ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙ42

Reaction score
0
Εχει περασει μια εβδομαδα απο τοτε που παραλαβαμε την νεα ΑΜΟΙ 42 .
Μαλλον οι περισσοτεροι τις εχουμε συνδεσει στα συστηματα μας και θα εχουμε ασχοληθει λιγο
με τις ρυθμισεις.Ποιες ειναι λοιπον οι πρωτες σας εντυπωσεις ? Θετικες & αρνητικες.
Οι δικες μου παρατηρησεις

Μεγαλη εως και χορταστικη διασταση
Πολυ φωτεινη τηλεοραση ακομα και μερα με ολα τα παραθυρα ανοιχτα
Κανενα καμμενο πιξελ
Αψογη εικονα σε hd υλικο (συνδεση με pc) & με dvd μεσω hdmi
Εξελληνισμενα & ευκολα μενου
VOG ΜΟΝΟ μεσω pc
Tηλεοπτικο σημα ειδικα σε καποια καναλια απαραδεκτο (το ξερω οτι δεν φταιει η τηλεοραση αλλα το σημα που δινουν οι σταθμοι,
απλως ειναι η πρωτη μου lcd και σε αυτο το μεγεθος το κακο μεγενθυνεται)
Παρολες τις προσδοκιες μας το μοντελο παραγωγης δεν ειχε καποιο εξτρα σε σχεση με το πρωτοτυπο

Περιμενω και αλλους φιλους που την αποκτησαν να πουν την γνωμη τους

Reaction score
0
Και για μένα πρώτη εμπειρία από lcd...
Δεν διαθέτω HT-PC και το DVD μου δεν διαθέτει HDMI οπότε δεν έχω ακόμα εμπειρία από θέαση HD υλικού...
Μόνο τηλεοπτικά κανάλια και κλασσικό DVD συνδεδεμένο μέσω Component....

Το μέγεθος χορταστικό και πράγματι στα 3 μέτρα "γεμίζει" το μάτι σου ρε παιδί μου...Η φωτεινότητα επαρκής ακόμα και με τα φώτα αναμμένα, ενώ στο σκοτάδι "φωτίζει" απολαυστικά όλο το σαλόνι...

Η εικόνα από το DVD (σε progressive mode - αλήθεια έκανα καλά που το γύρισα εκεί ???) είναι πολύ καλή, ανάλογα πάντα το υλικό...Κλειδώνει στα 576p και χαίρεσαι να βλέπεις...Φαντάζομαι ότι σε HD υλικό θα παίξει πολύ καλύτερα και εκεί κυρίως θα δείξει τα δόντια της...

Στα τηλεοπτικά κανάλια τα πράγματα είναι από απλώς υποφερτά έως μέτρια ...κάτι το 4-3 φορμά τους, κάτι η κακή ποιότητα της εικόνας τους, δεν μπορώ να πώ ότι ενθουσιάζομαι όταν τα παρακολουθώ....Το ήξερα από πριν, αλλά δεν παύει να με χαλάει λίγο...

Πικρή γεύση επίσης μου έχει αφήσει η έλλειψη "μοδάτων" ευκολιών που είχα δει σε (αρκετά φθηνότερη) 37άρα τηλεόραση φίλου όπως η ύπαρξη διπλών tuner με PIP ή χώρισμα οθόνης στην μέση κλπ...
Και ανάθεμα...δεν καταλαβαίνω αφού διαθέτει αυτό το ρημάδι το VOG, γιατί αυτό να μην λειτουργεί όταν βλέπουμε τηλεοπτικά κανάλια και dvd από Component εισόδους... να μην αναφέρω ότι ελεεινή εντύπωση μου έκανε η απουσία ενός απλού-ανέξοδου Audio-out για να πάρω τον αναλογικό ήχο χωρίς να χρειαστεί να χαραμίσω ένα από τα SCART της... Κιτρινιάρικες γυφτοτσιγκουνιές....

Τέσπα...ας μην γίνω γκρινιάρης... :lol:

Ρυθμίσεις δεν έχω πειράξει γιατί δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και δεν θέλω να πειράξω κάτι που πιθανόν δεν είναι αντιστρεπτό...Αν κάποιος έχει πειραματιστεί με ρυθμίσεις και έχει δει βελτίωση ας τις γράψει σε αυτό το πόστ .

Reaction score
0
Μεγαλη και χορταστικη (σε σχεση με την προηγουμενη lcd samsung 32') :D
Καλυτερα τα πραγματα στα τηλεοπτικά κανάλια απο οτι τα περιμενα. :shock:
Συνδεση HTPC με HDMI αριστα αποτελεσματα οσο σε HD υλικο οσο και σε 576p υλικο
Συνδεση XBOX360 -component τελεια εικονα ακομα και σε 1080ρ σε games(σε λιγες μερες θα το δοκιμασω και με vga καλωδιο και θα σας πω εντυπωσεις) και ενα dvd που δοκιμασα επαιζε πολυ καλα σε αναλυση 576p.
1 καμμενο pixel που δεν με χαλαει καθολου γιατι για να το δεις πρεπει να εισαι στα 30 εκατοστα :lol: εχω παρατηρησει ομως μια καθετη αχνη λεπτη σκια στη μεση της οθονης που διακρινω οταν υπαρχει μονοχρωμια πχ το μπλε οταν δεν εχει σημα το καναλι ,στο pc στο backround κτλ. :? :?
Το VOG δεν με ενοχλει και ουτε με ενδιαφερει....προσωπικα!
Δεν εχω ασχοληθει ακκομα με τις ρυθμισεις αλλα θα το κανω και αυτο συντομα!!!
Γενικα μια αριστη αγορα για αυτα τα χρηματα(χαρη στο AVSITE και τους συντονιστες του) :D :D :D :D :D

Reaction score
0
Να κάνω μια ερώτηξη ???

Το dvd συνδέθηκε μεσω component (ΔΕN διαθέτει HDMI...) και όλα καλά...

Την στιγμή όμως που η τηλεόραση έχει μόνο μια είσοδο component η οποία καταλήφθηκε από το dvd, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσω το X-BOX ???

Από ότι κατάλαβα, μέσω ειδικού καλωδίου το X-BOX μπορεί να δώσει component σήμα και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης, αλλά η είσοδος είναι μόνο μια και λύσεις του στύλ βάζε-βγάζε βύσματα δεν είναι αποδεκτές....

Reaction score
620
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
Τι ειναι το VOG βρε παληκαρια?
Κάτι που δεν έχει καμμιά χρησιμότητα προς το παρόν. :lol:

Αν είναι εφικτό (μέσω αναβάθμισης του firmware) να αλλάξουν οι πηγές του στο μέλλον, τόσο στο background όσο και στο παράθυρο, μπορεί να γίνει χρήσιμο.

Reaction score
0
ειναι μια πατεντα σαν το ΡΑΡ.αν κανω λαθος ας με διωρθωσει καποιος.(αχρηστο ειναι παντος κατα την γνωμη μου ΡΙΡ,ΡΑΡ,VOG κτλ)
τεχνολογια για να μας περνουν τα λεφτα....

Reaction score
0
speedlife said:
ειναι μια πατεντα σαν το ΡΑΡ.αν κανω λαθος ας με διωρθωσει καποιος.(αχρηστο ειναι παντος κατα την γνωμη μου ΡΙΡ,ΡΑΡ,VOG κτλ)
τεχνολογια για να μας περνουν τα λεφτα....
Τα PIP, POP, PBP τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά. :D Είναι φοβερό και πολύ βολικό να βλέπεις π.χ. πότε θα τελειώσουν οι διαφημίσεις για να ξαναβάλεις αυτό που έβλεπες (και χωρίς zaping). Επίσης μπορείς να βλέπεις μισό μισό έναν βαρετό αγώνα ποδοσφαίρου και να το εναλάσεις μόνο στα γκολ ή στις καλές φάσεις. Το POP είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνεις zaping χωρίς να "γκαζώνεις" το τηλεκοντρόλ.

Reaction score
2
:D
Συμφωνω και εγω για το PIP. Ειναι πολυ χρησιμο . Μπορεις στην μια οθονη να βλεπεις dvd και στη αλλη τηλεοραση , και να κανεις οποτε θελεις εναλλαγη.
το θεωρω must.

Reaction score
0
Mια ακομα ευκολια ειναι το οτι εχει τα χειριστηρια μπροστα στο πανελ και μαλιστα αφης.
Ειναι πολυ βολικο κυριως για οσους την εχουν κρεμασει λιγο ψηλα στον τοιχο.
Χθες βγηκε το νεο τευχος του hitech ....πολυ θαψιμο παλι!!

Reaction score
0
geokot said:
Παιδιά έχει συνδέσει κάποιος απο σας την ΑΜΟΙ σε HTPC;
Εγώ την έχω συνδέσει με Mac Mini δινοντάς της 1920*1080 interlaced.
Για progressive πρέπει να κατεβάσω πρόγραμμα κ ακόμα δεν το έχω κάνει.
Κ έτσι όμως μια χαρά, 1:1 mapping :).

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος