Είναι απάτη η ομοιοπαθητική;

Είναι απάτη η ομοιοπαθητική;

• Total voters
    20

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.973
Ψηφίστε, είναι δωρεάν! :)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.527
Δεν ψηφίζω.
Το βασικό ερώτημα είναι: ' Είναι επιστήμη η ομοιοπαθητική;'.
Εφόσον η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι 'Όχι' τότε δεν στέκει το ερώτημα αν είναι απάτη ή όχι η πρακτική που εφαρμόζεται. Επίσης το ερώτημα αν είναι απατεώνας ή όχι ο κάθε ένας που εφαρμόζει κάποια ομοιοπαθητική πρακτική δεν απαντιέται με δημοσκοπήσεις συν ότι απατεώνες θα βρει κανείς σε κάθε επάγγελμα και σε κάθε επιστημονικό πεδίο.
Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να εμπιστευθεί την υγεία του σε όποιον νομίζει. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν καταλαβαίνει τη διάκριση μεταξύ επιστήμης και μη επιστήμης. Πολύ περισσότερο την ώρα του πόνου και σε ότι έχει να κάνει με την υγεία.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ, πριν πάρα πολλά χρόνια, τον πατέρα μου με τρομερά προβλήματα τότε λόγω δισκοπαθειών στην μέση και στον αυχένα. Είχε γυρίσει κάθε γιατρό, μασέρ, χειροπράκτη, ομοιπαθητικό, ότι υπήρχε και δεν υπήρχε, ακόμη και στην Ελβετία είχε φτάσει η χάρη του. Γιατί τα έκανε όλα αυτά; γιατί κυρίως φοβόταν την εγχείρηση που οι γιατροί του έλεγαν ότι ήταν η μόνη λύση αλλά τότε ειδικά η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά ήταν υπολογίσιμη. Θυμάμαι λοιπόν ότι κάποιος του είχε πει για ένα γιατρό στις Φιλιππίνες που έκανε εγχειρήσεις με τα χέρια, χωρίς νυστέρια με μαγικό τρόπο, και έβγαζε από μέσα από τα σώματα καρκίνους και αρρώστιες και ότι άλλο κακό πράγμα είχες μέσα σου. Του είχαν δώσει μάλιστα και μια βιντεοκασέτα όπου έδειχνε τον τύπο αυτόν εν ώρα υπηρεσίας. Ξάπλωνε τον ασθενή σε ένα πάγκο και τον ψηλάφιζε με τα χέρια και φαινόταν τα δάχτυλα να διεισδύουν στο δέρμα και να βγάζει προς τα έξω διάφορα ματωμένα πράγματα, τον καθάριζε όπως έλεγαν....εγώ ήμουν δεν ήμουν δεκαοχτώ χρονών, το τι τράβηξα να τον πείσω ότι αυτά δεν στέκουν και μην κάνει κανένα αστείο και δώσει τα χίλια δολάρια που του έλεγαν τότε να πάει στις Φιλιππίνες δε λέγεται και δεν είμαι σίγουρος αν τον έπεισα τελικά ή αν απλά φοβήθηκε να πάει εκεί.
Το κυριότερο νομίζω πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους λειτουργούς της και βεβαίως γνώση για το τι σημαίνει επιστημονική μέθοδος. Στο άλλο τοπικ φάνηκε καθαρά ότι 'εφόσον εγώ πήγα και με έκανε καλά, και έκανε καλά και τον πιο δίπλα μου που γνωρίζω άρα έχει βάση το όλο θέμα και το πιστεύω και το συστήνω και θα το ξαναδοκιμάσω'. Βάζεις λίγο μέσα και conspiracy theory για τα μεγάλα συμφέροντα των βιομηχανιών και δένει το γλυκό.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.973
Το βασικό ερώτημα είναι: ' Είναι επιστήμη η ομοιοπαθητική;'.

Θα άλλαζα το τίτλο Βασίλη, αλλά επειδή έχουν ψηφίσει μερικά μέλη και είναι αντίθετη η ερώτηση, δεν γίνεται.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.527
Γιώργο, δεν πειράζει, αστό να γίνει κουβέντα, έτσι κι αλλιώς ούτε το ερώτημα που βάζω απαντιέται με δημοσκόπηση, αυτό που θα ήταν ενδιαφέρον να δημοσκοπηθεί είναι το ερώτημα: 'πιστεύετε ότι η ομοιοπαθητική ιατρική είναι επιστήμη' με επιλογές Ναι - Όχι - ΔΞ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.250
Το κυριότερο νομίζω πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους λειτουργούς της και βεβαίως γνώση για το τι σημαίνει επιστημονική μέθοδος. Στο άλλο τοπικ φάνηκε καθαρά ότι 'εφόσον εγώ πήγα και με έκανε καλά, και έκανε καλά και τον πιο δίπλα μου που γνωρίζω άρα έχει βάση το όλο θέμα και το πιστεύω και το συστήνω και θα το ξαναδοκιμάσω'. Βάζεις λίγο μέσα και conspiracy theory για τα μεγάλα συμφέροντα των βιομηχανιών και δένει το γλυκό.

+++

Reaction score
4.485
η ομοιοπαθητική δεν είναι απάτη

οι πλειοψηφία των ομοιοπαθητικών είναι απατεώνες

(7 χρόνια στο Θιβέτ , σεμινάρια από σαμάνους και νηστεία στην έρημο Γκόμπι και γίνεσαι θεραπευτής !!! )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.001
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos