ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Infocus 4805

Reaction score
0
Γεια χαρα! Εχω τον 4805 συνδεμενο μεσω 10-μετρου s-video (εν αναμονη component καλωδιων) με δορυφορικο δεκτη. Παρατηρω οτι οταν βλεπω πχ ειδησεις στο ALTER και στο πανω μερος της οθονης τρεχει καποιο μηνυμα (με μεγαλους χαρακτηρες, οχι σαν τις ψειρες των διαφημισεων τραπεζων που τρεχουν στο κατω μερος και δε διαβαζονται με τιποτα) τοτε καποιες φορες το μηνυμα διαβαζεται σωστα ενω καποιες αλλες εμφανιζεται pixelation (αν το χαρακτηριζω σωστα) και τα γραμματα "τρεχουν" εμφανως αλλοιωμενα και δεν διαβαζονται. Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω το φαινομενο αυτο ειναι σχετικο με το χρωμα του background. Εχω την εντυπωση οτι συμβαινει οταν τα ασπρα γραμματα τρεχουν σε σκουρο φοντο ενω με ανοιχτοχρωμο φοντο δεν υπαρχει προβλημα - πρεπει να το τσεκαρω ξανα. Απλα σκεφτομαι αν υπαρχει προβλημα με το κυκλωμα Faroudja του προβολεα μου, δε θα 'πρεπε τα γραμματα να "τρεχουν" ομαλα και να ειναι ευαναγνωστα σε ολες τις περιπτωσεις?

Reaction score
51
Πριν βγάλεις κάποιο αρνητικό συμπέρασμα για τον αξιολογότατο 4805, θα έλεγα να περιμένεις να συνδέσεις το component και να δεις αν υπάρχει ακόμα το πρόβλημα........

Δοκίμασε να δεις αν εμφανίζεται και σε ταινίες (που το σήμα είναι πολύ καλύετρο και με λιγότερασ προβλήματα.........)
Πάντως αποκλείω στον εαυτό μου να κρίνω τον προβολέα με τηλεοπτικό σήμα (δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο μέσο.............) :roll: :wink:

Αααα......δοκίμασε και κάτι (με την υπάρχουσα σύνδεση.....) Όταν ξαναδείς το αντίστοιχο φαινόμενο, δοκίμασε στιγμιαία να κλείσεις-ανοίξεις τον δέκτη σου μήπως και δεις βελτίωση............ :roll: :wink:

Reaction score
53
Εχω τον ίδιο προβολέα με σύνδεση component.
Δεν έχω κανένα παρόμοιο πρόβλημα!

Reaction score
1
Αυτό είναι κλασσικό παράδειγμα προβληματικού deinterlacing.
Αυτό θα φύγει όταν τροφοδοτήσεις τον προβολέα με progressive component.

Το θέμα όμως είναι κατα πόσο έχεις τηλεοπτικό δέκτη με component output.
Υπάρχουν κάποιοι δορυφορικοί και κάποια HDD Recorders με component output.

Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται και σε κανονικές TV όταν παίρνουν σήμα από HTPC και δεν ρυθμιστεί σωστά το deinterlacing.

Reaction score
51
Μηπως ειναι rainbow...?
Θεμιστοκλή προς στιγμήν πέρασε κι εμένα από το μυαλό μου αυτή η σκέψη....... :roll:
Κάτι τα λευκά γράμματα, κάτι το σκούρο φόντο.............

Ας τον συνδέσει πρώτα με component ο Νίκος και βλέπουμε!! :roll: :wink:

Reaction score
53
Δεν έχω δέκτη (ακόμη)!!
Το συνδέω με DVDr Sony και Primare DVD30!
(Πάντως η απόδοση με component έίναι πολύ καλή).
Για δορυφόρο σε HD εκπομπή δεν νομίζω να ανεβάζει ανάλυση τέτοια! :(

Reaction score
0
Ευχαριστω! Το DVDr ή το Primare εχουν progressive εξοδο? Ο δεκτης μου βγαζει 576i και σκεφτομουνα μηπως η λυση ειναι το progressive σημα που μπορει να δινει καποιο απο αυτα.

Reaction score
51
Νίκο τα DVDr δίνουν progressive PAL σίγουρα (πρόσεχε μόνο μην είναι κάποιο πολύ οικονομικό που έχει εισαχθεί πριν από 1 χρόνο πχ και το οποίο μπορεί μεν να είναι progressive αλλά όχι PAL (αλλά σε NTSC)

Επέλεξε κάποιο που να έχει οπωσδήποτε έξοδο συνιστωσών......... :roll: :wink:

Reaction score
0
Thanks για τη συμβουλη. Το progressive σημα θα φερει βελτιωση δηλαδη σε αυτον τον τομεα? Ετσι ομως, δεν χανω την αναμιξη του Faroudja???

Reaction score
53
Ευχαριστω! Το DVDr ή το Primare εχουν progressive εξοδο?  Ο δεκτης μου βγαζει 576i και σκεφτομουνα μηπως η λυση ειναι το progressive σημα που μπορει να δινει καποιο απο αυτα.
Εχουν progressive!
Πάντως προσπάθησε για component!!

Reaction score
51
Thanks για τη συμβουλη. Το progressive σημα θα φερει βελτιωση δηλαδη σε αυτον τον τομεα? Ετσι ομως, δεν χανω την αναμιξη του Faroudja???
Σωστά Νίκο.
Στο DVDr (είτε στο πίσω μέρος με διακοπτάκι είτε μέσα στο μενού του) θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις σε p ή i
Οπότε θα δεις πια από τις δύο περιπτώσεις θα παίξει καλύτερα........

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.653
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale