ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Reaction score
32
Ανοίγω αυτό το θέμα για να μάθω ποιοί αναλαμβάνουν τοποθετήσεις και ρυθμίσεις προβολέα.
Συγκεκριμένα θα ήθελα να μάθω ποιοι αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν τον προβολέα σύμφωνα με τον χώρο σου καθως και αν οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι αναλαμβάνουν για εγκατάσταση πανιού.
Ενδιαφέρομαι και για τα 2 μιας και δεν έχω τόσο χρόνο και θέλω να αποκομίσω τα μέγιστα απο την άγορά που θα κάνω.
Γνωρίζω οτι κάποιοι που γράφουν εδώ κάνουν κάποιες απο τις παραπάνω εργασίες. Εαν δεν θέλουν να απαντήσουν (λόγω διαφήμισης) ας στείλουν pm, αλλά ας γράψουν και ατοί που το ανέθεσαν σε κάποιους για την ποιότητα της εργασίας τους και για το τελικό αποτέλεσμα.

Reaction score
1
Άκρα του τάφου σιωπή!...
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Βρε παιδιά, νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να ξεπερνάμε κάποια θέματα που μοιάζουν να αποτελούν ακόμα ταμπού! :crazy_3:
<o:p> </o:p>
Φίλε Γιώργο (αν μαντεύω σωστά το όνομά σου), επαγγελματίες ρυθμιστές προβολέων (τουλάχιστον οι γνωστοί σε εμάς) είναι οι εξής δύο: α) ο Βαγγέλης Λάμπρου που δραστηριοποιείται σε αυτό το site και β) ο Μανώλης Καστρουνής που δραστηριοποιείται στο avclub.
Και οι δύο χρησιμοποιούν επαγγελματικά εργαλεία μέτρησης και ρύθμισης σε ψηφιακούς προβολείς, ο Βαγγέλης Λάμπρου είναι (από ότι γνωρίζω) ο μοναδικός που αναλαμβάνει ρυθμίσεις και σε CRT προβολείς.
Και οι δύο μπορούν να έρθουν στο χώρο σου και να ρυθμίσουν τον προβολέα σου σε όλες τις παραμέτρους της εικόνας, χρησιμοποιώντας ειδικά πάτερνς αναφοράς καθώς το επαγγελματικό όργανο μέτρησης που χρησιμοποιεί ο καθένας τους, για να σου ρυθμίσουν τη κλίμακα του γκρίζου σου.
Και οι δύο μπορούν να σε συμβουλέψουν για την αγορά του πανιού που σου ταιριάζει (αν δεν το έχεις ήδη αγοράσει) καθώς και να στο τοποθετήσουν. Αν κάνεις ένα search σε αυτό το site θα βρεις πανεύκολα τα τηλέφωνα του Βαγγέλη Λάμπρου, αντίστοιχα αν κάνεις ένα search στο avclub, θα βρεις πανεύκολα τα τηλέφωνα του Μανώλη Καστρουνή.
Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να μην περιμένεις κρίσεις (είτε θετικές, είτε αρνητικές), ούτε από τα μέλη αυτού του site, ούτε αντίστοιχα από τα μέλη του avclub, αν ανοίξεις εκεί ένα αντίστοιχο θέμα. Και οι δύο είναι αξιόλογοι επαγγελματίες και με μεγάλη εμπειρία, αφού έχουν κάνει εκατοντάδες ρυθμίσεις σε προβολείς όλων των τεχνολογιών κατασκευής και όλων των κατηγοριών τιμής, από τους entry level έως τους ακριβότερους high end. Αν, παρόλα αυτά, επιμένεις να βρεις κρίσεις που να αφορούν τη δουλειά και των δύο, με το search στα δύο site θα βρεις δεκάδες θέματα που να αφορούν τη δουλειά και των δύο, αρκετά για να διαβάζεις ολόκληρες βδομάδες!
Να θυμάσαι πάντα ένα πράγμα: ο τελικός κριτής πρέπει να πάντα τα δικά σου μάτια, ανάλογα με τις γνώσεις που διαθέτεις από εικόνα τη κάθε χρονική στιγμή. Αν όμως βρίσκεσαι σε εντελώς αρχικό στάδιο, δηλαδή δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με εικόνα και με τη ρύθμισή της, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όποιον από τους δύο και να διαλέξεις για να σου στήσει και να σου ρυθμίσει την εικόνα σου, να ακολουθήσεις τυφλά τις συμβουλές του και να αποδεχτείς το τελικό αποτέλεσμα της ρύθμισης, ακόμα και αν δεν σου είναι αρεστό με τη πρώτη ματιά. Με τον καιρό θα συνειδητοποιήσεις ότι η εικόνα πρέπει να ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες για να είναι ισορροπημένη, καθώς και το ότι να βλέπουμε κουκουρούκου εικόνα (δηλαδή εικόνα εντελώς αρύθμιστη), δεν είναι και ότι καλύτερο! wall_1
Μετά από αυτό το στάδιο, σου ανοίγονται δύο δρόμοι:
α) ξεχνάς τα πάντα περί ρυθμίσεων και κάθεσαι και απολαμβάνεις τις ταινίες σου (σου το συνιστώ ανεπιφύλαχτα).
β) συνεχίζεις το ψάξιμο αν είσαι ανήσυχο πνεύμα, οπότε δεν θα έχω άλλη επιλογή από τα να σε καλωσορίσω ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΜΟΥΡΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ, όπως είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα!!! wall_1 :cool_11:

Reaction score
32
Eυχαριστώ φίλε Παναγιώτη.
Αυτό εδώ το site το γνώρισα μετά απο μια έκθεση Ηι-end στην Κηφισιά.
Ειχα το μικρόβιο αλλά διάβαζα μόνο περιοδικά. Απο τότε όμως κόλλησα.
Μπορεί να μην ποστάρω λόγω εμπειρίας αλλά διαβάζω αρκετά απο εδω μέσα και μπορώ να πω οτι έχω εξαρτηθεί απο αυτό το site. Ελπίζω να μην υπάρχει αυτό το ταμπού που αναφέρεις διότι θα δείχνει οτι ίσως είμαστε με παρωπίδες.
Παρακολουθώντας ένα συγκριτικό είδα οτι το μάτι μου δεν μπορεί να διακρίνει όλα αυτά που συζητάγατε (εκτός rainbow- την πρώτη φορά νόμιζα ότι κάτι είχαν τα μάτια μου).
Ναι μεν έχω διαβάσει τι απόσταση τι γωνία τι ύψος τι κλίση κλπ κλπ, αλλα για να κάνω μόνος μου την εγκατάσταση μιας και δεν έχω κάποιο φίλο που να έχει ήδη κάνει και να έχει εμπειρία προτιμώ να αναθέσω σε κάποιον έμπειρο.
Είναι ωραίο να ασχολείσαι με το χόμπι σου και να το φτιάχνεις αλλά πονάει η πρώτη φορά όπως λέγανε οι Τρύπες. Γι αυτό θέλω να αποκομίσω τα βέλτιστα τόσο απο το σύστημα όσο και η εγκατάσταση να είναι κούκλα.
Ευχαριστώ και πάλι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος