ΕΠΕΙΓΟΝ! - Τα φώτα σας για μια επικείμενη εγκατάσταση Cosmote TV

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Εντός ολίγων ωρών (ίσως και σε λιγότερο από 2 ώρες), αναμένω τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό της Cosmote TV για να μου εγκαταστήσει το πιάτο, και να το συνδέσει με τον δέκτη, αφού έγινα συνδρομητής (για 12 μήνες) του Full Pack της συνδρομητικής του ΟΤΕ, με μια πολύ καλή προσφορά που μου έγινε τον προηγούμενο μήνα.

Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, του εξήγησα ότι στη ταράτσα μου υπάρχει ήδη ένα αρκετά μεγάλο πιάτο, που είναι παροπλισμένο πλέον, αφού εξυπηρετούσε ελεύθερες δορυφορικές λήψεις (δούλευε με τον AZ Box μου). Μου είπε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, ώστε να μου μείνει το πιάτο της Cosmote για το εξοχικό μου.

Η ερώτηση:
Το πιάτο είχε πάνω του δυο LNB της Humax, και τα δύο ήταν διπλού τύπου (Twin), παρόμοια (άν όχι ίδια) με το μοντέλο Humax LNB-121 ή με το Humax LNB-122 (χωρίς να έχει χρυσούς ακροδέκτες όπως το 122). Αφαίρεσα το ένα από τα δύο, μαζί με τα ανάλογα στηρίγματά του και άφησα μόνο ένα.

Επιθυμώ να μπορώ να μεταφέρω τον δέκτη από το σαλόνι στη κρεβατοκάμαρα όποτε θέλω και σκέφτομαι να τρέξω καλώδιο μέχρι εκεί. Έχω στο μυαλό δυο εναλλακτικές:
- Η πρώτη να κατέβει μόνο ένα καλώδιο από τον ένα εκ των δύο ακροδεκτών του LNB και με ένα κοινό cable splitter να στείλω το σήμα στο υπνοδωμάτιο.
- Η δεύτερη να χρησιμοποιήσω τον δεύτερο ακροδέκτη του LNB και από εκεί να οδηγήσω ξεχωριστό καλώδιο στο υπνοδωμάτιο.

Ποια λύση είναι προτιμότερη και γιατί;

Ευχαριστώ και αναμένω όσο γίνεται γρηγορότερα την απάντησή σας.
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.593
Μηνύματα
2.867.106
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top