ΕΠΙΛΟΓΗ SUB ΓΙΑ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Reaction score
3
λησπερα,

το συsτημα μου αποτελειται απο ηχεια βασης quad 11l και σετακι προενισχυτη τελικου της rotel. Σκεφτομαι για ενεργο sub με rca in /rca out ωστε να το παρμβαλω μεταξυ προενισχυτη και τελικου και να απαλλαξω τα βασης απο τις συχνοτητες απο 100hz και κατω.
Η αλλη επιλογη ειναι το sub να συνδεθει στην μια εξοδο rca του προενισχυτη (και να μην μπει αναμεσα προ και τελικου)και να ρυμιστει στα 45-50 hz και κατω δηλαδη στη συχνοτητα που σταματανε τα ηχεια βασης.
Επειδη το budget ειναι μικρο και ψαχνω ενα σχετικα μουσικο sub, ακεφτομοουνα για το velodyne cht 8Q .
Ρωταω εαν το συγκεκριμενο sub θα μπορουσε να σταθει αξιοπρεπως στο παραπανω set up. (το θελω μονο για μουσικη!!)

καποιες αλλες προτασεις;;;

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Η καλύτερη σύνδεση είναι στην έξοδο του τελικού, αρκεί το sub να έχει τέτοια high input και να παίζει το ηχείο ως έχει, απείραχτο συχνοτικά.
Η πρότασή μου για "μουσικά" sub τα REL ACOUSTICS.

λησπερα,

το συsτημα μου αποτελειται απο ηχεια βασης quad 11l και σετακι προενισχυτη τελικου της rotel. Σκεφτομαι για ενεργο sub με rca in /rca out ωστε να το παρμβαλω μεταξυ προενισχυτη και τελικου και να απαλλαξω τα βασης απο τις συχνοτητες απο 100hz και κατω.
Η αλλη επιλογη ειναι το sub να συνδεθει στην μια εξοδο rca του προενισχυτη (και να μην μπει αναμεσα προ και τελικου)και να ρυμιστει στα 45-50 hz και κατω δηλαδη στη συχνοτητα που σταματανε τα ηχεια βασης.
Επειδη το budget ειναι μικρο και ψαχνω ενα σχετικα μουσικο sub, ακεφτομοουνα για το velodyne cht 8Q .
Ρωταω εαν το συγκεκριμενο sub θα μπορουσε να σταθει αξιοπρεπως στο παραπανω set up. (το θελω μονο για μουσικη!!)

Reaction score
1.831
Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ SUB ΓΙΑ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

rel rel rel rel....

βρες κάποιο strata II (αμα βρεις ΙΙΙ πες μου να το πάρω εγώ).

Seamless integration μόνο με το rel πέτυχα...

Σε κάποια φάση θα ξαναπάρω...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Είχα REL strata III και έχω strata 5. Ακόμη και όταν προσπάθησα να το αποχωριστώ, δεν τα κατάφερα. (Ο nikleve ξέρει.) Απλά καταπληκτικό. Το μόνο του μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να δώσει πολύ υψηλές στάθμες.

Reaction score
54

λησπερα,

Rel !!!

Reaction score
38

REL και τρέχει και προσφορά τώρα στην αντιπροσωπεία.

Reaction score
3

REL και τρέχει και προσφορά τώρα στην αντιπροσωπεία.

Νομιζω ομως παιδια οτι τα rel δεν μπορουν να λειτουργησουν ως crossover των δορυφορων (δηλαδη δεν εχουν rca in/out)
διορθωστε με εαν κανω λαθος....
για velodyne λετε οχι ;;

Reaction score
7.089

Νομιζω ομως παιδια οτι τα rel δεν μπορουν να λειτουργησουν ως crossover των δορυφορων (δηλαδη δεν εχουν rca in/out)
διορθωστε με εαν κανω λαθος....
η χειροτερη συνδεση,το κροσσοβερ του υπογουφερ μπορει να κοβει τις χαμηλες απο τους δορυφορους αλλα επεμβαινει στον ηχο και παντα με ασχημα αποτελεσματα.Η πιο "αγνη" συνδεση ειναι η παραλληλη λειτουργια δορυφορων-υπογουφερ. Δεν κοβεις ετσι τις χαμηλες απο τα ηχεια αλλα εχεις καλυτερο ηχο.
Εσυ γιατι θελεις να τις κοψεις? ακους τετοιο μουσικο υλικο και σε τετοια ενταση που ζοριζεις πολυ τα 11αρια? Γιατι αν απλα θελεις να συμπληρωσεις τις χαμηλες (εκει που δεν υπαρχουν εννοειται) η παραλληλη λειτουργια ειναι η ορθη επιλογη.
Με λιγα χρηματα ομως μην περιμενεις σπουδαια πραγματα,το velodyne cht 8Q ειναι σιγουρα αριστη επιλογη αλλα απεχει απο τα rel (ηχητικα και σε κοστος) που ειναι "μουσικα" υπογουφερ.
Δεν μας περιγραφεις και τον χωρο σου,μηπως δηλαδη η αντικατασταση των 11 με ενα ηχειο δαπεδου και οχι το υπογοφερ ειναι πιο ορθη επιλογη.

Reaction score
2.340

η χειροτερη συνδεση,το κροσσοβερ του υπογουφερ μπορει να κοβει τις χαμηλες απο τους δορυφορους αλλα επεμβαινει στον ηχο και παντα με ασχημα αποτελεσματα.Η πιο "αγνη" συνδεση ειναι η παραλληλη λειτουργια δορυφορων-υπογουφερ. Δεν κοβεις ετσι τις χαμηλες απο τα ηχεια αλλα εχεις καλυτερο ηχο.
Πως τα συνδεουμε στην παραλληλη λειτουργια? Με απασχολει και εμενα αυτο το θεμα για sub σε δικαναλο! Εγω θελω να βοηθησω χαμηλα δυο ηχεια βασεως που παιζουν σε 30τμ!

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.450

Πως τα συνδεουμε στην παραλληλη λειτουργια? Με απασχολει και εμενα αυτο το θεμα για sub σε δικαναλο! Εγω θελω να βοηθησω χαμηλα δυο ηχεια βασεως που παιζουν σε 30τμ!
απο το pre out του ενισχυτη σου διπλο η μονο rca κατευθυαν στο sub

Uploaded with ImageShack.us

Reaction score
2.340

Ωραια τελεια! Εχει pre out ο ενισχυτης μου! Ευχαριστω!

Reaction score
3
Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ SUB ΓΙΑ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Εσυ γιατι θελεις να τις κοψεις? ακους τετοιο μουσικο υλικο και σε τετοια ενταση που ζοριζεις πολυ τα 11αρια? Γιατι αν απλα θελεις να συμπληρωσεις τις χαμηλες (εκει που δεν υπαρχουν εννοειται) η παραλληλη λειτουργια ειναι η ορθη επιλογη.
Με λιγα χρηματα ομως μην περιμενεις σπουδαια πραγματα,το velodyne cht 8Q ειναι σιγουρα αριστη επιλογη αλλα απεχει απο τα rel (ηχητικα και σε κοστος) που ειναι "μουσικα" υπογουφερ.
Δεν μας περιγραφεις και τον χωρο σου,μηπως δηλαδη η αντικατασταση των 11 με ενα ηχειο δαπεδου και οχι το υπογοφερ ειναι πιο ορθη επιλογη.
ο χωρος μου ειναι 15 τετραγωνικα αλλα δυστυχως μακροστενος(5χ3 περιπου) με αποτελεσμα το σημειο ακροασης να ειναι στα 4,5 μετρα.Σκεφtομαι εντονα την αντικατασταση των quad(που υστερουν στο χαμηλο) με ηχεια δαπεδου αλλα τα λυπαμαι παρα πολυ να τα δωσω(γιατι στις μεσαιες και ψηλες ειναι εξαιρετικα ξεκουραστα). Για να μην τα δωσω λοιπον σκεφτομουνα την προσθηκη sub........

Reaction score
3
Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ SUB ΓΙΑ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ο χωρος μου ειναι 15 τετραγωνικα αλλα δυστυχως μακροστενος(5χ3 περιπου) με αποτελεσμα το σημειο ακροασης να ειναι στα 4,5 μετρα.Σκεφtομαι εντονα την αντικατασταση των quad(που υστερουν στο χαμηλο) με ηχεια δαπεδου αλλα τα λυπαμαι παρα πολυ να τα δωσω(γιατι στις μεσαιες και ψηλες ειναι εξαιρετικα ξεκουραστα). Για να μην τα δωσω λοιπον σκεφτομουνα την προσθηκη sub........

πιθανοτατα σε κανα χρονο να μετακινηθω σε αρκετα μεγαλθτερο χωρο και καλυτερης διαμορφωσης.....

Reaction score
7.089

για 15 τετραγωνικα και με τα συνηθη ακουσματα μια χαρα ειναι τα 11αρια,μπορω να σου πω οτι η προσθηκη υπογουφερ στον συγκεκριμενο χωρο περισσοτερο θα δημιουργησει προβλημα παρα θα βοηθησει. Στη θεση σου θα δοκιμαζα ισως καποιο μικρο δαπεδου ή καποιο μεγαλυτερο ηχειο βασης αλλα σε καμια περιπτωση υπογουφερ.Αν εχεις φιλους που ασχολουνται και μπορουν να σε δανεισουν καποια αναλογα ηχεια να δεις αν εχεις ουσιαστικη διαφορα καντο.Ποια ενισχυτικα εχεις? ειπες προ-τελικο rotel,ποια μοντελα ? μηπως να εκανες καμια διπλοενισχυση στα 11αρια? θελω να πω μηπως ειναι λιγος τελικος και νομιζεις οτι δεν κανουν τα ηχεια? για ψαξτο λιγακι αλλα στα 15 τετραγωνικα ξεχνα το υπογουφερ

Reaction score
0

Συνηγορω και εγω για το REL .Eιναι καταπληκτικο σε μουσικη.Το χρησιμοποιω γεμιζοντας τα KEF XQ40 προς τα κατω με συχνοτητα αποκοπης τα 46HZ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508