Δύο ηχεία πλευρικά της οθόνης σε ρόλο κεντρικού

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
127
Καλησπέρα,
έχω στήσει ένα μικρό home cinema στο υπνοδωμάτιό μου (10τμ), το οποίο αποτελείται από μία οθόνη 42 ιντσών (monitor, όχι TV με ενσωματωμένο δέκτη) και ένα μικρό home theater (5x40W + 100W 8ιντσο sub με ενισχυτή ενσωματωμένο για όλα τα κανάλια)
Ωστόσο το κεντρικό ηχείο του συστήματος έχει παρουσιάσει πρόβλημα, και αντί να το αντικαταστήσω με άλλο κεντρικό, σκέφτηκα την εξής πατέντα για την οποία θα ήθελα τη γνώμη σας.
Το 42ρι monitor διαθέτει δύο ηχεία τα οποία κουμπώνουν αριστερά και δεξιά και συνδέονται μαζί του με κλασσικά κλιπάκια κόκκινο-μαύρο (δλδ η σύνδεση είναι εξωτερική και τα ηχεία αποσπώνται από το monitor αν κάποιος δεν τα χρειάζεται). Έτσι σκέφτηκα να συνδέσω τα δύο αυτά ηχεία στην έξοδο του κεντρικού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό από πλευράς ταιριάσματος του ενισχυτή με τα ηχεία αυτά μιας που γενικά είναι καλά ηχεία με καλά tweeter και καλό μπάσο (το monitor είναι για επαγγελματικούς και εξωτερικούς χώρους).
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι κατά πόσο η τοποθεσία των ηχείων επηρεάζει τη σωστή ακρόαση κατά τη θέαση ταινιών. Το κεντρικό ηχείο συνήθως πάει στο κέντρο και πάνω από την οθόνη ή από κάτω. Εδώ μιλάμε για δύο ηχεία σε ρόλο κεντρικού και μάλιστα αριστερά και δεξιά στην οθόνη που ο ήχος τους εκτείνεται σε όλο το ύψος της οθόνης. Ο χώρος είναι μικρός και τα δύο αυτά ηχεία-κεντρικό βρίσκονται σχεδόν αντικριστά με τα δύο αυτιά.
Μια λύση εφόσον τα ηχεία είναι αποσπώμενα, είναι να τα βάλω κάτω από το τραπεζάκι, αλλά έχουν γάντζους και δεν στερεώνονται σωστά, ενώ θέλω τακτοποιημένο το σύστημά μου.

Αυτή την οθόνη έχω:

Παρακολουθώ από απόσταση 2,7-2,8m και η οθόνη απέχει από το δεξί front ηχείο 1,10m και από το αριστερό 1,20m (δίνω διάφορα στοιχεία προς αξιολόγηση της κατάστασης).

Ποια η άποψή σας; :cool:

Reaction score
5.672
βαση των απαιτησεων σου δεν νομιζω να εχεις προβλημα .
εαν τα συνδεσεις παραλληλα θεωρω οτι θα παιζει πολυ καλα και θα νομιζεις οτι ολη η οθονη θα ειναι κεντρικο.
δεν δοκιμαζεις να μας πεις και την αποψη σου ?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.660
Απάντηση: Δύο ηχεία πλευρικά της οθόνης σε ρόλο κεντρικού

Σωστά.
Άλλωστε υπάρχει ούτως ή άλλως και η λύση fantom για όσα συστήματα δεν μπορούν να έχουν κεντρικό ηχείο.
Κι έτσι παίζουν τα δύο πλαϊνά το ίδιο σήμα του κεντρικού και το ακούς από το κέντρο.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Δύο ηχεία πλευρικά της οθόνης σε ρόλο κεντρικού

Σωστά.
Άλλωστε υπάρχει ούτως ή άλλως και η λύση fantom για όσα συστήματα δεν μπορούν να έχουν κεντρικό ηχείο.
Κι έτσι παίζουν τα δύο πλαϊνά το ίδιο σήμα του κεντρικού και το ακούς από το κέντρο.
Οταν η αποσταση μεταξυ των L-R ειναι μικροτερη των 2 μετρων δηλ οκ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef