- Reaction score
- 81
Ανευ σχολίων, προς το παρόν......
Attachments
-
65,8 KB Προβολές: 240
Ολοκληρωμένη άποψη για το HRx δεν έχω σχηματίσει ακόμη αλλά οι πρώτες εντυπώσεις - μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό - δείχουν οτι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.Eγω παντως που ακουσα HD απο το WEISS MEDEA και ενα λαπτοπ, δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα κιολας. Σαν πολυ καλη εγγραφη sacd μου ακουστηκε.
Στην έκθεση ελπίζω να χρησιμοποιήσουμε digital streamer με υλικό HD.....Μηπως προκειται και στην εκθεση να μας ετοιμαζεις το κατι τιςςςςςςςς?
Είναι νομίζω φανερό ότι το θέμα αυτού του topic δέν αφορά την Linn αλλά τις δυνατότητες και την προοπτική του συστήματος HRx της Reference Recordings.Το διευκρινίζω για αποφυγή παρεξηγήσεων.
Ούτε το HD υλικό με ενδιαφέρει άμεσα, ούτε θέλω να γίνω fanboy της Linn, για πολλούς λόγους...
Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρη και η δικιά μου τοποθέτηση.Είναι νομίζω φανερό ότι το θέμα αυτού του topic δέν αφορά την Linn αλλά τις δυνατότητες και την προοπτική του συστήματος HRx της Reference Recordings.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, άνοιξα ξεχωριστό topic και δέν το ενσωμάτωσα - όπως κάλλιστα θα μπορούσα λόγω σχετικής θεματικής συνάφειας - στο γειτονικό topic για τον Linn Klimax.
Το σχόλιο μου αφορούσε - όπως φαίνεται και απο την αντίστοιχη επισύναψη κειμένου σου - τα περί "Linn και fanboys" αυτά, και μόνον αυτά.Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρη και η δικιά μου τοποθέτηση.
Δεν μπορεί να γίνει άμεσα και εύκολα σύγκριση αναπαραγωγής ακόμα και HRx από laptop-MEDEA, σε σχέση με την συσκευή που παρουσιάζεται στην φωτό.
Ευχαριστώ και ανταποδίδω.Ότι πείτε και καλές ακροάσεις.
Το ετοιμάζουμε. Πιστεύω σε 20-30 ημέρες να ανεβεί στο Διαδίκτυο.Βασιλη Χ. εφ΄οσον εχεις σχεση με την Τηλεοπτικη πες τους να φτιαξουν το ταλαιπωρο site -σε καλο θα τους βγει:138:
To HDCD είναι πράγματι ανώτερο του απλού CD. Tα master όμως είναι μακράν καλύτερα. Έχω αγοράσει και τα 4 HRx και απλά μένεις άφωνος. Ούτως ή άλλως μένει κανείς άφωνος από την ποιότητα των ηχογραφήσεων του Prof.Johnson.Θεωρητικό τώρα πια ενδιαφέρον θα είχε και η σύγκριση αποκωδικοποιήμενου HDCD και του master (HRx).
Μιχάλη γειά σουEγω παντως που ακουσα HD απο το WEISS MEDEA και ενα λαπτοπ, δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα κιολας. Σαν πολυ καλη εγγραφη sacd μου ακουστηκε.
Πολύ ενδιαφέρον gbour! Προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να προχωρήσω με το exe. Εσύ κατάφερες κάτι?Είμαι σίγουρος ότι την συνεισφορά του Jonshon, την γνωρίζουν πολλοί και σε μεγαλύτερο βαθμό από εμένα.
Δεν είναι και λίγο εκείνη την εποχή να ανταγωνίζεται κάποιος το cd.
Πολλοί ισχυρίζονταν βέβαια ότι η κυριότερη διαφορά μεταξύ του cd και του hdcd, ήταν η προσεγμένη παραγωγή.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, σχετικά πρόσφατα δημιουργήθηκε ένας hdcd software decoder:
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=129136
με την χρήση του οποίου, αν δουλεύει σωστά, μπορεί να προκύψει ένα αποκωδικοποιημένο σε 24/44.1 wav αρχείο.
Με το Minrerva, λόγω διαθέσιμου λογισμικού, πολύ εύκολα μπορεί να γίνει μια αβχ δοκιμή, με την προϋπόθεση πάντα ότι η ρύθμιση της στάθμης δεν θα δημιουργήσει αλλοιώσεις, κάτι που με τον πιο εύκολο τρόπο δεν είναι απόλυτα σίγουρο.
Για ιστορικούς λόγους, σε κάθε περίπτωση.