ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Reaction score
1
Αυτό το topic είναι μια μικρή προσπάθεια αναφοράς-περιγραφής εντυπώσεων που έχει ο καθένας μας
από μέρη που επισκέφτηκε (πρόσφατα ή όχι) με σκοπό να βοηθήσει με τις πληροφορίες αυτές μελλοντικούς επισκέπτες...

ΥΓ Το topic αυτό, βελτιωμένο από όλους μας, όταν μεγαλώσει φιλοδοξεί να γίνει sticky...  :)  :)
Οπότε κάθε φορά που κάποιος από εμάς θα σχεδιάζει απόδραση θα ρίχνει και μια ματιά εδω... :wink:

Καλή αρχή...  :!:

Reaction score
1
ΚΥΘΗΡΑ

ΚΥΘΗΡΑ
ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΩ
Αθήνα-Νεάπολη ΙΧ κ κατόπιν σε 1 ώρα με καράβι είσαι στο Διακόφτι (2 άτομα + ΙΧ 45 ευρώ), προσοχή μην αργήσετε γιατί είναι Εγγλέζοι (και κάτι λεπτά νωρίτερα την κάνει).
Υπάρχουν και άλλοι πολλοί τρόποι βέβαια (λεπτ. στα site που αναφέρω στο τέλος).

ΔΙΑΜΟΝΗ
Το must  μέρος για διαμονή θεωρείται το Καψάλι.
Προσωπικά έμεινα στο Κάτω Λιβάδι καθότι το αποφάσισα αργά κ δε βρήκα Καψάλι.
Βέβαια υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές (βλ. Χάρτη Νησιού).
Διαμονή Καψάλι
(+) Θέα, Γκλαμουριά, Δίπλα στη Χώρα και στη (διακριτική) διασκέδαση που έχει το νησί
(-) Φασαρία ίσως και αλμυρούτσικες τιμές δωματίων
Διαμονή Κάτω Λιβάδι
(+) Άμεση πρόσβαση σε όλα... (παραλίες, Χώρα κ Καψάλι), Λογική τιμή, Ησυχία
(-) Παντελής έλλειψη θέας, κ τα σκυλιά που γάβγιζαν ΟΛΗ τη μέρα  κ τη νύχτα (μα όλη τη μέρα  κ τη νύχτα). Ενίοτε συνόδευαν κ την καμπάνα της εκκλησίας.

ΦΑΓΗΤΟ
Έμεινα ευχαριστημένος:
1. Στη Μαρία (στο χωριό Λογοθετιάνικα αν θυμάμαι) Αστακό κ ντόπιο κατσικάκι
2. Στο χωριό Μυλοπόταμος στην ταβέρνα με τα 3-4 πλατάνια κόκκορα κοκκινιστό.
3. Στην πλατειά Άμμο (Βόρεια, Βορειοανατολικά στο νησί) όπως κοιτάς την παραλία η τελευταία ψαροταβέρνα στο αριστερό σου χέρι κακκαβιά κ ψάρι ψητό.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Κατ' αρχάς και μόνο για τις παραλίες τα Κύθηρα αξίζουν επίσκεψης.
Οι δε λάτρεις του βυθού θα βρουν τον παράδεισό τους...

Άριστες είναι οι εξής:
- Καλαδί (το μείον είναι ότι έχει καμιά 100αριά σκαλοπάτια)
- Χαλκός
- Μελιδόνι
- Φυρή Άμμος (αυτή στα νότια γιατί έχει 2)
- Καλαμίτσι
Πολύ καλές:
- Κομπονάδα
- Λυκοδήμος
Καλές:
- Αγία Πελαγία
- Διακόφτι
- Καψάλι
Απαίσιες:
- Βρουλέας
- Λιμνιώνας

ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
- Στο δρόμο για Λιμνιώνα (Δυτικά του νησιού) για να δει από ψηλά τις φωκοσπηλιές
- Στο Μυλοπόταμο για το μικρό καταράκτη με τα εκπληκτικά χρώματα που σχηματίζονται(χρώματα παραμυθιού).
- Στον Αβλέμονα (αρκετά γραφικό ψαροχώρι)
- Στο Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας Δυτικά του Νησιού.

ΘΕΤΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΑ)
- Καλό φαγητό
- Σούπερ παραλίες
- Ησυχία - ηρεμία

ΑΡΝΗΤΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΑ)
- κάκιστο servise (τα περισσοτερα γκαρσόνια δεν ήταν επαγγελματίες, ούτε καν είχαν ξαναδουλέψει, ανήψια των ιδιοκτητών, άσχετοι πιτσιρικάδες κ.λ.π με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συνεννοηθείς, εκτός κι αν ήμουν εγώ ο άτυχος...)
- Απαίσιοι στενότατοι δρόμοι (θα μου πεις κ τι μας είπες τώρα ποιο Ελλ. νησί έχει δρόμους ε? σωστό κι αυτο...).
- Ίσως παραείναι ήσυχο νησί

ΠΟΣΟ ΝΑ ΚΑΘΗΣΩ?
Το λιγότερο 4 βράδια το πολύ 10 βράδια

ΦΩΤΟ

ΜΕΛΙΔΟΝΙ
ΚΑΛΑΔΙ
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
http://www.kythira.com
http://www.greek-tourism.gr/kythera
http://www.mykythera.com

Reaction score
14
Εχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ενότητα Car Audio.

Μήπως θα είναι καλύτερα να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή;

Reaction score
1
Εάν πρόσεξα καλά (μπορεί κ να σφάλω) αυτό που εννοείς αναφέρεται περισσότερο στα των διαδρομών.
Η πρότασή μου είναι να ξεκινήσουμε κάτι που θα έχει ως βασικό στόχο το τι θα βρεις εκεί που θα πας και όχι το πως θα πας.
Αν πάλι βέβαια υπάρχει κάτι ανάλογο προφανώς πρέπει να ακόλουθηθεί το ήδη υπάρχον...

V

VIDEOMIX

Guest
Πήγα Κάλυμνο φέτος. Πολύ όμορφο, αλλα ήσυχο νησί.
Υπέροχες παραλίες, καλές τιμές,(τα fast food τύπου "Γρηγόρη" ειναι φθηνώτερα απο Αθήνα!!!) λίγο ξένο τουρισμό, πολύ ωραία φαγητά.
Τιμή δίκλινου στο λιμάνι με φανταστική θέα, απο 25 ευρό την ημέρα με aircodition,tv, κουζίνα και φυσικά αυτόνομη τουαλέτα.
Το θρησκευτικό στοιχείο έντονο αλλα πολύ γραφικό και όμορφο.
Το νησί έχει αρκετό πράσινο και κάποια προιόντα που αξίζει να αγοράσετε,όπως το μέλι, το λάδι, τα σφουγγάρια και ίσως να μου διαφεύγουν κάποια τώρα.
Τα καλά τα μέρη προς κολύμπι, τζέτ σκί και φαγητό (φρέσκο ψάρι) θα τα βρείτε στο πίσω μέρος του νησιού. Συνιστώ τζιπάκι και σε καμμία περίπτωση αυτοκίνητα σαν το δικό μου. :cry:
Οι ντόπιοι ειναι φιλόξενοι, οι κοπέλες απ'ότι μου είπε μια γνωστή που εχω εκεί, εαν μάθουν πως εισαι απο Αθήνα.... περνάς καλά!!!!!!!!!!!!!(η κεντρική πλατεία κοντά στο λιμάνι, κάθε βράδυ ειναι ενα νυφοπάζαρο) :lol:
Αυτά χοντρικά.

Reaction score
429
Παράξενο !!!
Για φαγητό πως και δεν πήγες στην Φιλιώ;
Όλο το νησί είναι γεμάτο με ταμπέλες για να σε καθοδηγούν.
Πιο εύκολα βρίσκεις την Φιλιώ παρά τις παραλίες.

Reaction score
51
Πολύ καλή παρουσίαση Γιάννη!!!
Εύγε!!!

Υ.Γ. Το αν θα παραμείνει εδώ ή θα μεταφερθεί στην Car Audio ας το αποφασίσει ο Μιχάλης (giotamike)
Ίσως να ήταν καλό για να είναι συγκεντρωμένα όλα τα ταξιδιωτικά σε μια κατηγορία.
Πρέπει να ρωτήσουμε και τον Τάσο (Μαγκούτα) για το πως θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε ώστε να τα βρίσκει κάποιος εύκολα (πχ αλφαβητικά ή δεν ξέρω κι εγώ πως....)

Reaction score
1
Thanks Γιάννη.
Η ιδέα ήταν να φτιαχτεί ένα topic που να δίνει προτεραιότητα σε θέματα διαμονής, διασκέδασης φαγητού και γενικά εντυπώσεων
από τον τόπο επίσκεψης και όχι από τη διαδρομή για αυτό το λόγο και το έθεσα στα "γενικά".
Ο σκοπός είναι να σχηματιστεί σιγά σιγά ένα σύνολο πληροφοριών για μέρη από όλη την Ελλάδα όπου θα μπορούσε να βρει
κάποιος και χρήσιμα συμπεράσματα πέρα από τα καθιερωμένα που υπάρχουν σε δεκάδες τουριστικά site.
Να αναφέρονται δλδ εδώ "ανακαλύψεις" από τις προσωπικές επισκεψεις του καθένα και όχι ό,τι έχει ακούσει ή διαβάσει.

Επίσης Γιάννη για αυτό που έγραψες:

Πρέπει να ρωτήσουμε και τον Τάσο (Μαγκούτα) για το πως θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε ώστε να τα βρίσκει κάποιος εύκολα (πχ αλφαβητικά ή δεν ξέρω κι εγώ πως....)
Δεν ξέρω εάν είναι υπερβολή αλλά μια πρόταση για αυτό είναι να τεθεί ως ξεχωριστή κατηγορία στα διάφορα.

Αναμφίβολα τον 1ο λόγο βέβαια τον έχει ο Μιχάλης και ο Ανδρέας.

Αυτό αποτελεί απλά μια προταση. :D :D

Reaction score
14
Ας γίνει ότι επιθυμεί ο Διαχειριστής. Συμφωνώ να είναι μια ξεχωριστή κατηγορία.

Reaction score
51
Ας γίνει ότι επιθυμεί ο Διαχειριστής. Συμφωνώ να είναι μια ξεχωριστή κατηγορία.
Αφού συμφωνεί και ο Μιχάλης το ζήτημα είναι απλό!!! :D
Μιχάλη κάνε edit στο πρώτο post και μετέτρεψέ το σε sticky!!
Οπότε θα εμφανίζεται πάντα στο πάνω μέρος της σελίδας των "Διάφορων" :roll: :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt