ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Γειά σας,

επειδή χάλασε το πικάπ μου, μπήκα στη διαδικασία αλλαγής του. Επέλεξα το Rega RP1 το οποίο θα παίξει με ηχεία AcousticEnergy, Aegis Neo1. Ο ενισχυτής που έχω είναι ο Harman Kardon, AV20 και σκέφτομαι να αγοράσω έναν hifi για καλύτερη απόδοση. Το budget ανέβηκε στα 700-800€ και έχω ακούσει τους Cambridge Audio, cx-a60, Yamaha, AS-701, Rotel, RA-12 και έναν παλαιότερο μεταχειρισμένο AudioLab, 8000A. Eχω μπερδευτεί πλήρως γιατί 1. δεν έχω εκπαιδευμένο αυτί και όλοι μου φαίνονται ίδιοι και 2. επειδή οι εταιρίες δεν τους δίνουν για ακρόαση στο χώρο μου αλλά τους έχω ακούσει κάθε φορά και σε διαφορετικό χώρο ... η δοκιμή είναι δύσκολη. Εμφανισιακά, μου αρέσει ο Yamaha και ο AudioLab καθότι στα πρόθυρα των 50 η retro αισθητική μου ξυπνά διάφορες αναμνήσεις !
Αλλη σκέψη, να αποκτήσω τον Audiolab ο οποίος καθότι μεταχειρισμένος και από φίλο, μπορώ να τον πάρω στο 1/3 της τιμής των υπολοίπων και να διαθέσω ένα budget 800e για αγορά επιδαπέδιων ηχείων.
Θα ήθελα λοιπόν της γνώμη - προτάσεις σας για
1. την λύση της αντικατάστασης του ενισχυτή (κάποιον από αυτούς ή κάποιον άλλον) ή
2. τη λύση της αγοράς επιδαπέδιων ηχείων
 

Μηνύματα
952
Reaction score
1.129
Στη θεση σου θα αγοραζα τον Audiolab , μετα απο ακροαση, αφηνοντας ενα ποσο για αλλαγη ηχειων αργοτερα.
 


Μηνύματα
210
Reaction score
134
Το μειονέκτημα του Audiolab είναι ότι δεν είναι και ο πιο ισχυρός ενισχυτής και στην μελλοντική αναβάθμιση των ηχείων θα σε περιορίσει πολύ στις επιλογές.
 

Μηνύματα
352
Reaction score
207
ο audiolab έχει και αυτός ενσωματωμένο phono...εάν είναι σε καλή κατάσταση ή και με ενα
μικρό κόστος συντήρησης θεωρώ οτι πρόκειται για εναν καλό ενισχυτή
ωστόσο πρέπει να μας πείς σε τί χώρο παίζει τώρα το υπάρχον σύστημα, ο οποίος και θα
καθορίσει την μελλοντική απόκτηση των ηχείων
αυτό το αναφέρω επειδή έχει περιορισμένες δυνατότητες οδήγησης για ενα πολύ μεγάλο χώρο
εάν όμως ο χώρος είναι μικρός ως πρός μεσαίο, τότε ναί με budget μερί τα 500,00 με 600,00
μπορούν να αγοραστούν αξιόλογα ηχεία
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις αποκρίσεις σας.
Με βοηθήσατε να καταλάβω ότι μάλλον βαδίζω σωστά.
Σχετικά με το χώρο μου, είναι ένα σαλόνι περίπου 50τμ.
Η αλήθεια είναι ότι με τους ενισχυτές που δοκίμασα δεν άκουσα εντυπωσιακά αποτελέσματα, οπότε ο Stereolab επειδή είναι φτηνή αγορά (από φίλο) μου φαίνεται καλή κίνηση. Με αυτόν τον ενισχυτή άκουσα τα ηχεία δαπέδου Focal chorus 726 και είχανε αρκετά μεγάλη διαφορά από τα δικά μου ΑΕ Ι. Βέβαια τα δικά μου είναι 89db και τα Focal 93db. Γενικά είναι μεγάλη δυσκολία όταν τα καταστήματα δεν δίνουν τα προιόντα για δοκιμή στο χώρο σου. Ο Yamaha, για παράδειγμα, που άκουσα στον Νάκα μου φάνηκε αρκετά καλός αλλά ο χώρος ήτανε 200τμ !!!
# Πιστεύετε ότι με ένα μεγαλύτερο budget για ενισχυτή (πx έως 1.500€) θα έπαιζαν καλύτερα τα ηχεία μου, έχετε κάποιες προτάσεις ;
# Για την περίπτωση που τελικά επιλέξω τον stereolab τι χαρακτηριστικά πρέπει να ψάξω στα ηχεία και έχετε επίσης κάποιες προτάσεις ;
# οταν ένα ηχείο έχει ευασθησία στα 89db το να έχει watt ο ενισχυτής (100 αντί για 60) επηρεάζει θετικά την απόδοση ; η παίζει ρόλο στην ακουστική κάλυψη του χώρου. Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για την σχέση τετραγωνικά και watt q
 

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Όταν ένα ηχείο δεν είναι πολύ ευαίσθητο, αναγκάζεσαι να δώσεις περισσότερη ισχύ για να καλύψεις τον χώρο, με αποτέλεσμα να χάνεις αποθέματα ισχύος για τα δυνατά περάσματα. Το αντίθετο μπορεί να λειτουργήσει ( ευαίσθητα ηχεία και ενισχυτής με πολλά watts ), φτάνει να μη ξεπεράσεις τα όρια αντοχής του ηχείου σου. Το μόνο που μπορεί να δράσει αρνητικά είναι αν το στάδιο προενίσχυσης έχει μεγάλο κέρδος, οπότε τα ηχεία θα παίζουν πολύ δυνατά με το ποτενσιόμετρο πολύ χαμηλά ( δεν θα έχεις τόσο καλό έλεγχο στην ένταση αν θέλεις να παίξεις χαμηλά, κυρίως επειδή αρκετά ποτενσιόμετρα χάνουν την "ισορροπία" τους όταν λειτουργούν κοντά στο μηδέν ). Έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο μεν, αλλά σε σύστημα προ-τελικού με διαφορετικές μάρκες ( naim με bryston ) που στο θέμα κέρδους δεν ταίριαζαν πολύ και έπρεπε να πειράξω τον προενισχυτή ελαφρώς. Στους ολοκληρωμένους είναι πιθανό να μη συμβεί, απλά σου αναφέρω το χειρότερο σενάριο.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.600
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top