Εγγύηση 3 έτη ή 3.000 ώρες στη λάμπα του Epson TW700;

Reaction score
1
Στο site της Oktabit (επίσημος διανομέας) αλλά και στο e-shop αναφέρεται το εξής: "Εγγύηση: 3 χρόνια για τον προβολέα. 3 χρόνια εγγύηση ή 3000 ώρες ζωής στη λάμπα."

http://www.oktabit.gr/index.asp?omada3=Imaging&omada2=3235&omas=Projectors LCD&show=1&seires=15

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.180018

ενώ στο Πλαίσιο αναφέρει το κλασικό 3 μήνες...

Τελικά τι ισχύει;

Γιατί εάν όντως άλλαξε την πολιτική της η Epson στην εγγύηση της λάμπας αποτελεί βασικότατο λόγο για μένα να επιλέξω το συγκεκριμένο προβολέα (τουλάχιστον εξασφαλίζω ότι δεν θα χάσω στα καλά καθούμενα 300€ για αλλαγή λάμπας!).

Να προσθέσω ότι στον κωδικό της Oktabit αναφέρεται ως κωδικός προβολέα "EPSON VIDEOPROJECTOR MP-TW700 3YS LAMP" όπου το 3YS LAMP για μένα υπονοεί την εγγύηση.

Reaction score
167
600, 700, και 1000 φοράνε την ίδια λάμπα? και η εγγύηση ισχύει και για παλαιότερα αγορασμένους προβολείς ή απο μια ημερομηνία και μετά?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
600, 700, και 1000 φοράνε την ίδια λάμπα? και η εγγύηση ισχύει και για παλαιότερα αγορασμένους προβολείς ή απο μια ημερομηνία και μετά?
Απο οσο γνωριζω-δεν κοβω και το χερι μου-η εγγυηση ισχυει για τον 1000 μονο.
Και ναι, ισχυει απο μια ημερομηνια και μετα...

Reaction score
0
Chief, μια διευκρινιστική ερώτηση σε παρακαλώ.

Πως καταλαβαίνουν αν η λάμπα έχει παίξει 3000 ώρες? Υπάρχει δηλαδή τρόπος να μετρήσουν τις ώρες λειτουργίας?

Reaction score
62

Πως καταλαβαίνουν αν η λάμπα έχει παίξει 3000 ώρες? Υπάρχει δηλαδή τρόπος να μετρήσουν τις ώρες λειτουργίας?
Αν δεν μηδενίζει ο μετρητής του προβολέα μπορούν να δούν. Αν μηδενίζει...στην καλή μας θέληση!!!:cool_11:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Κρυφο μενου?:prof:

Reaction score
1
Μετά από e-mail που στάλθηκε στο e-shop μου απάντησαν (σχεδόν άμεσα) ότι η εγγύηση για τη λάμπα είναι όντως τριετής!

"Αγαπητέ κύριε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η εγγύηση της λάμπας του προϊόντος (PER.180018) EPSON EMP-TW700 είναι τριετής όπως ακριβώς αναγράφετε και στο site μας."

Μάλλον τη Δευτέρα θα το "χτυπήσω"...

Reaction score
0
Μετά από e-mail που στάλθηκε στο e-shop μου απάντησαν (σχεδόν άμεσα) ότι η εγγύηση για τη λάμπα είναι όντως τριετής!

"Αγαπητέ κύριε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η εγγύηση της λάμπας του προϊόντος (PER.180018) EPSON EMP-TW700 είναι τριετής όπως ακριβώς αναγράφετε και στο site μας."

Μάλλον τη Δευτέρα θα το "χτυπήσω"...
Πήρα πριν απο λίγο φίλε μου τηλέφωνο στο e-shop και μου είπανε ότι η εγγύηση γι'αυτο το προιόν δίνεται από την INFOASIST και καλό είναι να κάνω μία ερώτηση και σ'αυτούς-τηλ:210-8099611-.Kαλή η απάντηση από το email αλλά η εγγύηση για να ισχύει πρέπει να δοθεί γραπτώς

Reaction score
1
Και η σχετική απάντηση από την EPSON HELLAS:

"Αγαπητέ κε ......,

σας ενημερώνουμε ότι οι videoprojectors TW-700 διαθέτουν πλέον 3 χρόνια εγγύηση και στη λάμπα ή 3000 ώρες λειτουργίας. Αυτό ισχύει για τους προβολείς με part number V11H244040LW και V11H245040LW αντίστοιχα.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Τεχνική Υποστήριξη EPSON HELLAS."

Πιστεύω ότι πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, μακάρι κάποτε να ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες την ίδια τακτική, αλλά μέχρι τότε η 3ετής εγγύηση για τη λάμπα είναι φοβερό πλεονέκτημα για μένα, άσε που είναι κάτι χειροπιαστό - γιατί σε θέματα εικόνας, κοντράστ, χρωμάτων κλπ υπάρχει υποκειμενικότητα και έχουμε δει πολλές αντικρουόμενες απόψεις.

Πάντως εγώ σήμερα τον παρήγγειλα.

Reaction score
1
Ευχαριστώ.
Πάντως η επιλογή έγινε σχεδόν αναγκαστικά λόγω του μεγάλου zoom (x2,1), ενώ για τον ίδιο λόγο αποκλείστηκε ο SONY AW15, καθώς η μέγιστη απόσταση ανάμεσα στα ηχεία μου επιτρέπει μέχρι 92" διαγώνιο και ο απέναντι τοίχος είναι στα 5 μέτρα, από όπου ο SONY δεν μπορεί να προβάλλει εικόνα μικρότερη από 110" (για τις 92" έπρεπε να τοποθετηθεί στο ταβάνι - λύση που ήθελα να αποφύγω).

Reaction score
0
να κανω μια ερωτηση αν στις 1300 ωρες η φωτεινοτητα ειναι χαλια θα σου αλλαξουν τη λαμπα η θα σου πουν οτι βλεπεται ????(μεχρι να φτασει τις 3000 ωρες)

Reaction score
0
να κανω μια ερωτηση αν στις 1300 ωρες η φωτεινοτητα ειναι χαλια θα σου αλλαξουν τη λαμπα η θα σου πουν οτι βλεπεται ????(μεχρι να φτασει τις 3000 ωρες)[/quote]

Reaction score
1
Πιθανότατα όχι (εξαρτάται από το πόσο θα έχει "πέσει" η λάμπα) αλλά από όσα έχω διαβάσει σε αυτό και σε ξένα φόρα, το πρόβλημα σχεδόν ποτέ δεν είναι η φυσιολογική φθορά της λάμπας αλλά το κάψιμό της.
Οι περισσότεροι (με οποιαδήποτε μάρκα προβολέα) θα ήταν υπερευχαριστημένοι εάν η λάμπα τους διαρκούσε όντως 1.300 ώρες (από τις θεωρητικές 2.000)!
Με την εγγύηση καλύπτεις 100% το ξαφνικό κάψιμο που έχω δει ότι συμβαίνει αρκετές φορές και κάτω από τις 1.000 ώρες.
Και με το λίγο μυαλό που έχω σκέφτομαι ότι εάν οι λάμπες δεν καίγονται τόσο εύκολα, γιατί οι εταιρείες δίνουν τόσο μικρή εγγύηση;
Για τον ίδιο λόγο δεν θα προτιμούσες ένα αυτοκίνητο με 12 χρόνια εγγύηση σε σχέση με κάποιο με μόλις 1;
Γιατί 36 μήνες εγγύηση είναι 12 φορές η συνηθισμένη εγγύηση των 3 μηνών που δίνουν οι εταιρείες στις λάμπες.

Εάν οι εταιρείες κατανοήσουν ότι για τις επιλογές αρκετών από εμάς δεν μετράει αποκλειστικά η εικόνα αλλά σε μεγάλο βαθμό και η υποστήριξη, τότε ίσως αλλάξουν πολιτική προς όφελος του καταναλωτή.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.378
Απάντηση: Εγγύηση 3 έτη ή 3.000 ώρες στη λάμπα του Epson TW700;

Το κακό είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες δρουν και δραστηριοποιούνται με γνώμονα το δικό τους όφελος και όχι του καταναλωτή.

Reaction score
0
Παιδιά, είμαι κι εγώ κάτοχος του EPSON TW1000 και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής όποιον ξέρει.
Λένε οτι η διάρκεια ζωής της λάμπας είναι 1700 ώρες σε bright mode και 3000 σε eco.
Εγώ χρησιμοποιώ πότε το ένα και πότε το άλλο mode. Αυτό πώς το λαμβάνει υπ' όψη του ο μετρητής ωρών, γιατί βλέπω ότι αυτός μετράει τις ώρες κανονικά, ανεξάρτητα απο το mode.

Επίσης, άς υποθέσουμε οτι εγώ τον δουλεύω συνέχεια στο Bright και η λάμπα καεί στις 1700 ώρες που είναι το κανονικό. Τότε, άν πάω στην EPSON και ισχυριστώ οτι, εγώ τον δούλευα σε eco mode κα η λάμπα κάηκε στις 1700 ώρες αντί για τις 3000, τι θα γίνει; Θα μου την αλλάξουν;

Ευχαριστώ

Reaction score
4
Δεν εχει να κανει ο μετρητης με το πιο mode χρησιμοποιεις.
Απλα γραφει τις ωρες που εχει παιξει ο προβολεας.

Reaction score
1
Θυμάμαι να έχω διαβάσει κάπου ότι τις ώρες θέασης σε bright mode (living room κλπ) ο προβολέας τις μετράει διπλές, δηλαδή μετά από δίωρη ταινία σε mode living room ο προβολέας γράφει 4 ώρες!
Μπορείς εύκολα να το τσεκάρεις έτσι κι αλλιώς, δες κάποιο πρόγραμμα σε bright mode και μέτρα πόσες ώρες γράφει ο μετρητής...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.562
Members
38.461
Νεότερο μέλος
georgekriti