Είμαι ένας audiophile!... Αλήθεια σας λέω...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αν με ξαναπείς χαϊεντά, να σου τρυπήσουν τις μεμβράνες με αναμμένο πούρο, ρε, που μου πήρες δυό τελάρα από την ψαραγορά, τα έβαλες το σαλόνι και μας κάνεις τον καμπόσο. Αχχ, ας όψεται εκείνο το άγιο κορίτσι, που σε παντρεύτηκε, και τώρα υπομένει τα υπερφίαλα καπρίτσια σου, αντί να σε στέλνει τετράκις ημερησίως στου Μαρινόπουλου, να ψωνίζεις μουστάρδες. Παλιοντιγκιταλοχλιμήτζουρα!
Θες να μικησουμε για αγια κοριτσια?
Οχι, θες? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.590
Ο όρος χαΙεντάς είναι ένας τίτλος.
Θα έπρεπε κανονικά να δίδεται μόνο από τη βασίλισσα της Αγγλίας ή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Διαφορετικά μιλάμε για αυτοαποκαλούμενους χαΙεντάδες,
Το ίδιο ισχύει και με την μουσική. Υπάρχουν οι αυτοαποκαλούμενοι συνθέτες και στιχουργοί, αυτοί δηλαδή που έβγαλαν ένα η δύο εμπορικά σουξέ για τα μαγαζιά της νύχτας.

Reaction score
3.590
Οι φίλοι της μουσικής και οι φίλοι των στερεοφωνικών έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης . Το μαγαζί με τους δίσκους στο μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Οι μεν πρώτοι ψάχνουν να βρουν συγκεκριμένες μουσικές εκτελέσεις ενώ οι δευτεροι ψάχνουν τις ηχογραφήσεις με την καλύτερη ποιότητα ηχογράφησης και την υψηλότερη δυνατή δειγματοληψία ηχογράφησης.
.
Αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά.

Reaction score
2
Δεν είναι απαραίτητο το 1ο να αναιρεί το 2ο και το ανάποδο.
Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους, με τεράστια δισκοθήκη οι οποίοι επιλέγουν ΚΑΙ την ποιότητα εγγραφής ΚΑΙ τη μουσική εκτέλεση.
Έχουν φέρει δίσκους από το εξωτερικό, τους έχουν ακριβοπληρώσει για να έχουν και τα δύο.

Α! Όταν λέω τεράστια δισκοθήκη το εννοώ. Όταν πηγαίνω για να ακούσουμε τους δίσκους που έχουμε πάρει αμφότεροι νοιώθω πολύ μικρός και ποσοτικά και ποιοτικά!

Reaction score
3.590
Αντώνη δεν είναι πολλοί, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα.
Ρώτησε τον Ν. Κενελλόπουλο του 984 και θα δεις. Νομίζεις ότι ενδιαφέρετε τόσο πολύ για τα μηχανήματα όσο εμείς οι άρρωστοι ? Μπορεί να ακούει MP3 υψηλής ανάλυσης, αλλά γνωρίζει τα παντα για τη μουσική εκτέλεση που ακούει κάθε φορά.

Εμεις ακούμε μόνο τα κακά της ηχογράφησης μέσω των μηχανημάτων και ποτέ τα καλά. Αυτό δεν μας ευχαριστεί και δεν μας αφήνει να απολαύσουμε την ίδια τη μουσική. Οσα περισσότερα γνωρίζεις για τα στεριοφωνικά τόσο το χειρότερο είναι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντώνη δεν είναι πολλοί, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα.
Ρώτησε τον Ν. Κενελλόπουλο του 984 και θα δεις. Νομίζεις ότι ενδιαφέρετε τόσο πολύ για τα μηχανήματα όσο εμείς οι άρρωστοι ?
Τώρα μπορεί και να έχεις πέσει στην περίπτωση. Από κάπου έμαθα ότι ο συγκεκριμένος κύριος το έχει για τα καλά το σκουλήκι της σωστής αναπαραγωγής. :wink:

Reaction score
3.590
Πάρτε λένε τώρα διακοπτικούς ενισχυτές με Tripath τσιπάκια .... για να ακούτε καλύτερα ...
Ε ρε ξήλο που θέλουμε !!!

Reaction score
3.590
Η αντίληψη της σωστής αναπαραγωγής, κατά τον Νίκο Κανελλόπουλο, μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας.
Δεν θα εκπλαγώ καθόλου άμα μάθουμε ότι έχει έναν ενισχυτή της Rotel ή της NAD με ηχεία της Β&W ή της Boss . Σταθερές αξίες.

Reaction score
2
"Μπορεί να ακούει MP3 υψηλής ανάλυσης…"

Ναι! Γιατί αν άκουγε ΜΡ3 χαμηλής ανάλυσης, δεν θα αναγνώριζε την εκτέλεση!
Τότε να δεις πως θα ψαχνόταν ο άνθρωπος για ποιότητα, για σωστή αναπαραγωγή κ.λ.π.

Απλά τα δοκίμασε, είδε που είχε νόημα η συμπίεση και ακολούθησε πια αυτή την οδό συμπίεσης.
Αν δε τα δοκίμασε, κάποιος του το «σέρβιρε» έτοιμο και έγινε αποδεκτό πλήρως από εκείνον, γιατί το είχε δοκιμάσει ο «σερβιτόρος».

Καταλήγουμε ότι κάποιος, έτσι ή αλλιώς, έκανε τις δοκιμές για το τελικό αποτέλεσμα.

Reaction score
3.590
Ο συγκεκριμένος είναι γνώστης της μουσικής. Και από φτηνό ραδιόφωνο να άκουγε θα μπορούσε να καταλάβει ποιος είναι αυτός που παίζει το πρώτο βιολί στην ορχήστρα.

Reaction score
5
Έχω βρεθεί σε συμμαζώξεις hiendάδωv στην Αγγλία, όταν για κάποια φεγγάρια είχα έναν κολλητό 'άρρωστο'. Και επειδή μιλάμε για Αγγλία, και ο μέσος κόσμος έχει λεφτά περισσότερα από εδώ, ο καθείς από τους παρευρισκομένους είχε συστήματα εκατοντάδων χιλιάδων λιρών. Ε λοιπόν κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος από τον ήχο, κανείς μα κανείς δεν μπορούσε να απολαύσει ούτε 1 λεπτό μουσικής χωρίς να κάνει διάφορα σχόλια περί των χαμηλών, υψηλών, μεσαίων ή χρονισμού, αφήστε που προσέφεραν αμέσως και λύσεις του στυλ "βάλε ένα μαγνητάκι κάτω από το δεξί πόδι της ντουλάπας σου για να βελτιωθεί το μπάσο" και άλλα τέτοια. Είχαν μεγάλες δισκοθήκες, που δεν είχαν ακούσει ποτέ, δεν ήξεραν και πολλά από ιστορία ή δημιουργία μουσικής, μιας και οι περισσότεροι δεν ήξεραν μουσική και άκουγαν συνέχεια τους γνωστούς 5-10 δίσκους (CD/βινύλιο/SACD/DVD audio) απλά και μόνο για να συγκρίνουν συστήματα.
Ήταν δηλαδή μια άσκηση του στυλ "εγώ κ@τουράω μακρύτερα από εσένα, γιατί έχω ακριβότερα μηχανήματα".
Η πλειονότητα έτσι είναι. Γενικά οτιδήποτε δείχνει ψύχωση με κάτι, κρύβει άλλα πραγματικά προβλήματα.
Και τέλος είναι γεγονός ότι κανείς μα κανείς πετυχημένος/ταλαντούχος/ιδιοφυΐα μουσικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ hi-end συστήματα στο σπίτι του (και ας έχει τα λεφτά να τα αγοράσει, γιατί πολλοί δεν έχουν)...ενώ αντίθετα αποτυχημένοι μουσικοί που δεν είχαν το ανάλογο ταλέντο και έγιναν μηχανολόγοι ή οτιδήποτε άλλο είναι συνήθως hiendάδες...βάζουν και ακούν συναυλίες στο αξίας 10000 λιρών CD transport τους με απωθημένο να έπαιζαν σε γκρουπάκι και να τους απωθέωναν οι μικρούλες...
Ψυχανάλυση τέλος :D

Reaction score
1
ενας απλος τροπος για να βρειτε σε ποια κατηγορια βρισκεστε ( μηχανακιας :) `η μουσικοφιλος) ειναι ο εξης:
προσπαθειστε να σκεφτειτε, τις τελευταιες 10-15 μερες, ας πουμε, ποσα σιντι `η δισκους ακουσατε και τι νιωσατε???
δεν θα κλεψετε ομως!!!!

Reaction score
3.590
Εγώ είμαι φανατικά άρρωστος μηχανάκιας και το γνωρίζω.
Επίσης φανατικός DIYer με πάθος στα αναλογικά ηλεκτρονικά.

Η θεραπεία έρχεται όμως σιγά σιγά. Το χρωστάω στην κλασσική κιθαρα μου Jose Ramirez 5E και στο δάσκαλό μου για τα ιδιαίτερα μαθήματα των 5 τελευταίων ετών.

Η μόνη θεραπεία είναι να παίζετε εσεις οι ίδιοι μουσική.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ήταν δηλαδή μια άσκηση του στυλ "εγώ κ@τουράω μακρύτερα από εσένα, γιατί έχω ακριβότερα μηχανήματα". Η πλειονότητα έτσι είναι. Γενικά οτιδήποτε δείχνει ψύχωση με κάτι, κρύβει άλλα πραγματικά προβλήματα. Και τέλος είναι γεγονός ότι κανείς μα κανείς πετυχημένος/ταλαντούχος/ιδιοφυΐα μουσικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ hi-end συστήματα στο σπίτι του (και ας έχει τα λεφτά να τα αγοράσει, γιατί πολλοί δεν έχουν)...ενώ αντίθετα αποτυχημένοι μουσικοί που δεν είχαν το ανάλογο ταλέντο και έγιναν μηχανολόγοι ή οτιδήποτε άλλο είναι συνήθως hiendάδες...βάζουν και ακούν συναυλίες στο αξίας 10000 λιρών CD transport τους με απωθημένο να έπαιζαν σε γκρουπάκι και να τους απωθέωναν οι μικρούλες...
Ψυχανάλυση τέλος :D
Άκη συγχώρεσέ με αλλά με μια συνάντηση που είχες με 5 μ@λ@κες είσαι εντελώς ακατάλληλος για να βγάζεις τέτοιου είδους συμπεράσματα για όσους ασχολούνται με το λεγόμενο hi end και την σωστή αναπαραγωγή ήχου. Ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις μην το κοροϊδεύεις.

Κάτι που πρέπει να ξέρεις είναι ότι οι πιο τρελοί με τον ήχο δεν ασχολούνται ούτε με μαζώξεις, ούτε με forum ούτε με τους άλλους γενικά. Στην ΄φύση του το σπορ είναι πολύ μοναχικό. Άρα τους γνωρίζεις πολύ σπάνια.

Και σίγουρα οποιοσδήποτε προσπαθεί να τελειοποιήσει κάτι (χόμπυ το λέμε στην συγκεκριμένη περίπτωση) δεν θέλει απαραίτητα και ψυχανάλυση. Με την λογική σου όλοι όσοι μπαινοβγαίνουν σε ένα τεχνικό forum είναι για δέσιμο...

Α, και επειδή κάποτε την είχα κι εγώ την ίδια απορία (γιατί οι πραγματικοί γνώστες της μουσικής δεν ασχολούνται με το hi end), και το έψαξα αρκετά, βρήκα την απάντηση:

- Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει, ήτοι λίγοι έχουν ακούσει σε τέτοια συστήματα για να δουν τι είναι. Οι υπόλοιποι απλά δεν πιστεύουν ότι μπορεί ένα μηχάνημα να παίζει έτσι...

Reaction score
2
Προσωπικά πάλι δεν είχα ποτέ πάθος με τα μηχανήματα.
Η μόνη αλλαγή που έκανα στα τελευταία 9 χρόνια στο σύστημά μου (εκτός του ότι παντρεύτηκα και άλλαξα χώρο) ήταν στο ψηφιακό μου.

Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν όπως έχουν, με μόνη προσθήκη νεότερα μέσα εγγραφής και διάφορα συστήματα παραμετροποίησης ήχου στην εγγραφή.

Κάποιος σίγουρα θα πει «Ρε Αντώνη τι να κάνεις τα νέα μηχανήματα, όταν ΄΄παίζεις΄΄ στο μαγαζί με αυτά?».
Απλά απαντώ ότι άλλο η δουλειά και άλλο η διασκέδαση, για εμένα η μουσική είναι η διασκέδασή μου, το ησυχαστήριό μου, η ερωμένη μου, το φιλαράκι μου που πάντα παίζει στους δικούς μου ρυθμούς και κέφια.
Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, τέλος πάντων.

g.kar.

Είχες δεν είχες πήρες κιθάρα ΜΕ eq (αυτή δεν είναι η 5Ε?).
Ωραίο κομμάτι, πλαστικές χορδές?

Κοίτα να μαζέψεις την προίκα της κόρης και άσε τη μουσική!
Είπαμε, έχουμε κόρες τα κεφάλια μέσα:).

Reaction score
77
Καλά το πληροροφορηθήκατε, είμαι κι εγώ Hi Endάς , ας πούμε.
Διαλέγω πάντα την καλύτερη εκτέλεση για τα αυτιά μου, γιατί ή υπόθεση αυτή έχει πολλά υποκειμενικά στοιχεία, αλλά προσπαθώ να ταιριάξω και την καλύτερη ηχογράφηση. Έχω όλη τη σειρά των Telarc, FIM, Sheffield Lab, Reference Recordings, Chesky κτλ., αλλά και πολλά από τη σειρά Living Presence (τη θυμάστε;).

Πιστεύω πως η καλή μουσική, όποιουδήποτε είδους, πρέπει να ακούγεται και καλά, για να έχει κανείς ολοκληρωμένη τη μουσική απόλαυση. Δεν συμφωνείτε;

Νίκος Κανελλόπουλος
Αθήνα 984 fm

Υ.Γ. Όσο για τους ενισχυτές μου, κρατάω ακόμη δύο τελικούς μονομπλόκ της Denon (τους 6600), δύο μονομπλόκ του Τσακιρίδη καί ένα σετ προ-τελικού της Technics (σε New Class A) που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα. Όσο για ηχεία, είχα στο παρελθόν πάνελ της Magnepan, τα παλιά B&W 801 (τέρατα), αλλά τα πιο φιλικά για κλασική και τζαζ -που ακούω ως σήμερα- τα Mission 757 (κολώνες).

Reaction score
3.590
Αντώνη, η κιθάρα μου η Jose Ramirez 5E δεν έχει equalizer. Είναι του 1985. Σήμερα δεν παράγεται πλέον το μοντελο 5Ε γιατί ήταν το μοναδικό μοντέλο της σειρας E που φτιαχνότανε αποκλειστικά από τον οίκο Ramirez και όχι από συνεργαζόμενους κατασκευαστές . Σήμερα το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς Ε (Estudio) είναι το 4Ε. Ολα τα μοντέλα E κατασκευάζονται πλέον από εξωτερικούς συνεργάτες κάτω από την εποπτεία της Αμαλίας Ramirez, της κορης του αποθανόντος κ. Ramirez.

Το μοντέλο 5Ε είναι της σειράς Estudio

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αφού καλωσορίσω τον Νίκο τον Κανελλόπουλο και στην κατηγορία μας να πω ότι τέτοιες hi end δισκοθήκες δύσκολα τις βρίσκεις και να προτείνω να γίνει κανένας δανεισμός μέσω του Αθηναίου συνδιαχειριστή μας και φυσικά και καμία συνακρόαση.

Στις δικές μας ακροάσεις δύσκολα ακούμε θέματα κλασικής, (μέχρι στιγμής). Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει ιδιαιτέρως ο Νίκος ο Κανελλόπουλος αφού έχει και την μουσική παιδεία αλλά και την χαϊεντάδικη εμπειρία για να προτείνει τέτοιου είδους μουσικά θέματα. Σπάνιος συνδιασμός ομολογουμένως.

Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι γνωρίζοντας τα κομάτια αυτά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, μπορεί να αποφανθεί ασφαλώς για το αποτέλεσμα κάποιας ακρόασης.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt