ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

Reaction score
0
Καλημέρα και καλή σαρακοστή!!καταρχήν συγχαρητήρια για το site τόσο ως προς την πληροφόρηση στα δρώμενα της οπτικοακουστικής και όχι μόνο όσο και στις λύσεις που δίνεται!!Θα ήθελα την βοήθεια σας για την δημιουργία ενός ευέλικτου home cinema… και τι εννοω.Εχω ένα χώρο 60 τμ. Υπάρχει τηλεόραση Panasonic TX-L42UE με την προυποθεση στο μελλον και μιας 3d TV . Η εγκατάσταση για τον ήχο που έχει κάνει ο ηλεκτρολόγος εκτός από τον συγκεκριμένο χώρο έχει προσθέσει και δυο υποδοχές ηχείων στα 2 μπάνια από ένα στο καθένα .Έτσι θέλω ένα home cinema το όποιο να αποτελείται από τα εξής :
1) Έναν διζωνικό ενισχυτή 5.1 η 7.1 για να μπορώ να απολαμβάνω την ταινία χωρίς να ακούγεται στα μπάνια ,
2) Σύστημα ηχείων 5.1 η 7.1 ,
3) Συσκευή DVD/BD PLAYER
ή media box ( το όποιο θα υποστηρίζει σχεδόν τα περισσότερα format video και θα μπορώ μέσω ΕΤΗΕRΝΕΤ να μεταφέρω και να βλέπω ταινίες καθώς και να το μεταφέρω και στην τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας και γενικότερα σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή η στον Η/Υ )
Στην ερευνά αγοράς που έχω κάνει έχω βρει τα ακόλουθα : Eνισχυτή Yamaha RX-V567, Pioneer VSX-920. Σετ 5.1 ηχείων Yamaha NS-P270 , Συσκευή DVD/BD PLAYER LG BX580 , media box WESTERN DIGITAL WDBAAP0000NBK-EESN TV HD NETWORK MEDIA PLAYER LIVE .

Από τα παραπάνω καταλαβαίνεται ότι το διαθέσιμο budget δεν ξεπερνά τα 800€ .θα ήθελα την γνώμη σας και τις προτάσεις σας.ευχαριστω όσους απαντήσουν

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες στο AVsite!!

Με αυτά που βλέπω να έχεις διαλέξει, νομίζω ότι πλησιάζεις τα 900 €. Μην ανέβεις τόσο σε ενισχυτή. Ο Pioneer VSX-820 είναι περί τα 100€ φθηνότερος, και σου παρέχει τη συνατότητα δεύτερης ζώνης που σε ενδιαφέρει. Χρειάζεται μόνο προσοχή στν αντίσταση των ηχείων της δεύτερης ζώνης που πρέπει να είναι τουλάχιστον 6Ω, μια και το σετ ηχείων που διάλεξες είναι και αυτά 6ωμα.

Επίσης, θα σου πρότεινα να αποφύγεις το LG. Δεν έχουν και την καλύτερη φήμη στην αγορά, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα. Θα σε ενδιέφερε μια συσκευή 2 σε 1, όπως το Dune B1? Και καλύτερο σαν BR player είναι, και παίζει τα περισσότερα, αν όχι όλα τα είδη αρχείων από δίκτυο.

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

φίλε Γιάννη σε ευχαριστω για την απαντηση και τις πληροφορίες.Για ενισχυτή προτιμω τον Pioneer VSX-920 μονο και μονο επειδή έχει ETHERNET οποτε σε μελλοντική χρηση ισως να είναι πιο χρήσιμος.Οσο για τον Β1 μαλλον εχεις δίκιο διοτι οπως ανάφερες ειναι 2 σε 1.Για την 2η ζωνη την οποια θα χρησιμοποιώ στα μπάνια σκέφτομαι για ηχεία αυτοκινητου οχι κατι ιδιαίτερο διοτι με την υγρασία δεν νομίζω να αντέχουν αρκετά!

Reaction score
152

νομιζω οτι το εθερνετ το εχει μονο για ραδιοφωνο και τιποτα αλλο...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Για την 2η ζωνη την οποια θα χρησιμοποιώ στα μπάνια σκέφτομαι για ηχεία αυτοκινητου οχι κατι ιδιαίτερο διοτι με την υγρασία δεν νομίζω να αντέχουν αρκετά!
Θα έλεγα να το ξανασκεφτείς γιατί τα ηχεία αυτοκινήτου είναι 4Ω και μπορεί να ζορίζεται ο ενισχυτής.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις σας.Εχετε δίκιο θα πρέπει να αποφύγω τα ηχεία αυτοκινήτων . Μάλλον καταλήγω στον dune max που είναι λιγάκι ακριβότερος κατά 100€ αλλά κάνει παπάδες!!!Τέλος έχω μια τελευταία ερώτηση ο 420 από ότι είδα υποστηρίζει και αυτός 2 ζώνη???Στο manual του vsx-820 όσο και του vsx-420 ( σελ.26 ) αναφέρει πως χρειάζεται ξεχωριστός ενισχυτής για την 2η ζώνη. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Reaction score
0

Αν όχι τότε μήπως να επιλέξω τον 420 για ένα δεύτερο μικρότερο σύστημα λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα χρειαστεί 3D?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Στο manual του vsx-820 όσο και του vsx-420 ( σελ.26 ) αναφέρει πως χρειάζεται ξεχωριστός ενισχυτής για την 2η ζώνη. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Μα είναι πεντακάναλος ο 820, και λέει οτι βγάζει προενίσχυση για sub και surround back.
Δεν νομίζω οτι κάνει για αυτό που θέλεις.

Reaction score
0

τι εννοεις οτι δεν κανει ο 820 για αυτο που θελω?Για 2η ζωνη στα μπανια?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Re: Απάντηση: ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

Μα είναι πεντακάναλος ο 820, και λέει οτι βγάζει προενίσχυση για sub και surround back.
Δεν νομίζω οτι κάνει για αυτό που θέλεις.
Εδώ φαίνεται ότι ο 820 βγάζει έξοδο και για ζώνη Β...:203:

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-820-K/index.html

Δείτε την πίσω πλευρά.

Reaction score
0

συγγνώμη κιόλας αν γίνομαι κουραστικός απλά φοβάμαι μην αγοράσω κάτι το όποιο δεν κάνει για αυτό που θελω.Ευχαριστω

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

τι εννοεις οτι δεν κανει ο 820 για αυτο που θελω?Για 2η ζωνη στα μπανια?

Δεν είδα κάπου να λέει Multizone Output Assignable Rear-Channel Amplifiers όπως πχ αυτός.Δες εκει που γράφει Audio Connectivity Features.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

Εδώ φαίνεται ότι ο 820 βγάζει έξοδο και για ζώνη Β...:203:

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-820-K/index.html

Δείτε την πίσω πλευρά.

Γιάννη μου η έξοδος αυτή είναι για surr back ή front height .
Δηλαδή εκτός του ότι χρειάζεται εξωτερικό τελικό ενισχυτή , θα παίζει μόνο την πληροφορία για τα surr back ή front height κανάλια .

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

Γιάννη μου η έξοδος αυτή είναι για surr back ή front height .
Δηλαδή εκτός του ότι χρειάζεται εξωτερικό τελικό ενισχυτή , θα παίζει μόνο την πληροφορία για τα surr back ή front height κανάλια .
Νίκο, διαβάζοντας το manual του 820, σελ.18-20, είναι κανονικές έξοδοι ηχείων, αλλά δεν είναι assignable. Παίζουν δηλαδή ότι και το σετ Α των ηχείων. Υπάρχει μάλιστα επιλογή να παίζουν τα Α, τα Β, τα Α+Β ή κανένα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

Νίκο, διαβάζοντας το manual του 820, σελ.18-20, είναι κανονικές έξοδοι ηχείων, αλλά δεν είναι assignable. Παίζουν δηλαδή ότι και το σετ Α των ηχείων. Υπάρχει μάλιστα επιλογή να παίζουν τα Α, τα Β, τα Α+Β ή κανένα.

Sorry, για να καταλάβω.

Ο φίλος μας θέλει απλώς ήχο και στα μπάνια ή ταινία στο σαλόνι και πχ ραδιόφωνο στα μπάνια?

Οτι και να θέλει χρειάζεται αλλον εναν ενισχυτή.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

Αρμόδιος να μας απαντήσει είναι ο ίδιος. Αν θέλει ήχο και στα μπάνια, τότε καλύπτεται και με τον 820, αν θέλει να έχει διαφορετικό πρόγραμμα σε κάθε χώρο, τότε δεν....

Βέβαια ο ενισχυτής που προτείνεις είναι μακράν καλύτερος, έλαβα όμως υπ' όψιν το περιορισμένο μπάτζετ του φίλου.

Reaction score
0

Νικο θελω το εξης οταν παιζει μουσικη να ακουγεται και στα μπανια οταν ομως παιζει ταινια τοτε στα μπανια να μην ακουεται τιποτα . Νομιζω οτι μπορει να γινει με τους παραπανω ενισχυτες.Με λιγα λογια κ να μην σας κουραζω μουσικη παντου ,ταινια μονο στο κυριο δωματιο .

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Βέβαια ο ενισχυτής που προτείνεις είναι μακράν καλύτερος, έλαβα όμως υπ' όψιν το περιορισμένο μπάτζετ του φίλου.
Δεν τον προτείνω , απλό παράδειγμα.

Νικο θελω το εξης οταν παιζει μουσικη να ακουγεται και στα μπανια οταν ομως παιζει ταινια τοτε στα μπανια να μην ακουεται τιποτα . Νομιζω οτι μπορει να γινει με τους παραπανω ενισχυτες
Ναι γίνεται ,αλλά με αλλον εναν ενισχυτή .

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΥΕΛΙΚΤΟ HOME CINEMA

Aπό το μανιουαλ του 820:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads