Εγκατάσταση σε νεο διαμέρισμα...

Reaction score
9
Χαιρετώ, και σας συγχαίρω για το site. Είναι φοβερό.
Ο λόγος που γράφω είναι για να ζητήσω την γνώμη σας σχετικά με την εγκατάσταση Home cinema σε νέο διαμέρισμα.
Μιας και το διαμέρισμα είναι γιαπί ακόμα μπορώ να κάνω ότι θέλω.
Η μια θέση ειναι η "TV2" με τα ηχεία στις θέσεις Α έως Δ (Με τα Γ-Δ) πάνω απο το 1.80 λόγω της πόρτας της βεράντας .Η άλλη θέση ειναι η "ΤV" με τα ηχεία περίπου στις θέσεις Γ-Α-Ε-Ζ.Δεν ξερω αν ειναι συνετο να βάλω ηλεκτρονικα κοντα σε κουζινα.

Αυτό που μάλλον θα γίνει είναι η TV2 μιας και τα 6.5 μέτρα είναι μάλλον πολλά για 32 ιντσων. Αντίστοιχα συναινεί και το site της crystal aydio με τα ηχεία στην συγκεκριμένη λύση κάθονται καλύτερα .

Το stereo δεν υπάρχει έτσι δεν έχω περιορισμούς στα μεγέθη ηχειων (δεν ξερω και τι να παρω σχετικά με τον ήχο.......)

Attachments

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
βαλε την κουζινα στην βεραντα
κερδιζεις χωρο:cool_4:
πλακα κανω
σορυ αλλα απο την εικονα δεν καταλαβαινω πολλα αν θες βαλε πιο μεγαλη
και πες τι λεφτα διαθετεις και που στοχευεις:cool_4:

Reaction score
9
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η αληθεια ειναι πως τα σχεδια δεν ειναι το δυνατο μου σημείο.
Ισως θα μπορούσες να μου πεις αν υπάρχει καποιος γενικος κανόνας για την τοποθετηση ηχειων στο χόρο.

Reaction score
10
Δυσκολος ο χωρος σου και αρκετα μεγαλος για περιορισμενου μεγεθους και ισχυος ηχειων/ενισχυτη.
Τη δευτερη σκεψη μαλλον να τη ξεχασεις , οχι μονο γιατι η τηλεοραση θα ειναι κοντα στη κουζινα, αλλα και γιατι το 4,60 αποσταση για τα ηχεια ειναι πολυ μεγαλη και θα χασεις.
Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει κοντα στα ηχεια Γ και Δ που προφανως ειναι τα μπροστινα και πρεπει να μπουν πανω απο το 1.80.
Να ξαναπω οτι τα μπροστινα ηχεια πρεπει να τοποθετουνται σε υψος τοσο ωστε να tweeter τους να ειναι στο υψος του αυτιου στη θεση ακροασης.
Αν αυτο ειναι πρακτικα αδυνατο, υπαρχει η λυση των ηχειων που τοποθετουνται στο τοιχο δεξια-αριστερα και κατω απο τη τηλεοραση αν αυτη ειναι στον τοιχο, η σε βασεις παλι δεξια και αριστερα.
Φυσικα υπαρχει και η λυση του εντοιχισμενου συστηματος αλλα υποθετω οτι το διαμερισμα ειναι τελειωμενο.
Α και μη ξεχνας οτι καπου εκει θα πρεπει να βαλεις και ενα subwoofer.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η αληθεια ειναι πως τα σχεδια δεν ειναι το δυνατο μου σημείο.
Ισως θα μπορούσες να μου πεις αν υπάρχει καποιος γενικος κανόνας για την τοποθετηση ηχειων στο χόρο.
o κανονας ειναι το τι μας αρεσει που ειχε γραψει και το hometheatermag στην ιδια ερωτηση καποιου αναγνωστη
εχω παιξει με διαφορες προδιαγραφες και τελικα αφου εκανα πολλες φορες το δωματιο πειραματοζωο αποφασισα τελικα πια θεση μου αρεσει πιο πολυ
τα μπροστινα στηνονται σχετικα ευκολα τα σαραουντ ,το υψος,και η τοποθετηση τους μονο με δοκιμες για να ακουσεις πως παιζουν σε διαφορες θεσεις .Με αντιστοιχες ακροασεις με ταινιες με αρκετο σαραουντ ηχο βοηθουν να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα:happy_4:

Reaction score
0
Γειά σου lazy....

Η πρώτη θέση που έχεις βάλει την tv δεν φαίνεται να κάθεται και πολύ....
Πάντως ο χώρος και μεγάλος είναι, και καλό λόγο πλευρών φαίνεται να έχει (πλάτος 4.60 & μήκος 6.70 - ότι κόβει το πάσο στη μεριά της κουζίνας)

Τι θα σκεφτόμουν εγώ:
Το μήκος της τραπεζαρίας στη μικρή διάσταση, στο κέντρο του δωματίου, εκεί που την έχεις. Και καλή πρόσβαση από την κουζίνα έχεις, και δε στριμώχνεσαι, και φως από τη μπαλκονόπορτα έχεις. Ταυτόχρονα η τραπεζαρία δημιουργεί ένα σαν διαχωριστικό ανάμεσα στην κουζίνα και τον υπόλοιπο χώρο (Α-Β-Γ-Δ). Χωρίς νάμαι και τρομερά σίγουρος υπολογίζω ότι από τα 6,70 σου έχουν μείνει 6.70-.80 [πάσο] - ~ 1.50 [οφέλιμο πλάτος τραπεζαρίας] = πες 4.30 μέτρα σκάρτα.... Στα 4.30 χ 4.7 έχεις σαλόνι με ήχο και εικόνα.. Εγώ θα έβαζα το μεγάλο καναπέ πλάτη στην τραπεζαρία με το κέντρο του καναπέ στο μεγάλο άξονα του δωματίου, τον άλλο κλασσικά κάθετα. Για κύριο τοίχο τιβι ή προβολέα τον ΑΓ. Τα κύρια ηχεία θα έβγαιναν αρκετά έξω από τον τοίχο αυτό και σκέψου θα μπορούσαν να είναι στο 1 μέτρο από τον πίσω τοίχο, 2.3 πες μεταξύ τους και κάτι πάνω από μέτρο από τους πλαινούς (υπολογίζω από το κέντρο των μονάδων τους). Στα χαρτιά φαίνεται σούπερ

Reaction score
4
Και εγώ θα έβαζα την τραπεζαρία κάθετα (αν υποθέσουμε το οριζόντια είνια έτσι όπως είναι το σχέδιο) ποιό πάνω και ποιό δεξιά.
Θα έφερνα τον ένα καναπέ απο κάτω απο το τραπεζάκι, τον άλλο καναπέ και το τραπεζάκι θα τα άφηνα στην θέση που είναι τώρα και την τηλεόραση στον πάνω τοίχο (εκεί που είναι ο καναπές τώρα)
Θα περισευε χώρος πίσω απο τον καναπέ που θα λειτουργούσε σαν διάδρομος απο την κύρια είσοδο...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp