 likes this.
 7. Costas Coyias

  Costas Coyias Ημίθεος
  Administrator

  Εγγραφή:
  27 Αυγούστου 2004
  Μηνύματα:
  22.304
  Likes:
  10.784
  [​IMG]
  Νταξ, σε ευρύχωρη γυναικεία τσάντα το λες και power bank...
   
  Zizik, stathis and BobbyO_70 like this.
 8. BobbyO_70

  Εγγραφή:
  20 Φεβρουαρίου 2017
  Μηνύματα:
  3.774
  Likes:
  12.099
  Καλησπέρα..
  Κοίτα ξέρω μέσα από τον ίδιο τον ΟΤΕ, (δουλεύει φίλος μου στο δίκτυο φωνής ώς τεχνικός) κ έχω διαπιστώσει κ εγώ όσον αφορά τις ταχύτητες ADSL 1/24 υπάρχουν 2 προφίλ.
  Το ένα είναι μέχρι 12 ΜB/s κ το άλλο είναι από 12 κ πάνω μέχρι όσο πιάσει.
  Το να σταθεροποιήσουν την ταχύτητα για να μην έχεις αποσυνδέσεις μου ακούγεται λογικό.
  Τώρα όπως θα ξέρεις υπάρχουν πολλοί εσωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα που πιάνεις, modem,μήκος καλωδίων, τύπος πρίζας,κατάσταση splitter, εσωτερική κατάσταση καλωδίωσης από το κουτί του ΟΤΕ έξω απο το σπίτι σου μέχρι τον τερματισμό της μέσα στις πρίζες σου κ άλλα πολλά.
  Επίσης μπορείς για να δείς ταχύτητες απόκλισης, αλλά κ για να προσδιορίσεις κάπως την φύση του προβλήματος να κλείσεις ένα ραντεβού με τεχνικό του ΟΤΕ, το οποίο τό έχω κάνει εγώ κ για μένα παλαιότερα, αλλά κ για λογαριασμό πελατών μου.
  Ο τεχνικός οφείλει να έρθει κ να μετρήσει επίσημα την ταχύτητα που φτάνει μέχρι το σπίτι σου.
  Μετά μετράτε την ταχύτητα που καταλήγει από το κουτί έξω στην πρίζα του router σου, κ εκεί αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση του τύπου 20 % κ πάνω καταλαβαίνεις ότι την ευθύνη την έχει η εσωτερική υποδομή του εκάστοτε σπιτιού.
  Μία λογική απόκλιση από έξω μέσα δικαιολογείται.
  Εάν η απόκλιση έξω μέσα είναι μικρή, αλλά η τελική ταχύτητα παραμένει χαμηλή, ιδιαίτερα σε περιοχές που υπάρχει σε σχετικά κοντινή απόσταση το DSLAM τότε η ευθύνη είναι όλη του παρόχου.
  Σε αυτήν την περίπτωση ψάχνεις εναλλακτικές.
  Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι ο ΟΤΕ είναι ο καλύτερος σε όλα, αλλά επειδή εγώ προσωπικά από το 1996 που χρησιμοποιώ το internet έχοντας δοκιμάσει εγώ προσωπικά κ σε πελάτες μου τους περισσότερους ISP, θεωρώ ότι ο ΟΤΕ έχει τα λιγότερα προβλήματα, κ φυσικά την περισσότερη κάλυψη κ μεγαλύτερη ταχύτητα σε μέσους όρους όλα αυτά κ πάντα σε σχέση με τους άλλους.
  Εγώ προσωπικά αρχές του 2000 επειδή ο ΟΤΕ κόστιζε για ISDN 128 τότε τα διπλάσια χρήματα από την αμέσως καλύτερη την Forthnet, για πολλά χρόνια άλλαζα πότε ΟΤΕ, πότε Forthnet, κ ο πρώτος ADSL ISP ήταν η Forthnet.
  H ταχύτητα μου όταν πλέον ήταν διαθέσιμη η 24άρα έπαιζε χαλαρά από 6,8 μέχρι 8,8 το μεγαλύτερο.
  Απειρα τηλεφωνήματα μετρήσεις κλπ κλπ γιατί χρειαζόμουν όσο το δυνατόν κ εφικτόν μεγάλη ταχύτητα όχι για κατέβασμα ταινιών , αλλά για Video Conference με το ΕΚΠΑ κ εκνευρίζοντάς με να ακούω τον κάθε τεχνικό να μου λέει την κασέτα των συγκεκριμένων βημάτων που εγώ τα ήξερα καλύτερα από αυτούς γιατί ώς βοηθός εργαστηρίων στο ΕΚΠΑ τα λέω συνέχεια στους φοιτητές, κ εκτός αυτού τα είχα δοκιμάσει πρώτα εγώ πριν τους καλέσω.
  Μόλις τους έσφιγγες λίγο τεχνικά, τότε ώς διά μαγείας όλοι μά όλοι μου έλεγαν την κοινότυπη κ χιλιοακουσμένη ατάκα.
  Δεν φταίμε εμείς.
  Το απαρχαιωμένο δίκτυο του ΟΤΕ φταίει το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερη κ σταθερότερη ταχύτητα, κ να απευθύνω τα παράπονα μου σε αυτούς.
  Οταν τους ζητούσα να μου το δώσουν αυτό γραπτώς (ακόμα κ με τεχνικό διευθυντή μίλησα!), φυσικά όπως όλοι καταλαβαίνετε μου το αρνιόντουσαν κατηγορηματικά δικαιολογούμενοι γαρ ότι δεν τους επιτρέπεται αυτό υπηρεσιακώς..
  Με λίγα λόγια σαφή κ τεκμηριωμένη απάντηση δεν πήρα ποτέ.
  Μόνο ασαφείς υπεκφυγές.
  Πως θα μπορούσαν άλλωστε να αποδείξουν την τεχνική ανεπάρκεια του ΟΤΕ στον συγκεκριμένο τομέα?
  Με τί τεχνολογικό εξοπλισμό, κ με ποιό γνωσιακό υπόβαθρο?
  Μία γενικότητα δεν μπορεί ποτέ να αποδειχθεί με επιστημονικό τρόπο, δεν υπάρχει τρόπος προσέγγισης σε κάτι γενικό κ αόριστο, παρά μόνο όταν προσδιορίζεται και ορίζεται με σαφήνεια και ακρίβεια.
  Ως διά μαγείας όταν άλλαξα ISP κ ευτυχώς πήγα στον ΟΤΕ η ταχύτητά μου πήγε κατευθείαν στα 11 - 13MB/s.
  Χωρίς προβλήματα κλπ, μέχρι το 2016 που πέρασα στην VDSL.
  Κ πάλι χωρίς προβλήματα.
  Φυσικά γνωρίζω περιπτώσεις εξαιρετικά εκνευριστικές με κύριο υπαίτιο τον ΟΤΕ, αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι πταίσματα.
  Σε καμία των περιπτώσεων δεν πλέκω το εγκώμιο των καλώς καμωμένων του ΟΤΕ.
  Ούτε διαφημίζω τον άριστο γίγαντα των Τηλεπικοινωνιών.
  Κάθε άλλο..
  Πολλές φορές έχουν υπάρξει εντονότατες συγκρουσιακές καταστάσεις σε πολλά θέματα πελατών μου κ άλλα, όμως στο τέλος έχουν λυθεί όλα εύρυθμα από τον ίδιο τον ΟΤΕ.
  Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί αγανακτισμένοι που θα πέσουν να με φάνε, αλλά εγώ δεν έκανα κάτι άλλο, πέραν του ότι εξέθεσα εδώ την δική μου βιωματική εμπειρία κ μόνο.
  Auto merged
  Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό.
  Γιατί έχω περάσει τελευταία σε δύο πελάτες μου νέα γραμμή κ έκανα εγώ την σύνδεση, καθότι υπήρχαν ανάγκες κ για εσωτερικό δίκτυο με κάμερες, Powerlines κλπ (μεζονέτες γάρ) κ τους έβαλα να επικοινωνήσουν να το ζητήσουν.
  Ισως βέβαια να είναι κ τυχαία περιστατικά.
  Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα επ' αυτού.:(
  Auto merged
  Μα κατά βάθος τέτοιας λογικής είναι.
  Εχει 4 μπαταρίες των 2.200mah αργής φόρτισης.
  Κάνει την δουλειά του κ είναι κ μανιτζέβελο χωροταξικά!!:)
   
  #8 BobbyO_70, 10 Οκτωβρίου 2018
  Last edited: 10 Οκτωβρίου 2018
 9. fotis78

  Εγγραφή:
  5 Μαϊου 2014
  Μηνύματα:
  295
  Likes:
  1.010
  Μια χαρά είναι για αυτό που προορίζεται να κάνει.
  Το έχω σχεδόν δέκα μήνες.
  Έχω κουμπώσει πάνω και τον WiFi αναμεταδότη του καυστήρα και δουλεύει ρολόι.
  Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε τον έκανε κάτι έργα ή ΔΕΗ.
   
  BobbyO_70 likes this.
 10. leo1964

  Εγγραφή:
  31 Μαρτίου 2010
  Μηνύματα:
  1.480
  Likes:
  568
  Να και κάτι θετικό,θα τους τηλεφωνήσω να δω
  Ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια
   
  BobbyO_70 likes this.

Μοιραστείτε τη σελίδα