Most visitors online was 3714 , on 1 Oct 2025
Συγγνώμη παρένθεση δεν είμαι ο ποιος σχετικός τι εννοείς ασφάλεια ,το καλώδιο;Έλεγξες την ασφάλεια;
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Βλέποντας τη φωτογραφία καταλαβαίνετε ότι είναι καμένη ,έτσι δεν είναι;Τυχερός είσαι που είναι μόνο αυτό.
Αν ξανακαεί όμως θα πρέπει να προσέξεις, όχι απλά να την ξανα αντικαταστήσεις.
Και να αναρωτηθείς.
Γιατί κάηκε;
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να την γλύτωσα και να είναι τυχαίο γεγονός..Μια ασφάλεια μπορεί να καεί και απλά επειδή ήρθε η ώρα της.
Το θέμα όμως χρήζει προσοχής αν ξανακαεί.
Τότε κάτι δεν πάει καλά.
[DOUBLEPOST=1499539378][/DOUBLEPOST]Δυστυχώς μετά από αλλαγή δύο ασφαλειών το εργαλείο δεν παίρνει μπροστά και οι δύο ασφάλειες χωρίς να ανοίξει καθόλου το sub βγαίνουν καμένες..Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να την γλύτωσα και να είναι τυχαίο γεγονός..
Καλημερα ευχαριστω για την απαντηση,μπορεις να μου πεις κατι πιο συγκεκριμενο γιατι δεν καταλαβα τι εννοείς;Δυστυχώς φίλε μου μαλλον έχει αρπάξει ο ενισχυτής του sub σου.ετσι όπως μου το λες όμως μου μυρίζει κάτι σε βαριστορ που είναι οικονομική επισκευή.. ..
Καμια ιδεα που να το παω απο βορεια προαστεια ή αλλου;Τελικά ξανακάηκε ε;
Ατυχία, διότι αυτό δείχνει βλάβη.
Ελπίζω να είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση, είσαι σαφής,έχεις καμιά ιδέα που μπορώ να το πάω;σχεδόν σε όλα τα κυκλώματα υπάρχει ένα εξάρτημα στην αρχή της τροφοδοσία τους που προστατεύει όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα από την υπέρταση. δηλαδή όταν η τάση της ΔΕΗ ξεπεράσει τα 240v τότε αυτό καίγεται (βραχυκυκλωνει)και καίει ασφάλεια για να προστατεύσει όλο το υπόλοιπο κυκλωμα πυκνωτες τρανσιστορ κτλ. εαν εισαι τυχερος εχει καει αυτο και το βρίσκεις πολύ εύκολα αλλά πρέπει να το εγκαταστήσει ηλεκτρονικός είναι κολλημένο πάνω στην πλακετα.. ..
Το Varistor είναι μια μεταβλητή αντίσταση, η τιμή της οποίας εξαρτάται από την τάση στα άκρα της.σχεδόν σε όλα τα κυκλώματα υπάρχει ένα εξάρτημα στην αρχή της τροφοδοσία τους που προστατεύει όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα από την υπέρταση. δηλαδή όταν η τάση της ΔΕΗ ξεπεράσει τα 240v τότε αυτό καίγεται (βραχυκυκλωνει)και καίει ασφάλεια για να προστατεύσει όλο το υπόλοιπο κυκλωμα πυκνωτες τρανσιστορ κτλ. εαν εισαι τυχερος εχει καει αυτο και το βρίσκεις πολύ εύκολα αλλά πρέπει να το εγκαταστήσει ηλεκτρονικός είναι κολλημένο πάνω στην πλακετα.. ..
Δεν βλεπω κάτι ,καμιά ιδέα που μπορώ να το πάω;Το Varistor είναι μια μεταβλητή αντίσταση, η τιμή της οποίας εξαρτάται από την τάση στα άκρα της.
Είναι δε έτσι σχεδιασμένη ώστε όταν η τάση αυτή ξεπεράσει μια καθορισμένη τιμή να παρουσιάζει απότομα πολύ μικρή αντίσταση και όλο το ρεύμα να διαρρέεται μέσω αυτής και να μην τροφοδοτεί παραπέρα το κύκλωμα.
Μόλις η τάση επανέλθει στα προβλεπόμενα επίπεδα, η τιμή της γίνεται ξανά πολύ μεγάλη και δεν επηρεάζεται η λειτουργία του κυκλώματος.
Αυτός είναι ο ορθός τρόπος λειτουργία της και βέβαια όχι να καίγεται.
Pankal
Αν κρίνω από την εποχή που συνέβη το πρόβλημα στο υπογούφερ (υψηλές θερμοκρασίες) σε συνδυασμό με ζόρισμα από στάθμη, φαντάζομαι κάποια βλάβη στο τροφοδοτικό ή στο στάδιο εξόδου.
Αυτό που εύκολα μπορείς να κάνεις είναι να ξεβιδώσεις την πλάτη και να προσέξεις αν υπάρχει κάποιο σκασμένο εξάρτημα ή μαυρίλα επάνω στην πλακέτα.