ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ SUB

Reaction score
0
Καλημερα. εχω ενα θεματακι σχετικα με τη συνδεση του subwoofer με τον ενισχυτη. Εχω το sub της roister και τον ενισχυτη denon 1910. Το προβλημα ειναι οτι το sub δυο εισοδους (ασπρο-κοκκινο) ενω ο denon εχει μια εισοδο για sub. Σε αυτη την περιπτωση τι κανω? Ενας φιλος ειναι στην ιδια φαση και εχει συνδεσει τον ενισχυτη με την μια απο τις 2 υποδοχες του woofer. Υπαρχει κανενα προβλημα αν το συνδεσω ετσι?

Reaction score
10
Συνηθως το λευκο input, εκτος απο left ειναι και mono.

Υπαρχει ομως και η λυση ενος καλωδιου Sub-Y :
Mονο RCA απο τον ενισχυτη, σε διπλο RCA ( λευκο-κοκκινο ) στο Sub.

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ SUB

Καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις.Για να πω την αληθεια το manual των roister καπου το εχω καταχωνιασει(ελπιζω οχι στα σκουπιδια):111: και δεν το βρισκω. Θα υπαρχει καμια διαφορα αποδοσης αν συνδεσω το sub με τον ενισχυτη με μονό σε μονό, απ'οτι μονο-διπλο?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ SUB

Θα υπαρχει καμια διαφορα αποδοσης αν συνδεσω το sub με τον ενισχυτη με μονό σε μονό, απ'οτι μονο-διπλο?
Κανονικα οχι, αλλα αυτο εξαρταται απο το sub.
Κανε ενα τηλ. στην αντιπροσωπια να σου πουν.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ SUB

Συνηθως το λευκο input, εκτος απο left ειναι και mono.
Ναι συνήθως όταν έχουμε ένα μόνο κανάλι το συνδέουμε στο left - άσπρο

Reaction score
13

Φίλε μου, αν ο ενισχυτής σου διαθέτει εξόδους προενίσχυσης(pre outs), δοκίμασε και το εξής:
Με καλώδιο rca συνδέεις τις ΕΞΟΔΟΥΣ του ενισχυτή στις ΕΙΣΟΔΟΥΣ του σαμπγούφερ. Επιπλέον, ρυθμίζεις τα ηχεία στον ενισχυτή ως LARGE. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως ένας πιο ισορροπημένος ήχος, το σαμπ δεν δείχνει να παίζει ''αποκομμένο'' από τα ηχεία (το οποίο συμβαίνει εάν το συνδέσεις στην έξοδο sub out του ενισχυτή) και γενικά μοιάζει να ''εξαφανίζεται'' το σαμπ στον χώρο. Το ίδιο καλό αποτέλεσμα παίρνεις αν συνδέσεις το σαμπ με κοινό καλωδιο ηχείων στις εξόδους ηχείων του ενισχυτή.

Reaction score
0
έχω ακούσει και εγώ ότι μπορείς να συνδέσεις ένα μόνο καλώδιο και να κάνεις τη δουλειά σου, παρόλα αυτά αν θες πήγαινε στα Mediamarkt (δεν είναι διαφήμιση εγώ απλά εκεί βρήκα αυτό που έψαχνα), και βρες ένα καλώδιο αρσενικό rca σε δύο αρσενικά rca και θα είσαι μια χαρά.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ SUB

έχω ακούσει και εγώ ότι μπορείς να συνδέσεις ένα μόνο καλώδιο και να κάνεις τη δουλειά σου, παρόλα αυτά αν θες πήγαινε στα Mediamarkt (δεν είναι διαφήμιση εγώ απλά εκεί βρήκα αυτό που έψαχνα), και βρες ένα καλώδιο αρσενικό rca σε δύο αρσενικά rca και θα είσαι μια χαρά.

Κι εγώ έχω την ίδια απορία. Στο manual του earthquake supernova δείχνει ότι η σύνδεση πρέπει να γίνει με το καλώδιο που λέει ο ctsit. Δηλαδή μονό rca που βγάζει σε διπλό. Τώρα τι να πω; Όσες φορές ρώτησα μου είπαν να συνδέσω με μονό rca το sub στον ενισχυτή. Έτσι το έκανα και πριν με το klipsch rd10d που είχα. Ποιο είναι το σωστό τελικά; Μήπως έχει καλύτερη απόδοση με το διπλό rca;;; :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Κάποιες εταιρίες δίνουν μια τόνωση +6db όταν συνδεθεί με διπλό rca.Αν ισχύει και στην δική σας περίπτωση θα το λέει το manual.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

επειδη τα (μικρα) σαμπ εχουν κερδος οταν τα ταιζουμε σημα και στις 2 εισοδους καντε το ετσι.Αν τωρα εχετε κανα γομαρι δεν ειναι αναγκη για κατι τετοιο(συνηθως)

Reaction score
0

επειδη τα (μικρα) σαμπ εχουν κερδος οταν τα ταιζουμε σημα και στις 2 εισοδους καντε το ετσι.Αν τωρα εχετε κανα γομαρι δεν ειναι αναγκη για κατι τετοιο(συνηθως)

Θα δοκιμάσω να το συνδέσω και στις 2 εισόδους. Αφού το λέει το manual θα είναι καλύτερα... :136:
Thanks για τις απαντήσεις παιδιά. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89