Εγκατάσταση Ψευδοροφής πρίν την αγορά προβολέα

Reaction score
0
Επειδή θέλω να φτιάξω ψευδοροφή σε έναν χώρο που σκοπεύω να στήσω έναν βιντεοπροβολέα με μία οθόνη, θα ήθελα να βρω άμεσα μια λύση για την στήριξή του χωρίς να κάνω ζημιά αργότερα. Σκέπτομαι μήπως εγκαταστήσω την βάση του από τώρα, ώστε να βιδωθεί στο ταβάνι και ο γυψοσανιδάς να μου την κατεβάσει όμορφα κάτω από την γυψοσανίδα. Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια φθηνή βάση universal, μιας και δεν έχω αγοράσει ακόμα τον προβολέα. Ο προβολέας που θα πάρω θα είναι της οικονομικής κατηγορίας (μάλλον κάποιος από τους Optoma HD20, Epson TW5500, Panasonic AE4000). Σκέφτομαι να κάνω και μια μικρή εσοχή για μία οθόνη και μήπως είναι καλύτερα να αγοράσω και μια οικονομική οθόνη από τώρα. Έχετε να προτείνετε καμία οθόνη χειροκίνητη ή ηλεκτρική γύρω στις 110" (μέχρι 400-500 ευρώ). Από καλώδια τι χρειάζεται να περάσω, μήπως τα περάσω και αυτά από τώρα. Ένα HDMI και ένα power είναι αρκετά;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Εγκατάσταση Ψευδοροφής πρίν την αγορά προβολέα

Επειδή θέλω να φτιάξω ψευδοροφή σε έναν χώρο που σκοπεύω να στήσω έναν βιντεοπροβολέα με μία οθόνη, θα ήθελα να βρω άμεσα μια λύση για την στήριξή του χωρίς να κάνω ζημιά αργότερα. Σκέπτομαι μήπως εγκαταστήσω την βάση του από τώρα, ώστε να βιδωθεί στο ταβάνι και ο γυψοσανιδάς να μου την κατεβάσει όμορφα κάτω από την γυψοσανίδα. Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια φθηνή βάση universal, μιας και δεν έχω αγοράσει ακόμα τον προβολέα. Ο προβολέας που θα πάρω θα είναι της οικονομικής κατηγορίας (μάλλον κάποιος από τους Optoma HD20, Epson TW5500, Panasonic AE4000). Σκέφτομαι να κάνω και μια μικρή εσοχή για μία οθόνη και μήπως είναι καλύτερα να αγοράσω και μια οικονομική οθόνη από τώρα. Έχετε να προτείνετε καμία οθόνη χειροκίνητη ή ηλεκτρική γύρω στις 110" (μέχρι 400-500 ευρώ). Από καλώδια τι χρειάζεται να περάσω, μήπως τα περάσω και αυτά από τώρα. Ένα HDMI και ένα power είναι αρκετά;
αμα γινεις πιο συγκεκριμενος θα μπορεσω να βοηθησω.........

Reaction score
0
Έχω ένα χώρο 5 x 4,6. Θα εγκαταστήσω ψευδο-οροφή πάχους 12 εκατοστά. Επειδή η γυψοσανίδα θα είναι ενιαία ότι δουλειές είναι πάνω από αυτήν θα πρέπει να γίνουν τώρα. Συγκεκριμένα: - Θα εγκαταστήσω στο μέλλον έναν προβολέα και θέλω να εγκαταστήσω την βάση του από τώρα. Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε κάποια βάση οροφής, την οποία να βιδώσω στην οροφή από τώρα και θα εκτείνεται ως και κάτω από την γυψοσανίδα. Θα ήθελα μια πρόταση για universal βάση projector που να εκτείνεται τουλάχιστον 15 cm. (αν μπορούν τα καλώδια να περνούν μέσα από την βάση και να κατεβαίνουν στον projector ακόμη καλύτερα) - Επίσης θέλω να εγκαταστήσω μία οθόνη προβολής η οποία θα κρέμεται από το ταβάνι και μιας και θα έχω τον γυψοσανιδά τις επόμενες ημέρες, μήπως την αγόραζα από τώρα για να την εγκαθιστούσα μέσα σε μία εσοχή που θα μου φτιάξει. Θα ήθελα μια πρόταση για οθόνη μέχρι 400-500 ευρώ ηλεκτρική ή χειροκίνητη γύρω στις 110" (για απόσταση θέασης 4,5 μέτρα, καλά είναι;). Ότι άλλη πληροφορία που είναι χρήσιμη και την έχω παραλήψει παρακαλώ να μου την ζητήσετε να σας την γράψω. Ευχαριστώ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν και παλι δεν βοηθας ,
1 οι εντασεις (αν ειναι υψηλες) μπορει να σου κουδουνιζουν το νταβανι,
2 λαβε υποψιν οτι δεν θα μεινεις για παντα με αυτον τον προβολεα = ο επομενος δεν θα μπει στην ιδια θεση
3 αν μπορεις στησε τον προβολεα χαμηλα οποτε εχεις ανεση να κανεις οτι θες με μελλοντικα καλωδια
4 αν τελικα βαλεις σανιδες στο νταβανι εξασφαλισε την σωστη εφαρμογη και προσπαθησε να βαλεις
πετροβαμβακα εσωτερικα,
αν αγνοησεις τα πιο πανω θα αρχισεις τις τρυπες -γεμισματα με πολυουρεθανη περιορισμενης διογκωσης

Reaction score
152
διαφωνω....
ειναι η 2η φορα που εχω βαλει ψευδοροφη στον ιδιο χωρο,(σαλονι) και δεν κουδουνιζει τιποτα σε μεγαλες εντασεις.
πετροβαμβακα δεν εχω βαλει...

οθονη στα 400-500ε, ηλεκτροκινητη, θα βρεις και στο πλαισσιο.
ρωτα ομως και σε μερικα πιο εξειδικευμενα μαγαζια,μπας και πετυχεις καλυτερη ποιοτητα...
βαση που ζητας,ψαξε και στο e-bay,για καποιες που εχουν εναλλακτές προεκτασεις.
δεν σου προτεινω να εχουν κουφιο σωληνα για τα καλωδια,αλλα με ποτηροτρυπανο να φτιαξεις στη γυψοσανιδα τρυπες ισα με τις ταπες που βαζουμε στα γραφεια και απο εκει θα πεφτουν τα καλωδια...

καλωδια,παρε τα hdmi 1,4 (χλμ.,υπαρχουν στο εβαυ σε πολυ φτηνες τιμες) για να εισαι future proof...
περνα και 2-3 cat6,γιατι ποτε δεν ξερεις...
ασε και μια ατσαλινα σε προσβασιμο σημειο,καλου κακου,για το μελλον...

Reaction score
0
Μπορώ να τοποθετήσω τον προβολέα στην μία άκρη του δωματίου για να αποφύγω την ψευδο-οροφή; Εκεί να έχω μια βιβλιοθήκη. Δείτε την κάτοψη:

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα με τέτοιου είδους τοποθέτηση;

Μπορείτε να μου προτείνετε με PM κάποια εξειδικευμένα μαγαζιά στην Αθήνα για να κοιτάξω για οθόνη;

Reaction score
152
χλωμο εως πεθαμενο...
εκμεταλευσου την ψευδοροφη για να βαλεις τα καλωδια για τα πισω καναλια σε υπεριψωμενη θεση,απο 1,8 εως και το σημειο να ειναι εφαπτομενα στο ταβανι...
Αληθεια τι ηχεια εχεις/σκεφτεσαι;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Εγκατάσταση Ψευδοροφής πρίν την αγορά προβολέα

διαφωνω....
ειναι η 2η φορα που εχω βαλει ψευδοροφη στον ιδιο χωρο,(σαλονι) και δεν κουδουνιζει τιποτα σε μεγαλες εντασεις.
πετροβαμβακα δεν εχω βαλει...

οθονη στα 400-500ε, ηλεκτροκινητη, θα βρεις και στο πλαισσιο.
ρωτα ομως και σε μερικα πιο εξειδικευμενα μαγαζια,μπας και πετυχεις καλυτερη ποιοτητα...
βαση που ζητας,ψαξε και στο e-bay,για καποιες που εχουν εναλλακτές προεκτασεις.
δεν σου προτεινω να εχουν κουφιο σωληνα για τα καλωδια,αλλα με ποτηροτρυπανο να φτιαξεις στη γυψοσανιδα τρυπες ισα με τις ταπες που βαζουμε στα γραφεια και απο εκει θα πεφτουν τα καλωδια...

καλωδια,παρε τα hdmi 1,4 (χλμ.,υπαρχουν στο εβαυ σε πολυ φτηνες τιμες) για να εισαι future proof...
περνα και 2-3 cat6,γιατι ποτε δεν ξερεις...
ασε και μια ατσαλινα σε προσβασιμο σημειο,καλου κακου,για το μελλον...
πως να κουδουνισει με τα μιραζακια ?

Reaction score
152
Re: Απάντηση: Re: Εγκατάσταση Ψευδοροφής πρίν την αγορά προβολέα

πως να κουδουνισει με τα μιραζακια ?
Sir,how dare you?:427:
Αυριο το χαραμα να ερθετε με δυο μαρτυρες και το μονοβολο σας στο λοφο του Φιλοππαπου για να μονομαχησουμε.....:429::205:

:143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

:126:

Reaction score
19
Μπορώ να τοποθετήσω τον προβολέα στην μία άκρη του δωματίου για να αποφύγω την ψευδο-οροφή; Εκεί να έχω μια βιβλιοθήκη. Δείτε την κάτοψη:

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα με τέτοιου είδους τοποθέτηση;

[/U]Μπορείτε να μου προτείνετε με PM κάποια εξειδικευμένα μαγαζιά στην Αθήνα για να κοιτάξω για οθόνη;
Αρχικα θα σου προτεινα να κοιταξεις αρθρα σχετικα με τους προβολεις, μια εξαιρετικη δουλεια απο τον MaxHeadroom στον τομεα των προβολεων. Πιο ειδικα κοιτα το "Ευθυγραμμηση προβ. με οθονη και ορθη χρηση του lens-shift".

Εννοεις οτι θα φτιαξεις ψευδοροφη αποκλειστικα και μονο για να τοποθετησεις (κρυψεις) τον προβολεα? Αν ναι μαλλον δεν τη χρειαζεσαι. Μπορεις να κατασκευασεις ενα κουτι μονο ή ενα δοκαρι αν θες να περασεις καλωδια κλπ. Παντως οπως σωστα επισημανθηκε μπορει να αλλαξεις προβολεα οποτε η ολη κατασκευη να μην ειναι διαχρονικα χρησιμη. Για να ειναι χρησιμη πρεπει να ειναι ευελικτη.

Υπαρχουν απειροι συνδυασμοι πραγματων τοσο στον οπτικο τομεα οσο και στον ακουστικο που απαιτουν και διαφορετικες κατασκευαστικες προσεγγισεις. Για αυτο το λογο ο Αργυρης ζητησε να γινεις περισσοτερο συγκεκριμενος και εχει δικιο (πχ. αλλη κατασκευη απαιτειται για ηχομονωτικη ψευδοροφη και αλλη για να κρυψεις καλωδια. Το ποιο απο τα δυο χρειαζεσαι εξαρταται και απο τις ηχητικες εντασεις που θα ακους, σημερα και αυριο).

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo