ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ SUB KLIPSCH

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους.Κατεχω ένα 10ιντσο SUB CLIPSCH και ξαφνικά δεν λειτουργεί.Δεν ανάβει καθόλου η συσκευή.
Γνωριζει κανείς κάποιο service για έλεγχο κατά προτίμηση βόρεια προάστια Αττικής,θα με υποχρέωνε δεδομένου ότι έχω στεναχώρια.
Ευχαριστώ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.914
Δίπλα στην υποδοχή του ρεύματος υπάρχει μια τάπα με πάσο ή κάτι παρόμοιο ή ένα κλαπετάκι ενσωματωμένο στην IEC υποδοχή του ρεύματος.
Εκεί θα βρεις την γυάλινη ασφάλεια. Την αλλάζεις μόνο με ίδια.

Reaction score
1
Φίλε πράγματι έτσι είναι,ούτε καν την είχα προσεξει,την έβγαλα με ένα κατσαβίδι και είναι μαυρισμένη .Να υποθέσω ότι κάηκε;Τι κάνω;

Attachments

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Τυχερός είσαι που είναι μόνο αυτό.
Αν ξανακαεί όμως θα πρέπει να προσέξεις, όχι απλά να την ξανα αντικαταστήσεις.
Και να αναρωτηθείς.
Γιατί κάηκε;

Reaction score
1
Τυχερός είσαι που είναι μόνο αυτό.
Αν ξανακαεί όμως θα πρέπει να προσέξεις, όχι απλά να την ξανα αντικαταστήσεις.
Και να αναρωτηθείς.
Γιατί κάηκε;
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Βλέποντας τη φωτογραφία καταλαβαίνετε ότι είναι καμένη ,έτσι δεν είναι;
Μιχάλη και όποιος άλλος πείτε πιθανά αίτια κατά την γνώμη σας.
Δεν το ζορίζω πάντως ακουστικά..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Μια ασφάλεια μπορεί να καεί και απλά επειδή ήρθε η ώρα της.
Το θέμα όμως χρήζει προσοχής αν ξανακαεί.
Τότε κάτι δεν πάει καλά.

Reaction score
1
Μια ασφάλεια μπορεί να καεί και απλά επειδή ήρθε η ώρα της.
Το θέμα όμως χρήζει προσοχής αν ξανακαεί.
Τότε κάτι δεν πάει καλά.
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να την γλύτωσα και να είναι τυχαίο γεγονός..

Reaction score
1
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να την γλύτωσα και να είναι τυχαίο γεγονός..
[DOUBLEPOST=1499539378][/DOUBLEPOST]Δυστυχώς μετά από αλλαγή δύο ασφαλειών το εργαλείο δεν παίρνει μπροστά και οι δύο ασφάλειες χωρίς να ανοίξει καθόλου το sub βγαίνουν καμένες..
Τι κάνω;

Reaction score
16
Δυστυχώς φίλε μου μαλλον έχει αρπάξει ο ενισχυτής του sub σου.ετσι όπως μου το λες όμως μου μυρίζει κάτι σε βαριστορ που είναι οικονομική επισκευή.. ..

Reaction score
1
Δυστυχώς φίλε μου μαλλον έχει αρπάξει ο ενισχυτής του sub σου.ετσι όπως μου το λες όμως μου μυρίζει κάτι σε βαριστορ που είναι οικονομική επισκευή.. ..
Καλημερα ευχαριστω για την απαντηση,μπορεις να μου πεις κατι πιο συγκεκριμενο γιατι δεν καταλαβα τι εννοείς;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Τελικά ξανακάηκε ε;
Ατυχία, διότι αυτό δείχνει βλάβη.
Ελπίζω να είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη.

Reaction score
16
σχεδόν σε όλα τα κυκλώματα υπάρχει ένα εξάρτημα στην αρχή της τροφοδοσία τους που προστατεύει όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα από την υπέρταση. δηλαδή όταν η τάση της ΔΕΗ ξεπεράσει τα 240v τότε αυτό καίγεται (βραχυκυκλωνει)και καίει ασφάλεια για να προστατεύσει όλο το υπόλοιπο κυκλωμα πυκνωτες τρανσιστορ κτλ. εαν εισαι τυχερος εχει καει αυτο και το βρίσκεις πολύ εύκολα αλλά πρέπει να το εγκαταστήσει ηλεκτρονικός είναι κολλημένο πάνω στην πλακετα.. ..

Attachments

Reaction score
1
σχεδόν σε όλα τα κυκλώματα υπάρχει ένα εξάρτημα στην αρχή της τροφοδοσία τους που προστατεύει όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα από την υπέρταση. δηλαδή όταν η τάση της ΔΕΗ ξεπεράσει τα 240v τότε αυτό καίγεται (βραχυκυκλωνει)και καίει ασφάλεια για να προστατεύσει όλο το υπόλοιπο κυκλωμα πυκνωτες τρανσιστορ κτλ. εαν εισαι τυχερος εχει καει αυτο και το βρίσκεις πολύ εύκολα αλλά πρέπει να το εγκαταστήσει ηλεκτρονικός είναι κολλημένο πάνω στην πλακετα.. ..
Ευχαριστώ για την ενημέρωση, είσαι σαφής,έχεις καμιά ιδέα που μπορώ να το πάω;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Το Varistor είναι μια μεταβλητή αντίσταση, η τιμή της οποίας εξαρτάται από την τάση στα άκρα της.
Είναι δε έτσι σχεδιασμένη ώστε όταν η τάση αυτή ξεπεράσει μια καθορισμένη τιμή να παρουσιάζει απότομα πολύ μικρή αντίσταση και όλο το ρεύμα να διαρρέεται μέσω αυτής και να μην τροφοδοτεί παραπέρα το κύκλωμα.
Μόλις η τάση επανέλθει στα προβλεπόμενα επίπεδα, η τιμή της γίνεται ξανά πολύ μεγάλη και δεν επηρεάζεται η λειτουργία του κυκλώματος.
Αυτός είναι ο ορθός τρόπος λειτουργία της και βέβαια όχι να καίγεται.

Pankal
Αν κρίνω από την εποχή που συνέβη το πρόβλημα στο υπογούφερ (υψηλές θερμοκρασίες) σε συνδυασμό με ζόρισμα από στάθμη, φαντάζομαι κάποια βλάβη στο τροφοδοτικό ή στο στάδιο εξόδου.
Αυτό που εύκολα μπορείς να κάνεις είναι να ξεβιδώσεις την πλάτη και να προσέξεις αν υπάρχει κάποιο σκασμένο εξάρτημα ή μαυρίλα επάνω στην πλακέτα.

Reaction score
1
Το Varistor είναι μια μεταβλητή αντίσταση, η τιμή της οποίας εξαρτάται από την τάση στα άκρα της.
Είναι δε έτσι σχεδιασμένη ώστε όταν η τάση αυτή ξεπεράσει μια καθορισμένη τιμή να παρουσιάζει απότομα πολύ μικρή αντίσταση και όλο το ρεύμα να διαρρέεται μέσω αυτής και να μην τροφοδοτεί παραπέρα το κύκλωμα.
Μόλις η τάση επανέλθει στα προβλεπόμενα επίπεδα, η τιμή της γίνεται ξανά πολύ μεγάλη και δεν επηρεάζεται η λειτουργία του κυκλώματος.
Αυτός είναι ο ορθός τρόπος λειτουργία της και βέβαια όχι να καίγεται.

Pankal
Αν κρίνω από την εποχή που συνέβη το πρόβλημα στο υπογούφερ (υψηλές θερμοκρασίες) σε συνδυασμό με ζόρισμα από στάθμη, φαντάζομαι κάποια βλάβη στο τροφοδοτικό ή στο στάδιο εξόδου.
Αυτό που εύκολα μπορείς να κάνεις είναι να ξεβιδώσεις την πλάτη και να προσέξεις αν υπάρχει κάποιο σκασμένο εξάρτημα ή μαυρίλα επάνω στην πλακέτα.
Δεν βλεπω κάτι ,καμιά ιδέα που μπορώ να το πάω;

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members